IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    не, просто съм против ситуацията, в която се създава т нар moral hazard. някой да е влезал в затвора след великата криза? пет от осемте големи банки дори не могат да направят свестни living wills, т.е. при подобни събития пак трябва да ги спасяват. пълна пародия - никакви последствия няма и всички искат да просто да продължат да си правят бизнес все едно нищо не се е случило. декември като гледах the big short и си мислех как абсолютно всичко си е същото като 2008
    Майката на "моралните хазарди" е гаранцията дадена от правителствата върху депозитите. Че ти ще си получиш парите обратно, когато ги поискаш до ниво, в което 98% от хората ще се вмъкнат. А 1% ще могат да си разбият парите в няколко депозита Та повечето хора ги вълнува повече къде ще обядват, отколкото дали банката им ще фалира при криза. Когато ти не се интересуваш къде са ти гарантираните пари, не очаквай че банкерите ще се вълнуват как ги харчат.
    Всъщност кой искаш да бъде осъден? Тези раздали НИНДЖА кредитите на "негрите", защото имат законни изисквания да дават кредити и на бедни и към бедни квартали? Тези опаковали всякакви боклуци в целофана на Бойко, но продали ги на също така интелигентни хора, които са видели какво прозира през целофана? А може би тези, дето не четат дребния шрифт и не си правят сметката дали ще могат да си върнат заема?
    Впрочем осъдени няма, но имаш близо 100 милиарда долара изплатени в обезщетения към най-виновния - правителството /в общия смисъл на думата/ на Щатите. Без присъда.
    А това за "завещанията" е смешно. Обществото се нуждае от механизъм за бърз фалит и преструктуриране на банките, който може да дойде само от законодателя, а не от бъдещите мъртви, те интерес от тая работа нямат.

Коментар

не, просто съм против ситуацията, в която се създава т нар moral hazard. някой да е влезал в затвора след великата криза? пет от осемте големи банки дори не могат да направят свестни living wills, т.е. при подобни събития пак трябва да ги спасяват. пълна пародия - никакви последствия няма и всички искат да просто да продължат да си правят бизнес все едно нищо не се е случило. декември като гледах the big short и си мислех как абсолютно всичко си е същото като 2008

пп пас съм за дънди защото имат много предстоящи капиталови разходи което означава нови акции което означава разводняване
      това мислене не го раzбирам. да, всеки е хубаво да има морална и обшествена поzициа, но капиталиzма опира до това как да спе4елиа от ситуациита. az себе си виждам като event driven trader и zатова се радвам на пове4е такива сабитиа. иzкуството е да се види това преди другите и това ми е хобито. какво е станало, не е интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
        Панда, а каква трябва да е според тебе - всеки депозит да е като облигация ли с фиксирано връщане след няколко години, никакво "разваляне" и никаква защита? Щото лесно е да се изтъпаниш и да направиш това заключение.
        Ти нали си добре там с твойте миньори. Освен и едно ЦВ в Дънди да пуснеш

пп пас съм за дънди защото имат много предстоящи капиталови разходи което означава нови акции което означава разводняване
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Лично е за всеки

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
          Нещо лично ли имаш? Защо не забранят тебе?
          Лично е за всеки . Включително и за теб. Ама още не си го разбрал.

Коментар

our financial system is a phoney baloney carnival run by blood sucking clowns

https://www.youtube.com/watch?v=3_EmJHH78H8
            Панда, а каква трябва да е според тебе - всеки депозит да е като облигация ли с фиксирано връщане след няколко години, никакво "разваляне" и никаква защита? Щото лесно е да се изтъпаниш и да направиш това заключение.
            Ти нали си добре там с твойте миньори. Освен и едно ЦВ в Дънди да пуснеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
              Федът може да се намеси за "банките", защото има правомощия по закон и по умисъл. - да ги спасява при ликвидна криза като им дава заеми и бъде банка на "банките"
              Но Лимън не беше "банка", затова го отнесе, а спасяването на АИГ беше скандално, ако не и престъпно.
              Та още нещо за печалбите на държавата, данъкоплатците и Феда - всички те са уж на голяма печалба от това, че лихвите са ниски, най-малкото защото Федът изкупи сумати активи, на които има "печалба".
              Но същите данъкоплатци и всички спестители са на гигантска загуба от това, че са лишени от доход върху спестяванията си. Как можеш да мериш само едната печалба, без да отчиташ другите загуби.
              our financial system is a phoney baloney carnival run by blood sucking clowns

https://www.youtube.com/watch?v=3_EmJHH78H8
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                ако бяха забранили ВЧТ
                Нещо лично ли имаш? Защо не забранят тебе?

