Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИ пак за Викс, за да разберете тезата ми и измамата на която би трябвало да сте свидетели.
СП само днес +0.5%
UVXY само днес -6.5 %
При лош фед и переспектива за вдигане на лихвите скоро което е ясно отразено във валутите и бондовете този път.
Трябва да се убият абсолютно всички дълги на Викс. Първа задача.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеза да си шорт се изисква два пъти повече майсторство отколкото да си лонг. Аз затова не го и правя.
Коментар
-
И пак за Викс
И пак за Викс, за да разберете тезата ми и измамата на която би трябвало да сте свидетели.
СП само днес +0.5%
UVXY само днес -6.5 %
При лош фед и переспектива за вдигане на лихвите скоро което е ясно отразено във валутите и бондовете този път.
Трябва да се убият абсолютно всички дълги на Викс. Първа задача.
Коментар
-
Виждаш ли как се променя
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеМомчета, макро икономиката е лош съветник при инвестициите в акциите. И не защото не я разбирате, а защото правилен отговор няма там и нещата не са еднозначни. Ето мечият сценарий беше, че ще има вдигане на лихвите през Юни. Да, ама акциите не падат. Аз не съм сигурен, че и при Брекзит ще има спад, нищо чудно да видим "рилийф рали" Досещам че на повечето от вас светогледът е изграден след Лийман кризата и затова ви влече все към прогнозите за криза и срив, но ето скоро ще станем 10 години от тогава. Време е за преосмисляне. А на българинът най му иде и да шорти! Народопсихология.
Следващата криза няма да прилича на тази от 2008.
Има три начина да се оцени акция: спрямо бъдещия паричен поток, спрямо разликата в оценката на активите и пасивите, и в редки случаи спрямо mark-to-market . Аз ползвам най-вече последните два, щото първият е сложен.
Няма нищо за лихви, за сентимент, за напрежение и тяга, а още по-малко за кой какво казал.
ПС: за да си шорт се изисква два пъти повече майсторство отколкото да си лонг. Аз затова не го и правя.
Виждаш ли как се променя мисленето спрямо това какво прави пазара?
Това е уникална работа...пазара се вдига..и всички започват да бъдат оптимистично настроени , успокояват се , забравят лошото , виждат само положителни неща..дори да не са положители що пазара расте - то те не са важни и т.н
Ей така се успиват пишман инвеститорите. За да може да изкараш пари трябва всички да ти вярват. Какъв по хубав начи от това пазара да расете..първо не вярваш..псоле пак расте ти викаш...абе какво става..после пак расте ти вече си почти бик...и тъкмо като станеш бик и Хоп ти отрязват главата и така до следващия път.
тая работа не е за всеки.
Всички говорят лихвите са лошо нещо...в един момент вдигат лихвите и пазара продължава да расте...всички викат...чакай ама те май не са лошо нещо. Що? Е как - що...нали виждаме пазара расте..значи не са лошо нещо.
Покер..покер...покер трябва да се научите да играете и то да сте добри да имате психика.
Коментар
-
Момчета, макро икономиката е лош съветник при инвестициите в акциите. И не защото не я разбирате, а защото правилен отговор няма там и нещата не са еднозначни. Ето мечият сценарий беше, че ще има вдигане на лихвите през Юни. Да, ама акциите не падат. Аз не съм сигурен, че и при Брекзит ще има спад, нищо чудно да видим "рилийф рали" Досещам че на повечето от вас светогледът е изграден след Лийман кризата и затова ви влече все към прогнозите за криза и срив, но ето скоро ще станем 10 години от тогава. Време е за преосмисляне. А на българинът най му иде и да шорти! Народопсихология.
Следващата криза няма да прилича на тази от 2008.
Има три начина да се оцени акция: спрямо бъдещия паричен поток, спрямо разликата в оценката на активите и пасивите, и в редки случаи спрямо mark-to-market . Аз ползвам най-вече последните два, щото първият е сложен.
Няма нищо за лихви, за сентимент, за напрежение и тяга, а още по-малко за кой какво казал.
ПС: за да си шорт се изисква два пъти повече майсторство отколкото да си лонг. Аз затова не го и правя.
Коментар
-
Мишо...
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТ.е. ти влизаш още шорт? За всеки случай не влизай повече шорт.
По принцип не е невъзможно доходонсността на облигациите да се качва и акциите също да се качват. Тази "аномалия" се случва, когато лихвите са много ниско и Федът тръгва да вдига. Което е точно сегашната ситуация.
Аз знам по добре какво правя и защо го правя. И ти ще го разбереш...ама явно думите не помагат когато има предразсъдаци.
Коментар
-
Мога да продължа ако искаш
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеИнтересно четиво се е получило и на моменти много вярно, макар и „мас“- медийно непопулярно
В този ред на мисли, явно заради срещата на Г7, комповете не дават да се мръдне от текущите нива, докато не дойдат инструкции какво иска пазара.
Сега тук ще ме емнат сума ти народ че съм русофил...което въобще не е вярно ама няма значение..
Къв е зора на САЩ да натискат Русия? Може би кономически интереси? Глупости. Може би война искат да правят? По големи глупости.
