IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тоя Талеб

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Теорията на хаоса като научна дисциплина няма много общо с хаоса като такъв.

реално една система е хаотична, ако малки - дори незабележими различия в началните условия могат да доведат до огромни различия в резултата. Това е и основната теза на Талеб - че човек винаги трябва да дълъг на волатилността, защото единственото сигурно нещо е че всичко се променя - понякога с много и за много бързо. И човек няма как да предвиди нищо.

Реално, ако мога да перифразирам тезата на Талеб, е че липсва всякаква сигурност, или ако тя е налична значи е измамна и ще се промени. Което е всъщност нещо като следствие на теорията на хаоса - всяка система, която има тенденции да се превръща в хаотична първоначално не е такава. но в даден момент нещо някъде е дошло в повече - нещо съвсем миниатюрно и незабележимо

"Cry 'Havoc!', and let slip the dogs of war".

Тоя Талеб малко ми се струва че ви е в повече.

Коментар

• Теорията на хаоса като научна дисциплина няма много общо с хаоса като такъв.

реално една система е хаотична, ако малки - дори незабележими различия в началните условия могат да доведат до огромни различия в резултата. Това е и основната теза на Талеб - че човек винаги трябва да дълъг на волатилността, защото единственото сигурно нещо е че всичко се променя - понякога с много и за много бързо. И човек няма как да предвиди нищо.

Реално, ако мога да перифразирам тезата на Талеб, е че липсва всякаква сигурност, или ако тя е налична значи е измамна и ще се промени. Което е всъщност нещо като следствие на теорията на хаоса - всяка система, която има тенденции да се превръща в хаотична първоначално не е такава. но в даден момент нещо някъде е дошло в повече - нещо съвсем миниатюрно и незабележимо

"Cry 'Havoc!', and let slip the dogs of war".

Коментар

• NEW YORK (Reuters) - Jeffrey Gundlach, the chief executive officer of DoubleLine Capital, said on Tuesday that the rally in U.S. stocks, which began on Monday, feels like a short squeeze.
        "The market is not incredibly healthy," Gundlach said in a telephone interview. Gundlach, who oversees $95 billion at Los Angeles-based DoubleLine, said the U.S. stock market is "dead money."

щом тия хиени се ослушват....
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Според мене сигурността е измамна. Хаос може би не е точната дума. Имам предвид, че има вечна несигурност и риск. Дори когато изглежда, че няма. Тогава дори рискът е по-голям, защото хората стават по-неродготвени за неприятни изненади.
          Във филма "маржин кол" един пич го обясни така:
          Има три начина да печелиш: Да си мошеник, да си умен или да си бърз. Първите два не стават. Ако си мошеник ще те хванат рано или късно, ако си умен рано или късно ще се намери по-умен да ти вземе парите. Остава само третото
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            За д направя това което казваш има два варианта.Това означава да вярвам че за тези 10 години няма да видя по-ниски цени от настоящите
            Понеже няма как да знаеш, а стоенето в кеш може да донесе големи пропуснати ползи, решението е бавно влизане. Може и да не е само СиП, има и други пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
              https://en.wikipedia.org/wiki/Benoit_Mandelbrot
              the father of Taleb... read his books
              Не смятам че Талеб има нещо общо с фракталите на Менделброт. Това че ги използва като пример не значи нищо. Менделброт се опитва да види реда в хаоса, което е невъзможно. Това че някоя пеперуда предизвиква цунами не значи че можем да разберем коя пеперуда. На български си имаме хубава поговорка. Да усетиш откъде духа вятъра. Да усетиш предстоящата буря достатъччно рано за да можеш да се възползваш от нея или поне да се спасиш. Без да мислиш много коя пеперуда и къде я е предизвикала

Коментар

За д направя това което казваш има два варианта.Това означава да вярвам че за тези 10 години няма да видя по-ниски цени от настоящите или пък че за тези 10 години ще съм си взел парите от дивиденти. Не виждам нито едното нито другото. А за това дали хаоса е вечен не знам. Имало е достатъчно много ситуации през живота ми до сега в които да не съм виждал хаос а сигурност. Може да е късмет дето вика Ив а може и да не е.
                Според мене сигурността е измамна. Хаос може би не е точната дума. Имам предвид, че има вечна несигурност и риск. Дори когато изглежда, че няма. Тогава дори рискът е по-голям, защото хората стават по-неродготвени за неприятни изненади.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Но все пак, най-близкото до това да не правиш нищо е да влезеш в СиП (не наведнъж, разбира се) и да си го държиш дългосрочно, т.е. минимум 10г.
                  За д направя това което казваш има два варианта.Това означава да вярвам че за тези 10 години няма да видя по-ниски цени от настоящите или пък че за тези 10 години ще съм си взел парите от дивиденти. Не виждам нито едното нито другото. А за това дали хаоса е вечен не знам. Имало е достатъчно много ситуации през живота ми до сега в които да не съм виждал хаос а сигурност. Може да е късмет дето вика Ив а може и да не е.

Коментар

• Какъв хаос бе хора, какви случайности
                    Днес го надуха нагоре изкараха го от рейнджа и избиха стоповете на късите. Съвсем стандартно движение.
                    Така може да я караме още няколко месеца +/-5%.
                    Нито е хаос нито е случайно.
                    Както няма да е случаен и големи шип надолу който ще последва много скоро.
                    Тоя маркет е контролиран на 100%
                    Тия номера ги играят вече а н-ти път.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Имаше един филм Пи http://www.imdb.com/title/tt0138704/?ref_=fn_al_tt_1

не знам дали си го гледал

Някакъв математик търсеше ред в хаоса. На края си проби главата с дрелка
                      hahhah, ne izdargah do kraja. gledah go kato student, no smenih na Ridick s Van Diesel tzoi den hahha

Коментар

• Може би е използвал

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Може би е използвал математиката...за решения за които е нужна духовността.

не съм гледал филма.

Коментар

Именно така се чувствам в момента. Виждам хаоса. Знам че може да се случи абсолютно всичко. Живея с надеждата че ще видя краят на хаоса преди другите или си въобразявам знам какво ще е положението след краят му
                          Но все пак, най-близкото до това да не правиш нищо е да влезеш в СиП (не наведнъж, разбира се) и да си го държиш дългосрочно, т.е. минимум 10г.

Коментар

Именно така се чувствам в момента. Виждам хаоса. Знам че може да се случи абсолютно всичко. Живея с надеждата че ще видя краят на хаоса преди другите или си въобразявам знам какво ще е положението след краят му
                            Хаосът е вечен. Трябва да не го взимаш на сериозно. Ravnovesie е прав за това

Коментар

https://en.wikipedia.org/wiki/Benoit_Mandelbrot
                              the father of Taleb... read his books
                              Поръчах си The (Mis)Behavior of Markets.

Коментар

abe stiga ste filosofstwali.
                                4etete poveche. leka

http://www.amazon.com/Misbehavior-Ma.../dp/0465043577

Коментар

Working...
                                X