IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да ти покажа ли и IBB ?

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    И какъв ти е точно кефа да шортиш един от най подценените субсектори на маркета....
    Има си отделни недопукнати бабълчета, ала са минорна част от IBB.....биг биотехс са 40% по подценени спрямо пазара като цяло, а растежа им е и ще е по голям.
    Да ти покажа ли и IBB ?

За да ти стане ясно що го шортя?))

Коментар

• Ето ти насдак

И какъв ти е точно кефа да шортиш един от най подценените субсектори на маркета....
      Има си отделни недопукнати бабълчета, ала са минорна част от IBB.....биг биотехс са 40% по подценени спрямо пазара като цяло, а растежа им е и ще е по голям.
      Ето ти насдак. Зеления спайк на графиката е 83000 акции от ВЧТ ци - поздрав.

И веднага след това количество продадено в малки размери в размер на 4-5 пъти повече трябва да сметна ...буквичките са малки и не ги виждам трябва да си взема очила...без майтап.

Червената линия отразява само и единствено алгоритмичната търговия без останалите

Целта на този зелен спайк е да вдигне цената и да повлече останалите. И както виждаме ясно е успял.
      Attached Files
      Last edited by Iv_max; 13.05.2016, 21:14.

Коментар

• Виждам какво правят

Виждам какво правят.
        А кефа, разбира се е финансов.

Например досгеа Насдак се държеше на повърхността само от компютрите на алгосите. Точно 12 ню йорско време започнаха да намаляват ликвидността по малко. С една огромна продажба точно 12:19 и после спокойно. А пък хеджфондовете си продават по малкичко цял ден и почти нищо не купуват

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Преди малко добавих малко шорт BIB въпреки че съм на печалба

Коментар

• IBB ме кефи много

IBB ме кефи много. Спокойно ,бавно с ултраниски обеми се разпродава.

Коментар

• Което

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Парите винаги имат свойството да се концентрират - като материята във вселената са.

колкото и пари да печатат, ония в Негрия, дето лежат под бананата, все така ще си оцеляват с по половин долар на ден.
              Което обаче не сипва вода в твоята мелница)

Коментар

• Не

Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                "Изтритите" пари няма къде да изчезнат независимо в чии ръце са, те трябва да се наместят някъде, нали.
                Пазара като падне част от парите изчезват. А друга отиват в шорта.

Коментар

• Преди малко добавих малко шорт BIB

Преди малко добавих малко шорт BIB въпреки че съм на печалба

Коментар

Скоро няма да ги има тези много пари.

Или поне ще бъдат по силно концентрирани в определени играчи които пък ще направят ситуацията още по трудна за решаване.

Пазарите лесно ще изтрият трилиони долари и евро в това бъди сигурен.
                    "Изтритите" пари няма къде да изчезнат независимо в чии ръце са, те трябва да се наместят някъде, нали.

Коментар

Или поне ще бъдат по силно концентрирани в определени играчи които пък ще направят ситуацията още по трудна за решаване.

Парите винаги имат свойството да се концентрират - като материята във вселената са.

колкото и пари да печатат, ония в Негрия, дето лежат под бананата, все така ще си оцеляват с по половин долар на ден.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Скоро няма да ги има тези много пари

Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                        Iv_max, перфектно усещаш пазара, че не се движи от реалната икономика, даже обратно. Просто има едни много пари които няма къде да отидат и това ще бъде така докато не се появи алтернатива. Номера е да се види следващото пристанище и да се хване първия полъх. Поздрави!

Коментар

Как говориш така че тримесечните отчети са изчерпали птенциала си?

Човек, 6 то тримесичие резултатите са лоши. Много компании дават песеместични прогнози за годината. И т.н

Ако сега има някаква корелация с истината СП трябва да е около 1800 и да си стои там.

А СП е близо до върха.

Аз не търся корелация с истината на практика разбира се...нито смятам че пазара отразява подобни движения щото той на практика не съществува в тази форма в която всички очакват, нито смятам че лошите резултати ще бъдат причината да падне...и т.н

Това което казвам просто е факт. Наред с много други факти. Тези факти си стоят в пространството и това е...там им е мястото - във въздуха. Пазара е друга работа.

А Европа Импе...е по зле от всякога. Ако познавах добре компаниите...щях да съм шорт там също.
                          Не зная. Европейските компании, в които аз инвестирал, се представят добре с изключение на BASF. Значи - хубаво съм ги избрал ли? - Няма как да следя всички-всички или голяма част от. Гледам основно - казвал съм - ръстът на продажбите - защото падащи продажби и растящи дивиденти или печалби са спорен или дори лош знак за.

