IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• неолиберализма

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Неолибералите са в основата на цялото зло на планетата.

Не можеш да ги прескочиш никъде.

Даже и в моя бизнес съм се сблъсквал с хора неолиберали. Мисля че са повече от Мафия.

Коментар

• МВФ дава заден ход на неолиберализма

http://www.imf.org/external/pubs/ft/...6/06/ostry.htm

Instead of delivering growth, some neoliberal policies have increased inequality, in turn jeopardizing durable expansion

Коментар

• Не смеят

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Аз също смятам че британците трябва да излязат от ЕС ,това не е техния съюз ,тук те са донори на всички и всички ги товярят с проблемите си а командват германците ..
        Само че като гърците и те не смеят ....тук имат една сигурност че някой ще им помогне някога но гтова са химери.....:m
        Иначе Г-7 ще измислят някоя добра новина тези дни за да качат борсите....
        Не смеят не по икономически причини - по политически.

Политката приятел, е много мръсна игра. Всичко е зависисмости. Нищо не става ей така случайно. Ние се сърдим понякога на Бойко или Мойко и .т.н ама щото гледаме от страни и мислим че разбираме всичко. А нищо не разбираме. Не е лесно даже невъзможно да правиш това което мислиш камо ли да си самостоятелен. Трябва да се съобразяваш постоянно със всичко, с другите държави ( щото те са те избрали и те могат да те свалят ) с икономически интереси ( щото те са те избрали и те могат да те свалят ) със службите ( щото те са те избрали и те могат да те свалят ) и т.н .
        И колкото си по малък толкова повече трябва да се съобразяваш.
        Що мислиш че съществува ЕС? За какво спред теб са тези европейски субсидии?
        ЕС - помага да се управялват много държави с една политика. Което е по лесно от това да се мъчиш да управляваш много държави поотделно. Вътре пък в ЕС да управляваш по малките са измислени Евросубсидиите. Това си има цена - затова са донорите като Германия. Помисли как работят евросусбсиидиите. За да получиш 100 лв трябва да дадеш от собствения си бюджет да кажем 30 или 50 лв. Така ако искаш да получаваш повече от ЕС трябва да ограничаваш парите с които може да правиш каквото искаш - а именнно собствения ти бюджет. Колкото повече взимаш - толкова повече потъваш в зависимост. Колкото повече ЕС средства взимаш толкова повече икономиката ти става хронично зависима от тези ЕС. И какво става сега...има избори...уж избираш демократично. Да ама...Щатите и ЕС харесват Бойко а не харесват да кажем Първанов. Примерно говоря. Щото искат да натискат Русия. Що харесват Бойко?Ами как що - щото имат един тон компромати за миналото му и за кражбите му сега и могат да го унищожат за 2 минути ако пожелаят и той няма избор освен да слуша и следва какво му диктуват - пък те го подкрепят и той си продъжава да си краде. Ако пък хората вземат че изберат по случайност този който не се харесва на ЕС или САЩ - какво се случва? Спират средствата по европейските програми и икономиката отива на майната си, хората негудуват и в крайна сметка нови избори и пак избират този който искат САЩ и ЕС. Колкото повече си зависим от ЕС толкова повече нямаш избор. Следиш ли ми мисълта? И за някакви смешни пари - получваш роболепни правителтва за вечни времена.
        Хората нямат избор и няма грам демокрация. Въпреки че уж има свбодни избори - на практика няма свободни избори - щото има зависимост.

Но това не е само у нас...това е навсякъде.

Вземи Меркел. Сноудън даде доказаетслва че са я подслушвали САЩ. Познай не я ли държат с нещо? И като се чудиш защо Меркел кляка на Турция - не се чуди. Защо пусна бежанците - пак не се чуди. и т.н

Помисли, преди години защо преебахме Белене? Турция строи две централи на по висока цена. Нашата цена е по ниска и нашия проект ще излезе по евтино и по бързо на пазара. Постоим ли ние...Турция тока ще е по скъп и на фирмите ще им е по евтино да купуват нашия. Да ама Турция не иска да е зависима от нас. САЩ пък тогава ( преди ескалацията на пробелма в Сирия ) се готвеше за война в Сирия. Как ще води война в Сирия без Турция? Турция поставят условия - ползвате базите ни...ама спирате Белене. Сащ натискат ЕС - ЕС нас и в крайна сметка няма Белене, Даже САЩ директно натискнаха Бойко - помниш ли как се отметна веднага след като Клинтън дойде в България? А беше уж готов да строи. . Турция си стри спокойно две централи...и т.н Подобно е Южен Поток.
        Обаче хората тук ги успиват със някакви глупости по медиите.

