IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
    Не са само те. Ако беше така, никой нямаше да повдига въпроса. Колко хедж фонда глътнаха вода последните години? Май доста... А банките...колко им намаляха печалбите от тази дейност? Колко излезнаха изцяло от цели пазари. Също доста, мисля. И това е дейност, която няма никаква връзка с лихвените нива.

А аз лично, дейтрейдинг напрактика не правя, но това не ми пречи да съм на листата с прецаканите, защото реално всички са в тази листа с изключение на няколко привилегировани, които имат разрешение да водят парада. И ще ти дам конкретен пример от онзи ден. Исках да си купя малко акции на Euronext (на самата борса, а не акции на друга компания листвана там). Тя не е супер ликвидна в нормално време, в смисъл, че няма големи обеми и има периоди по 1-2 минути примерно, в които няма сделки. Та пускам си аз една малка поръчка (лимит поръчка, на цената на 1вата най-добра оферта) и изненада...аска се отмества нагоре. Друга сделка няма през това, време, виждам ги. Или иначе казано, някой ми видя ордърчето преди да е стигнало и си анулира своето. Анулирах и аз почнах да чакам...и за да не ти разказвам цялата смешна история, накрая ме прецаха с няколко цента, което е смехотворно, щото за мен няма значение, но не е нормално. Това е като да отидеш на пазара да си купиш банани, да видиш, че струват 2 евро, да кажеш дай ми едно кило и продавачът да ти извади нова табелка и да ти каже променям си офертата, в момента струват 2,10. Ще си купиш ли от него?
    Майкъл Люис всички сме чели. Но Ив отдавна каза, че това е най-малкия проблем с ВЧТ.

Голямата манипулация на ВЧТ, която държи СиП на 16.8 форуърд ПЕ ми убягва все още.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Какво очакваш да е тяхното бъдеще?

Дългосрочно - нямам представа. Може и да остане успешна компания още десет или двайсет години. А може и след две три години да започне да залязва. Но за сега няма такива признаци.

Значи ако правилно съм разбрал за половината неща нямаш представа
      Така е, но знам какво не знам Което не е малко

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Значи ако правилно съм разбрал за половината неща нямаш представа а останалите причини се всъшност само "растеж"
        Въпросът, който съм оцветил в розово е много интересен и мисля че е ключа за бъдещето на прайслайн ако предположим че запазят конкурентоспособността си.
        Тези 15% от пазара, всъшност какъв процент се явяват от целият неорганизиран пазар. Аз си мисля че е близко до 100 но ти ще кажеш дали съм прав.Просто 85% от пътуванията са организирани. Транспорт с екскурзовод и спане. Виж, ако 15% от всички неорганизирания бяха онлайн щеше да е друга бира ама на мен лично не ми се вярва да е така

Основната причина да се купи някаква компания е, че вероятността да пада е малка, а вероятността да се качва е голяма. И аз мене това беше така с прайслайн.

Откъде ще дойде растежа? Растежът вече дойде - значи има откъде да дойде

Q1 2016 имаха ръст на печалбата от 21% (27% on a constant currecy basis)
        Q2 2016 - 16% ръст на печалбата (18% on a constant currecy basis)

Иначе в Европа около 25% от резервациите се правят директно с хотела. Освен това туроператорите губят пазарен дял спрямо OTA - онлайн агентите.

Както знаеш не съм хедж фонд мениджър. Ако бях, щях да съм изчел няколко study-та на тема хотелиериски бизнес.

Ти не си ли в този бранш? Какви са ти наблюденията?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          поръчките купува и продава не са рапределени равномерно. Има нива където има голямо струпване и нива където са много по-малко като обем. Ако ликвидността е ниска и имаш достатъчно капитал няма никакъв проблем да пробиеш дадени нива.

В същото време повечето роботи мислят като обикновен спекулант. Т.е. при пробив на ниво следващата спирка ти е следващото ниво. Или с други думи трудно е да пробиеш ниво, но веднъж пробито достигането до следващото ниво не е трудно, защото за този период и тези поръчки за голяма част от спекулантите, а и роботите, играта е много по-вероятно да се движи в едната посока.

