IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

И в същия момент казваш - пазара ще се вдигне щото видите ли ФЕД нямало да вдигнат лихвите?

Чакайте малко...какво ви пука на вас за лихвите ако по горните твърдения в които вярвате са истина? Значи кое ви трябва на вас за да сте прави? Това че сте взели правилно фундаментално решение...или че ФЕД няма да видга лихвите?
    В момента в който вие мислите за ФЕД и лихвите вие на практика се надявате манипулацията...обаче НАГОРЕ да продължи. Което няма никаква връзка с фундамента...а още по малко да отричате или да се заблуждавате че пазара е свбодоен и равен за всички и той определя цените на база на емоция и фундамент.

Само факта че осъзнавате че намесата на ФЕД може да свали пазара - означава само едно - вие се надявате пазара да продължи да бъде манипулирн само че на горе. А не че сте фундаменталисти. Щото фундаменталния човек е намерил подценена компания. А тук говорим за още фрее моней които могат да бутнат пазара още нагоре т,е да направят балона пълен.

И пък като черешка на торатата....били дългосрочни))) Значи дългосрочна манипулация без изглед балона да гръмне.

Ехххх....
    Фед ще вдигне лихвите. Акциите на банките също ще скочат. СиП може леко да спадне и после пак нагоре. Фед вдига само ако са много сигурни, че икономиката ще върви нагоре. Фед няма да вдига рязко, дори инфлацията да мине 2%.

На кой не му е ясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      За сега TISA е само 16.39% надолу днес.
      въпроса е шортна ли го като му се точеше
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Long SP @ 2043

Коментар

• ФЕД са ястреби. Вдигане лихви през юни е на дневен ред!

П.П. Чакаме отговора на Китай през юана, който може да е още тази вечер!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

TISA според мене утре трябва пак да се шорти.
            За сега TISA е само 16.39% надолу днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
              Long S&P @ 2045
              Closed @ 2057

Коментар

• Според мен от доста време бабата е на кръстопът с дилемата - между индексите и долар/бондовете

досега Уолстрийт бяха галениците на ФЕД, но все повече се надига брожение, че ако прекалено ги толерират ще се спихне всичко...

не съм 100% сигурен, но си мислвя, че даже и да сме в изборна година ФЕД ще изпусне по един или друг начин малко въздух от индексите, защото една корекция ще подготви пазарите много по-добре за едни следващи динамични времена .. отколкото да има нови върхове и всички да са в транс хау стронг ис дъ бул... докато китайците разпродават хамерикански дълг и си пазарят златото барабар с трезорите.

златото също катери, а това е предпоставка критиците на ФЕД да ореват света как идва армагедона ...

едно вдигане на лихвата винаги може да се компенсира после със сваляне.... + че няма как да обеснят колко хубав е пазара на труда + колко милиона места е направил обонго ... обаче лихвите си висят на безумно ниски нива....тогава излиза, че щом ФЕД не вдига лихвите поне до 1% значи е нясно колко измислена е цялата история с риковърито

сигурно греша, защото тия процеси са ми доста мътни но споделям с вас
                Last edited by bertram; 18.05.2016, 19:46.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Да отговоря малко по-сериозно:
                  Днешните минути от заседанието са много важни.

По следните причини:
                  Щатите показват през последните дни добри икономически данни. Има слаби данни от класическите ритейлъри, но не и от тези онлайн. Т.е. трафикът се насочва по интернет и затова продажбите на дребно не са лоши. Имаме растеж на фабричните поръчки, а днес ревизираха старите още нагоре.
                  Има нещо лошо за борсата и то е инфлацията. Тя се покачва. Но в няколко изказвания напоследък, Йелън казва, че ФЕД може да има времемен толеранс към инфлацията, дори и когато тя е над тяхната цел от 2% годишно
                  И сега идва тънката част - през последните 2-3 дни, Пазарът започна да калкулира покачване на лихвата още през юни. Ако днес ФЕД намекне, че ще толерира инфлацията, ще започне декалкулиране на вдигането на лихвата през юни. Това декалкулиране може да се изрази в рамките на 2-3% растеж на акциите. Да, временен, но рязък и немалък..Дори може да удължим леко. После ще скъсяваме отново.
                  Ако ФЕД остане ястребов и каже, че инфлацията започва да става проблем - тогава ще скъсяваме на воля още тази вечер.

Успех!

Коментар

Бъркате се в основата на мисленето си.
                    Не знам само защо смяташ че само ТИ си шорт
                    Всички са шорт 90% от пазара.
                    Тези които не са шорт дъжат кеш.
                    Ако някой е лонг то е краткосрочно спекулативно.
                    Така че това че се очаква пазара да падне не е някаква велика тайна за никой.
                    И повярвай ми не ти трябва да видиш обемите и поръчките за да го разбереш.

Коментар

Не знам в какво се бъркам, но ти до голяма степен мислиш пожелателно. А това е доста вредно занимание.

Писал съм го и друг път - Предпочитам да хвана движение от 1% с 10 лота на НАСДАК, отколкото 10% движение с 1 лот. Все пак - държа на спокойния си сън!

