IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Разсъждаваш много тривиално.
    За един милинен път го казвам. НЕ ТРЯБВА да се мисли дългосрочно поне докато пазара не стане ясен. Дългосрочното мислене ви успива и успокоява на база на минали събития. Нещата са различни, света е различен всичко е различно всеки ден.
    Затова и почти никой не може да каже кога ще има или няма рецесия...или кога нещата ще се сговнясат до степен на хаос. Икономиката не може да ви отговори на този въпрос колкото и някой да ви е учил на това.
    Друга често срещана заблуда - че, този път е различно
    Единият от вас ще излезе прав ....
    Моята прогноза е рейндж + -10 % още година . Целта е да се изнервят активните играчи и да ги накарат да открият по-големи позиции , независимо в каква посока. След това ще има "необясними" движения като онези от миналият август.
    Преди риболов се захранва ....
    Last edited by Protokol; 19.05.2016, 21:41.
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Затоврена страница

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Ив, между другото, Гугъла на колко го беше взел?
      Затоврена страница ..не помня и не ме интересува.

Ако не се лъжа поне два пъти го имах тази година дълъг. И вднъж със сигурност от декември шорт щото тогава бях шорт на целия фанг без изклю'чение/

Коментар

• Разсъждаваш много тривиално

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Мислили ли сте за вариант при който качването на лихвите не успява да доведе до спад на пазара? Всички очакват качването на лихвите да качи долара, това да събори суровините, това да събори суровинните икономики, от там да има спад на приходите деноминирани в долари на глобалните компании и по-високи разходи за лихви, което да им натисне надолу печалбите и от там и цените на акциите. Като вземат, че паднат да активират и спекулантите, които да начупят надолу индексите с къси.
        Притеснява ме, че всички маймуни са на този клон. То и аз си го мисля, но е някак си прекалено очевидно този път. Сещам се за един лаф на Костолани според който ако всички участвали в една сигурна спекулация, то тя със почти винаги се проваляла.
        Трябва да си поиграя да пусна анкета подобна на тези на bigbear за очакваната стойност на S&P 500 след 3 и 12 месеца. Много ми е интересно какво мисли форума. Естествено анкетата ще е анонимна защото иначе няма смисъл. Само ще има драчене из форума.
        Разсъждаваш много тривиално. Не е вярно това което си мислиш какво очакват "всички". Това е медийна позиция.
        Смяташ че долара е причина да падне пазара или пък само лихвите са проблем?

Повечето хора разсъждават праволинейно - вдигане на лихвите - падане на пзаара - задържане на лихвите - вдигане на пазара. Дори понякога да ви изглежда това вярно то не е вярно. Да лихвите са добър катализатор за падане на пазара но осъзнаването на натрупаните проблеми, пари и т.н осъзнаването на процесите които текат зад кадър, осъзнаването на позицията на уолл стррет и много други неща ще ви доведе до единствения възможен изход.
        Не знам защо не виждате цялата картина а толкова много се опитвам да ви насоча в по мащабно мислене.
        Пробелмите които са натрупани на пазарите трябва да намерят отдушник, дошъл е момента , кога ще е точно и докъде ще се развие е под въпрос все още.
        Това което казваш за спекулацията е вярно от книгите. Пробелма на книгите и икономиката е че те винаги анализарт това което се е случвало. И от гледна точка на минали събития е доста лесно и може много аргументирано да обясни защо се е случило но всички забравят че по времето в което тези процеси са се случвали икономистите и книгите не са били от полза. И сега е така. Не е нужно да си икономист а е нужно да осъзнаеш в каква ситуация се намираме. Това става със много четене на различни гледни точки, достоверна информация и най вече със собственно мислене колкото е възможно по малко повлияно от медиите.

Може би не всеки става за тая работа...но аз ви провокирам и съм рязък само за да може да се замислите в други посоки. Трябва да осъзнаете че това което виждаете вие - го виждат всички. И ако трябва наистина да правите пари е абсолютно необходимо да не мислите като всички станали или да вярвате на това което мислят другите.
        В случая изгелжда че наливам вода в твоята мелница след като всички мислят че пазара ще падне - то той няма да падне, обаче при равни други обстоятелства ако би бил прав например ако фактора са само лихвите или британците или еди какво си...то в случая факторите са много и е дошъл момент в който те се наслагват до степен до койято не могат лесно да се контролират.
        И това което е най неприятно че много хора продължават да се опитват да ги контролират с което ги правят по големи.

Много хора са го казавали...кризите настъпват когато изчезне ДОВЕРИЕТО. А кога изчезва доверието - трябва да го усетиш а не да го прочетеш.

Казваш анкета за след 12 месеца...

За един милинен път го казвам. НЕ ТРЯБВА да се мисли дългосрочно поне докато пазара не стане ясен. Дългосрочното мислене ви успива и успокоява на база на минали събития. Нещата са различни, света е различен всичко е различно всеки ден.
        Затова и почти никой не може да каже кога ще има или няма рецесия...или кога нещата ще се сговнясат до степен на хаос. Икономиката не може да ви отговори на този въпрос колкото и някой да ви е учил на това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          По принцип съвсем без спад едва ли ще се мине. Освен ако точно тогава не излязат добри отчети с ръст на печалбите.

