IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Имаш ли идея GBP/USD до къде ще стигне ...мисля, че ще тества дъното от 07.07 но дали ще го подмине
    Паунда е за купуване, не за продаване. А за Тръмп ще е учудващо ако не спечели във всички щати.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
      И останалите 9 не са за пренебрегване
      Яко е

Също така:

One undeniable talent that popular forecasters have is their skill at telling a compelling story with conviction, and that is enough.

Въпреки, че винаги грешат това няма значение, защото

Old forecasts are like old news - soon forgotten - and pundits are almost never asked to reconcile what they said with what happened.

Същото важи и за форума. Важното да се предсказва енергично и с убеденост

Коментар

• http://www.wnd.com/2016/09/polls-tru...ng-presidency/

Polls: Trump '1 state from winning presidency'
        Равен, увеличи ли късите ?

И маркета потвърждава горното.
        YTD KOL +75% TAN - 36%

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Long USD/JPY, LONG AUD/USD. LONG GBP/USD

леко къси фютчерси

Това е сетъпа за утре
          Имаш ли идея GBP/USD до къде ще стигне ...мисля, че ще тества дъното от 07.07 но дали ще го подмине
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            You know the first rule of economic predictions? Predict an event or a time, but never both together.
            И останалите 9 не са за пренебрегване
            Attached Files

Коментар

• You know the first rule of economic predictions? Predict an event or a time, but never both together.
              Затова предсказанието, че ще има мечи пазар е готино. Защото все някога наистина ще има.

Коментар

"The Big Short", Steve Eisman се присъединил към моето и на Равния мнение ))))

“The only big short out there is when the world loses confidence in QE.”
                големия въпрос е,както винаги, кога? Иначе си мисля, че няма нормален учястник в този форум да мисли другояче.

за момента продължават с принтенето и крепят този измислен ръст, отделно байбека

вече има сигнали за пропукване, но нищо сериозно, ако фед изобщо вдига ще е с малко, ЕЦБ до март са бетон
                инфлацията и тя е другата променлива която трява да тръгне нагоре по някое време, бевработицата в САЩ почти я нямам в Европа намалявам това всичкото е поне по официални данни! Но тъй като централните банки уж тях гледат и ние трябва да се водим от тях. Аз лично имам своите резерви спрямо официалната стъкмистика,

@Ив, равен> интересно ми е какво вие мислите по въпроса и ако може да дадете линкове или фактология ако съм много грешен в мисленето си за да мога да коригирам. Чувствам се доста бос и имам откъслечна информация т,е, по дефиниция дори и правилно да разсъждавам е трудно ако не почти невъзможно да изкарам правилните изводи. Ако не друго поне желанието да се образовам не ме е напуснало въпреки че в Унито доста се разочаровах
                Last edited by pirdop; 20.09.2016, 15:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
                  Ако загубиш 12 к и не те заболи,най вероятно ако ги удвоиш пък няма да те зарадва.При мен не е така аз слагам всичко /или повечето/на един актив и стискам очи....
                  Още като почнах да търгувам исках да съм или много богат или много беден.
                  Ако от всичко на един актив диверсифицираш на пет различни актива (което пак е много концентрирано) рискът ти пада страшно много и пак не пречи да правиш много пари.

Коментар

Ако имаш 500 милиона 1 милион не е проблем)

така и за мен 12 к не е проблем
                    Ако загубиш 12 к и не те заболи,най вероятно ако ги удвоиш пък няма да те зарадва.При мен не е така аз слагам всичко /или повечето/на един актив и стискам очи....
                    Още като почнах да търгувам исках да съм или много богат или много беден.

Коментар

• ......

Long USD/JPY, LONG AUD/USD. LONG GBP/USD

леко къси фютчерси

Това е сетъпа за утре

Коментар

• "The Big Short", Steve Eisman

"The Big Short", Steve Eisman се присъединил към моето и на Равния мнение ))))

“The only big short out there is when the world loses confidence in QE.”
                        Last edited by Iv_max; 20.09.2016, 06:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                          SWIFT системата къде е в тази схема? Банките не ползват ли нея за разплащания помежду си?
                          От наша гледна точка депозитите са актив. От гледна точка на банките депозитите са пасив. Да речем аз имам депозит в Банка А, а ти имаш сметка в банка Б и аз искам на ти прехвърля "пари" от моя депозит. Банка А не може да каже на Банка Б, абе виж, аз тука имам един депозит на името на Мишо искаш ли да ти го прехвърля на тебе. Банка Б ще каже на Банка А, я си гледай работата, за какво са ми твоите пасиви.

Така че банките, за да правят плащания помежду си трябва да прехвърлят активи и то такива активи, че другите банки да ги приемат. Банка А не може просто да пробута на Банка Б някакъв заем (заемите от гледна точка на банките са актив), защото Банка Б няма как да е сигурна дали Банка А не се опитва да й пробута някакъв лош кредит.

Затова плащанията стават като всяка банка продава част от най-ликвидните си активи (краткосрочни ДЦК) на ЦБ или на клиърингова къща и в замяна получава "резерви" или сметка в клиъринговата къща. Плащанията стават като ЦБ "мърда" резервите между банките.

Мисля, че дори банките в САЩ когато използват частната система за плащания CHIPS, реално движението на активите става пак в баланса Феда.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                            Да бе, ама повечето хора имат лошия навик да усредняват да не изтърват далаверата Дедо Бъфет нали така обича да прави. Ама гъдулките не могат да стоплят, че той може да купи и остатъка, ако го интересува
                            пфф никакво осредняване и никакъв ливъридж - така се гърмят сметки
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Е, не знам. То дали ще вкараш един милион на 40 или на 12, ако фалират пак губиш един милион
                              Да бе, ама повечето хора имат лошия навик да усредняват да не изтърват далаверата Дедо Бъфет нали така обича да прави. Ама гъдулките не могат да стоплят, че той може да купи и остатъка, ако го интересува

Коментар

• Някой комарджия

Някой комарджия купи бая злато накрая

Коментар

Working...
                                X