IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Не знам дали се сещаш героите от Биг шорт какво правеха като откриваха позиции. Ходеха и гледаха какво става на улицата. Какво става в реалният бизнес. Не четяха анализи и прогнози. Забелязал съм че винаги има предостатъчно време за реакция но само ако имаш представа какво става на улицата. Не в главите на банкерите и трейдърите.
    Сещам се за тези герои, но това не ми помага. Моето мнение е че глобалната цел, на всичко, което се случва е да се премахне кеша. Имам предвид физическия кеш. След това контролът ще се осъщесви много лесно.
    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
      Много добре съм запознат ( апропо, съм запозната) . Занимавам се с реален бизнес и напоследък меко казано, се плаша. Имам и някакъв пакет от акции, но не се имам за инвеститор. Може би според някои известни форумци, аз съм дългосрочен инвеститор, но аз гледам на тези акции като на спестовен влог. Придобиих ги по някакво стечение на обстоятелствата през 2009 год., след което започнах да се информирам и да чета За сега съм на печалба (огромна при това), но това не ме успокоява. Не мога да си изясня глобалната картинка и това не ми дава мира. Продължавам да се уча, но не настъпва някакво изясняване
      Не знам дали се сещаш героите от Биг шорт какво правеха като откриваха позиции. Ходеха и гледаха какво става на улицата. Какво става в реалният бизнес. Не четяха анализи и прогнози. Забелязал съм че винаги има предостатъчно време за реакция но само ако имаш представа какво става на улицата. Не в главите на банкерите и трейдърите.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Вярно е това.

Риска си заслужава в зависимост от премията.

Аз пък като правя сметки за нов бизнес и сметна песеместичния сценарии го разделям на две. И ако пак съм на печалба - влизам ако не надали.
        Но последните години съм се концетрирал към така наречениете "тънки" бизнеси. Тънък бизнес наричам аз нещо което може да ти донесе много пари а риска да опиташ е незначителен на фона на възможната печалба.

И преди да кажете че такива работи няма...ще ви кажа последното нещо което направих.

Понеже, съм във ветринарния бизнес отдавна. Сега влязахме да правим ваксини за животни специфични за дадено стопанство. Правим ДНК анализ на животните , преценяваме какви генни показатели имат и даваме препоръки какво да правят стопаните и правим ваксина специално за тях като намаляваме или въобще елиминираме антибиотиците. Така ония знаят кое теле например да заколят и кое да оставят както и спестяват кинти от антибиотици и отговарят на Европейските изисквания за намаляване на антибиотиците.
        Ей това наричам аз ТЪНЪК бизнес.
        Имах навремето един съдружник. Той смяташе като в шаха понеже беше шахматист. И вика значи правим това, ако не стане, онова и т.н до 10-тия ход. Целта е каквото и да стане все да сме напред. Нещо като хеджфондовете
        А за това което правиш не знам. Това не всеки го може. Всъшност всеки го може но хората нямат тази енергия която имаш ти. Нито път тази вяра за да си позволят да изследват и експериментират. Вероятно наистина ключа е във вярата. Наистина не знам защо го правиш. Това е голяма загадка за мен. Обещал си някога да пием по нещо. Може би тогава ще разбера. Днес например ми хрумна възможност от която могат да се спечелят много пари. И то от нещо за което не се налага да инвестирам. Просто приложение на нещо което вече имам. Споделям я със съдружника ми а той нищо не казва. Просто не го интересува. Ми няма да го моля. Губи се нещо. Вярата ли желанието ли не знам.И се чудя защо не го интересува. В следващият момент почвам да се чудя какво не ми е наред на мен че ме интересува. Има нещо някъде. Някои се интересуват и искат а на други им стига да не са гладни и да ги оставят на мира. Цял ден се чудя защо едни хора са такива а други онакива. Кои са правите и кои не са. Такива работи.

