IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Помисли върху това. Ако аз купя една акция на Епъл от тебе за $1000 (кати ти превеждам парите по сметка) и после Епъл пада на $1, изчезват ли $1000 и откъде?

Акцията на Епъл има ли я? Има я. Депозита от $ 1000 има ли го? Има го.

Какво се е променило? Представата на пазара за стойността на Епъл.
    Гледай сега. Задачата е следната:
    Ти си собственик на Епъл на 100%. Обаче идва Ив понеже им е фен и иска да купи Епъл от теб. Аз пък съм банка Алонсо. Имате ми доверие защото пред името ми пише "банка". Та Ив купува Епъл от теб с кредит който съм отпуснал а ти съответно внасяш парите 500 милярда на депозит при мен. Други клиенти нямам, Само вие двамата сте. Виж сега какъв кеф. Ти имаш 500 милярда кеш, Ив има Епъл пък аз съм уважавана банка. Парите ги има нали така? И Епъл го има нали така? И банката я има нали така ? Не щеш ли обаче нещо се случва с Епъл. нещо което да затрие тотално и активите и бранда им. Епъл струва нула.
    В задачата се пита щом парите не се губят то къде са парите ?
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Което се отнася по скоро за теб

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Човек трябва да внимава с нещата, в които е много силно убеден
      Което се отнася по скоро за теб

А разликата, между мен и теб е в това че ти се надяваш да си прав като не знаеш нищо а аз виждам че съм прав като знам повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        А според мен е най сигурното нещо че ще падне./
        Човек трябва да внимава с нещата, в които е много силно убеден

Коментар

• А според мен е най сигурното нещо

А ако пазарът не падне златото може да падне... Съвсем не е сигурно, че пазарът ще падне яко надолу.
          А според мен е най сигурното нещо че ще падне./

Коментар

• Той оня ден каза и че пазара е манипулиран

Обаче ето тука същият пич казва през май 2007, че се задава финансов армагедон. Човекът има проблясъци.

https://www.youtube.com/watch?v=TaKnDMv6ceg
            Той оня ден каза и че пазара е манипулиран. Пак има проблясъци

Коментар

нещата са по прости Мишо. Не можеш да избягаш от някакво според мен глупаво мислене 100 години напред.

Ако пазара падне - златото ще скочи до 2000 $. Никой тогава не ти пречи да продадеш златото - да вземеш парите и да купиш акции.

А какво те боли оная работа колко била инфлацията и след колко години ще се набуташ или не.

Аз те разбирам, Може да си умно момче ама не разбираш за какво става въпрос. И когато не разбираш - не знаеш какво да правиш . И като не знаеш какво да правиш - седиш и чакаш дългосрочно. И почваш да мислиш че всеки който се опитва да прави различно нещо от теб...е глупак и ще загуби. А всъщност чкаайки - по вероятно е ти да загубиш ако нямаш тоя късмет да уцелиш началото на следващия бул маркет както си го направил сега предполагам без да искаш.
              А ако пазарът не падне златото може да падне... Съвсем не е сигурно, че пазарът ще падне яко надолу.

Коментар

Това клипче което колегата е публикувал, след него следват много за този период и всеки е много поучителнод а ги види отново ако ги е забравил за да види как тогава медиите са интерпретирали колапса преди да се случи.

Това е задължително видео за всеки забравил.
                Обаче ето тука същият пич казва през май 2007, че се задава финансов армагедон. Човекът има проблясъци.

https://www.youtube.com/watch?v=TaKnDMv6ceg

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Погледни някоя inflation-adjusted графика на цената на златото за последните 50, 100, 200 години.

Цената се движи между $250 и $2000, като 2000 е било януари 1980. Т.е. ако си купил злато примерно над $1500 (измерено в днешни цени) най-вероятно повечето време от 20 век ще си бил на загуба.

Inflation-adjusted предполагам разбираш какво е.

Също така, смяташ ли, че цената на златото ще скочи над 2000 inflation-adjusted и защо? Според мене няма никакъв шанс това да се случи.
                  Времената сега са други,света се е променил много от 80-те,лудоста на централните банки е минала всякакви граници и фиатния долар рано или късно ще стигне истинската си стойност измерена в пари,сиреч злато-0

Коментар

• Това клипче което колегата е публикувал

Това клипче което колегата е публикувал, след него следват много за този период и всеки е много поучителнод а ги види отново ако ги е забравил за да види как тогава медиите са интерпретирали колапса преди да се случи.

