IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Още една мъдрост

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Пазарът се движи по тренда бавно, а срещу тренда бързо. Ако тренда е нагоре ще се качва бавно и ще пада бързо. Ако е бил надолу ще пада бавно и ще се качва бързо. А когато е настрани както е сега е ту бавен ту бърз без да може да се разчита на това.

То точно за това се правят много трудно пари от маркет тайминг.
    Още една мъдрост

"И умрялата риба ..плува по течението"

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Ейййй, веднъж и аз да съм съгласен с теб.
      Само където аз не казвам че пазара ще пада сега.

Казвам че вероятността да продължи да се движи в рейндж е по-висока от това да прави нови върхове. Но не съм убеден че вероятността за мечи пазар е по-висока от вероятността за бичи пазар. Просто сега е в горната част на рейнджа, по-разумно е човек да почака преди да влиза - или да почнат да растят печалбите или пък да си стигне долната част на рейнджа.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
        Ив, все този технически анализ ти е в главата. Многократно спомена за обемите и оставам по-скоро с впечатлението, че за теб е от значение, а изводите ти определено не са коректни. Извинявам се, ако съм предложил друга перспектива. Признавам, че съм невеж глупак, който те е подял за последното твърдение в поста ти. Можеше да е всяко друго, но това ми беше "подръка".

Не съм привърженик на никой "анализ". Определен начин на мислене, приложен към пазара/акци/опция/бонд си остава това, което е - отражение. Няма как "всичко да ти е ясно". Ако вярваш, че е така, по-скоро грешиш. Добрата новина е, че е достатъчно да си наясно със случващото се в едни 10-15% от времето. Мисля си, че отделяш твърде много време и в резултат те избива на конспиративни теории и форумна графоманщина.

Ето, пак питаш ЗАЩО. Като малките деца...

А на какво си превърженик? На празните приказки?

Няма как "всичко да ти е ясно" ...ама кат "нищо не ти е ясно" е страшно

Мисленето, не е много присъщо на теб към момента. Бла Бла ти е най-присъщото.

Коментар

• Ейййй

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          ФЕд могат да се туткат защото инфлацията е ниска. Обаче инфлацията е ниска или по-скоро бе ниска - заради ниските цени на петрола - това много лесно можеш да го видиш в разбивката по продуктови групи на инфлацията. Петролът е вече 70% над дъното си и до голяма степен e на равнищата си от миналата година.

Щом инфлацията вземе да расте и при това равнище на безработицата ФЕД нямат да имат друг избор освен да действат бързо.
          Ейййй, веднъж и аз да съм съгласен с теб.

Коментар

• Да не е толкова глупав

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Не разчитай, че Федът е толкова глупав.
            Да не е толкова глупав...той е значително по глупав.

Щото ако не беше "значително по глупав" щеше да вдигне лихвите 2014 година когато му беше времето. А сега когато не му е времето за вдигане на лихви, както и декември , точно сега трябва да ги вдигне щото е в ъгъла от много ум.
            Лихви се вдигат когато печалбите на компаниите растат а не когато са в рецесия.
            Ама понеже ако пък сега не ги вдигнат съвсем ще надуят балона и затова са пренудени да ги вдигнат.

Няма човек който да не разбира че цялата работа хич не е наред от къде да го погледнеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              ФЕд могат да се туткат защото инфлацията е ниска. Обаче инфлацията е ниска или по-скоро бе ниска - заради ниските цени на петрола - това много лесно можеш да го видиш в разбивката по продуктови групи на инфлацията. Петролът е вече 70% над дъното си и до голяма степен e на равнищата си от миналата година.

Щом инфлацията вземе да расте и при това равнище на безработицата ФЕД нямат да имат друг избор освен да действат бързо.

Коментар

• Абе ако мислеше така 2014 година ))

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Защо го мисля? Най-просто казано, защото след голямо движение на долара нагоре е малко вероятно да има още много нагоре. И защото разни иконометрици, което пресмятат международната търговия смятат така От тях повече не разбирам
                Абе ако мислеше така и 2014 година ))

Когато голямото движение нагоре...си беше точно бая голямо движение на горе което си продължи да е бая голямо движение нагоре))

В тоя ред на мисли...какво иконметриците казват за бая голямото движение нагоре на СП...малко или много вероятно е да продължи да е още много нагоре?)))
                Last edited by Iv_max; 31.05.2016, 01:57.

Коментар

Това че може метеорит да затрие земята ми е ясно. Не разчитам, че няма да стане така

Но просто няма смисъл да действам така все едно утре идва края на света.
                  Не става дума за такива крайни сценарии естествено. Но който инвестира в акции реално инвестира в ръст на печалбите на тези акции. Който инвестира в етф на някакви индекси инвестира в ръст на печалбите на компаниите от тези индекси.

