IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Не знам защо не виждате цялата картина а толкова много се опитвам да ви насоча в по мащабно мислене.
    dddd има доста по-мащабно мислене от тебе, Ив. И по-добре осъзнава процесите. Не се обиждай, на така мисля (казавм "мисля" от учтивост, всъщност знам че е така ).

Коментар

Пак с тея глупости 2-3 години....абе ей може да не си жив след 2 години бе брат ми.

какво означава флат...ако съм сигурен че е флат ще джиткам само опции за какво ми са акции?

Я си спомни какво правех след 204 до 211 сега? Точно това ...опции. След като заех началини къси и ги увеличих постепенно до степен до която се чуствам конмфортно. Сега играя ли опции ? Не. Що? Щото имам позиция и съм доволен от нея и чакам развитие а опциите са скъпи и ненужен риск от моя гледна точка.

Човек трябва да е различен в различни ситуации.

Това е златно правило в покера.

Веднъж агресивен, веднъж пасивен, веднъж играеш само силни карти...друг път от време на време боклуци.
      Точно играта която Уолл стреет играе срещу вас.
      Да те накара в един момент да се чудиш какво става...и къде се намираш...да те успят и да те заковат.
      Можеш да сметнеш вероятността да си жив след три години като използваш статистика. Може и с някаква регресия ако вземеш предвид няколко фактора

Бас държа, че вероятността ще е доста, доста над 50%

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Търся optionality и съм намерил в Гугъл на ПЕ 25 и цена 537 януари месец 2015. Кога ще има пак подобнен optionality не знам. Нямам кристална топка.
        По същия начин видях optionality в BAC на $11.5 февруари месец. Assymetric upside/downside probability.

Или пък S&P Global през 2013. Там съм 2х нагоре. Няма да се учудя ако след две години ти кажа, че съм 3х нагоре с тях.

Коментар

Ето сега ги наблюдавам какво правят...съжелявам че няма някой скептик от тук да му покажа какво става въпрос.
          Има ли начин да усетим кога се активират вчт като зяпаме котировките?
          Вся Власть Советам

Коментар

Затоврена страница ..не помня и не ме интересува.

Ако не се лъжа поне два пъти го имах тази година дълъг. И вднъж със сигурност от декември шорт щото тогава бях шорт на целия фанг без изклю'чение/
            Питам, не случайно. При мене "играта" с Гугъл е дългосрочна, т.е. не е игра. Взел съм на 537 в началото на 2015.

За тебе съм почти сигурен, че си взел след голимия скок през юли 2015. Взел си на над 615 и си продал на 800. Така че аз и сега съм по-нагоре с Гугъл отколкото ти като си продал на 800. Вероятонстта Гугъл да направи нов ал тайм хай в следващите две-три е доста голяма, дори и да има рецесия и пазарът да слезе надолу.

Търся optionality и съм намерил в Гугъл на ПЕ 25 и цена 537 януари месец 2015. Кога ще има пак подобнен optionality не знам. Нямам кристална топка.

“Optionality is the property of asymmetric upside (preferably unlimited) with correspondingly limited downside (preferably tiny).” Venture capital, when practiced properly by a top tier firm, is a classic example of a business that benefits from optionality.

Коментар

Кой точно ми е пробелма?

Аз съм сигурен до колкото мога да бъда сигурен не за дневни движения...а за процеси...които текат в определена посока.

Сега играя агресивно късо...до като сметна че това е играта. Ще видим до кога.
              После може да застана дълго...може и да стоя само в кеш...ще преценя като му дойде времето. И мен ми казваш че чета анализи? Аз трябва да пиша анализи а не да чета,

Ето имам усещане какво ще се салучи и всики го знаете.

така както имаш "усещане" декември да съм къс а от 181 да съм дълъг до 204-206 нали помните?

какво казах тогава след 204 заставам късо...кога го казах? Още като бях дълъг от 181...Направих ли го? Направих го...ето това е...и сега стоя. Даже акаунта си не отварям.
              Относно проблема - той е всеобщ защото никой не може да е сигурен ...
              Я вместо да се палиш кажи защо не направиш един хедж фонд ... Надявам се ще ти е лесно да докажеш умения и доходност , както и да участваш със собствен капитал.
              Така ще правиш яко кинти и най-важното - ще има какво напишеш в последната глава на книгата ...
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Кой точно ми е пробелма?

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Точно това ти е проблема - искаш да си сигурен а как да стане ...
                И докато не си установил абсолютната истина как ще играеш - на късо за голям срив или с опции или ще стоиш в кеш .
                Сам го каза - спекуланта трябва да има усещане и бих добавил ... да не чете много-много анализи
                Кой точно ми е пробелма?