Това е задължително видео за всеки забравил.

Коментар

• нещата са по прости Мишо

Погледни някоя inflation-adjusted графика на цената на златото за последните 50, 100, 200 години.

Цената се движи между $250 и $2000, като 2000 е било януари 1980. Т.е. ако си купил злато примерно над $1500 (измерено в днешни цени) най-вероятно повечето време от 20 век ще си бил на загуба.

Също така, смяташ ли, че цената на златото ще скочи над 2000 inflation-adjusted и защо? Според мене няма никакъв шанс това да се случи.
                      нещата са по прости Мишо. Не можеш да избягаш от някакво според мен глупаво мислене 100 години напред.

Ако пазара падне - златото ще скочи до 2000 $. Никой тогава не ти пречи да продадеш златото - да вземеш парите и да купиш акции.

А какво те боли оная работа колко била инфлацията и след колко години ще се набуташ или не.

Аз те разбирам, Може да си умно момче ама не разбираш за какво става въпрос. И когато не разбираш - не знаеш какво да правиш . И като не знаеш какво да правиш - седиш и чакаш дългосрочно. И почваш да мислиш че всеки който се опитва да прави различно нещо от теб...е глупак и ще загуби. А всъщност чкаайки - по вероятно е ти да загубиш ако нямаш тоя късмет да уцелиш началото на следващия бул маркет както си го направил сега предполагам без да искаш.

Коментар

• Да ужасно правилен пост си направил

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        има интересен паралел с онзи кретен креймър. някой помни ли тоя дебил как рекламираше беър стърнс преди да фалират

https://www.youtube.com/watch?v=-6u1kG7yuy4

как някой не го е гръмнал не знам
                        Да ужасно правилен пост си направил. Не бях го гледал това ))

Браво. Всеки трябва да го гледа))

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                          Я дай по подробно че не мога да разбера

Last edited by Misho ILIEV; 14.05.2016, 21:47.

Коментар

• ооо само той да е...

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            има интересен паралел с онзи кретен креймър. някой помни ли тоя дебил как рекламираше беър стърнс преди да фалират

https://www.youtube.com/watch?v=-6u1kG7yuy4

как някой не го е гръмнал не знам
                            ооо само той да е...

То няма читав ни в блумбърг ни никъде...а камо ли в СНБС.

на всички има плащат от уолл стреет а ако не слушат не им дават инфо и загиват като журналисти.

Аз какви истории съм чувал...на чаша вино.

А едни от най големите измамници са швейцарците...това като чуеш креди суисс и трябва да бягаш с 300 в обратната посока))

Коментар

• Не само че е възможно

Първоначално изпратено от babaMETZA Разгледай мнение
                              lv_max съгласен съм с теб, че има манипулации на пазаря, то е ясно - къде повече, къде по-малко. Обаче имам едно въпросче и ще се радвам да чуя мнението ти. Според теб възможни ли са толкова сериозни манипулации при валутите ? Все пак forex-a не е централизиран и там биха били доста по-трудни , поне според простия ми акъл Въпреки че ВЧТ съвсем спокойно могат да си джуркат едни големи милиони помежду си и така да увличат всичкото техничар.... , а в същото време 1 милиард евро или 1 милиард доларя в левия или десния джоб, все са си 1 милиярд бре да го евам
                              Та и другите ако изкажат мнение, ще се радвам
                              Не само че е възможно, ами е задължително. Най стария манипулиран пазар.

Какво искаш да ти оставят да познаваш ли?))

Я си спомни пред 2 месеца какво стана с евро долар? емоция сигурно...бла бла...

А аз лично смятам че не би трябвало да има нито един човек с грам мозък който да не повярва за какво говоря след движението на петрола след Доха. Ама явно има.

Коментар

• Ще го гледаш кат го пуснат))

Мерси, ще го гледам
                                Ще го гледаш кат го пуснат)) Ама аз вече съм ти разказал за какво се разправя ,да не забравиш?))

Коментар

Working...
                                X