IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не не означава сега разиграх виртуално не мисля правилно

Коментар

• Мишо ако исторически възвращаемоста на сп500 е около 7-8% с реинвестираните дивиденти около 10-11% . То тогава ако чакам индекса примерно да падне с 20% от върха си и започна да купувам само индекса и реинвестирам дивидента теоретично означава ли че ще бия индекса в по голяма част от следващите 10 години примерно. Или бъркам някъде в сметките си
      Т.е дали представянето ми ще е над историческото представяне на индекса
      Last edited by intint; 30.05.2016, 22:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        За мене причината обемите да се увеличават при падане на пазара е очевидна: някакъв катализатор (лоша новина) кара хората се паникьосат и масово да продават, което натиска цената надолу докато хора като мене си кажат, абе лоши, лоши новини, ама колкото и да са лоши, при тази цена взимам.

Големите обеми при спад обикновено означава, че най-вероятно спадът е стигнал до "пода", освен ако не дойде друг катализатор, който още да натисне надолу.
        За да не задълбаваме - пазарът се качва месеци и години, а пада дни или седмици. В общия случай - има и изключения в исторически план. Като прибавим към това краткосрочната паника, за която говориш и любимите ВЧТ, става ясно защо по-големият обем е най-малкото естествен. Но пък друго си е конспирацията...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Въобразявам си, че пазарите не биха успели да понесат повече от 3-4 процента поскъпване на долара поради което след като поскъпне още малко ще затворя дългите долари, които да заменя с къс индекс.
          Горе-долу и аз така. Мисля, че най-много до 1.05 да отиде. И то не за дълго.

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Лично аз си мисля, че шортещите пазара са доста смели.
          Бившият ми пряк началник, англичанин, на няколко пъти ми е казвал, че съм много смел да правя това или онова. Беше учтив начин да ми каже, че върша глупости и ще си изпатя

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Отворко, ти си наясно с пазара колкото аз съм наясно с галактиката андромеда- за това мога да заложа кинти.

Като нямаш теза, гледай си техическия анализ и не се обаждай
            За мене причината обемите да се увеличават при падане на пазара е очевидна: някакъв катализатор (лоша новина) кара хората се паникьосат и масово да продават, което натиска цената надолу докато хора като мене си кажат, абе лоши, лоши новини, ама колкото и да са лоши, при тази цена взимам.

Големите обеми при спад обикновено означава, че най-вероятно спадът е стигнал до "пода", освен ако не дойде друг катализатор, който още да натисне надолу.

Не съм фен на техническия анализ, но като ми хареса нещо, което се е сринало винаги гледам покрай всичко друго и обемите.

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
              "Не е равноволатилен" - да. Той е хаотичноволатилен!

Все пак, не сме убедени, че "пада с по-големи обеми". Това е доста подвеждащ извод. За да може масата дилетанти да влезе в пазара, първо трябва да се убеди, че пазарът расте и то, не как да е, а "устойчиво"... Влиза масата купувачи и се оказва, че наистина печелят. Услажда им се, вкарват още по дългите си позиции и забравят за това, че пазарът има и друга посока. Алчността е надделяла...

Ето защо оставаме с впечатление, че пазарът пада с по-големи обеми... Влезли сме с големи обеми, а той ще пада, докато занули сметките на дребната цаца...

После, отново и отново - цикълът ще се повтаря, защото хората имаме афинитет към лесните пари и доброто благосъстояние...

Успехи!

