IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Всички сме си казали какво правим. Няма нужда да го повтаряме всеки ден защото се познаваме и се знаем така да се каже. Интересното е какво мислим и защо мислим едно а правим друго. 4Д пусна една анкета за очакванията на пазара. Очакваме едно а правим друго. Аз добре си спомням 2007-ма. Един човек викаше да продаваме всичко. Даже и личните си апартаменти и гащите от задниците си ако можем. Аргументите му бяха железни. Всички бяхме съгласни с доводите му, обаче много малко хора го направиха наистина.
    Имах предвид, че повечето пишешти във форума, казват какво възнамеряват да правят или какво биха направили, ако еди какво си се случи. Много малко хора казват конкретно: "Купих това на еди каква си цена, защото.... или продадох на толкова,което бях купил на..., в момента съм къс на ..... и всякаква друга подобна информация"...

А относно примерът. Според мен, примерите служат, за да онагледят вече изказана теза и обикновено е хубаво максимално да се опростят, за да подчертаят това, което вече е казано. Осъзнавайки тавтологията, ще дам "пример" : Ако решиш да оясниш на едно дете, че 1+1=2, обикновено прибягваш до ябълки, круши или нещо подобно. В повечето случаи казваш: "Ако имаш една ябълка и прибавиш към нея още една, преброй колко ябълки имаш". Никой не казва, ако имаш три третинки от една ябълка и прибавиш още четири четвъртинки от друга, колко ще имаш? Също така примерът не е редно да се видоизменя и усложнява, защото той служи само за подчертаване на вече изказаната теза. Ако кажем: "Да ама, ако се появи и още една трета ябълка, вече няма да имаме само две, е напълно вярно, но не ни помага, а ненужно усложнява
    Last edited by vsic4ko_e_otnositelno; 31.05.2016, 01:26.
    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Сещам се за крилатата фраза, че пазарът се качва нагоре по стълбите, а слиза с асансьора

(Аз говорих не толкова за пазара като цяло, а за отделни компании. Но мисля, че и за пазара като цяло важи.)
      Пазарът се движи по тренда бавно, а срещу тренда бързо. Ако тренда е нагоре ще се качва бавно и ще пада бързо. Ако е бил надолу ще пада бавно и ще се качва бързо. А когато е настрани както е сега е ту бавен ту бърз без да може да се разчита на това.

То точно за това се правят много трудно пари от маркет тайминг.

Коментар

Не знаеш за Дойче. Мисля, че качването на долара до голяма степен вече е в цената. Това, което мисля, го мислят и много други хора.
        Като вземат много хора да мислят нещо и със сигурност го мислят грешно.

А прогнозите на банките не струват и хартията на която са отпечатани. Убеден съм че и те самите не си вярват - поне те би трябвало да са наясно, че няма как да се прогнозират валутни курсове. Но правят прогнози, защото и другите правят същите глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Едно клише ще ти кажа - "Късмета обича смелите".
          това клише рядко работи на ливъридж

Коментар

• Ив, все този технически анализ ти е в главата. Многократно спомена за обемите и оставам по-скоро с впечатлението, че за теб е от значение, а изводите ти определено не са коректни. Извинявам се, ако съм предложил друга перспектива. Признавам, че съм невеж глупак, който те е подял за последното твърдение в поста ти. Можеше да е всяко друго, но това ми беше "подръка".

Не съм привърженик на никой "анализ". Определен начин на мислене, приложен към пазара/акци/опция/бонд си остава това, което е - отражение. Няма как "всичко да ти е ясно". Ако вярваш, че е така, по-скоро грешиш. Добрата новина е, че е достатъчно да си наясно със случващото се в едни 10-15% от времето. Мисля си, че отделяш твърде много време и в резултат те избива на конспиративни теории и форумна графоманщина.

Ето, пак питаш ЗАЩО. Като малките деца...

Коментар

• Най важното е не какво човек мисли

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Не знаеш за Дойче. Мисля, че качването на долара до голяма степен вече е в цената. Това, което мисля, го мислят и много други хора.
              Най важното е не какво човек мисли, за ЗАЩО го мисли.
              Даже не е въобще важно какво мисли човек, причините са важни. Защото когато си знаеш собствените причини можеш да промениш мисленето си много бързо. До като ако не знаеш..този шанс намалява експонициално.

