IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
    Остави ги тез, виж Валеанта. Май скоро ще гушват букета
    Дали да не си купя малко Тева утре или да изчакам да падне пушилката с обвиненията. Как мислиш? Щото вече взе да става промоционално... -35% за годината...все пак само 50% от приходите им са в Сашово, ако не се бъркам.

Между другото за движението утре, ако го има, си допълних леко TLT преди малко. Струва ми се добра оферта в момента. На съпорт е. Ако СиП-а сурне утре, сигурно ще скочи, ако не лихвата през декемрви май я отиграхме вече. Ще цоцаме купончета в най-лошия случай до догодина по това време, ако ще вдигат пак
    И мен ме сърбят ръцете за тева, ма си седя засега на тях.
    Не виждам все още признаци на добро задънване, надали ще е и V форма.
    И да взема на 37-38 ще е малка част от това което мога да и посветя, все си мисля че по някое време ще тества дъната от предните години на 33-35. Много е як и многогодишен съпорта там.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Голям тупаник днес на CVS се заформя...
      Остави ги тез, виж Валеанта. Май скоро ще гушват букета
      Дали да не си купя малко Тева утре или да изчакам да падне пушилката с обвиненията. Как мислиш? Щото вече взе да става промоционално... -35% за годината...все пак само 50% от приходите им са в Сашово, ако не се бъркам.

Между другото за движението утре, ако го има, си допълних леко TLT преди малко. Струва ми се добра оферта в момента. На съпорт е. Ако СиП-а сурне утре, сигурно ще скочи, ако не лихвата през декемрви май я отиграхме вече. Ще цоцаме купончета в най-лошия случай до догодина по това време, ако ще вдигат пак

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
        друг въпрос е колко са "чисти" горните технологии. Водорода индустриално го правят от въглеводороди. разработват се в момента и carbon-neutral производства но не се знае дали ще може да се задоволи едно масово търсене при такава технология
        Може бе, ей го: https://youtu.be/3ZHxEotPCHs

10 лири = 1 кг водородец от перки и електролиза на вода. Тойотата събира 5 кила, значи за 50 паунда имаш един резервоар за 500км. Горе-долу същото все едно си сипал бензин/нафта, само че няма да изтровиш всички около теб.Зареждаш за 3 минути и си движиш

Коментар

Хехехехе, ти разби със въпрос. Кой ще ти отговори Това е въпрос за милярди.
          Единствено Килърито и нейните приближени могат да ти отговорят на него. Ако изфалшифицират изборите, вече знаят. Ако не са в играта, което ме съмнява, никой не знае.
          Така или иначе съм отворил къси, зарчето е хвърлено.
          The strongest stand last.

Коментар

Не знам как си ги приказват тези работи и кой им вярва. Баси шараните са тези, които циитират и преписват тези щуротии. Няма как да направиш камион на батерии със сегашните технологии. Те слагат 100 кв/ч батерии в колите си, а в камиона колко ще са? И не е проблема в цената или теглото, а в зареждането. Не може камиона да се зарежда 1 ден, би било адски скъпо заради престоя и неползването му (към него обикновено върви шофьор със заплата). А да го заредиш бързо не виждам как може да стане. Примерно една 10 пъти по-голяма батерия от 1 Мв/ч... ще ти трябва много сериозен електропровод, за да направиш суперчарджър. Просто мрежата няма как да издържи такова натоварване.
            А тези с водородния камион са на съвсем друга писта. Тяхното може да се направи и днес.

А най-куцото им е акцията. Нито да я шортнеш, нито да я купиш.
            Snaky, Именно точно затова и пуснах линка на водородния камион! както и ако не сте чули в Германия пуснаха преди дни първия влак на водород - фрснко пройзводство на Алстом
            ако няма накаква супер=дупер уникална нова технология при батериите теслите могат да ги приказват тези истории за камиони на някой друг.

за момента според мен нещата стоят така от технологична гледна точка:
            яко е голамо и тежко явтобуси, камиони, влакове - водород
            за леки коли и подобни - директно на ток

друг въпрос е колко са "чисти" горните технологии. Водорода индустриално го правят от въглеводороди. разработват се в момента и carbon-neutral производства но не се знае дали ще може да се задоволи едно масово търсене при такава технология

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
              В каква посока предвещават?
              Хехехехе, ти разби със въпрос. Кой ще ти отговори Това е въпрос за милярди.
              Единствено Килърито и нейните приближени могат да ти отговорят на него. Ако изфалшифицират изборите, вече знаят. Ако не са в играта, което ме съмнява, никой не знае.

Коментар

теслите започват все повече и повече да приличат на валеянт.

нека не забравяме че, ел камиони има няколко фирми, които са доста напред спрямо тесла>>>
                https://nikolamotor.com/

deja vu ? Валлеант втори номер
                Не знам как си ги приказват тези работи и кой им вярва. Баси шараните са тези, които циитират и преписват тези щуротии. Няма как да направиш камион на батерии със сегашните технологии. Те слагат 100 кв/ч батерии в колите си, а в камиона колко ще са? И не е проблема в цената или теглото, а в зареждането. Не може камиона да се зарежда 1 ден, би било адски скъпо заради престоя и неползването му (към него обикновено върви шофьор със заплата). А да го заредиш бързо не виждам как може да стане. Примерно една 10 пъти по-голяма батерия от 1 Мв/ч... ще ти трябва много сериозен електропровод, за да направиш суперчарджър. Просто мрежата няма как да издържи такова натоварване.
                А тези с водородния камион са на съвсем друга писта. Тяхното може да се направи и днес.