Аз съм сигурен до колкото мога да бъда сигурен не за дневни движения...а за процеси...които текат в определена посока.

Сега играя агресивно късо...до като сметна че това е играта. Ще видим до кога.
                После може да застана дълго...може и да стоя само в кеш...ще преценя като му дойде времето. И мен ми казваш че чета анализи? Аз трябва да пиша анализи а не да чета,

Ето имам усещане какво ще се салучи и всики го знаете.

така както имаш "усещане" декември да съм къс а от 181 да съм дълъг до 204-206 нали помните?

какво казах тогава след 204 заставам късо...кога го казах? Още като бях дълъг от 181...Направих ли го? Направих го...ето това е...и сега стоя. Даже акаунта си не отварям.

Коментар

Пак с тея глупости 2-3 години....абе ей може да не си жив след 2 години бе брат ми.

какво означава флат...ако съм сигурен че е флат ще джиткам само опции за какво ми са акции?

Я си спомни какво правех след 204 до 211 сега? Точно това ...опции. След като заех началини къси и ги увеличих постепенно до степен до която се чуствам конмфортно. Сега играя ли опции ? Не. Що? Щото имам позиция и съм доволен от нея и чакам развитие а опциите са скъпи и ненужен риск от моя гледна точка.

Точно това ти е проблема - искаш да си сигурен а как да стане ...
                  И докато не си установил абсолютната истина как ще играеш - на късо за голям срив или с опции или ще стоиш в кеш .
                  Сам го каза - спекуланта трябва да има усещане и бих добавил ... да не чете много-много анализи
                  Относно flat - това според мен ще изненада повечето
                  Last edited by Protokol; 19.05.2016, 22:01.

Коментар

• Ето сега ги наблюдавам какво правят

Ето сега ги наблюдавам какво правят...съжелявам че няма някой скептик от тук да му покажа какво става въпрос.

Коментар

• Пак с тея глупости

Ами как ще отиграваш flat пазар с неочаквани шипове в двете посоки .... следващите 2-3 г.

Веднъж агресивен, веднъж пасивен, веднъж играеш само силни карти...друг път от време на време боклуци.
                      Точно играта която Уолл стреет играе срещу вас.
                      Да те накара в един момент да се чудиш какво става...и къде се намираш...да те успят и да те заковат.
                      Last edited by Iv_max; 19.05.2016, 21:56.

Коментар

• Няма значение как.

Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                        И как очаквате да се развие корекция с която да се изпусне парата?5 черти надоле по 500 точки или 1 с 2000 или бавно лека полека
                        Няма значение как. Всичко зависи от много фактори.

Този въпрос е безмислен. И прогнозата му е безмислена към момента.

ако питаш какъв таргет имам за момента той е под 190. Кгато наближи ще преценя какво да правя..

Голяма грешка е да се си поставяш крайни цели и да чакаш крайни резултати.

Нещата се променят за секунди понякога.

Реално пазара ще падне рано или късно около 1600. Това според мен за сега као не се развият нещата по силно и отирцателно. Но кога ще стане това не е ясно. Не пречи обаче да се отиграе това движение няколко пъти.

Коментар

Да въпроса кое е различно?

То наистина е различно. Но хората употребват тоя термин в смисъл че и тоя път ще се размине.
                          Ами как ще отиграваш flat пазар с неочаквани шипове в двете посоки .... следващите 2-3 г.

Коментар

• И как очаквате да се развие корекция с която да се изпусне парата?5 черти надоле по 500 точки или 1 с 2000 или бавно лека полека
                            Вся Власть Советам

Коментар

• Да въпроса кое е различно?

Друга често срещана заблуда - че, този път е различно
                              Единият от вас ще излезе прав ....
                              Да въпроса кое е различно?

То наистина е различно. Но хората употребват тоя термин в смисъл че и тоя път ще се размине.

Коментар

• Можеш ли да отговориш защо?

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                По принцип съвсем без спад едва ли ще се мине. Освен ако точно тогава не излязат добри отчети с ръст на печалбите.

Но мечоците, които очакват СиП на 1300, 1500 или дори 1750 ще бъдат силно разочаровани.
                                Можеш ли да отговориш защо?

Конкретно. 100 пъти ти го задавам тоя въпрос и ти все не отговаряш.

Разбирам, че си прострастен ако си дълъг ако се абстрахираш от това какво положително виждаш в пазара?

Коментар

Working...
                                X