IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Имаш ли мнение за Micron ?
    Ако си взел MU на $9.6 и все още го държиш те поздравявам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      А твоя възходящ тренд сигурен ли е?

Пък това не ти отива според мен " За мене историята е по-меродавна от здравия разум "
      Ив, нямам представа какво ще стане със СиП в следващите шест месеца или година. Но за мене вероятността от голям срив е малка. Мисля, че е по-вероятно СиП да се движи в рамките на 1950-2200. А в малко по-дълъг период от 3-4 години нагоре към 2500-2800. Затова мисля, че прекалено мечите залози са опасни. Но може и да греша.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Пък това не ти отива според мен " За мене историята е по-меродавна от здравия разум "
      Имам предвид, че в макроикономиката чисто логическите разсъждения могат лесно да доведат до абсолютно погрешни заключения. Затова е добре да се гледа какво реално се е случило в миналото в подобни ситуации, ако е възможно да се намери подходяща отправна точка. За мене 50-те години са добър пример. През втората световна война Федът изкупува огромно количество държавен дълг и поддържа ултра ниски лихви. След войната прави плавно излизане от QE (което тогава не се е наричало така) и лихвените проценти и безработицата в САЩ остават много ниски през целия период 1950-1960.

Отново, няма как да съм сигурен, че ще стане точно така и сега. Но и не съм сигурен, че задължително инфлацията трябва да рязко да се вдигне, защото безработицата е ниска. Някой може да ме обори с това, че през 50-те производителността на труда и населението са растяли много по-бързо от сега. Но пък сега реално безработицата е много по-голяма от официалните 5% и дори много от тези, които имат работа работят на половин работен ден.

Коментар

• А твоя възходящ тренд сигурен ли е?

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Здрав разум е, но не е сигурно, че ще стане така. За мене историята е по-меродавна от здравия разум

(Т.е. сравни с друг период, който много прилича на сегашния. А не е като да няма близък прецедент.)
        А твоя възходящ тренд сигурен ли е?

Коментар

• какво желаеш да ти кажа за Викс?

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
          Iv_max, за викс-а нищо не казваш?!

Всички познати ни социални системи се крепят на два стълба - нуждите човешки и страха от смъртта. От там тръгва всичко. "Справедливо" общество е невъзможно, докато съществуват зависимости.
          какво желаеш да ти кажа за Викс?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
            Перфектната буря би била Брексит и Тръмп президент. Ако се случи първото, второто е почти сигурно.
            ако стане така аз ще съм много доволен

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Тесла започна възходящия си тренд от масивен шорт скуиз. Който пък се получи от първата им печалба или пък по-малка загуба вече не си спомням. При ресурсите и ресурсните компании шорт скуиза е основната причина да спре даден срив и да почне покачване.

Никога не е добре да си къс на нещо, на което много хора са много къси. Вероятността да се получат брутални загуби е съществена.
              Възходящ тренд и шорт скуиз не са едно и също нещо. Ако започнем да наричаме възходящите трендове шорт скуиз, тогава "шорт скуиз" си губи изцяло значението.

Коментар

Е то това което казва си е здрав разум. Реално няма как да се избегне това. А това че пазарите не го калкулират просто говори че ще го калкулират на веднъж по някое време. Пуста алчност всеки гледа да играе до като музиката свири и си мисли че другите са по-големи идиоти и ще им набута на тях горещия картоф по някое време малко преди да спре да свири
                Здрав разум е, но не е сигурно, че ще стане така. За мене историята е по-меродавна от здравия разум

(Т.е. сравни с друг период, който много прилича на сегашния. А не е като да няма близък прецедент.)

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
                  явно очакват Тръмп да стане президент
                  Перфектната буря би била Брексит и Тръмп президент. Ако се случи първото, второто е почти сигурно.

Коментар

• Iv_max, за викс-а нищо не казваш?!

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Без съмнение, възможно е да си представим общество...
                    Всички познати ни социални системи се крепят на два стълба - нуждите човешки и страха от смъртта. От там тръгва всичко. "Справедливо" общество е невъзможно, докато съществуват зависимости.

Коментар

• Out X @ 14

Коментар

• И един Short на k+s от 22.93

Коментар

• Аз докато разсъждавате си купих пак bayer на 86.50

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Окей.

Ето тук един мечи сигнал от Булард. Мисля, съвпада с нещата които ти казваш/казваше.

http://www.cnbc.com/2016/05/26/feds-...y-correct.html
                            Е то това което казва си е здрав разум. Реално няма как да се избегне това. А това че пазарите не го калкулират просто говори че ще го калкулират на веднъж по някое време. Пуста алчност всеки гледа да играе до като музиката свири и си мисли че другите са по-големи идиоти и ще им набута на тях горещия картоф по някое време малко преди да спре да свири

Коментар

• Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнение
                              Абсурдно е че някой имат шорт флоат по голям от целия фрий флоут..
                              какво точно се търгува.. някакви имагинерни акции който всъщност ги няма ?
                              Точно такъв случай няма как да има. Брокерите спират да дават акциите за къси много по-рано. Да не говорим че като почне да минава 20-30% шорт и лихвите за заемане на акции стават брутални.

Коментар

Тесла започна възходящия си тренд от масивен шорт скуиз. Който пък се получи от първата им печалба или пък по-малка загуба вече не си спомням. При ресурсите и ресурсните компании шорт скуиза е основната причина да спре даден срив и да почне покачване.

Никога не е добре да си къс на нещо, на което много хора са много къси. Вероятността да се получат брутални загуби е съществена.
                                Абсурдно е че някой имат шорт флоат по голям от целия фрий флоут..
                                какво точно се търгува.. някакви имагинерни акции който всъщност ги няма ?

Коментар

Working...
                                X