По този начин няма особен проблем да продаваш в началото на пътя надолу например - особено ако можеш да пробиеш ключово ниво, след това силно намалявш продаването но вече са се включили и другите които тласкат цената още надолу. При ниска ликвидност това може да причини флаш краш дори, ако много маймуни се качат на клона. В даден момент инерцията се изчерпва - всеки който е иксал да продаде е продал - и тогава се почва пък обратната вълна. Цената е намерила подкрепа и се почва покупките.

Защото пък повечето алгоритми - също както и нормални спекуланти приемат много рязко движение в едната посока, като водещо до голяма вероятност да се получи и обратното движение - макар и може би не до началната точка. Така ако продаваш близо до пречупването на точка на подкрепа, която се срутва и в последствие закриваш при достигане на следваща подкрепа - а защо не дори да влезеш в обратната посока, няма проблем да правиш доста прилични пари.

Аз лично - без никакви роботи - и като просто съм използвал тази инерция на пазара след счупени подкрепи съм хващал едни два мини флаш краша. Роботите обаче могат да го правят доста по-ефективно.

Естествено ако в такава ситуация човек или робот обърка нещата последствията могат да бъдат катастрофални. И при всяко такова бурно движение има достатъчно много за които нещата не са се получили добре
          А бе,вие не го оставяте човеко малко да се потруди.Ми така ще хване диабет!

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Прайслайн не ми е любимата инвестиция. Но с Ив се закачам за прайслайн и Банк ъф Америка, защото и двамата имахме по едно вереме и аз му казвах да ги държи и двeте.

Защо притежаваш прайслайн?

Взех изгодно компания с голям растеж. Беше паднала, по моя преценка, заради конюнктурни трудности - главно движение да долара нагоре. На constant currency basis растежа си беше добър. Краткосрочна спекулация (но за мене "краткосрочна" означава година, две или три).

Какво очакваш да е тяхното бъдеще?

Дългосрочно - нямам представа. Може и да остане успешна компания още десет или двайсет години. А може и след две три години да започне да залязва. Но за сега няма такива признаци.

Имаш и някакъв сценариий на който да се надяваш или в който да вярваш, свързан с прайслайн?

Моят baseline сценарий е връщане към растеж на печалбата от 15+% годишно. Ако нищо особено лошо или хубаво не се случи.

От къде си представяш че ще се появи този растеж?

Онлайн операторите имат само около 15% от целия пазар за резервации на хотели. Остават още 85% за овладяване

Кога би ги продал?

Зависи. За сега не виждам причина да продавам. Но прайслайн ми е компания, която най-вероятно бих продал в следващите 6 месеца до една година.

Някакъв таргет ли гониш или примерно смяташ да си ги държиш за дивидент и да ги предадеш на наследниците си?

Нямам конкретен таргет. Но ако се отиде на 1800-1900 до месец-два е много вероятно да продам. Няма да държа за наследниците.
            Значи ако правилно съм разбрал за половината неща нямаш представа а останалите причини се всъшност само "растеж"
            Въпросът, който съм оцветил в розово е много интересен и мисля че е ключа за бъдещето на прайслайн ако предположим че запазят конкурентоспособността си.
            Тези 15% от пазара, всъшност какъв процент се явяват от целият неорганизиран пазар. Аз си мисля че е близко до 100 но ти ще кажеш дали съм прав.Просто 85% от пътуванията са организирани. Транспорт с екскурзовод и спане. Виж, ако 15% от всички неорганизирания бяха онлайн щеше да е друга бира ама на мен лично не ми се вярва да е така
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• поръчките купува и продава не са рапределени равномерно. Има нива където има голямо струпване и нива където са много по-малко като обем. Ако ликвидността е ниска и имаш достатъчно капитал няма никакъв проблем да пробиеш дадени нива.

В същото време повечето роботи мислят като обикновен спекулант. Т.е. при пробив на ниво следващата спирка ти е следващото ниво. Или с други думи трудно е да пробиеш ниво, но веднъж пробито достигането до следващото ниво не е трудно, защото за този период и тези поръчки за голяма част от спекулантите, а и роботите, играта е много по-вероятно да се движи в едната посока.