Коментар

Е как кой. Аз естествено. Винаги ми е било приоритет реалният бизнес пред акциите. Просто като няма бизнес и гледам да се занимавам с нещо. Не знам дали си запознат колко трудно е в момента да се прави бизнес в България в момента. Всички произвеждат ама няма кой да купува. Навсякъде е така, не само тук. Да ама борсите растат ли растат.
          Много добре съм запознат ( апропо, съм запозната) . Занимавам се с реален бизнес и напоследък меко казано, се плаша. Имам и някакъв пакет от акции, но не се имам за инвеститор. Може би според някои известни форумци, аз съм дългосрочен инвеститор, но аз гледам на тези акции като на спестовен влог. Придобиих ги по някакво стечение на обстоятелствата през 2009 год., след което започнах да се информирам и да чета За сега съм на печалба (огромна при това), но това не ме успокоява. Не мога да си изясня глобалната картинка и това не ми дава мира. Продължавам да се уча, но не настъпва някакво изясняване
          Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

Предстявяме си, че всички са на едно ниво и решават, че ще си докарват някакви пасивни доходи от собственото си познание за пазарите
            Няма как да са на едно ниво, защото темперамент, обща култура, интереси, емоции, праг на стрес ще са различни. Еднаквите неща са ирелевантни, само различията имат значение.

Коментар

• За мен не е

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Това е заблуда по принцип. Пропуснатата полза си е загуба за мен. Ако съм продал някаква акция за 100 лева и после цената и е станала 200 не е ли загуба? Самата продажба означава че съм къс на тази акция. Но все пак въпреки че ако нямаш идея накъде ще върви пазара е все тая дали ще си на кеш или на дакс+дау аз предпочитам да съм на кеш винаги. Защото кеше мога да го обърна в много неща а всички останали неща тряббва първо да ги превърна в кеш а после в каквото там си реша. Просто най-лесно се смята в кеш.
              За мен не е.

Понеже аз не съм ясновидец и ако преценя че нещо ще го продам го продавам а то като скочи ебал съм му майката. Друго ще дойде. Възможности има много. Не е само тази последната. Обаче кеширам кинти. За мен аз съм го казвал и преди единственнот което има значение с колко ликвидни средства разполагаш. Това че имаш имоти...бла бла..дори злато аз не го броя за пари. Аз броя парите за пари.
              Защото като видя друга възможност аз искам да мога да се възползвам от нея, А такива има много.

Коментар

• Много приказки за нищо, не може всички да сме дейтрейдъри В крайна сметка е важно да си относително прав и нервите ти да издържат, когато изглежда, че не си

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Хахаха - то няма значение колко си грамотен - има значение колко си грамотен спрямо останалите в играта. Ако всички са свръх финансово грамотни просто много хора свръх финансово грамотни ще си губят парите
                  Предстявяме си, че всички са на едно ниво и решават, че ще си докарват някакви пасивни доходи от собственото си познание за пазарите

Коментар

А какво мислиш, че ще се случи, ако в един хипотетичен свят, всички са свръх финансово грамотни и решат, че ще станат инвеститори? Въпросът ми е кой ще произвежда някакъв реален продукт?
                    Е как кой. Аз естествено. Винаги ми е било приоритет реалният бизнес пред акциите. Просто като няма бизнес и гледам да се занимавам с нещо. Не знам дали си запознат колко трудно е в момента да се прави бизнес в България в момента. Всички произвеждат ама няма кой да купува. Навсякъде е така, не само тук. Да ама борсите растат ли растат.

Коментар

• Вярно е това

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Животът ме е научил да поемам риск само ако мога да изкарам много пари от това. Буквално се нося в хаоса и гледам да чопна нещо. Купувам само неща които буквално ми ги подаряват. Примерно гледаш се продава някакво квартално магазинче. правиш бизнеспланове и т.н Несъзнателно вкарваш най-добрият сценарий за колко години ще го изплатиш и пренебрегваш че действително живееш в хаос. Така има голяма вероятност нещо да се издъни. Нещо "непредвидено". Другата тактика е да се носиш и някой почти да ти подари някакво съвсем друго магазинче за което нито си мислил нито имаш бизнесплан. После ще мисля планове или все на някой ще му затрябва да го разкарам на добър профит. Такав ми е философията. Като за глупак като мен става.Затова първото което гледам е СК и какво съдържа и да няма дългове. Днес като каза за тези сутиени. Ми те имат отрицателен СК и 8 милярда дългове.
                      Вярно е това.

