IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Ние това правим с теб...живеем и виждаме. Лошото е че ти не виждаш. Нали си спомняш миналата година като ти казах че биотехите са изпята работа?

    Сега понеже не съм в тая бира до като тогава бях къс, сега на биотехите не съм къс щото очаквам изненади. Ти пожелавам да си прав и аз да греша. Като аз няма да спечеля поне някой да спечели.
    За този период аз имам четири биотеки - от едната съм почти 100% нагоре от гилиъд и още една съм около нулата и от четвъртата съм 50% нагоре. Така че айде да не се съглася с теб

    Коментар


    • Само още малко всички да повярват в ралито на

      Само още малко всички да повярват в ралито на петрола и ще го избамкат надолу яко.

      Не залагам вече на петрол...ама мога да хвана дребен бас.

      Коментар


      • Ние това правим с теб

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ще поживеем ще видим.
        Ние това правим с теб...живеем и виждаме. Лошото е че ти не виждаш. Нали си спомняш миналата година като ти казах че биотехите са изпята работа?

        Сега понеже не съм в тая бира до като тогава бях къс, сега на биотехите не съм къс щото очаквам изненади. Ти пожелавам да си прав и аз да греша. Като аз няма да спечеля поне някой да спечели.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Ето нагледен пример, как икономиката и знанията повече пречат от колкото помагат.

          Ти мислиш че като седнеш с калкулатора и откриваш светия грал а другите са много прости и не виждат очевадното. Само ти може да смяташ. Едноцифрено било П/Е то.
          При Гилд - кой ебал ебал...кака се ожени. Въпроса е кога ще роди. До като бяха моноплисти - ок. Сега вече нещата са мътни и кървави. Поредното доказателство против дългосрочното "инвестиране".
          Ще поживеем ще видим.

          Коментар


          • Ето нагледен пример

            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Ъхъ - расте и на годишна и на тримесечна база - за разлика от средната компания от СП която е със спад и на годишна и на тримесечна база. За сметка на това се търгува на едноцифрено ПЕ, отново за разлика от средната СП компания която се търгува буквално на двойно по-високи коефициенти.

            Ако тази компания не крещи на някой бай, от всякаква гледна точка не знам как човек изобщо намира какво да купува като акции.
            Ето нагледен пример, как икономиката и знанията повече пречат от колкото помагат.

            Ти мислиш че като седнеш с калкулатора и откриваш светия грал а другите са много прости и не виждат очевадното. Само ти може да смяташ. Едноцифрено било П/Е то.
            При Гилд - кой ебал ебал...кака се ожени. Въпроса е кога ще роди. Щото до като не роди може пак някой да я понаебава от време на време тайно, ако ми разбираш подтекста. Краткосрочно Гилд може и да се вдигне може и да падне всичко зависи от пазара но дългосрочно Гилд е посредственна компания освена ако не спрат с байбака и вземат та да купят или измислят нещо ново с тея пари. До като бяха моноплисти - ок. Сега вече нещата са мътни и кървави. Поредното доказателство против дългосрочното "инвестиране".
            Last edited by Iv_max; 29.04.2016, 01:16.

            Коментар


            • То и епъл прави

              Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
              Ми що не я шортнеш тогава ?
              Баце, не те знам къде гледаш, ама Гилд прави за едно тримесечие много повече печалба отколкото старбъкса ти за цяла година а се продава в пъти по евтино.
              И нещо друго, само аз ли смятам тук, че в бъкса ти сипват няква чорба наподобяваща кафе? На мен пък не ми харесва. Иначе чийзкейка им не е лош
              То и епъл прави, бая...ама ако съвсем скоро нищо не измислят ново и новия Iphone 7 e посредствен или подобен на 6 цата епъл ще замине на 50 $ и пазара ще му помогне.

              Аз започнах да се съмнвам в Епъл ( любимата ми компания ) от бая време. Просто Кук не е Джобс Бог да го прости. И щом досега не успя да докаже че все пак е малко Джобс шансовете му клонят към 0 от тук на там.

              Коментар


              • Много смяташ

                Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Дори без да отчитам купчината кеш дето имат сега - за следващите 5г ще си докарат печалба от поне 85-90Б, т.е 2/3 от сегашния кап и колкото целия ти прехвален бъкс.
                Знаеш ли колко растеж може да се купи с тия пари ?
                И никой друг ги няма при биотехите...не и в това количество.
                То да не ти е аплето....
                Много смяташ и много мислиш. Това принципно е добре...ама като си на казино няма голям ефект.

