IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Докато е пълно с акции под 15х и има доста под 10х надали СиП ще се срине само под тежестта на някакъв общ П/Е. По скоро ще се прехвърлят на евтините от скъпите, както се случи миналата година когато хората се разбягаха от биотехнологиите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Между другото, слепите поклонници на КАПЕ настояват поне от 2012, че СиП е адски, ама адски надценен и по необходимост ще се срине

Така че...

рано или късно
      http://www.usatoday.com/story/money/...ighs/87075046/

бичи пазар 2684 дни вече, вторият най-дълъг в историята

за мен това е вече територия hot hand fallacy
      https://www.youtube.com/watch?v=WStmFKp1x3g
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Между другото, слепите поклонници на КАПЕ настояват поне от 2012, че СиП е адски, ама адски надценен и по необходимост ще се срине

Така че...

Коментар

• Shiller's CAPE

Ето при един бърз сърч в интернет намерих тази забавна статия за КАПЕ на Шилер. Той човекът самия не знае какво следва от КАПЕ-то му

http://www.bloomberg.com/news/articl...s-shiller-says

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Pipbel, от вчера съм нетно неутрален. Дълъг съм акции и съм къс в индекса. До сега бях дълъг. Въобразявам си че рейт хайк отново ще е актуален през август. Да надуят още малко индекса и аз ще почна да влизам на късо.
            Ти доскоро не питаше ли късите кога ще почнат да се притесняват? Средно късите ми идват около 5 % под текущите цени и са докарали портфейла до -3%. Не ми е много комфортно да ги увеличавам, но видя ли 2200 ще го направя.

Коментар

• Pipbel, от вчера съм нетно неутрален. Дълъг съм акции и съм къс в индекса. До сега бях дълъг. Въобразявам си че рейт хайк отново ще е актуален през август. Да надуят още малко индекса и аз ще почна да влизам на късо.

Коментар

При trailing p/e около 19 и при сегашните лихви, СиП не е силно надценен.
                .
                PE на SP500 е между 24 и 25, зависи чии данни ползваш. http://www.wsj.com/mdc/public/page/2_3021-peyield.html

А CAPE на Shiller e "изкривено" от кризата, точно толкова колкото и от разцвета. Именно защото почти винаги обхваща цял икономически цикъл, CAPE е много по-добър индикатор от другите PE рейшота. А и не знам сегашното трейлинг РЕ от 24 защо не го приемаш за изкривено, като дори намекваш, че е ниско.
                Акциите са на практика инструмент с дюрация от 50+ години и е опасно за здравето да екстраполираш розовото настояще в далечното бъдеще. Освен ако всички не разчитат на на теорията за по-големия глупак, разбира се. Тогава купонът е готин, но музиката спира доста изненадващо.

Коментар

При trailing p/e около 19 и при сегашните лихви, СиП не е силно надценен. Освен ако няма голяма вероятност печалбите да продължат падат. А те могат и да се качат сега при по-високия петрол и стабилизирането на долара.

Затова и смятам, че шорта на СиП в момента е много опасна игра.
                  Нещо май си объркал трейлинга с форуърд РЕ-то....
                  А 19 такова никак не е малко при средно 10г около 15.
                  Трейлинга си е колкото кейпа.
                  И 4Д донякъде е прав - шилер рейшото си има изкривяване, ала пък не е да няма съвсем място.

Но срещу това няма как да се рита, а оно си е на ол тайм хай на фона на сейлс рецесия.
                  http://www.multpl.com/s-p-500-price-to-sales

А и това е показателно за момента:
                  http://money.cnn.com/data/fear-and-greed/?iid=EL

Ако шорта е опасен сега - то купуването е в пъти по.
                  При всички случаи мисля на тоя фон е добре методично човек да се освобождава от дългите си позиции и да увеличава най неглижирания но ценен актив - кеша.
                  Август и септември идат...