Сега с референдума в Британия..същата работа. Камерън е кукла на конци и се управлява от САЩ. Излезе ли Лонндон - САЩ губят влияние в ЕС. За ккакво е тоя зор на Обама да идва в Лондон? Да не би икономически интереси да има? Къв е проблема на САЩ да си търгуват с Лондон и без ЕС?
        Ако Камерън е в ъкъла си може ли да излезе и да говори подобни глупости какво щяло да стане с икономиката на Лондон след излизането -нищо няма да стане - по добре ще е ....ама плаши народа. Що? Щото така му казват да прави. Що скандала с офшорките удари него? Случайно? Няма начин. Нищо в политиката не е случайно.

Най готиното е че хората решават сега. Да промиването на мозъци е в пъкна сила но все пак хората решават.

Ето виж Тръмп. Харесвам го само щото е независим поне отчасти а не като Клинтън кукла на конци. Всички изненада. Всички медии бяха срещу него - но какво се случи - хората са на друго мнение. Какво ще стане ще видим.

И в Лондон какво ще стане ще видим.

Интерсно е да се занимаваш с политика...мръсно но пък интересно
        Last edited by Iv_max; 27.05.2016, 17:32.

Коментар

• Могат

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          И доколко могат да го закарат? Не могат да го занулят съвсем, нали
          Могат, миналата година го направиха

като стане 6-7$ го уможават по 5 или десет и продължава

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Ти си...много НЕУМНО парче. Да не кажа Тъпо да не ме редактират.

Предния път ти отговорих, щото не видях че си ти..ама сега като видях - ощипаната госпожичка...та погледнах кой си.

Но поради факта че пишеш само на мен...това все пак ме ласкае.

Та...ще ти отговоря.

Въпреки че си НЕУМНО парче може пък наистина да те интересува. Нищо че казах вече...ще го кажа пак. По скоро за другите ама и на тебе.

Проблема на пазара към момента е това че има ситуация без прецедент в историята му. А тази ситуация е факта че по всички ЕТФ които са свързани с Викс има невероятно големи дълги позиции. Това инвестиционно е глупаво в нормална ситуация щото тези етф винаги трябва да се шортват а не да стоиш дълъг. Но глупаво или не глупаво - това е положението. Даже и аз имам 1000 UVXY на 12 и нещо от оня ден. Но това е незначително за мен. Т.е много народ очакват някакъв катаклизъм в който викса ще избухне на горе. Ама ако избухне сега кой ще плати толкова кинти на дългите? Имай пред вид че тези етф се търгуват и от собствениците на етф а и те играят на практика срещу играчите.
            В нормална ситуация трябва да има груба корелация между вдигането на СП и падането на Викс и обратно но понякога като сега тази корелация е силно в полза на подтискането на викс с цел да се изкарат колкото може повече играчи от играта и да си загубят парите.
            За справка за месец даже няма и толкова ( провери ) UVXY от 30 стана на 11.
            Което означава огромни загуби за дългите. А от март UVXY от 70 стана на 11 до сега. Не казвам че някой е дълъг от 70 разбира се но от към 30 започнаха дългите и този който беше къс затвори всичко ( като мен въпреки че бях съвсем малко къс ) .
            С вдигането на СП с малки обеми но с високи проценти - това дава допълнителна огромна сила на падането на тези ЕТФ. Но за да хванеш в тоя момент такова движение...т.е да си къс след 30 и да правиш кинти е супер рисково щото трябва на практика да си ти част от играта т.е да знаеш със сигурност че ще стане така което няма логика и никой освен който управлява пазара не знае. Защото пък ако се случи срив ще понесеш колосални загуби.

Та това е пробелма с пазара. СП се бута нагоре до като може с малки обеми за да могат не толкова да се затворят късите на индекса колкото да се вземат парите на дългите на Викс ЕТф и те щото са без прецедентно големи в историята на пазара.