Но мечоците, които очакват СиП на 1300, 1500 или дори 1750 ще бъдат силно разочаровани.
          Точно за това говоря. Дори и бик като теб очаква спад. Не познавам човек, който да мисли различно и това леко ме плаши, защото и аз съм долу горе с такива очаквания. Когато всички мислят еднакво изобщо не е добре. Трябва да преосмислям възгледите си за навън.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Мислили ли сте за вариант при който качването на лихвите не успява да доведе до спад на пазара? Всички очакват качването на лихвите да качи долара, това да събори суровините, това да събори суровинните икономики, от там да има спад на приходите деноминирани в долари на глобалните компании и по-високи разходи за лихви, което да им натисне надолу печалбите и от там и цените на акциите. Като вземат, че паднат да активират и спекулантите, които да начупят надолу индексите с къси.
            Притеснява ме, че всички маймуни са на този клон. То и аз си го мисля, но е някак си прекалено очевидно този път. Сещам се за един лаф на Костолани според който ако всички участвали в една сигурна спекулация, то тя със почти винаги се проваляла.
            Трябва да си поиграя да пусна анкета подобна на тези на bigbear за очакваната стойност на S&P 500 след 3 и 12 месеца. Много ми е интересно какво мисли форума. Естествено анкетата ще е анонимна защото иначе няма смисъл. Само ще има драчене из форума.
            По принцип съвсем без спад едва ли ще се мине. Освен ако точно тогава не излязат добри отчети с ръст на печалбите.

Но мечоците, които очакват СиП на 1300, 1500 или дори 1750 ще бъдат силно разочаровани.

Коментар

• Short CLR 41$ target 15$

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Мишо какво стана с Гугъл аз го продадох на осемстотин и нещо...а твоя? каква ти беше файдата че беше на 800 ...
                Ив, между другото, Гугъла на колко го беше взел?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Историята твърди друго. Почти всяко вдигане на лихви е последвано от рецесия. Естествено, сега никой не говори за нея, но трейдърите трябва да го имат предвид.

Просто казвам, че това не е вярно. И графиката, която си сложил го показва. Вземи примерно вдигането на лихвите 2004г. Федът вдига, пазарът се качва. Федът вдига пак, пазарът пак се качва и така чак до 2007...

Коментар

• пазара ще падне, но едни 5% нагоре никога не са излишни, за да може да го скъсят правилните хора, а не всични ние играчорите

1. ред си е за корекция
                    2. икономиката е много добре, но основно според ФЕД...

при следващата яка корекция съм решил да си направя портфейл от 5-6 миньори/злато-сребро търсачи
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Мислили ли сте за вариант при който качването на лихвите не успява да доведе до спад на пазара? Всички очакват качването на лихвите да качи долара, това да събори суровините, това да събори суровинните икономики, от там да има спад на приходите деноминирани в долари на глобалните компании и по-високи разходи за лихви, което да им натисне надолу печалбите и от там и цените на акциите. Като вземат, че паднат да активират и спекулантите, които да начупят надолу индексите с къси.
                      Last edited by dddd; 19.05.2016, 20:38.

Коментар

• Кой играл играл... умната, че утре все пак е третия петък на месеца... ще се опитат да го изгладят и да укротят викса.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Аз ще ударя едно онлайн покерче, че като гледам движението на индексите, как съм натоварил сметката и как ме сърбят пръстите за още селове, накрая ще направя някоя глупост.

Успех от мен!

Коментар

• Понеже съм любознателен

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Между другото, точно тези никога не съм ги търгувал. Щото май при тях трябва освен всичко друго и климата да се следи. Стига ми от едно време когато гледах разни синоптични карти поради ураганите в мексиканския залив.
                            А защо вече няма силни урагани там?! Над 5-6 години, ако не и повече....
                            Понеже съм любознателен, почнах да го гледам семинара.

на 1/3 съм от него - бла бла....да не казвам голяма дума ама тоя калпак не го познавам но ако всички са като него главни експерти - спукана ни е работата

Ясна работата...нищо няма да каже както очаквах освен елате е Елана трейдър
                            Last edited by Iv_max; 19.05.2016, 19:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                              Важно е пари да се правят. След здравето и семейството разбира се. Останалите са чифути
                              Между другото, точно тези никога не съм ги търгувал. Щото май при тях трябва освен всичко друго и климата да се следи. Стига ми от едно време когато гледах разни синоптични карти поради ураганите в мексиканския залив.
                              А защо вече няма силни урагани там?! Над 5-6 години, ако не и повече....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Как определяш дали един къмодитис е добър или лош? Опитваш го на вкус ли?
                                Шегичка. Сега да не вземеш пак да се вторачиш в моите постове!
                                Важно е пари да се правят. След здравето и семейството разбира се. Останалите са чифути

Коментар

Working...
                                X