IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пронто, кога го виждаш стария Дау да мине 36000?
    Нали все пак не може да изхвърчи от нищото, преди корекцията особено !?
    Last edited by precakanoto; 25.05.2016, 19:28.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Вярата и оптимизмът са много ВАЖНИ. Как можеш да създадеш, а и да спечелиш нещо, ако се най-нещастния, проклинаш баща си, че създал държава на кръстовище, дето нормалните хора и кенеф не правили, и мрънкаш, че си роб на великите сили!!?
      Защо Зукерберг, Лари и Бил Гейтс са американци, а не германци или японци? Ами защото в Америка хиляда пъти повече студенти напускали университета си, за да създадат фирми. Останалото е статистика. Като ученик прочетох една много хубава книжка: Невероятното не е факт! /или нещо подобно/
      На мен и затова понякога ми омръзва тази тема: мине не мине и пак се почне, че пазарът е манипулиран, високо напрежение,ала-бала, а да и Голдман. Като играеш за поне двеХ, какво значение имат няколко промила за хиените - те играят на комисионна с милиони повторения- най-сигурното и сладкото
      Last edited by Pronto; 25.05.2016, 17:41.

Коментар

• Чакайте, и ти Алонсо, стига с този отрицателен СК.
        Това е всъщност като ниското П/Е. Много добър сигнал. ЛБ е боклук, Автозоната е супер! / и все пак не я купувайте засега/
        Значи в реалния частен бизнес ти нямаш Е, заради данъците, но пък имаш много СК - най-малкото защото само така ще ти отпуснат кредит, а най-вероятно никога не си и взимал.
        Но станеш ли публична компания, ти изведнъж имаш страшно много Е /щото много загуби не ги броиш, а ги аджастваш като нещо минало и заминало - ланския сняг, нищо че догодина пак ще вали / и малко СК, щото е важно високото РОЕ.
        Но истинските гъзари са с отрицателно СК - защото са правили гигантски байбаци. А за това трябва пари / или заеми /. Това счетоводно намалява СК, а понякога става и отрицателно. В такъв случай проверяваш аджеба имало ли е файда от тия байбаци като им видиш графиката.
        На подобни компании им викам публично LBO - щото се случва пред тебе и може да участваш.
        Last edited by Pronto; 25.05.2016, 17:20.

Коментар

• Гартман плаши мечките

U.S. stock indexes posted their best day since March on Tuesday with gains of more than 1 percent, following a rise in crude oil prices and encouraging reports on the housing market.

"Historically when that happens, we carry through. So I think you're likely to trade better — maybe not today, particularly — but I bet by Friday we're higher and I bet by next week we're higher again," Gartman told CNBC in London.

"Anybody who's short — and there are a lot of smart people who are in fact heavily short — they have to run for cover, and I think it could get ugly," he added.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Животът ме е научил да поемам риск само ако мога да изкарам много пари от това. Буквално се нося в хаоса и гледам да чопна нещо. Купувам само неща които буквално ми ги подаряват. Примерно гледаш се продава някакво квартално магазинче. правиш бизнеспланове и т.н Несъзнателно вкарваш най-добрият сценарий за колко години ще го изплатиш и пренебрегваш че действително живееш в хаос. Така има голяма вероятност нещо да се издъни. Нещо "непредвидено". Другата тактика е да се носиш и някой почти да ти подари някакво съвсем друго магазинче за което нито си мислил нито имаш бизнесплан. После ще мисля планове или все на някой ще му затрябва да го разкарам на добър профит. Такав ми е философията. Като за глупак като мен става.Затова първото което гледам е СК и какво съдържа и да няма дългове. Днес като каза за тези сутиени. Ми те имат отрицателен СК и 8 милярда дългове.
            Да, Алонсо. Този път сме на едно мнение. LB не сатва.

Трябваше да му хвърля едно око преди да предлагам на хората да го купуват.

Коментар

• Сега какво следва?

Коментар

• Абе тук ли някой прогнозира че Китай ше двелавират

Абе тук ли някой прогнозира днес че Китай ше двелавират тази нощ Юана?))

http://www.bloomberg.com/news/articl...nce-march-2011

Браво!!!

))

Ама кой беше

Коментар

• Винаги е така

Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
                  Проблемът е че и ти и аз разсъждаваме според собствените си разбирания. Ти се ръководиш от това какво е допустимо за теб ( или не е допустимо ) . При мен е същата ситуация, но това не значи, че сме прави. При мен проблемът е, че не ми е ясен мотива и не мога да се ориентирам. Ако знам каква е глобалната цел, ще реша какво ще правя, но за сега не ми е ясно... Затова се опитвам да се ориентирам и приемам всякакви гледни точки
                  Винаги е така. Когато изразяваш мнение няма как да не изхождаш от собствените си разбирания и т.н . Това не е проблем. Бе значение дали сме прави.