За щатският пазар - съгласен съм с тебе, ако казваш, че надценен в моментът. Затуй - както сам ти посъветва - чакам дано падне докъм 1600 (СП 500), за да си купя нещичко хубавко.

Коментар

Човек, 6 то тримесичие резултатите са лоши. Много компании дават песеместични прогнози за годината. И т.н

Ако сега има някаква корелация с истината СП трябва да е около 1800 и да си стои там.

А СП е близо до върха.

Аз не търся корелация с истината на практика разбира се...нито смятам че пазара отразява подобни движения щото той на практика не съществува в тази форма в която всички очакват, нито смятам че лошите резултати ще бъдат причината да падне...и т.н

Това което казвам просто е факт. Наред с много други факти. Тези факти си стоят в пространството и това е...там им е мястото - във въздуха. Пазара е друга работа.

А Европа Импе...е по зле от всякога. Ако познавах добре компаниите...щях да съм шорт там също.
                            Iv_max, перфектно усещаш пазара, че не се движи от реалната икономика, даже обратно. Просто има едни много пари които няма къде да отидат и това ще бъде така докато не се появи алтернатива. Номера е да се види следващото пристанище и да се хване първия полъх. Поздрави!

Коментар

• Импе

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Ного добър анализ.

+ 938 412

Въпросът е, че трябва спусък за голяма корекция. Тримесечните отчети изчерпиха потенциалът си като. Може би ще използват изборите в САЩ, по-малко възможно нещо друго преди туй. Важното е, да сме подготвени и да сме предвидили, че ще се случи. И аз искам да си понапазаря секси работи в Америка, но чакам някакви прилични нива, че сега - скъпо.

За Европа си прав само защото когато Америка кихне, Европа се осополва цялата.... иначе нивата, които чакаме в Америка, за да си купим, в Европа горе-долу ги има и сега.

А СП е близо до върха.

Коментар

Според мен да говориш за фалит е тоо матч.

Това че е възможно да се срине цената на акцията - възможно е. Но чак за фалит и то при амазон , тесла или нетфликс за които споменахте е много преувеличено поне към момента. А този срок до 2018 година за подобно развитие е поне от моя гледна точка меко казано неправилен.

Енрон - случая е съвсем различен - там става въпрос за източване на компанията.

Смятам че е правилно човек да е мечи в момента но нека не правим нещата прекалени.
                                Смятам също така че корекция е задължителна, мечи пазар вероятен но огромна криза в Щатите е почти невъзможна. Няма подобни условия.

По вероятно е подобна криза да има в Европа . Обаче да не забравяме че ако в САЩ има криза тя лесно отива в Европа но обратното е по трудно. Най малкото защото САЩ е далеч по гъвкава и силна в мерките от Европа поради и което сега Европа все още не може да се въстанови от кризата създадена в Щатите преди.

Аз лично смятам че когато дойде голяма корекция граничеща с мечи пазар в Щатите ( която е неизбежна ) най правилното място да си вложите парите по дългосрочно дори с цел пенсиониране ще бъде щатите. Забравете Япония или Европа още по малко. Щатите са тези които могат да ви донесат пари с минимален риск.

Играта е проста. Стоиш в кеш или шорт, чакаш сериозна корекция под 160 СП, и след това купуваш всичко което искаш и отиваш на море без да те е грижа следващите месеци или години какво ще става. Дори и да падне под 160 - нямаш грижи ти вече имаш чудесна начална по дългосрочна позиция.

Глупавото е да си дълъг сега. А още по глупавото е да купуваш сега и да се успокояваш че ще осредниш. Няма да имаш пари толкова да осредниш.

Очевадно е че предстои много сериозна корекция. Очебийно е..очевадно е и т.н

Така се правят пари - чакаш момент. Влизаш и стоиш години. Но правилен момент.

Ако ти стиска - си шорт и правиш два пъти повече пари.

Аз не бих купил опции за шорт защото дългите опции са скъпи за късите ти трябва сериозен късмет да уцелиш момента.

Амазон е чудесен за шорт - но краткосрочно. А не дългосрочно.

Така мисля аз...
                                Ного добър анализ.

+ 938 412

Въпросът е, че трябва спусък за голяма корекция. Тримесечните отчети изчерпиха потенциалът си като. Може би ще използват изборите в САЩ, по-малко възможно нещо друго преди туй. Важното е, да сме подготвени и да сме предвидили, че ще се случи. И аз искам да си понапазаря секси работи в Америка, но чакам някакви прилични нива, че сега - скъпо.

За Европа си прав само защото когато Америка кихне, Европа се осополва цялата.... иначе нивата, които чакаме в Америка, за да си купим, в Европа горе-долу ги има и сега.

Коментар

Working...
                                X