Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТърсих в интернет да му дам на МИшо да прочете ама аз не успях да открия.
Та това което си постанл е това за което говоря
Алианс също са се пресъединили
Ако аз съм една българска банка и почна да отварям доларови сметки, но самият аз нямам сметка в американска банка (или друга неамериканска банка, която от своя страна има сметка в американска банка), никой не би поварвал, че доларите които създавам от въздуха са истински, каквото и да означава това Примерно идва клиент и казва дай ми на заем $1000 и аз отварям депозит на името на клиента. Добре ама аз първо трябва да купя евродолари в Лондон в някаква пропорция, която за мене ще е минимално изискуемия резерв.
Пък и защо в този консорциум участва и Bony? Според мене не е случайно. Bony е най-голямата американска банка (след JPM), която върши всякакви "инфраструктурни" услуги като securities custody, tri-party repo и т.н.Last edited by Misho ILIEV; 18.09.2016, 21:10.
Коментар
-
точно така
Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнениеТехнологията, чрез, което това може да стане е "блокчейн". тогава банките-кореспонденти стават излишни, тази технология може да се ползва и за много други неща, като удостоверяване на сделки с недвижими имоти (т.е нотариусите стават излишни) и др.
http://www.zerohedge.com/news/2016-0...ollar-alliance
https://www.brookings.edu/blog/up-fr...system-part-1/
Та това което си постанл е това за което говоря
Алианс също са се пресъединилиLast edited by Iv_max; 18.09.2016, 20:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеЕвреите от ФЕД да не се приели исляма ... там доколкото си спомням лихвите са обявени за дяволска практика
Евреин да ти дава пари без лихва..... значи 1000% ти точи ножа по друг параграф...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе. Сега за да търгуваш долари трябва задължително да минеш през американската финансова система щото друга няма.
А сега банките си правят собственна независима от САЩ за да се разплащат помежду си.
Ако започне да действа наистина ( а тя до колкото знам действа ограничено ) на практика САЩ няма да могат да си налагат глоби или ограничения или каквото си искат на който искат. Щото сега ако ДБ не плати - фалира ако и спрат достъпа до американската система. На практика всички банки по света са така. Т.е зависими от САЩ. А Американските - не са зависими от Европа.
Това е огромна опасност за САЩ. Щото само заради това долара е долар освен петрола.
Пак казвам аз не съм чак толкова в час но по прочети насам натам да видиш.
http://www.zerohedge.com/news/2016-0...ollar-alliance
https://www.brookings.edu/blog/up-fr...system-part-1/Last edited by dragi mi smehurko; 18.09.2016, 17:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеСледващите 100 гдини,лихвите няма да се вдигат!!!Ще видим!!!
Евреин да ти дава пари без лихва..... значи 1000% ти точи ножа по друг параграф...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМежду другото, така казано звучи доста пожелателно. Някакъв наратив поне да има зад тези изявления.
Да, наистина инфлацията почти сигурно ще се вдигне от сегашното си ниво (1.1%) малко нагоре. И Фед като вдигне лихвите един-два пъти с 0.25% ще охлади доста и без това хладката икономика и... инфлацията може лесно да спре да се вдига.
Нищо сигурно няма в твърденията за избухването на силна инфлация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНяма и нужда да се вдига до 5-6% - но те пак ще го вдигнат до там в даден момент. ФЕД може да влияе ограничено на очакванията. Инфлацията ще си се вдигне със сигурност и ако ФЕД приказва че няма да вдига лихвите ще загуби тотален контрол върху дългосрочните лихви. Каквото ще да правят ЕЦБ и БОЖ ако инфлацията удари 3% това ще вдигне яко дългосрочните лихви и ще вдигне съответно дискнтоните фактори в оценката на акциите - и акциите ще паднатПървоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение4. Лихвите малко или много, по една или друга причина ще се вдигнат
Между другото, така казано звучи доста пожелателно. Някакъв наратив поне да има зад тези изявления.
Да, наистина инфлацията почти сигурно ще се вдигне от сегашното си ниво (1.1%) малко нагоре. И Фед като вдигне лихвите един-два пъти с 0.25% ще охлади доста и без това хладката икономика и... инфлацията може лесно да спре да се вдига.
Нищо сигурно няма в твърденията за избухването на силна инфлация.Last edited by Misho ILIEV; 18.09.2016, 14:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеза да не влизат в обръщение, нали за валутна война говорим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение7 години бичи пазар хич не е лесно да мислиш че ще свърши. без значение сигналите...този път е различно.
Не е лесно човек да си представи, че и това един ден може да свърши и да почне secular bull market.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСамо да питам ти каква връзка намираш между икономиката и акциите? Ако правиш правопропорционална връзка и не отчиташ инфлацията там - значи те разбирам що си такъв.
2009 година беше в разгара на количествените улеснения.
Всъщност защо въобще индексите са тук? не ръста тази година...въобще. Заради реален небивал разстеж на американската икономика или заради безплатните кинти.
В много малко сектори има огромни печалби и това се дължи не на фундаментални а на временни обстоятелства. Например биосектора.
Проблема на всеки проблем е че хората бързо свикват с реалността. И хич не е лесно да допуснат промяната и. А когато се промени...пак бързо свикват.
7 години бичи пазар хич не е лесно да мислиш че ще свърши. без значение сигналите...този път е различно.
Коментар
-
Само да питам
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТова, че няма капекс е привлекателна теза, но някак не издържа проверката на фактите. В Q1 и Q2 имахме за първи път от 2009 насам намаляващ капекс.
2009 година беше в разгара на количествените улеснения.
Всъщност защо въобще индексите са тук? не ръста тази година...въобще. Заради реален небивал разстеж на американската икономика или заради безплатните кинти.
В много малко сектори има огромни печалби и това се дължи не на фундаментални а на временни обстоятелства. Например биосектора.
Проблема на всеки проблем е че хората бързо свикват с реалността. И хич не е лесно да допуснат промяната и. А когато се промени...пак бързо свикват.
7 години бичи пазар хич не е лесно да мислиш че ще свърши. без значение сигналите...този път е различно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТова, че няма капекс е привлекателна теза, но някак не издържа проверката на фактите. В Q1 и Q2 имахме за първи път от 2009 насам намаляващ капекс.
Коментар
Коментар