IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    За мене думите шорт скуиз не означават нищо. Тотално изтъркани...

Шорт скуиз е това, което беше станало с Фолксфаген 2008.
    Тесла започна възходящия си тренд от масивен шорт скуиз. Който пък се получи от първата им печалба или пък по-малка загуба вече не си спомням. При ресурсите и ресурсните компании шорт скуиза е основната причина да спре даден срив и да почне покачване.

Никога не е добре да си къс на нещо, на което много хора са много къси. Вероятността да се получат брутални загуби е съществена.

Коментар

• За мене думите шорт скуиз не означават нищо. Тотално изтъркани...

Шорт скуиз е това, което беше станало с Фолксфаген 2008.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Всичко е навързано. Няма отделни пазари - има един пазар. Когато в Англия, Япония или ЕС има шорт скуиз това удря всички пазари - включително и САЩ, тъй като всеки държи рискови позиции от всякъде. Ако английски банки трябва да намаляват рязко рискова експозиция те не се ограничават с английски акции. Можеш много лесно да видиш например че при резки поскъпвания на йената пазарите падат навсякъде по света. Очевидно пък при резки поскъпвания на паунда се вдигат.
        Окей.

Според мене СиП не е надценен в сегашните условия (в САЩ и глобално), и мисля че СиП може да се търгува дори и по-скъпо, без да е силно надценен. Това, което го държи са различни елементи на несигурност (като Брекзит, или цената на петрола). Но кагото те отпадат акциите отиват нагоре.

Ето тук един мечи сигнал от Булард. Мисля, съвпада с нещата които ти казваш/казваше.

http://www.cnbc.com/2016/05/26/feds-...y-correct.html

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          ако имате деца и се чудите към какво да ги насочите това е един от потенциално актуалните сектори на икономиката - роботиката

ако си бачкатор си зле , но ако правиш бачкатори (роботи) си цар
          Въпреки това опасностите, породени от машините, остават налице. От момента, когато се появи първата машина, за всички мислещи хора стана ясно, че необходимостта от робския човешки труд, и следователно до голяма степен от неравенството между хората, ще изчезне.

Без съмнение, възможно е да си представим общество, в което богатството, в смисъл на лично притежание и луксозни вещи, ще бъде разпределено справедливо, тъй като властта ще остане в ръцете на малобройна, привилегирована каста. Но на практика такова общество не би могло да остане за дълго стабилно. Защото, ако всички еднакво се радват на свободно време и сигурност, преобладаващата маса човешки същества, които обикновено са затъпели от бедност, ще се образоват и ще се научат да мислят самостоятелно; а веднъж постигнали това, те рано или късно ще разберат, че привилегированото малцинство няма никаква функция, и ще го пометат. В края на краищата йерархическото общество може да съществува единствено върху основата на бедността и невежеството.
          Оруел 1948-ма

То е ясно че роботите ще правят всичко. Проблема е как ще се разпределят тези блага? Или всички ще си имаме по един робот да ни прави кой каквото му трябва?
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Още преди повече от година казах, че този велик човек ще е следващият президент на Щатите. Клинтънова е жалка и не може да го спре. Ще бъде не само победена, но и опозорена.
            и аз искам Тръмп да стане президент въпреки, че не го харесвам. Все пак той е способен да направи доста глупости които ще сринат пазара

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Както са я подхванли Клинтън от снощи...то кой друг?

Всъщност банките имам чуството че тоя път се прекараха с Клинтън. То бива куц кон ама тая е направо без крака.

Та...Клинтън според мен вече я хванаха в крачка и не знам как ще се измъкне с тези емейли. Оказва се че е извършила очевадно престъпление и то вече официално. Как ще я спасят нямам идея.
              Няма спасение тя един Сандърс едва преборва та с Тръмп ли ще се справи. Интересното ще е какво ще прави Тръмп като дойде срива на пазарите, защото като гледам как се пада през неговия мандат пазара ще е все по дъното

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Ето го въпроса за живота, вселената и всичко останало:
                http://www.investor.bg/harduer/459/a...roboti-217658/
                Отговорът какъв беше че забравих? Май 42?
                ако имате деца и се чудите към какво да ги насочите това е един от потенциално актуалните сектори на икономиката - роботиката

ако си бачкатор си зле , но ако правиш бачкатори (роботи) си цар
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ето го въпроса за живота, вселената и всичко останало:
                  http://www.investor.bg/harduer/459/a...roboti-217658/
                  Отговорът какъв беше че забравих? Май 42?
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
                    явно очакват Тръмп да стане президент
                    Още преди повече от година казах, че този велик човек ще е следващият президент на Щатите. Клинтънова е жалка и не може да го спре. Ще бъде не само победена, но и опозорена.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Пък при девалвация на юана или падат яко или пък ралят яко - върви ги разбери....
                      И аз това се чудя - досега винаги - когато Косматият се изтърси по задник, пазарите - тоже правеха това. Иди разбери го.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• както са я подхванли Клинтън

Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
                        явно очакват Тръмп да стане президент
                        Както са я подхванли Клинтън от снощи...то кой друг?

Всъщност банките имам чуството че тоя път се прекараха с Клинтън. То бива куц кон ама тая е направо без крака.

Та...Клинтън според мен вече я хванаха в крачка и не знам как ще се измъкне с тези емейли. Оказва се че е извършила очевадно престъпление и то вече официално. Как ще я спасят нямам идея.

Коментар

• Стига бе...

Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                          Преди малко разбрах в непринуден разговор с една мацка че имала инфо от дубай че борсите щели да се сринат към края на годината и щяло да има голема криза....явно това ни готвят и е програмирано
                          Стига бе...да не би да казващ че и в Дубай са пуснали тези неща дето казват бъдещето които аз ги купувам от Илиенци?

Ебах му майката мислех че само аз ги имам....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Ти предполагам си достатъчно смарт да си вземеш спечеленото преди вота...че остане ли след него не се знае знае ли се...
                            Ми проблема е че не съм и оцията на паунда ще си я държа защото смятам че няма. Може и да я затворя един ден преди вота защото волатилността ще е доста висока и това ще я оскъпи дори и без движение но мисля че ще чакам. Иначе бих се радвал да излязат, англичаните без Лондон са като гибралтар, едно нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                              И кой печели : пак аз
                              Ти предполагам си достатъчно смарт да си вземеш спечеленото преди вота...че остане ли след него не се знае знае ли се...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Всичко е навързано. Няма отделни пазари - има един пазар. Когато в Англия, Япония или ЕС има шорт скуиз това удря всички пазари - включително и САЩ, тъй като всеки държи рискови позиции от всякъде. Ако английски банки трябва да намаляват рязко рискова експозиция те не се ограничават с английски акции. Можеш много лесно да видиш например че при резки поскъпвания на йената пазарите падат навсякъде по света. Очевидно пък при резки поскъпвания на паунда се вдигат.
                                Пък при девалвация на юана или падат яко или пък ралят яко - върви ги разбери....

Коментар

Working...
                                X