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  По принцип всички големи банки в САЩ щяха да фалират ако не се беше намесил Федът. Джей Пи Морган Чейс твърдят, че те са щели да оцелеят.
                  Федът може да се намеси за "банките", защото има правомощия по закон и по умисъл. - да ги спасява при ликвидна криза като им дава заеми и бъде банка на "банките"
                  Но Лимън не беше "банка", затова го отнесе, а спасяването на АИГ беше скандално, ако не и престъпно.
                  Та още нещо за печалбите на държавата, данъкоплатците и Феда - всички те са уж на голяма печалба от това, че лихвите са ниски, най-малкото защото Федът изкупи сумати активи, на които има "печалба".
                  Но същите данъкоплатци и всички спестители са на гигантска загуба от това, че са лишени от доход върху спестяванията си. Как можеш да мериш само едната печалба, без да отчиташ другите загуби.

Коментар

• Мишо, това по надолу дето си го писал като довод, че АИГ е било спасено на печалба, не е никакъв довод. Че то всяка национализация е също де факто печалба за "държавата", само че в една от най-богатите на петролни ресурси държави -Венецуела, храната свършва - та до това водят "печалбите на държавата". Ако на тебе ти издават паспорт на гигантска печалба, как ще се почустваш? Всички застрахователни поддружества на АИГ са били добре капитализирани и регулирани да издържат фалит на майката и дъщерното дружество сключвало деривативните договори /които не са застраховка в "регулирания" смисъл на думата/.
                    Тези "печалби" идват за сметка на всички, чакали тогава да си купят ГС примерно на долар за акция, или такива с планове да увеличат брокерския си бизнес като заместят ГС примерно. Всеки, който е играл по правилата, е бил прецакан.

Коментар

• напротив

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Предполагам, че Меркел и Оланд мислят не много различно от тебе. И затова предлагат политически съюз.
                      напротив, аз бих засилил икономическия съюз и бих помогнал бедните държави да не са толкова бедни. Не ме питай как щото ще говоря два часа.

И бих оставил политиката на национално ниво да се решава. Никой няма да иска да бяга тогава. Не може някой да диктува националните ти интереси в замяна на някакво имагирено и тотално манипулирано общо благо което се свежда до благо за няколко човека.

Ако ти мислиш че политически съюз е добро...няма да говоря повече с теб. Защото не може да ти обясни човек каквото и да е - какво мисли и да чуеш аргументи - като основата ти е тотално погрешна ала ние сме най умни щото ви управляваме.

Коментар

• Ако бяха ги спасили

По принцип всички големи банки в САЩ щяха да фалират ако не се беше намесил Федът. Джей Пи Морган Чейс твърдят, че те са щели да оцелеят. Така да е.

И какво щеше да стане с американската икономика тогава? Трябва да обмислиш отново защо конкуренцията и фалитите по принцип са нещо хубаво за потребителите и обществото като цяло. Както и дали в някои случаи фалитите не стават нещо лошо за потребителите, за работниците и за обществото като цяло.

Специално за финансовата система препоръчвам като АБВ да се прочете "Lombard Street" на Walter Bagehot писана през 19 век. Стара книга, но доста мъдра.
                        Ако бяха ги спасили и вкарали в затовра няколко СИО та...както и други под тях, ако бяха въвели регулации ограничаващи манипулациите на пазара, ако бяха оставили пазара да е пазар, ако бяха забранили ВЧТ, ако не бяха допуснали огромния дълг най вече частен, ако бяха вдигнали лихвите и т.н ако....можеше и да повярвам че спасяването е било добро за хората.

Всичко е пунта мара и късмет. Ама късмет когато умееш да го използваш и контролираш.

