Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Виж къде се различваме също с теб
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИма един клон на психологията - екзистенциална психология. Та в нея се изучават как чисто психологически реагира човек на екзистенциалните въпроси на съществуването си. Един от тези въпроси е точно хаоса. Горе долу всички хора се справят с хаоса по два възможни начина. Или в огромна вяра в себе си - напълно необоснована - да отбележа. Или с огромна вяра в някаква огромна външна сила.
Що се отнася до справяне с хаоса в света вярата в конспирации е на едно ниво с силна религиозност, сляпото следване на някаква идеология. Като и силната религиозност и запалените идеолози, така или вяра в конспирации съществуват само ако човек няма силна вяра в себе си. Която между другото като казах по-горе е същата тотална заблуда
Но просто така човек намира ред и смисъл там където ги няма. Кофти е ако си рискува парите заради подобна самозаблуда, но все пак някой до толкова не искат да признаят че света около тях е хаос че рискуват и много по-важни неща.
Виж къде се различваме също с теб.
Например аз съм силно вярващ в БОГ човек. Не съм религиозен въпреки че съм Християнин но съм изключително вярващ. Също така много вярвам в себе си.
На тази тема мога да говоря с часове.
Разбира се всеки има право на избор в какво да вярва и в какво не. За теб е необоснована вярата..а за мен тя е ВСИЧКО. Всъщност аз абсолютно всичко в живота си съм постигнал с ВЯРА. Има един факт - постигнал съм много много повече от средностатистическия човек.
Вярата в БОГ е първата стъпка към осъзнаването на силата на ВЯРАТА.
На теб може би ти е смешно убеден съм че говоря така...а за мен това че ти разсъждаваш така ми е жалко защото нямаш идея какво изпускаш - според мен.
Ред и смисъл има във всичко. Когато не можеш да разбереш - настъпва хаоса - според мен. Това няма връзка с пазара...говоря по принцип.
Аз имам много,много лични "доказателства" за това което говоря. Рядко говоря защото е много лично.Много съм далеч от мисълта да те убедя разбира се защото това е личен избор а не наука.
За да ВИДИШ първо трябва да повярваш. А за да ПОВЯРВАШ се искат качества и усилия като при всяко друго нещо от живота.
Много е наивно да смяташ че виждаш света около теб и го разбораш като на практика имаш толкова ограничени сетива.
Разбира се подобни думи могат да предизвикат подигравка в теб но това няма значение. Аз знам какво означават.
Та както и да е....всеки си живее живота както смята за добре - личен избор.
По отношение на манипулацията на пазара...дали е на нивото на силна религиозност незнам...но е факт че..за да видиш нещо наистина първо е необходимо да го ДОПУСНЕШ като възможно , сиреч да ПОВЯРВАШ и чак след това да положиш усилия да докажеш за себе си дали това има някакъв смисъл или няма. Помисли върху тези думи.
Подобна и вярата в БОГ. Ако не допуснеш че съществува , т.е не ПОВЯРВАШ предварително..нямаш шанс да ВИДИШ в действителност нищо. Но за да може човек да ПОВЯРВА без доказателствата с които сме свикнали в ежедневнието си е нужно усилие, желание и воля. И след това идват резултатите.
Парите, Равен за теб имам усещането имат голямо значение. Аз не смятам че ако те са от такова голямо значение за теб ти можеш да постигнеш големи резултати на пазара. Защото ако има нещо по лошо от лисата на ВЯРА е СТРАХА. Страха убива всичко в човека. Страха е това което дърпа назад 90 % от хората и което ги прави не толкова успешни.
И не бъркай липсата на страх с безрасъдството или глупостта.
Преди да започнеш да се подиграваш ако е възможно помисли върху това което казвам и допусни за секунда че има 1 % вероятност да съм прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДобре, а ти какво правиш? Живееш в съзнателна заблуда или се смяташ за луд?
За важните неща гледам да се заблуждавам колкото се може по-убедително
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДобре, а ти какво правиш? Живееш в съзнателна заблуда или се смяташ за луд?
the father of Taleb... read his books
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИма. Просто като видиш хаос, не правиш нищо докато не отмине, което между другото е също самозаблуждение. Не може да не правиш нищо ако имаш капитал. Имаш ли капитал всеки ден губиш и печелиш щеш не щеш. Да не правят нищо е привилегия на тези които нямат нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИма - да полудее
Изборът е горе долу между яка самозаблуда и лудост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИма ли трети вариант?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИма ли трети вариант?
Изборът е горе долу между яка самозаблуда и лудост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИма един клон на психологията - екзистенциална психология. Та в нея се изучават как чисто психологически реагира човек на екзистенциалните въпроси на съществуването си. Един от тези въпроси е точно хаоса. Горе долу всички хора се справят с хаоса по два възможни начина. Или в огромна вяра в себе си - напълно необоснована - да отбележа. Или с огромна вяра в някаква огромна външна сила.
Що се отнася до справяне с хаоса в света вярата в конспирации е на едно ниво с силна религиозност, сляпото следване на някаква идеология. Като и силната религиозност и запалените идеолози, така или вяра в конспирации съществуват само ако човек няма силна вяра в себе си. Която между другото като казах по-горе е същата тотална заблуда
Но просто така човек намира ред и смисъл там където ги няма. Кофти е ако си рискува парите заради подобна самозаблуда, но все пак някой до толкова не искат да признаят че света около тях е хаос че рискуват и много по-важни неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНямам идея - никой си няма идея. Нещата просто се случват. Както в едната така и в другата посока - понякога има логика, понякога няма. Нещо може да започне като шорт скуиз и да се превърне в мощен бичи пазар, може да започне и като шорт скуиз и да се превърне в як мечи пазар - и никой, абсолютно никой си няма идея кое от двете ще стане.
Цялата тази вяра в конспирация в това, че някой манипулирал пазара, че го движил в една или друга посока е само и единствено успокоение. Истината е, че е тотален хаос Колкото и страшно да звучи това.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСлучайно...случайни работи няма шефе в тоя живот.
Коментар
-
Случайно
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНямам идея - никой си няма идея. Нещата просто се случват. Както в едната така и в другата посока - понякога има логика, понякога няма. Нещо може да започне като шорт скуиз и да се превърне в мощен бичи пазар, може да започне и като шорт скуиз и да се превърне в як мечи пазар - и никой, абсолютно никой си няма идея кое от двете ще стане.
Цялата тази вяра в конспирация в това, че някой манипулирал пазара, че го движил в една или друга посока е само и единствено успокоение. Истината е, че е тотален хаос Колкото и страшно да звучи това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЦялата тази вяра в конспирация в това, че някой манипулирал пазара, че го движил в една или друга посока е само и единствено успокоение. Истината е, че е тотален хаос Колкото и страшно да звучи това.
Коментар
Коментар