Не е особено трудно да провериш думите ми. Най-големият обем е по време на падане и самото дъно. Покачването в последствие като правило е при намаляващи обеми. Това е напълно естествено, ако не се вкарваме в конспирации. Разликата във волатилността е жокер за внимавалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Не ми излиза от главата мисълта на Костолани, че това което всички знаят не струва и два пфенига. До преди няколко години пищях срещу суровините, но днес всички са убедени колко са зле. Сякаш каквото имаше да става вече се случи. Сега всички които познавам са убедени, че качването на лихвите с 0,25 процента през юни ще доведе до катаклизми на световните пазари. Честно казано това съвпадаше напълно с моята теория, че пазара ще с движи в рейндж между 1750 и 2100. Всяко успокояване на пазарите трябваше да дава възможност на ФЕД да качват лихвите, което да доведе до качване на долара и спад на суровините поради обратната корелация. Това трябваше да доведе до скапване на икономиките на суровинните държави и допълнителен отлив на капитали. От една страна имаме рестриктивна политика на ФЕД съчетана с удар по платежният баланс заради суровините и текущата сметка заради отлив на капитали. С една дума хем разходите за лихви растат хем приходите падат за суровините. Това ми беше схемата с години, но някак си вече всички я виждат. Това означава, че всички са готови за нея и някак си няма да се случи. По нея трябваше всяко качване на лихвите да води до мини сътресение и корекция на пазарите, която да бъде подпряна от здравата американска икономика, като всеки път има малък риск корекцията да излезе от контрол и да се превърне в криза. Но както казах по-горе вече всички го виждат и не вярвам да се случи. Според мен пазарите са длъжни да тестват тази схема и ще го направят, но тя няма да сработи напълно и този път дъната ще са по-високи от тези от началото на годината. А според моята теория първото увеличение, което не доведе до срив в имърджинг маркетс ще покаже началото на довият дългосрочен тренд нагоре на финансовите пазари. За мен суровините си направиха дъното тази зима и от тук нататък ще се търгуват в рейндж десетилетие. Затова реших малко да сменя тактиката. Няма да чакам тотални сривове а ще си купувам селективно компании на определени цени които ме устройват.
                Много се радвам на Фърст солар. Там вярвам в историята която стои зад компанията. Те са абсолютният лидер по икономическа ефективност в бранша. Каквото и да стане ще печелят. Аз очаквам в следващите 20 години производството на електричество да нарастне с 50 процента водено от два основни тренда. Първо транспорта да се прехвърли от течни горива към електричество и второ постоянно спадащата му цена да бъде по-малък стимул към икономия. Към момента в САЩ производството на електричество от фотоволтаици е с дял под процент. Според мен ще стигне до около 30 макар, че има крайни мнения като това на Курцвейл, който го вижда до близо сто процента след по-малко от 15 години. При моят вариант това означава след двадесет години да се произвежда седемдесет пъти повече соларна енергия отколкото в момента. Това би създало условия за непрекъснато покачващи се обеми и печалби. Тъй като LCOE спада непрекъснато то в даден момент те ще имат почти сто процента дял от новите мощности. В момента, когато себестойността падне значително под тези на текущите мощности ще има увеличение на рентабилността на производителите, защото ще могат да задържат част от тази разлика за себе си. Вижда се как маржа на фърст солар си расте. Та така. На тези нива ми харесва и ще си купувам. Не разбирам защо трябва да чакам тотален срив, който може и да не дойде.
                На тези нива ми харесва и GILD.
                С удоволствие бих си купил IBM около 120-130 долара заради Watson. На мен ми харесва историята зад изкуственият интелект и когнитивните решения.
                Харесва ми и FB на цени около и малко под 100 долара. То и Гугъл ми харесва, но надали пак ще го видим около 600, но пък аз съм търпелив може и да ми се усмихне късмета.
                Харесва ми и БМВ около 65.
                Има и други неща, но просто ще си чакам цените за отделните компании без да ме интересуват нивата на индекса. Ако не ги стигнем здраве да е. Няма да бягам след тях.
                В общи линии анкетата която пуснах беше попълнена само от 21 човека с подчертано песимистични възгледи. Последно като гледах средните нива бяха за 1940 пункта след 3 месеца и 1850 за след 12. Форума е песимист а тук пише публиката, част от която съм и аз. Затова реших, че ще си купувам неща, които не зависят от бизнесцикъла а от технологичните промени. Кризата не идва когато я чакат. Тя идва от нищото. Интересна ми е мотивировката на различните мечки. Според един приятел всичко трябва да се търгува на 1/3 от справедливата си цена. Доближи ли нормални стойности, то пазара не става и трябва задължително отново да се срине за да даде възможност за вход на изключително ниски цени. Всички знаем, че някой ден това ще стане, но никой не знае кога. Може да минат и десетилетия. Други мечки във форума се самонавиват и много ми приличат на едни самонавивания по групата на еврохолд и евроинс. Сякаш се правят същите неща, но само оптимизма е заменен с песимизъм. Някои пък се опитват да се докажат като велики, но в крайна сметка усещането ми е, че очакващите тотален срив действат емоционално.
                Единственото, което ме притеснява е песимизма на volaswap. Долу горе той поддържа моето мнение преди да се откажа от него защото вече ми изглежда прекалено очевидно. Възможно е да не съм го разбрал правилно. Може и да бъркам, но със нещата които изброих на съответните нива не вярвам да ям дърво.
                Лека. Само времето ще покаже какво ще се случи.
                Това го писах миналата седмица, но към момента има лека промяна в плановете и реших да я напиша. Като цяло съм твърдо убеден, че схемата с поскъпването на долара в следствие на качването на лихвите и последващото скапване на емърджинг маркетс, което да привнесе външни проблеми в амекианските финансови пазари трябва да се тества. Когато има дадена теория единственият начин да се провери дали е вярна е да бъде тествана. Следователно е много вероятно пазара да провери дали схемата, която предизвика корекциите миналото лято и тази пролет е все още актуална. Дали теста ще бъде положителен или отрицателен е божа работа. За мен е много вероятно корекцията след качване на лихвите да е изненадващо плитка и е възможно да започне от доста по-високи нива от очакваното. Затова възнамерявам да си търгувам акциите съобразно нивата, които съм си харесал без да се съобразявам с пазара. Същевременно при всяко покачване ще шортя по малко индекса докато го докарам до нетна нулева експозиция. Шортих от тези нива S&P за 1/4 от експозициите ми. Вероятно към 2150 ще шортя за още една четвърт. Аз определях като основен риск поскъпването на долара и затова от известно време влача малко дълги долари срещу различни валути. До сега са малко на плюс, така че съм доволен. Въобразявам си, че пазарите не биха успели да понесат повече от 3-4 процента поскъпване на долара поради което след като поскъпне още малко ще затворя дългите долари, които да заменя с къс индекс. Да видим как ще се развие. За сега съм доволен. Като за пълен аматьор, като почти всички пишещи тук, не се оплаквам.
                Продължавам да считам, че американската икономика е в добро състояние и проблемите са извън нея. Лично аз си мисля, че шортещите пазара са доста смели.
                Издънка при мен би могла да дойде при поевтиняване на долара и значително покачване на индексите над 2300. Тогава при стратегията ми ще се окаже, че съм пропуснал доста ползи. Лека и доходна.