Коментар

• Всичко е възможно

Изборът не е много голям. Или еврозоната се разпада или се прави фискален съюз, а като се направи фискален то си е направо една държава.

Всъщност идеята на ЕО и дори на ЕОВС (Европейска общност за въглища и стомана от 1951) винаги е била един ден Европа да се федерализира.

Меркел и Оланд осъзнават дилемата и не искат да поемат отговорността за провала на идеята за европейска интеграция.

Сега ти казваш, че ферализация между Франция и Германия е невъзможна, ако правилно разбирам. Но наистина ли не е възможна?
                          Всичко е възможно.

Но търпението се изчерпва.

Аз съм убеден че ситуации като Брексита ще има много ако продължават така. Как не разбираш че на хората им писна?
                          Няма как да се оправят с дълга. Няма как да се оправят с лихвите. Няма как както се видя и с хората да се оправят.
                          Ти си типичен бюрократ. Не го казвам с лошо но е факт. И затова не виждаш под повърхността.

Коментар

• Това няма значение

Не знам дали си в час, Ив. Брекзит не беше 100% сигурен резултат от референдума. Къде щеше да си сега без Брекзит? Доста надолу.
                            Това няма значение. Брексита е един от най маловажните мечи фактори за щатите.
                            Къде ще бъда един месец няма значение - важното е къде ще бъда като му дойде времето.

Ама какво да говорим няма смисъл....

Коментар

• Аз съм говорил много за тесла

Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
                              TSLA – добър продукт и ужасна акция, реплика на Джим Крамер мисля! Карах един модел С наистина много добра, отделен въпрос е дали си струва 80к ако ще се препродава колко ще и е стойността и колко и издържат батериите. От тесла ти ги сменят до 8-та година, а след това? При такава политика след 8-та година себестойността ще е почти равна на 0.

Лично според мен има още бая да падат, особено след като обявиха покупката на Солар - cashflow negative компания купува друга губеща. Скоро ще им трябва пак свежа кешовица, и пак бай Елон ще вкарва маркетингови трикове за да вдигне акцията поне малко.
                              Ако падне пак на нива 120-145 ще се замисля.

Едно не може да му се отрече на Елон - визията
                              Тук може би е момента да се обсъди, Ив_макс мисля че и ти го спомена някъде, за мащабното мислене и как 99.9% от хората залагат ан сигурното и подобни проекти ги считат за глупост. Какво ти е мнението по частния случай Тесла? Финансово ако ги гледаш е зле положението – обаче визия виж там има много. Заедно с гигафкторито и солара затварят цикъла напълно т.е. това се превръща в много бинарен залог: или успяват и то много или се провалят пак с много т.е. всичко или нищо.

@Bete Goiko: ако имаш топ*и другия падащ нож е валеант и тях може да ги играеш, дано се спрат преди да ударят дъното като sune
                              Аз съм говорил много за тесла, трябва да се повтарям

Единственото бичи за телса е че ГС са маркетмейкъри на Тесла

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                По принцип всички големи банки в САЩ щяха да фалират ако не се беше намесил Федът. Джей Пи Морган Чейс твърдят, че те са щели да оцелеят. Така да е.

И какво щеше да стане с американската икономика тогава? Трябва да обмислиш отново защо конкуренцията и фалитите по принцип са нещо хубаво за потребителите и обществото като цяло. Както и дали в някои случаи фалитите не стават нещо лошо за потребителите, за работниците и за обществото като цяло.

Специално за финансовата система препоръчвам като АБВ да се прочете "Lombard Street" на Walter Bagehot писана през 19 век. Стара книга, но доста мъдра.
                                Напълно съм съгласен, че вероятно всички биха фалирали.
                                Но също така, всичко, което знам за живота ми подсказва, че никоя от банките не би признала, че би фалирала. И не би приела помощ срещу разводняване. И ако ФЕД или който и да е й бе наложил помощ срещу разводняване на собствеността, след години банката би го осъдила (разбирай данъкоплатеца) за причинени щети. Смятам, че решението им да оставят една да фалира е гениално.
                                Ако искаш дай визията си какво би станало, ако ФЕД бе спасил Леман?

Коментар

Working...
                                X