След първото тримесечие на тази година американските компании отбелязват спад на печалбите. За четвърто поредно тримесечие. Индексите обаче не са отразили този спад. Вече на 1700 или айде на 1800 ще са го отразили.

Така че който купува в момента залага че следващите тримесечия нещата ще се обърнат. И/или че рисковата премия ще намалее. Рисковата премия в момента е брутално ниска и с вдиганете на лихвите само ще расте.

Естествено могат да се обърнат нещата с печалбите и да тръгнат нагоре. но винаги е по-безопасно да се залага на продължение на тренда отколкото на обръщането му.

И пак да кажа в момента тренда при печалбите е надолу, при пазарите е настрани. Което само разтваря ножицата между очаквания и реалност. Тази ножица може да се разтваря доста дълго и като време и като амплитуда. Но в даден момент се получава сблъсък на очакванията с бруталната реалност. А при този сблъсък очакванията нямат шанс.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    ФЕД има два мандата - и възстановяването на американската икономика не е между тях.

Коментар

Не е хубаво човек да инвестира базирано на това какво си мисли, че си мислят други хора. Все едно дали става дума за централни банки или инвеститори. А да не говорим пък за спекуланти. Мислите се движат бързо, силно податливи са на емоции - и в двет епосоки - и има огромна вероятност настоящето състояние да тежи непропорционално тежко на оценките за бъдещето. Просто такава е човешката природа.
                      Това че може метеорит да затрие земята ми е ясно. Не разчитам, че няма да стане така

Но просто няма смисъл да действам така все едно утре идва края на света.

Коментар

На Феда доста разчитам. Знам, че много хора смятат, че Федът е твърдо решен да докара нещата до пълен крах. Но аз казвам, че има около 99.9% вероятност Федът да иска възстановяване на икономиката на САЩ и да направи каквото трябва.

Дали разчитам на това? На нищо не разчитам. Просто така ще стане и да разчитам и да не разчитам
                        ФЕД има два мандата - и възстановяването на американската икономика не е между тях.

Коментар

Не е хубаво човек да инвестира базирано на това какво си мисли, че си мислят други хора. Все едно дали става дума за централни банки или инвеститори. А да не говорим пък за спекуланти. Мислите се движат бързо, силно податливи са на емоции - и в двет епосоки - и има огромна вероятност настоящето състояние да тежи непропорционално тежко на оценките за бъдещето. Просто такава е човешката природа.
                          На Феда доста разчитам. Знам, че много хора смятат, че Федът е твърдо решен да докара нещата до пълен крах. Но аз казвам, че има около 99.9% вероятност Федът да иска възстановяване на икономиката на САЩ и да направи каквото трябва.

Дали разчитам на това? На нищо не разчитам. Просто така ще стане и да разчитам и да не разчитам

Коментар

• Не е хубаво човек да инвестира базирано на това какво си мисли, че си мислят други хора. Все едно дали става дума за централни банки или инвеститори. А да не говорим пък за спекуланти. Мислите се движат бързо, силно податливи са на емоции - и в двет епосоки - и има огромна вероятност настоящето състояние да тежи непропорционално тежко на оценките за бъдещето. Просто такава е човешката природа.

Коментар

Ти не лежи на тази кълка
                              Директно не съм заложил на това. Но ще бъде неприятно за американската икономика ако се стигне до паритет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Най важното е не какво човек мисли, за ЗАЩО го мисли.
                                Даже не е въобще важно какво мисли човек, причините са важни. Защото когато си знаеш собствените причини можеш да промениш мисленето си много бързо. До като ако не знаеш..този шанс намалява експонициално.

Уникален въпрос е въпроса "ЗАЩО?" Ако има дума в която има най-много пръст БОГ в нея, това е въпроса "ЗАЩО?" Абсолютно всичко в живота на човек...се предопределя от честотата на задаването му. Като почнеш от здарвето...минеш през амбицията, реализацията, удовлетворението, смейството, възпитаването да децата ти и т.н та стигнеш до смърта.
                                На този въпрос дължим всички открития. Този въпрос е подтикнал всеки велик ум който е живял на земята да направи това което е направил. И на този въпрос дължим всичко което имаме, защото някога някой преди нас, не е спирал да си го задава.

Малко се отплеснах..не е лично към теб.
                                Защо го мисля? Най-просто казано, защото след голямо движение на долара нагоре е малко вероятно да има още много нагоре. И защото разни иконометрици, което пресмятат международната търговия смятат така От тях повече не разбирам

Коментар

Working...
                                X