                Днес гилд даде ли ти урок? Аз гилд го продадох след Х години на 125 или 130 даже или нещо такова не помня 2015 година.

                После съм го имал спекулативно няколко пъти. След Мерк - Гилд приключи за мен. И даже съм го махнал от топ 50 те ми. даже бях го шортнал ама като знам пазара си затворих нещата с 1-2 % печалба.

                Ако пазара тръгне да пада...всички биотехи ще са надолу значително. Много всички свикнаха 2014-2105 това да е игарта като ФАНГ...време е да се отучат пишман инвеститорите. И тъкмо се отучат - и ще тръгнат пак нагоре евентуално.

                Коментар


                • нищо не врътка

                  Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Смяташ ли, че един инвестиционен фонд не може да врътка всяка седмица-две примерно 0.1% от порфейла си? Колко пари са това върху 4 трилиона?
                  нищо не врътка. Само продава.В момента. Не врътка щото е наясно че го преебат. Щото е наясно че не може да бъде играч. Пък и не му трябва. Нали си взима кинтите от клиентите и като падне пазара има оправдание. Никой не иска и не може да се опълчи на истинските играчи. Когато аз го казвам може да ти смешно..но ако го чуеш от топ мениджъри в частен разговор които са като нас - видяли се в чудо - и гледат да се вредят между шамарите и да правят колкото могат като мен кинти като могат може и да не ти е толкова смешно.
                  Тея бакалски сметки кой колко пари има и какво ЕВЕНТУАЛНО може да направи ама реално не може да напарви са за на маса на чаша ракия. Важно е кой кара влака. А влака със абсолютна сигурност не се кара от блакрок или сие..

                  Коментар


                  • Много скоро ще разбереш за какво иде реч

                    Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Старбъкс крие рискове и краткосрачно (понеже цената е сравнително висока) и дългосрочно (Старбъкс може да западне в един по-дълъг период). Но средносрочно вероятността да продължи да perform-ва много добре е доста голяма. Така че 2-3% Старбъкс не е зле, особено за един растежен портфейл.
                    Много скоро ще разбереш за какво иде реч. На този пазар - абсолютно нищо лонг не трябва да имаш.Не 2-3 % а нула цяло 2,3 % е много.Толкова е елементарно. Старбъкс е хубва компания, никой не може да каже дали е скъпа или евтина. Аз в това не вярвам. Никой за нишо не може да каже дали е скъпо или евтино. Това което може да каже е ако го сравни с друго, но при положение че пазара е извратен до безобразие няма с какво да го сравниш. Никакви глупави коефициенти нямат значение. Има значение пазара като цяло. Всичко нагоре е късмет. Ама късмет ако продадеш. Ако не продадеш рано или късно си вътре с двата крака. Всичко надолу - логика и реалност. И поведението на всички основни играчи го показва за който има очи и пари да го види. Другите смятайте някакви коефиценти или каквото искате.

                    Днес Гилд ви даде урок нали? Да не гледате коефициенти. Апъл също. ФБ и той ще падне нека мине еуфорията. Никакъв фундамент. За всеки човек в ъкъла си трябва да е 110 % в кеш ако може и ако не му стиска да е шорт.

                    Стабъкс ще го купя в същия момент в който преценя че ще купя пазара като цяло. Без значение колко струва към тогвашния момент. Търговията е супер елементарна. Гледаш пазара и секторите и купуваш каквото смяташ че е добро когато пазара а не компанията ти даде възможност. Няма по безопасна търговия от покупката на качественна компания която не комапнията да се е свалила а пазара да я е свалил.
                    След това я продаваш когато пазара прецениш че е стигнал таргета си. Край на упражнението. прибираш кинтите и отиваш на море. И чакаш пак. Какви 5 десет или 50 години. Един милион неща могат да станат за толкова време.

                    А старбъкс не ме интересуват рисковете, интересува ме хубава ли е? Хубава е? Печели ли? Печели. Ще се видгне ли ако падне? Ще се вдигне. Колко ще се вдигне? Колкото пазара и позволи и ако е наистина още добра - малко повече. И прайслайн е същата работа. Ако съм на теб бих я продал веднага и като искаш да се пробваш на ърнинга...купи опции поне да потънеш само с тях. Ако не зарежи я.