И аз не казвам че съм прав. Казвам какво мисля хипотетично. Все от някъде трябва да се тръгне. И подробностите които са най важни могат в даден момент да променят основата. Архитектите го знаят.

Тоталното премахване на парите е невъзможно според мен в това общество. Може да има частични опити в дадени страни. Може да има движения в тази посока като 500 евро но това няма практически значение.

Коментар

• Зависи каква държавна банка

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                    Това че държавна банка не може да фалира е някакъв мит. Гледай ББР, ако не си спомняш Минералбанк.
                    Зависи каква държавна банка. Правиш банка която не прави нищо друго освен да държи парите ти и води сметките. Не взима срочни депозити, не дава кредити - нищо не прави само банкови такси. Няма и персонал кой знае какъв, не и трябват клонове щото няма кеш. Издава дебитни карти и с тях плащаш каквото постъпи по сметката.

Сега говорим за утопия все пак...не сме тръгнали да решваме проблема

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Това е заблуда по принцип. Пропуснатата полза си е загуба за мен. Ако съм продал някаква акция за 100 лева и после цената и е станала 200 не е ли загуба? Самата продажба означава че съм къс на тази акция.
                      Действай философски. Винаги продавам с мисълта, че акцията ще се удвои. Най-малкото показва, че съм бил прав първоначално и бизнесът е бил страхотен.
                      Last edited by Pronto; 25.05.2016, 03:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Тук си права.

Има много лесно решение против корупцията, неплащането на данъци, събераемостта им..и т.н Т.е много лесно теортично решение за премахването на най големите проблеми на обществото.

Махаш кеша тотално, плащаш данъци мигновенно при сделката чрез банката. Няма ДДС глупости и т.н sell tax и данък доход. Няма как да има корупция щото няма как да дадеш пари, няма как да укриеш данъци щото ти ги взимат веднага. Данъчната администрация и всякаква паплач си "отива" всичко става лесно..бързо и точно.

Всъщност това е върха на айсберга щото в свбодното време аз съм мислил много върху това.

Основната контра против премахването на кеша е как да си държиш парите в банка която може да фалира и да нямаш възможност да си вземеш парите.
                        Решението е елементарно. Държавна банка която оперира парите ти и не ги пипа за друго т.е не може да фалира. Ако ти направиш избор за лихви или за каквото и да е да ги преместиш в друга банка вече риска е твой.

Въпреки че това не е всичко което мога да кажа - това уж просто решение е невъзможно.
                        Това би довело до други въпроси като например защо например съществуват частни банки? Какъв е проблема банките или банката да е държавна? Което пък води до идеи свързани директно със социалзима. Аз не съм социалист ...всъщност полтически никакъв не съм.
                        Което пък на практика може да преобърне цялата ни представа за устройство на държавата.
                        Защо обаче това не може да се случи?
                        Заради принципите?
                        Това не може да стане защото всички общества са изградени на база на корупцията. Това е залегнало в основата. И като казвам корупция не означава задължително пари в брой. Означава ВЛИЯНИЕ. Всеки се бори да влияе на друг. Дребния чиновник на данъкоплатеца, Частния бизнес на правителствата, едни правителства на други правителства и т.н.

Ще спра че ще стане много дълго...

Да допълня - тези идеи обаче са много опасни. Защото ползите могат да доведат до непредивидми последници.

Ще дам пример: Например утре откриват ( ако не са отркили ) как от чиста вода да направят да кажем безнзин. Т,е всеки да може да си прави сам бензин. Това добре ли е? На пръв поглед добре. Какво по хубваво от това да имаш безплатно гориво. И в следващата секунда се замисли върху последниците? Колко компании няма да ги има, колко хора ще загубят парите си, колко хора ще загубят работата си, колко правителства ще паднат, колко гражданско недоволство ще има, колко безработица ще има...и т.н Сиреч армагедон.
                        На пръв поглед добро решение - води до апокалиптични пследици.
                        Подобно е и решението ако някой открие бърз и евтин транспорт не базиран на конвинционалния. Например антигравитационен двигател. Това автоматично ще доведе до по горните последници. Т,е имаме ужасен конфликт. Кое е добро за обществото на практика и кое не е добро.
                        Или друг момент...евтино лекарство против рак. Някой казват че това е Витамин Б12 май беше...дето го има в костилките на кайсията. Ами ако някой признае че това е така и това нистина понага? Къде отиват парите за ресърч....коамнии които произвеждат лекарства и т.н...а къде отива прираста на населението?

Темата наистина е дълга
                        Проблемът е че и ти и аз разсъждаваме според собствените си разбирания. Ти се ръководиш от това какво е допустимо за теб ( или не е допустимо ) . При мен е същата ситуация, но това не значи, че сме прави. При мен проблемът е, че не ми е ясен мотива и не мога да се ориентирам. Ако знам каква е глобалната цел, ще реша какво ще правя, но за сега не ми е ясно... Затова се опитвам да се ориентирам и приемам всякакви гледни точки
                        Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Това че държавна банка не може да фалира е някакъв мит. Гледай ББР, ако не си спомняш Минералбанк.