Риска си заслужава в зависимост от премията.

Аз пък като правя сметки за нов бизнес и сметна песеместичния сценарии го разделям на две. И ако пак съм на печалба - влизам ако не надали.
                      Но последните години съм се концетрирал към така наречениете "тънки" бизнеси. Тънък бизнес наричам аз нещо което може да ти донесе много пари а риска да опиташ е незначителен на фона на възможната печалба.

И преди да кажете че такива работи няма...ще ви кажа последното нещо което направих.

Понеже, съм във ветринарния бизнес отдавна. Сега влязахме да правим ваксини за животни специфични за дадено стопанство. Правим ДНК анализ на животните , преценяваме какви генни показатели имат и даваме препоръки какво да правят стопаните и правим ваксина специално за тях като намаляваме или въобще елиминираме антибиотиците. Така ония знаят кое теле например да заколят и кое да оставят както и спестяват кинти от антибиотици и отговарят на Европейските изисквания за намаляване на антибиотиците.
                      Ей това наричам аз ТЪНЪК бизнес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Пропусната полза е с пъти по добре от реализирана загуба
                        Това е заблуда по принцип. Пропуснатата полза си е загуба за мен. Ако съм продал някаква акция за 100 лева и после цената и е станала 200 не е ли загуба? Самата продажба означава че съм къс на тази акция. Но все пак въпреки че ако нямаш идея накъде ще върви пазара е все тая дали ще си на кеш или на дакс+дау аз предпочитам да съм на кеш винаги. Защото кеше мога да го обърна в много неща а всички останали неща тряббва първо да ги превърна в кеш а после в каквото там си реша. Просто най-лесно се смята в кеш.

Коментар

А какво мислиш, че ще се случи, ако в един хипотетичен свят, всички са свръх финансово грамотни и решат, че ще станат инвеститори? Въпросът ми е кой ще произвежда някакъв реален продукт?
                          Хахаха - то няма значение колко си грамотен - има значение колко си грамотен спрямо останалите в играта. Ако всички са свръх финансово грамотни просто много хора свръх финансово грамотни ще си губят парите

Коментар

Животът ме е научил да поемам риск само ако мога да изкарам много пари от това. Буквално се нося в хаоса и гледам да чопна нещо. Купувам само неща които буквално ми ги подаряват. Примерно гледаш се продава някакво квартално магазинче. правиш бизнеспланове и т.н Несъзнателно вкарваш най-добрият сценарий за колко години ще го изплатиш и пренебрегваш че действително живееш в хаос. Така има голяма вероятност нещо да се издъни. Нещо "непредвидено". Другата тактика е да се носиш и някой почти да ти подари някакво съвсем друго магазинче за което нито си мислил нито имаш бизнесплан. После ще мисля планове или все на някой ще му затрябва да го разкарам на добър профит. Такав ми е философията. Като за глупак като мен става.Затова първото което гледам е СК и какво съдържа и да няма дългове. Днес като каза за тези сутиени. Ми те имат отрицателен СК и 8 милярда дългове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Понеже няма как да знаеш, а стоенето в кеш може да донесе големи пропуснати ползи, решението е бавно влизане. Може и да не е само СиП, има и други пазари.

Коментар

• Пропусната полза е с пъти по добре от реализирана загуба

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Понеже няма как да знаеш, а стоенето в кеш може да донесе големи пропуснати ползи, решението е бавно влизане. Може и да не е само СиП, има и други пазари.
                                Пропусната полза е с пъти по добре от реализирана загуба

Коментар

Working...
                                X