                    И ако това е наченка в момента всичко да се движи с пазара...след 2 години ще е нормално.

                    Никаква дългосрочност. Ако толкова те влече...дългосрочността поне изчакай по добър момент.
                    Last edited by Iv_max; 29.04.2016, 00:47.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Погледни consolidated statement of income на ГИЛД за Q1 2016. Не е много обнадеждаващ.

                      Смятам, че печалбата на ГИЛД след 5 години може да е 50% надолу. А след 10 години да е 15-20% от сегашната.
                      Ъхъ - расте и на годишна и на тримесечна база - за разлика от средната компания от СП която е със спад и на годишна и на тримесечна база. За сметка на това се търгува на едноцифрено ПЕ, отново за разлика от средната СП компания която се търгува буквално на двойно по-високи коефициенти.

                      Ако тази компания не крещи на някой бай, от всякаква гледна точка не знам как човек изобщо намира какво да купува като акции.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Погледни consolidated statement of income на ГИЛД за Q1 2016. Не е много обнадеждаващ.

                        Смятам, че печалбата на ГИЛД след 5 години може да е 50% надолу. А след 10 години да е 15-20% от сегашната.
                        Ми що не я шортнеш тогава ?
                        Баце, не те знам къде гледаш, ама Гилд прави за едно тримесечие много повече печалба отколкото старбъкса ти за цяла година а се продава в пъти по евтино.
                        И нещо друго, само аз ли смятам тук, че в бъкса ти сипват няква чорба наподобяваща кафе? На мен пък не ми харесва. Иначе чийзкейка им не е лош

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Дори без да отчитам купчината кеш дето имат сега - за следващите 5г ще си докарат печалба от поне 85-90Б, т.е 2/3 от сегашния кап и колкото целия ти прехвален бъкс.
                          Знаеш ли колко растеж може да се купи с тия пари ?
                          И никой друг ги няма при биотехите...не и в това количество.
                          То да не ти е аплето....
                          Погледни consolidated statement of income на ГИЛД за Q1 2016. Не е много обнадеждаващ.

                          Смятам, че печалбата на ГИЛД след 5 години може да е 50% надолу. А след 10 години да е 15-20% от сегашната.
                          Last edited by Misho ILIEV; 28.04.2016, 23:46.

                          Коментар


                          • http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU

                            Тук след първоначалния шаш и ослушване някой май е наплюнчил молива като мен и седнал да смята.
                            Само горния лесен и богат слой (100% за невсун) има залежи за около 5Б, от които поне 2Б печалба при зададени 2$ за медта и 1 - 1.1к $/унц злато
                            За 10г експлоатация - ок 200М профит на година. Това само србско.
                            А след това отдолу лежат залежи за още 25Б, половината за невсун ако моръните не се откажат от 50 си %.
                            Пък междувременно цинковото производство тръгва еритрея до броени месеци. Поне 8-10г. живот има и то. А цинка се очертава дефицитен идните години.

                            За мен дабъл на маркет капа в не толкова дълъг хоризонт си е повече от резонен.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Логиката ми е, че вероятността печалбата на GILD след пет години да е доста по-ниска от сегашната е много голяма. При SBUX е обратното. Вероятността да вдигнат печалбата 2х е доста голяма.
                              Дори без да отчитам купчината кеш дето имат сега - за следващите 5г ще си докарат печалба от поне 85-90Б, т.е 2/3 от сегашния кап и колкото целия ти прехвален бъкс.
                              Знаеш ли колко растеж може да се купи с тия пари ?
                              И никой друг ги няма при биотехите...не и в това количество.
                              То да не ти е аплето....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                                Е Гилиъд пък за този период 5 пъти си увеличава продажбите и почти 7 пъти печалбата, та и в момента печалбата му е 7 пъти по голяма, а ре над 4 пъти по малко от на старбъкс.
                                Ма за теб е суперрисково в сравнение с бъкса, нали.

                                Не ти разбирам логиката и не бих сложил и цент в SBUX.
                                Логиката ми е, че вероятността печалбата на GILD след пет години да е доста по-ниска от сегашната е много голяма. При SBUX е обратното. Вероятността да вдигнат печалбата 2х е доста голяма.

                                Коментар

                                Working...
                                X