Уникален въпрос е въпроса "ЗАЩО?" Ако има дума в която има най-много пръст БОГ в нея, това е въпроса "ЗАЩО?" Абсолютно всичко в живота на човек...се предопределя от честотата на задаването му. Като почнеш от здарвето...минеш през амбицията, реализацията, удовлетворението, смейството, възпитаването да децата ти и т.н та стигнеш до смърта.
              На този въпрос дължим всички открития. Този въпрос е подтикнал всеки велик ум който е живял на земята да направи това което е направил. И на този въпрос дължим всичко което имаме, защото някога някой преди нас, не е спирал да си го задава.

Малко се отплеснах..не е лично към теб.

Коментар

• Много си зле

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                За да не задълбаваме - пазарът се качва месеци и години, а пада дни или седмици. В общия случай - има и изключения в исторически план. Като прибавим към това краткосрочната паника, за която говориш и любимите ВЧТ, става ясно защо по-големият обем е най-малкото естествен. Но пък друго си е конспирацията...
                Много си зле. Нямаш идея даже до каква степен. Живейки на село колкото и да се считаш за умен сред селяните , ще си останеш посредствен завинаги. Ама това ти е амплоата. Загубих малко време да прочета какво си коментирал от 2013 насам. Правилната дума е коментирал, щото ти никога нямаш собствена позиция, мнение или теза която да можеш да защитиш с аргументи. Да не говорим за коментарите ти за техническия анализ. Научил си малко сложни думи употребявайки ги в "дълбок" смисъл, може би за да впечетляваш глупаци около теб. Приличаш ми на дърт професор който си мисли че знае нещо, който обаче не е излизал от вкъщи 20 години но може да ти обясни в дълбочина колко е як секса който не е практикувал от години.

Коментар

• Почвам да го бия при около -50% дали пазара е падал с повече от -50% при последните кризи

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Може би защото Дойтче си промениха прогнозата до 1.05 или ти мислиш така?

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                      индекса го бия но не и историческата възвръщаемост. Ако следваме правилото че индекса расте в 70-80% от времето а в останалото пада.
                      Да, това имам предвид и аз. Но ако вземеш след 20% срив е доста вероятно да биеш средната възвръщаемост краткосрочно. Струва ми се.

Коментар

• .......

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Горе-долу и аз така. Мисля, че най-много до 1.05 да отиде. И то не за дълго.

Може би защото Дойтче си промениха прогнозата до 1.05 или ти мислиш така?

Бившият ми пряк началник, англичанин, на няколко пъти ми е казвал, че съм много смел да правя това или онова. Беше учтив начин да ми каже, че върша глупости и ще си изпатя
                        Едно клише ще ти кажа - "Късмета обича смелите".

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                          За да не задълбаваме - пазарът се качва месеци и години, а пада дни или седмици. В общия случай - има и изключения в исторически план. Като прибавим към това краткосрочната паника, за която говориш и любимите ВЧТ, става ясно защо по-големият обем е най-малкото естествен. Но пък друго си е конспирацията...
                          Сещам се за крилатата фраза, че пазарът се качва нагоре по стълбите, а слиза с асансьора

(Аз говорих не толкова за пазара като цяло, а за отделни компании. Но мисля, че и за пазара като цяло важи.)

Коментар

Според мене ще биеш индекса, но няма задължително да биеш средната възвръщаемост. Имай предвид, че най-лошата средна възвръщаемост за 10 години държане с реинвестиран дивидент (1802-2012) е -4.1%.
                            индекса го бия но не и историческата възвръщаемост. Ако следваме правилото че индекса расте в 70-80% от времето а в останалото пада.

Коментар

Според мене ще биеш индекса, но няма задължително да биеш средната възвръщаемост. Имай предвид, че най-лошата средна възвръщаемост за 10 години държане с реинвестиран дивидент (1802-2012) е -4.1%.
                              Т.е. това, че ще биеш -4.1% годишна възвръщаемост не означава, че ще биеш 11-те%.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                                Не не означава сега разиграх виртуално не мисля правилно

Коментар

Working...
                                X