По този начин няма особен проблем да продаваш в началото на пътя надолу например - особено ако можеш да пробиеш ключово ниво, след това силно намалявш продаването но вече са се включили и другите които тласкат цената още надолу. При ниска ликвидност това може да причини флаш краш дори, ако много маймуни се качат на клона. В даден момент инерцията се изчерпва - всеки който е иксал да продаде е продал - и тогава се почва пък обратната вълна. Цената е намерила подкрепа и се почва покупките.

Защото пък повечето алгоритми - също както и нормални спекуланти приемат много рязко движение в едната посока, като водещо до голяма вероятност да се получи и обратното движение - макар и може би не до началната точка. Така ако продаваш близо до пречупването на точка на подкрепа, която се срутва и в последствие закриваш при достигане на следваща подкрепа - а защо не дори да влезеш в обратната посока, няма проблем да правиш доста прилични пари.

Аз лично - без никакви роботи - и като просто съм използвал тази инерция на пазара след счупени подкрепи съм хващал едни два мини флаш краша. Роботите обаче могат да го правят доста по-ефективно.

Естествено ако в такава ситуация човек или робот обърка нещата последствията могат да бъдат катастрофални. И при всяко такова бурно движение има достатъчно много за които нещата не са се получили добре

Коментар

А иначе, от няколкото флаш крашове предизвикани от алгоси, тези, които ги предизвикаха бяха загубили най-много. Та се чудя как сега са направили пари от тая работа.

И ако е за няколко секудни, какъв е флоуът и колко пари могат да се направят от това?
                Общо-взето имаш два варианта да настроиш робот. Единият е да реагира на новини. Това означава доста съвършен изкустен интерелкт за да може да преценява значението и силата на новината. Разбира се, монго по-добре е да знаеш новината преди да е излязала. Или някой да те я подшушне или да я прецениш като много вероятна по пътя на логиката. Най-еламентарният робот обаче, който аз си представям просто следи цените на различните инструменти. Натройваш го примерно ако направи половин процент в рамките на минута да се включи по тренда и да търси още да кажем един процент при което да излезе от сделката. Други пък роботи, като знаят как са настроени масовите роботи се опитват да предизвикат движение при което да задействат други роботи и тези други роботи да им осигурят нужната ликвидност за да могат да си приберерат половиният процент профит и така нататък. Не че е много сложно, ама просто не е за хора като нас така да се каже. А за другото което ти казва Ив, просто помисли и ще се сетиш, как може да купиш и продадеш на една и съща цена и да спечелиш от това. Мисля че сам знаеш как може да се печели от волатилноста. Представи си, че знаеш предварително за едно временно покачване на цената на нещо си.
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Kefala, ти тогава обясни точно механизма на това правене на пари. Щото с Ив от много време не можем да се разбирем по този въпрос.
                  Ами,просто е!Сядаш и научаваш правилата на играта!Чист бридж играл ли си някога!

Коментар

Не знам, snaky. За мене този рейндж не е доказателство за нищо. Също ако СиП затвори на 2111.11 не бих си помислил, че тук има пръст всемогъщата ръка на злият гений зад Цитадел

А и не съм казвал, че пазарът е честен. Пазарът е най-нечестен с ритейл дей трейдърите. И затова не разбирам защо се опитвате да дей трейдвате...
                    Не са само те. Ако беше така, никой нямаше да повдига въпроса. Колко хедж фонда глътнаха вода последните години? Май доста... А банките...колко им намаляха печалбите от тази дейност? Колко излезнаха изцяло от цели пазари. Също доста, мисля. И това е дейност, която няма никаква връзка с лихвените нива.