Сега тази информация ми е от преди седмица и нещо....трябва да видя актуалана но съм убеден че след 100 % загуба бая са загубили и са се отказали. Още повече след последните движения от преди 2-3 дена.

Та затова казах че вдигането на индеските с 2 % е по скоро за убиване на дългите на Викс и Виск е една голяма причина за движението им.

Сега ако имаш аргументи в което се съмнявам е добре да ги изложиш и ти от колкото да кажеш че съм простак.

Ама аргументи от теб не очаквам..но пък изненадай ме. ))
            И доколко могат да го закарат? Не могат да го занулят съвсем, нали
            Ще обясниш ли как се смята това чудо и защо дългосрочно все пада....направо е по-зле от UNG ....
            Last edited by Protokol; 27.05.2016, 16:44.
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Ти си...

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
              Нищо де, викс-ът е още тук. Обясни как вдига пазара с по 2%, вместо да се правиш на ощипана госпожичка...
              Ти си...много НЕУМНО парче. Да не кажа Тъпо да не ме редактират.

Предния път ти отговорих, щото не видях че си ти..ама сега като видях - ощипаната госпожичка...та погледнах кой си.

Но поради факта че пишеш само на мен...това все пак ме ласкае.

Та...ще ти отговоря.

Въпреки че си НЕУМНО парче може пък наистина да те интересува. Нищо че казах вече...ще го кажа пак. По скоро за другите ама и на тебе.

Проблема на пазара към момента е това че има ситуация без прецедент в историята му. А тази ситуация е факта че по всички ЕТФ които са свързани с Викс има невероятно големи дълги позиции. Това инвестиционно е глупаво в нормална ситуация щото тези етф винаги трябва да се шортват а не да стоиш дълъг. Но глупаво или не глупаво - това е положението. Даже и аз имам 1000 UVXY на 12 и нещо от оня ден. Но това е незначително за мен. Т.е много народ очакват някакъв катаклизъм в който викса ще избухне на горе. Ама ако избухне сега кой ще плати толкова кинти на дългите? Имай пред вид че тези етф се търгуват и от собствениците на етф а и те играят на практика срещу играчите.
              В нормална ситуация трябва да има груба корелация между вдигането на СП и падането на Викс и обратно но понякога като сега тази корелация е силно в полза на подтискането на викс с цел да се изкарат колкото може повече играчи от играта и да си загубят парите.
              За справка за месец даже няма и толкова ( провери ) UVXY от 30 стана на 11.
              Което означава огромни загуби за дългите. А от март UVXY от 70 стана на 11 до сега. Не казвам че някой е дълъг от 70 разбира се но от към 30 започнаха дългите и този който беше къс затвори всичко ( като мен въпреки че бях съвсем малко къс ) .
              С вдигането на СП с малки обеми но с високи проценти - това дава допълнителна огромна сила на падането на тези ЕТФ. Но за да хванеш в тоя момент такова движение...т.е да си къс след 30 и да правиш кинти е супер рисково щото трябва на практика да си ти част от играта т.е да знаеш със сигурност че ще стане така което няма логика и никой освен който управлява пазара не знае. Защото пък ако се случи срив ще понесеш колосални загуби.

Та това е пробелма с пазара. СП се бута нагоре до като може с малки обеми за да могат не толкова да се затворят късите на индекса колкото да се вземат парите на дългите на Викс ЕТф и те щото са без прецедентно големи в историята на пазара.

Сега тази информация ми е от преди седмица и нещо....трябва да видя актуалана но съм убеден че след 100 % загуба бая са загубили и са се отказали. Още повече след последните движения от преди 2-3 дена.

Та затова казах че вдигането на индеските с 2 % е по скоро за убиване на дългите на Викс и Виск е една голяма причина за движението им.

Сега ако имаш аргументи в което се съмнявам е добре да ги изложиш и ти от колкото да кажеш че съм простак.

Ама аргументи от теб не очаквам..но пък изненадай ме. ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Не влязох защото реших да се заигравам с петрола - късо от 50.00 до 48.85 .... направих същия профит но за 1 ден.и по-голям риск
                Ще чакам MU когато (ако) американците направят поне 3-4 % надолу ...
                MU-то даже падна под 9.4, защо се изстреля нагоре е малко неясно за момента. И аз исках да влизам но изпуснах влака

Цените на DRAM не са мръднали 4GB DDR3 е под 2$(), цените на ддр4 и те падат
                налице е продължаващ oversupply.

cenite ne sa ,rudnqli ot DEC15 qko se varvq na anandtech
                http://www.anandtech.com/show/9864/p...keep-declining

Освен ако някой не реши да ги купува би трябвало да паднат пак.