Коментар

• Мишо, като чете единствената книга за инвестиране в акции You can be a stock market genius! научи ли нещо?
                            Защото утре продавам CSC и HPE, и двете акции бяха с П/Е под 10 с мощни дивиденти и гигантски байбаци и купувам малко кеш и добавям в Белите планини (П/Е над 100, но иначе е евтина) и Алегани Корп. old way is best в застраховането, а и в инвестирането. И ще чакам. Ще чакам друга евтина идея докато тези ми въртят парите. Може и CBS, най-гледаната телевизия малко. Може и някое Либърти. С останалото Барик и шистак съм пас засега Но това с печалбата утре очакваната от ХПКю
                            А сделката е лоша за България - може и да затворят някой офис, дано не този във Варна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Тук си права.

Има много лесно решение против корупцията, неплащането на данъци, събераемостта им..и т.н Т.е много лесно теортично решение за премахването на най големите проблеми на обществото.

Махаш кеша тотално, плащаш данъци мигновенно при сделката чрез банката. Няма ДДС глупости и т.н sell tax и данък доход. Няма как да има корупция щото няма как да дадеш пари, няма как да укриеш данъци щото ти ги взимат веднага. Данъчната администрация и всякаква паплач си "отива" всичко става лесно..бързо и точно.

Всъщност това е върха на айсберга щото в свбодното време аз съм мислил много върху това.

Основната контра против премахването на кеша е как да си държиш парите в банка която може да фалира и да нямаш възможност да си вземеш парите.
                              Решението е елементарно. Държавна банка която оперира парите ти и не ги пипа за друго т.е не може да фалира. Ако ти направиш избор за лихви или за каквото и да е да ги преместиш в друга банка вече риска е твой.

Въпреки че това не е всичко което мога да кажа - това уж просто решение е невъзможно.
                              Това би довело до други въпроси като например защо например съществуват частни банки? Какъв е проблема банките или банката да е държавна? Което пък води до идеи свързани директно със социалзима. Аз не съм социалист ...всъщност полтически никакъв не съм.
                              Което пък на практика може да преобърне цялата ни представа за устройство на държавата.
                              Заради принципите?
                              Това не може да стане защото всички общества са изградени на база на корупцията. Това е залегнало в основата. И като казвам корупция не означава задължително пари в брой. Означава ВЛИЯНИЕ. Всеки се бори да влияе на друг. Дребния чиновник на данъкоплатеца, Частния бизнес на правителствата, едни правителства на други правителства и т.н.

Няма проблем, че ще стане дълго. Все пак не сме забравили да четем ( това в кръга на шегата). За мен това на този етап е единственото логично обяснение. Намам нищо против да не съм права, но тъй като не вярвам в съвпадения, не ми се струва нормално по едно и също време да обяват, че нямало повече да поддържат банкнотата от 500 евро, защото щели да се борят с престъпността и т.н. и в същото време, зад океана да се прокрадне идеята, че вече нямало нужда от банкнотата от 100$, пак за да се борят с тероризма. Струва ми се, че се стремят да ликвидират напълно кеша, за да могат по-лесно да контролират всичко. Искрено се надявам да не съм права
                              Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Тук си права

Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
                                Сещам се за тези герои, но това не ми помага. Моето мнение е че глобалната цел, на всичко, което се случва е да се премахне кеша. Имам предвид физическия кеш. След това контролът ще се осъщесви много лесно.
                                Тук си права.

Заради принципите?

Да допълня - тези идеи обаче са много опасни. Защото ползите могат да доведат до непредивидми последници.

Ще дам пример: Например утре откриват ( ако не са отркили ) как от чиста вода да направят да кажем безнзин. Т,е всеки да може да си прави сам бензин. Това добре ли е? На пръв поглед добре. Какво по хубваво от това да имаш безплатно гориво. И в следващата секунда се замисли върху последниците? Колко компании няма да ги има, колко хора ще загубят парите си, колко хора ще загубят работата си, колко правителства ще паднат, колко гражданско недоволство ще има, колко безработица ще има...и т.н Сиреч армагедон.
                                На пръв поглед добро решение - води до апокалиптични пследици.
                                Подобно е и решението ако някой открие бърз и евтин транспорт не базиран на конвинционалния. Например антигравитационен двигател. Това автоматично ще доведе до по горните последници. Т,е имаме ужасен конфликт. Кое е добро за обществото на практика и кое не е добро.
                                Или друг момент...евтино лекарство против рак. Някой казват че това е Витамин Б12 май беше...дето го има в костилките на кайсията. Ами ако някой признае че това е така и това нистина понага? Къде отиват парите за ресърч....коамнии които произвеждат лекарства и т.н...а къде отива прираста на населението?

Темата наистина е дълга
                                Last edited by Iv_max; 25.05.2016, 02:49.

Коментар

Working...
                                X