Коментар

• Отворко

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                  Това обикновено е така - пазарът не е равноволатилен и пада с по-големи обеми, отколкото качва. В това няма нищо странно, а още по-малко конспирация. Изводате, които правиш от факта, не са уместни и определено не са в подкрепа на тезата ти.
                  Отворко, ти си наясно с пазара колкото аз съм наясно с галактиката андромеда- за това мога да заложа кинти.

Като нямаш теза, гледай си техическия анализ и не се обаждай

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                    A как спечелил парите си? Аман от наивници
                    С измами, малко рекет, и създаването или поне популяризирането на нов продукт - джънк бондс. Никъде не съм го похвалил как си е спечелил парите, или да съм казал, че той е бил важен инвеститор. Казах, че той е оригиналният "кинг ъф бондс". Ти попита къде бил сега.
                    Last edited by Pronto; 30.05.2016, 18:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                      Какво значение има - не всеки болен прави фондация. Най-малкото не си плаща лечението с парите от нея, а събраното подпамага лечението на други болни. Другият ти въпрос не ме вълнува.
                      A как спечелил парите си? Аман от наивници

Коментар

Хаха, милкен е там щото самият той има рак на простата (боже опази). Я ми кажи ако имаш 1м опции или вараранти колко правиш на цент движение
                        Какво значение има - не всеки болен прави фондация. Най-малкото не си плаща лечението с парите от нея, а събраното подпамага лечението на други болни. Другият ти въпрос не ме вълнува.

Коментар

Няма да ми казваш какво да правя. Отивай да събираш шикълките от пазара.
                          Милкен сега е шеф на фондацията си за борба с рака на простатата. Пак е изградил нещо повече от Грос - един голям чек.
                          Хаха, милкен е там щото самият той има рак на простата (боже опази). Я ми кажи ако имаш 1м опции или вараранти колко правиш на цент движение

Коментар

А ти кои си? Като изградиш това, което е постигнал Грос, тогава критикувай. Много лесно е така. Каде е Милкен?
                            Няма да ми казваш какво да правя. Отивай да събираш шикълките от пазара.
                            Милкен сега е шеф на фондацията си за борба с рака на простатата. Пак е изградил нещо повече от Грос - един голям чек.

Коментар

Какво много е постигнал! Че минималното е да си има поне собствена инвестиционна фирма. А по-добрите /Алегани, Белите, да не казваме Бъркшая/ са с компания заради нуждата от вечен капитал. Подписвал се е за 20 милиона заплата и сам си е лепнал прякора Кинг ъв Бондс / но истинският кинг е Майк Милкен/. Не е малко, но обикновения СЕО в Америка взима по-голяма заплата.
                              Казах ти скъпо платен публицист е. Добър е в това. Не в инвестирането.
                              Въобще самата идея, че ще взимам акъл от някой, за който най-голямото решение е било дали да си купи ДЦК или МБС,за да намаже 1% допълнително лихва е абсурдна.
                              Че то баща ми с влоговете си в КТБто му бие доходността от всякъде.
                              А ти кои си? Като изградиш това, което е постигнал Грос, тогава критикувай. Много лесно е така. Каде е Милкен?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                                дам и аз не го харесвам, но е постигнал много и трябва да се слуша:

http://www.bloomberg.com/news/videos...omething-wrong
                                Какво много е постигнал! Че минималното е да си има поне собствена инвестиционна фирма. А по-добрите /Алегани, Белите, да не казваме Бъркшая/ са с компания заради нуждата от вечен капитал. Подписвал се е за 20 милиона заплата и сам си е лепнал прякора Кинг ъв Бондс / но истинският кинг е Майк Милкен/. Не е малко, но обикновения СЕО в Америка взима по-голяма заплата.
                                Казах ти скъпо платен публицист е. Добър е в това. Не в инвестирането.
                                Въобще самата идея, че ще взимам акъл от някой, за който най-голямото решение е било дали да си купи ДЦК или МБС,за да намаже 1% допълнително лихва е абсурдна.
                                Че то баща ми с влоговете си в КТБто му бие доходността от всякъде.

Коментар

Working...
                                X