Коментар

• Бъркате се в основата на мисленето си

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Виждаш ли как си надигат рогата?
                        До довечера може да скуизират много от вчерашните къси, а и ако ФЕД са по-довиш от очакваното, може да се юрнат и още по-нагоре от вчерашния връх.
                        Чакане му е майката и по-малко емоции.

П.П. Има един филм от поредицата с Джеймс Бонд - "Винаги ще има утре". Така е и с пазарите.

Аз ви разбирам. От вашата позиция няма как да измислиш друго. Виждаш пазара че расте - и смяташ че има настроени бикове. Няма такова нещо. Също така за късите...няколко процента не могат да предизвикат истински шорт скуиз. Въобще не ги брой дребните пишман инвеститори които слагат стопве. Никой хедж фонд не слага стоп на акции.

Шорт скуиз щеше да стане ако СП беше тръгнал към 212-213 - тогава лесно щяхме да имаме ню хай около 218 точно поради шорт скуиза. Но Уийк хендс не са чак толкова много.
                        истинския проблем за всички бичи настроени не са новините или манипулациите дори..истинския проблем са позиците на големите играчи - институционалните инвеститори които непрекъснато продават и правят безпредметно дългосрочното напъване на индексите нагоре.

Истинския пробелм е непрекъснатото изтегляне на капитали от пазара
                        Истинсия проблем е намаляването на левъриджа
                        Истинския проблем е увеличаването на кеша

И при всички тези неща които са факт...някой като Мишо като изцепи как видите ли пазара ще расте заради ФЕД , МЕД или който и да е ... как да не му се смееш?

Да краткосрочно може и да расте...но фундаментално пазара няма ниаккъв избор в тази ситуация. Как да набиеш това в главата на някой?
                        Last edited by Iv_max; 18.05.2016, 18:13.

Коментар

• Няма бичи пари

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Добре, така да го кажа - бичите пари.

Излезе изследване, според което Брексит изглежда по-малко вероятен. Все още се опитвам да анализирам дали това ще е бичо или мечо за борсите....
                          А иначе паундът се развихри.
                          Няма бичи пари има бичи спекулации които ще са по краткосрочни от мечите такива.

Напразно се вълнувате за Брексит.

нещо което не зависи от вас няма смисъл да го мислите.

На мен ми изглежда вероятен по следната причина:

Независимо какво говорят медиите и как промиват мозъци с глупости - обикновенните хора мислят най логичното че смисъл от ЕС когато можеш да си го позволиш какъвто е случая с UK - няма. И ако ставаше въпрос за политическо решение е ясно че няма да излязат..но когато става въпрос за референдум аз мисля че ще гласуват за най логичното - да излязат. Подобно на Тръмп в щатите. Просто голяма част от хората не са глупави и виждат безкрайните глупости и бюрокрация която генерира ЕС нон стоп.

Обаче има и друга реалност - много хора нямат идея за какво става въпрос т.е са откровенно глупави . Глупавия човек лесно се плаши от неизвестното. И той лесно се манипулира с насаждане на страхове от медиите. Така че има вероятност и да гласуват против - поради тази причина.

Аз ако съм УК гражданин ще гласувам да изляза.

Но след като не знам какво ще стане - не мисля повече от средностатистически човек.

Това разбира се че ще повлияе на пазарите но относно падането на цените в Щатите няма да има кардинален ефект. Кой ще е катализатора за падането на пазара няма значение. Дали ще е брексит...мрексит или каквото и да е...все ще е нещо. И това е неизбежно. И всички го знаят. въпрос на време.

Еинствените които имат далавера от оставането на UK в Евросъюза са Американсците и Германците. Но най вече Американците. Това би трябвало и за децата да е ясно...

И тези от типа ...намало да има пазара за UK...що за глупости..все едно няма за Швейцария...как пък ги виждаш ако излязат да има граница между Франция и Англия например? Това е безумие.

Обаче иситинскя проблем е че Америка ще загуби пудела си в ЕС и от там влиянието си.
                          Last edited by Iv_max; 18.05.2016, 18:21.

Коментар

Кои са биковете които няма да се предадат?...честно казано аз бикове не виждам ниаккви)))

Има не бикове а алгоритми които са бичи за някой ден щото такава е играта..това не е бик.

Бик е да имаш висок таргет.
                            Виждаш ли как си надигат рогата?
                            До довечера може да скуизират много от вчерашните къси, а и ако ФЕД са по-довиш от очакваното, може да се юрнат и още по-нагоре от вчерашния връх.
                            Чакане му е майката и по-малко емоции.

П.П. Има един филм от поредицата с Джеймс Бонд - "Винаги ще има утре". Така е и с пазарите.
                            Last edited by anon6706; 18.05.2016, 17:24.

Коментар

Кои са биковете които няма да се предадат?...честно казано аз бикове не виждам ниаккви)))

Има не бикове а алгоритми които са бичи за някой ден щото такава е играта..това не е бик.

Бик е да имаш висок таргет.
                              Добре, така да го кажа - бичите пари.

Излезе изследване, според което Брексит изглежда по-малко вероятен. Все още се опитвам да анализирам дали това ще е бичо или мечо за борсите....
                              А иначе паундът се развихри.
                              Last edited by anon6706; 18.05.2016, 16:55.

Коментар

• Късите ми бондове

Късите ми бондове носят много кинти)))

Коментар

Working...
                                X