А най-куцото им е акцията. Нито да я шортнеш, нито да я купиш.

Коментар

Движение утре най-вероятно ще има. Някъде бях прочел снощи, че опциите предвещавали 3,5% движение утре. Не съм гледал дали е така, щото не ме интересува особено и ми се вижда доста пресилено, ама поне трябва да се излезе от този рейндж скоро.
                  Статистиката показва само 31% маркет на плюс в деня след изборите.
                  Рекордъор е обама с 5.27% маркет срив след 1-то му избиране.
                  Ма това си е само статистика.

Голям тупаник днес на CVS се заформя...

Коментар

Движение утре най-вероятно ще има. Някъде бях прочел снощи, че опциите предвещавали 3,5% движение утре. Не съм гледал дали е така, щото не ме интересува особено и ми се вижда доста пресилено, ама поне трябва да се излезе от този рейндж скоро.
                    В каква посока предвещават?

Прави ли ви впечетление как "новините" абсолютно точно "съвпадат" със техническите нива на подкрепа и съпротива при почти всичко?
                    Да.
                    The strongest stand last.

Коментар

за алгоси и компютри ли намекваш или че се готви голямо движение след изборите?
                      иначе в последните месеци сме в някакъв тесен rangeм ни надолум ни нагоре

Коментар

• Tesla - царят е гол

теслите започват все повече и повече да приличат на валеянт.
                        . разрастват се за сметка на все по=голям дълг
                        купуват още губещи компании(солар) - не че не е хубаво като идея, ама само ако си харчиш собствен кеш

обличат всичко в розово> продават мечти: последното и камиони щели да правятм
                        сумати народ им повярва за безплатното зареждане, но и това свърши

http://uk.businessinsider.com/tesla-...6-11?r=US&IR=T

https://www.wired.com/2016/11/tesla-...free-charging/

http://learnbonds.com/132050/tesla-m...erless-trucks/

нека не забравяме че, ел камиони има няколко фирми, които са доста напред спрямо тесла>>>
                        https://nikolamotor.com/

deja vu ? Валлеант втори номер

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Едно упражнение за домашно.

Прави ли ви впечетление как "новините" абсолютно точно "съвпадат" със техническите нива на подкрепа и съпротива при почти всичко?

Петрол, индекси, злато, сребро, валути....

Не очаквам на някой да му е направило впечетление.

Може да не ми отговаряте...щото аз няма да ви отговоря.

Хайде със здраве от мен...
                          за алгоси и компютри ли намекваш или че се готви голямо движение след изборите?
                          иначе в последните месеци сме в някакъв тесен rangeм ни надолум ни нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Това са единични случаи на безумно надуване. Естествено че на такива трябва им вземат здравето и съд до дупка, отнемане на лицензи и прочие.
                            Но общия случай изобщо не е такъв.
                            Ето табличката нагледно показва (макар и от преди година) че щатите стоят много по добре от по голямата част от европа.
                            Проблема изобщо не са лекарствата, реформа им трябва сериозна за да си намалят другите пера в раздутия здравен бюджет, да се разкарат доста ненужни посредници и т.н.
                            Ама на политиците демократкомунета им е най лесно и популистко ефективно ( с оглед на натуралнотъпия им черно латиносен електорат) да реват с/у лошите алчни фарми.
                            https://data.oecd.org/healthres/phar...l-spending.htm
                            Разгледай графиките по-добре. Като процент от сумата за здравеопазване е малък, но самата сума е почти двойно по-голяма от следващия в списък.
                            Не смятам че става дума за изолирани случаи. Според ДоЖа от 1300 масови генерици, поне 300 имали увеличения от над 100% за последните 3 години. А става дума за генерици! Така както моделът Валеант със сливанията бе масово копиран от сума ти други фирми, така сигурно е била и практиката за избиване на "рибата" след това. А и тези лекарства с изхвърлени цени да са само 10% от пазара, спихването им наполовина до 5% пак окзазва голяма влияние по веригата свикнала пазарът да расте с 5-10% годишно.
                            А разправянето с Биг Фарма никак няма да бъде приоритет само на Клинтънката. Че то, шефката на Майлан е дъщеря на Дем сенатор. Тръмп ще бъде техният кошмар. Неговите подръжници, не малко пред пенсионна възраст, не вярват ама никак на фрий маркетс и невидимата ръка на пазара ...

Коментар

• единствената причина

Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                              Ивак,значи,че техническия анализ работи

Я,кажи какво е станало позитивно у америката Уикенда,че ми отварят с гап,маймуните недни.
                              единствената причина техническия анализ да работи не е поради техническия анализ като такъв, а е благодарение на компютрите/алгосите които го правят реалност.
                              получава се един порочен кръг в който процеса се самовъзпроизвежда от там и някои необясними пикове или резки спадове за които няма логично обяснение.
                              Да се правиш на техничар означава да искаш да биеш компютрите ---- успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Едно упражнение за домашно.

Петрол, индекси, злато, сребро, валути....

Не очаквам на някой да му е направило впечетление.

Може да не ми отговаряте...щото аз няма да ви отговоря.

Хайде със здраве от мен...
                                Нали затова сме тук!!!Ако искаш ,отговаряй!!!

Коментар

Working...
                                X