Всички залагат на 3Д NAND, според мен обаче позитивни финансови данни от него могат да се чакат най-рано 2017

Коментар

• Всичко е политика

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Аз също смятам че британците трябва да излязат от ЕС ,това не е техния съюз ,тук те са донори на всички и всички ги товярят с проблемите си а командват германците ..
                  Само че като гърците и те не смеят ....тук имат една сигурност че някой ще им помогне някога но гтова са химери.....:m
                  Всичко е политика. Икономиката също е политика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Ако си взел MU на $9.6 и все още го държиш те поздравявам!
                    Не влязох защото реших да се заигравам с петрола - късо от 50.00 до 48.85 .... направих същия профит но за 1 ден.и по-голям риск Много тъпо от моя страна ...
                    Ще чакам MU когато (ако) американците направят поне 3-4 % надолу ...
                    Last edited by Protokol; 27.05.2016, 15:19.
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Изледването което УЖ вдигна паунда с 1 % и акциите с по 2 % по света се оказа май кьор фишек )))
                      Нищо де, викс-ът е още тук. Обясни как вдига пазара с по 2%, вместо да се правиш на ощипана госпожичка...

Коментар

Изледването което УЖ вдигна паунда с 1 % и акциите с по 2 % по света се оказа май кьор фишек )))

за Брексита говоря

http://www.breitbart.com/london/2016...-leads-remain/

Вчера казах че са питали 1000 човека ама съм грешал..били 800 и то от някаква но нейм агенция.

Оня ден казах че за 50к ще ми направят всякакво проузване...оказва се че пак съм грешал...50 К са прекалено много..не мисля че подобна работа ще струва повече от 10 к

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                          Перфектната буря би била Брексит и Тръмп президент. Ако се случи първото, второто е почти сигурно.

Само че дали ще го позволят.....
                          може да вадят жокерче от всякъде , но дали е така...

Коментар

• Изледването което вдигна паунда с 1 %

за Брексита говоря

http://www.breitbart.com/london/2016...-leads-remain/

Вчера казах че са питали 1000 човека ама съм грешал..били 800 и то от някаква но нейм агенция.

Оня ден казах че за 50к ще ми направят всякакво проузване...оказва се че пак съм грешал...50 К са прекалено много..не мисля че подобна работа ще струва повече от 10 к

Коментар

• Равен,

Равен, ти нали беше за Клинтън?

Подкрепяше нея нали?

Пак заложи на куц кон)))

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Естествено че не говоря за някакви крайно отрицателни ефекти. Но при равни други условия големия бизнес ще е по-зле отколкто в ЕС. по вероятно е това да е маргинално по-зле, а не нещо критично - но ще е по-зле. Дребния бизнес още по маргинално ще е по-добре. В крайна сметка както казах и по долу всъщност няма значение.

Големия губещ от излизането на великобритания ще са всички коит оразчитат на европейски субсидии - тъй като общия бюджет със сигурност ще намалее. Едно заради самото излизане на ЮК и второ защото в ЕС ще се уплашат че и друг донор може да излезе, като Холандия или някои скандинавски държави и според мен има сериозна вероятност при Брекзит следващите години общия бюджет да става все по-малко.

От което пък България губи. И особено българското селско стопанство, тъй като там са голямата част от субсидиите. Та един вот в англия може да срине цената на земята в България - а и в цяла южна европа.
                                Много по-вероятно е да няма никакъв брекзит и само пушилка. Справка - WH)))) (с реални залози а не само с празни приказки като нас по форумите!!!)
                                Англичаните като им бръкнеш в джоба и започват да си правят сметката. Мнооого ги бива по тънките сметки)))
                                Ами нека се насмятат))) Има ли реално обяснение защо няма да има брекзит!? Да, защо не, като си помислиш, че живеят от финансова дейност, и ако си представиш, че финансовите потоци започнат да ги позаобикалят... лошо, но няма как да е дргояче))) А както знаем - на страха очите са големи)))))))))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X