А аз лично, дейтрейдинг напрактика не правя, но това не ми пречи да съм на листата с прецаканите, защото реално всички са в тази листа с изключение на няколко привилегировани, които имат разрешение да водят парада. И ще ти дам конкретен пример от онзи ден. Исках да си купя малко акции на Euronext (на самата борса, а не акции на друга компания листвана там). Тя не е супер ликвидна в нормално време, в смисъл, че няма големи обеми и има периоди по 1-2 минути примерно, в които няма сделки. Та пускам си аз една малка поръчка (лимит поръчка, на цената на 1вата най-добра оферта) и изненада...аска се отмества нагоре. Друга сделка няма през това, време, виждам ги. Или иначе казано, някой ми видя ордърчето преди да е стигнало и си анулира своето. Анулирах и аз почнах да чакам...и за да не ти разказвам цялата смешна история, накрая ме прецаха с няколко цента, което е смехотворно, щото за мен няма значение, но не е нормално. Това е като да отидеш на пазара да си купиш банани, да видиш, че струват 2 евро, да кажеш дай ми едно кило и продавачът да ти извади нова табелка и да ти каже променям си офертата, в момента струват 2,10. Ще си купиш ли от него?

Коментар

• В хисаря сам

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Верно, че не знам. Но обясни ми, как този който "режисира" не е загубил горе долу толкова, колкото е направил.

Как точно е накарал пазара да падне? С къси? И после?
                      И не мога да ти обясня с писане на телефона) а много искам)

Трябва да пиша 20 мин сега дали има смисъл е друга бира

Ама щото говориш без да разбираш нищо може и да си заслужава само сравнението с флашкраша в акциите показва че базови познания за пазара нямаш

Затова и вярваш в пазара.

Изкушавам се да те чуя по телефона))

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                        На мен пък ми е много интересно да чуя твоето обяснение за търговията на честния и неманипулиран пазар в рейндж от +/- 3 точки на СиП в четвъртък от 12 до 4 американско. 4 часа, Мишо!!! 4 часа рейндж от 3 точки! или изменение в рамките на 0,13%. Помислих, че са го затворили Това само на БФБ можеш да го видиш. Е, вече и на СиП.
                        Не знам, snaky. За мене този рейндж не е доказателство за нищо. Също ако СиП затвори на 2111.11 не бих си помислил, че тук има пръст всемогъщата ръка на злият гений зад Цитадел

А и не съм казвал, че пазарът е честен. Пазарът е най-нечестен с ритейл дей трейдърите. И затова не разбирам защо се опитвате да дей трейдвате...

Коментар

Верно, че не знам. Но обясни ми, как този който "режисира" не е загубил горе долу толкова, колкото е направил.

Как точно е накарал пазара да падне? С къси? И после?
                          На мен пък ми е много интересно да чуя твоето обяснение за търговията на честния и неманипулиран пазар в рейндж от +/- 3 точки на СиП в четвъртък от 12 до 4 американско. 4 часа, Мишо!!! 4 часа рейндж от 3 точки! или изменение в рамките на 0,13%. Помислих, че са го затворили Това само на БФБ можеш да го видиш. Е, вече и на СиП.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                            Колкото и да не ми допада изказа му,в много случаи Ив!-чето е прав!

Kefala, ти тогава обясни точно механизма на това правене на пари. Щото с Ив от много време не можем да се разбирем по този въпрос.

Коментар

• А иначе, от няколкото флаш крашове предизвикани от алгоси, тези, които ги предизвикаха бяха загубили най-много. Та се чудя как сега са направили пари от тая работа.

И ако е за няколко секудни, какъв е флоуът и колко пари могат да се направят от това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Какъв алгос бе Пич кой може да покрие 10 милиярда къс паунд за 20 секунди я се стегни бе човек.

Алгоритмите се задействат от новини но никой няма как да остави включен компютъра и да продава ако се се случи подобен краш. Никой няма никакъв шанс да е сложил подобна настройка щото е ужасно опасно без човешка намеса компютъра да вземе подобно решение. Другите се включиха към 1.23-1.24 ....до тогава се включи тоя който го режисира това.

Проблема не е че не знаеш а че вярваш в пълни глупости без да имаш грам представа.
                                Колкото и да не ми допада изказа му,в много случаи Ив!-чето е прав!

Коментар

Working...
                                X