Според мен вече растежа е изчерпан до максимума при големите и това дава отражение, както и че в развитите страни населението намалява. Не виждам как, ако това не се промени, можем да очакваме растеж и инфлация. Освен ако не започнат да правят стоките да се налага смяната им още по-често. Но това вече ще е абсурдно вяка година нова печка, нова преалня, нов хладилник и т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДоходите не се качват и съответно няма повече пари, които да "гонят" по-малко стоки и услуги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе мисля за ФЕД в случая.
По ми изглежда добре да се съди ЕЦБ или Швейцарците или Японците
ФЕД може да купува не точно каквото иска - защото трябва да получи одобрението на Конгреса...или се лъжа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеА що не скача инфлацията?
Ей този въпрос е много важен.
Защо според теб?
Коментар
-
А що не скача инфлацията?
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНе мога да кажа колко трябва да са лихвите в Европа или в Япония. Аз съм прост юрист и дилетант икономист
Но лихвите ако са прекалено ниски инфлацията трябва да скочи. А инфлацията вече 7-8 години не скача. Дори кор инфлацията не скача. Значи лихвите не са много далече от т.нар. естествена лихва.
Ей този въпрос е много важен.
Защо според теб?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЗа ДБ конкретните проблеми едва ли някой ги знае и всичко е приказки....обаче истинския проблем е че са измамници от най висок клас. И всичко следва от това.
Друг проблем е, че са базирани в Германия, където ритейл банкирането не е печелившо, заради държавните субсидии на регионалните Landes банки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАз имамх пред вид само количествените облекчения когато говоря за това че централните банки манипулират пазара официално.
Политиката е политика...но има и закони които осигуряват пазар който трябва да работи с пазарни принципи. Това е гордостта на капитализма нали така? А те според мен се нарушават.
Ок. Говоря на ангро...и не разбирам със сигурност материята в дълбочина и не и мисля сериозно това което пиша но все пак налице е манипулация на лихвите по облигациите на пазар който трябва да е свободен.
И ако по някакъв начин можем да оправдаем държавните бондове...как ще оправдаем корпоративните такива или пък намесата на пазара на акции директно?
Нали знаеш какво се случи в европа на коя кампания беше...лихвите по облигациите които емитират станаха отрицателни. Това нормално ли е според теб? И манипулация ли е или не е ?
Но лихвите ако са прекалено ниски инфлацията трябва да скочи. А инфлацията вече 7-8 години не скача. Дори кор инфлацията не скача. Значи лихвите не са много далече от т.нар. естествена лихва.
Коментар
-
За ДБ
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЗа ДБ мисля, че това е много по-истинския проблем, отколкото ниските лихви. Същото важи сато цяло и за останалите европейски банки, за разлика от американските.
Коментар
-
Според мен трябва Тръмп директно да каже в прав текст
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНе, не трябва одобрение от Конгреса. Но при бейл аута на AIG Бернанке казва на Хенк Полсън, че това е прекалено голяма политическа лъжица за Феда и трябва да мине през Конгреса. При подобни кризи нещата стават доста политически.
Коментар
-
Аз имамх пред вид
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАко трябва да съм точен - при нормални условия федът не купува, а прави repo и reverse repo.
Политиката е политика...но има и закони които осигуряват пазар който трябва да работи с пазарни принципи. Това е гордостта на капитализма нали така? А те според мен се нарушават.
Ок. Говоря на ангро...и не разбирам със сигурност материята в дълбочина и не и мисля сериозно това което пиша но все пак налице е манипулация на лихвите по облигациите на пазар който трябва да е свободен.
И ако по някакъв начин можем да оправдаем държавните бондове...как ще оправдаем корпоративните такива или пък намесата на пазара на акции директно?
Нали знаеш какво се случи в европа на коя кампания беше...лихвите по облигациите които емитират станаха отрицателни. Това нормално ли е според теб? И манипулация ли е или не е ?
Коментар
-
За банкирането
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИв, направи го този курс. Много неща ще разбереш за банкирането и как работи светът:
https://www.coursera.org/learn/money...g/home/welcome
При това курсът е доста "отворен", в смисъл че не взима някаква определена догматична или идеологическа позиция.
Би било добре да го направя - но едва ли ще го направя.
Мързи ме простичко казано.
Освен това смятам да се концентрирам в други познания извън икономическите щото не вярвам че биха били много ползени за мен в конкретния случай.
Знам че всеки + или всичко което знаеш е по добре от колкото да не го знаеш но и няма как всичко да знаеш.
Още повече че имам много добър учител около мен който може да ми обясни всичко и без курс ако ми се наложи. Но на мен не ми е силата в икономиката и няма и за в бъдеще да е там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе мисля за ФЕД в случая.
ФЕД може да купува не точно каквото иска - защото трябва да получи одобрението на Конгреса...или се лъжа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеФед по закон (Federal Reserve Act) може да купува каквото си иска при unusual and exigent circumstances.
Освен това Фед определят целева лихва за federal funds (target fed funds rate). Тази целева лихва на федералните фондове не винаги съвпада с ефективната лихва (fed funds effective - EFFR). Федът постига целевата лихва като купува или продава облигации и по този начин манипулира количеството резерви на банките. Това му е занаята на Феда от 20-те г. на миналия век насам - open market operations.
Коментар
-
Не мисля за ФЕД
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеФед по закон (Federal Reserve Act) може да купува каквото си иска при unusual and exigent circumstances.
Освен това Фед определят целева лихва за federal funds (target fed funds rate). Тази целева лихва на федералните фондове не винаги съвпада с ефективната лихва (fed funds effective - EFFR). Федът постига целевата лихва като купува или продава облигации и по този начин манипулира количеството резерви на банките. Това му е занаята на Феда от 20-те г. на миналия век насам - open market operations.
Коментар
-
Ив, направи го този курс. Много неща ще разбереш за банкирането и как работи светът:
https://www.coursera.org/learn/money...g/home/welcome
При това курсът е доста "отворен", в смисъл че не взима някаква определена догматична или идеологическа позиция.
Коментар
Коментар