Как я натискат - ами как - как с Украйна. Ако на тебе някой съсед иска да сложи картечница срещу прозореца ти ти ок ли ще си? Ами ако мястото където искат да сложат къртечница срещу тебе е на стар приятел? Може ли да се очаква ако вземат да носят картечницата ти да отидеш при приятеля си и да му кажеш да направите двата апартамента общи? Може разбира се. А поле може ли да те обвинят че си взел апартамента на приятеля си насила? Могат разбира се. Вярно ли ще е ? На кой му пука. Важното е че ще накарат всички да обвинят теб.
Що Сащ толкова са се загрижили за Украйна? Ами как що...щото знаят че ако има конфликт Русия ще реагира...като реагира ще стане агресор, като стане агресор ще могат да накарат Европа да им наложи санкции....като и наложи санкции ще скарат Европа с Русия. Следиш ли мисълта?
Защо Европа е нужно да се скара с Русия завинаги ако е възможно? Е как що...правиш ли сметка ако Русия се сближи с Европа както беше тръгнало...къде ще остане влиянието на САЩ в Европа? Никакво. Сащ ще го издухат и ще загубят едно Европа...и второ икономически съюз на Европа с Русия и Китай отсрани да помага ще остави САЩ световен политически монополист ама на върба.
И ако мислиш че аз съм го измислил това...няма такова нещо...той оня неолибералист гад...виновен за половната войни в света Маклейн си го казва в една лекция преди 5 години...точно това какво трябва да направят за да разделят Русия от Европа завинаги щото това е най голямата опасност за американската национала сигурност. Ама на кой му пука? Че го казал. Да виждаш на някой да му пука? Или може да очакваш официалните медии които са елементарни пропагандни медии да изкарат това без разрешение?
И какъв е резултата. Накараха Меркел да налага санкции до дупка. Не стига че икономиката на Европа заради измамите в Щатите страда 8 година ами сега и цялата търговия с Русия която е огрмна отиде на кино. Сащ и те налагат санкции...на някой с който не търгуват на практика. Те страдат ли от това?
Крим бил окупиран. Ами ако Крим е окупиран на сила няма ли партизанско движение да има или съпортива. Що няма съпротива? Или може би трябваше Русия да даде целия си черноморски флот където е да стане база на НАТО? на 500 км от Москва. Или може би Русия взе Крим щото една нощ се събуди и реши стане агресор?
И сега какво...войски разполагат в Румъния, Полша че и в България. Що? Аааа щото русия щяла да превзема Полша....като Кирм...дали има някое малоумно 4 годишно дете да се върже на подобна глупост? Ами може и да има....след като всички медии повтарят това. Човешката глост е безгранична.
Обаче с тея войски и ракетни щитове и подобни глупости САЩ мислят че слагат поредния пирон в кутията която окончателно трябва да раздели Русия с Европа.
Политика....какво да го правиш.
10 хиляди човешки живота в Украйна са цената засега на тази политика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЙелън не я слушай...мисли какво прави пазара и защо. Йелън прави каквото и каже - който трябва да и каже.
Долара се вдига, бондовете се вдигат
Акциите се вдигат, петрола се вдига
По горните неща съчетани с ърнинга на компаниите хич не изглеждат да са наред.
Едва ли не пак кат септември искат да ни "убедят" че вдигането на лихвите е бичи за пазара щото икономиката е супер. Айде бе... веднъж номера мина сега пак...
Ясно е - разрешили са и на куклата да вдига лихвите. Нещата се сговнясват и ако се сговнясат преди да са вдигнали лихвите спасение няма и надежда.
По принцип не е невъзможно доходонсността на облигациите да се качва и акциите също да се качват. Тази "аномалия" се случва, когато лихвите са много ниско и Федът тръгва да вдига. Което е точно сегашната ситуация.
Коментар
-
Ако ти кажа че си
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеIv_max, нали си даваш сметка, че с подобни "обяснения" не се различаваш особено от любимите ти анализатори? Пазарът се качил, защото викс паднал. А викс паднал, защото пазарът се качил. Ако грам не отбираме от пазари, в най-лошият случай ще си помислим, че става дума за главоблъсканица от типа "яйцето или кокошката".
Следващият път опитай да ме засегнеш граматически и правописно правилно.
Това граматически правилно ли го написах?
Коментар
-
Не четох статията
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТе специално критикуват свободното движение на капитал и политиката на затягане на колана. Не неолиберализма като цяло. Аз напълно споделям това, което казват.
МВФ е пунта мара.
Всичко е пунта мара.
Омръзнало ми е от глупости.
Коментар
-
Йелън не я слушай
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЗа мене винаги е било очевидно, че ще е плавно.
Долара се вдига, бондовете се вдигат
Акциите се вдигат, петрола се вдига
По горните неща съчетани с ърнинга на компаниите хич не изглеждат да са наред.
Едва ли не пак кат септември искат да ни "убедят" че вдигането на лихвите е бичи за пазара щото икономиката е супер. Айде бе... веднъж номера мина сега пак...
Ясно е - разрешили са и на куклата да вдига лихвите. Нещата се сговнясват и ако се сговнясат преди да са вдигнали лихвите спасение няма и надежда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНеолибералите са в основата на цялото зло на планетата.
Не можеш да ги прескочиш никъде.
Даже и в моя бизнес съм се сблъсквал с хора неолиберали. Мисля че са повече от Мафия.
Коментар
Коментар