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                    https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.cfm?id=847&t=6

5M барела на ден. Двойно по-малко от СА и Раша. Това 2015. Доколкото виждам тази година даже са намалели. 5% процента от световното производство. Сравнявай ги с която страна искаш, с 5% не можеш да диктуваш цените, да не говорим за сваляне на цените чрез субсидиране на шистаците.
                    Да, моя грешка да приема, че целият добив на Америка е изключително от шистаци.
                    Но дори и това количество е повече от 4тия по големина производител в света и около 5% от световния добив
                    Имайки предвид как цените реагират на разни новини от Нигерия или Либия, не смятам, че е незначително и без влияние

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Понеже, не може ЯЦБ да интервира директно на пазара на валутите купува американски акции - съответно купува долари за операцията - и естественно внезапно долара спрямо йената поскъпва и амеркинаците поскъпват. Японците си девалвират йената и са набалбокват с амеркиански акции.
                      Ив, купувайки акции, оценени в долари, реално купуваш акции и продаваш долари. Помисли върху това и после спирай коня, че пак отде у рЯката.

Коментар

Всички да кажат едно благодаря на японски. Може пък да е за последно.

Понеже, не може ЯЦБ да интервира директно на пазара на валутите купува американски акции - съответно купува долари за операцията - и естественно внезапно долара спрямо йената поскъпва и амеркинаците поскъпват. Японците си девалвират йената и са набалбокват с амеркиански акции. Е какво пък...няма само с японски акции да се набалбокват ...я...нормално е - фундаментална икономика в 21 век...абсолютно нормално е. Най вероятно заради печалбата го правят. Щот са видяли стойностт в акциите които нищо че другите не я виждат.

Това е за тези които живеят с мисълта за невероятния свободен пазар и още по невероятните резултати на американските компании и напълно невероятния пазар на акции. И считат себе си за гении че са познали бичия пазар.

Няма как да се предвиди лесно това.
                        Явно срещата на шефа на Цитадел с японския гуверньор не е била за предстоящите облекчения в япония а за предстоящите покупки на япония. Що ли Цитадел ще се вижда с японците...? А да...предполагам са си говорили за нещата от живота които вие се борите да познаете а други знаят предварително.

И чакай...какво му пука на Цитадел за Япония като те нали си печелят скромно само от разликте..дет викат книгите. Е разбира се аз нали съм консипративен...не може да си говорили за това...как пък ще си говорят...да не би пък Цитадел да има влияние в япония? А...влияние...какво влияние...от къде да имат влияние като са отговорни само за около 60 % от сделките в япония? И не може да бъде вярно това че японските акции скочиха (все едно всяка компания е открила току що по една златна мина) внезапно и за тази цел е помогнала Цитадел в япония...това е абсолютно невъзможно...да има такава схема в замяна на покупките на ЯЦБ в щатите. Ама чакйте...що пък цитадел ще имат нужда от ЯЦБ за амеркинаските акции? Аааа да не би пък щото байбака е спрян заради ърнинга? Абе не може да бъде това вярно.

Да ама това е пък абсолютно незаконно...и абсолютно сигурно това не е и вярно...щото кой ще прави незаконни неща? Абсурд. Най вероятно просто амеркианксиата икономика е в много добро състояние...нищо че никой не го вижда...просто тези които са шорт са глупаци - това разбира се е напълно ясно.

Разбира се медиите правят връзката с невероятния пазар с очакваните допълнителни облекчения...тъй ли поне един журналист не се сети да види или да сметне че покупките на ЯЦБ са катализатор за огромните проценти нагоре? Ооо...да, и да се сети може ли да има новина ЯЦБ изкара СП на нови върхове? Как да им лъснат задниците че пазара не е пазар?

Не че ви интересува това...вие сте капацитети невлияещи се от теорията на конспирацията която разказвам тук.

Т.е сори...това все едно не сте го прочели.
                        Стария Бен не случайно летя за Токио тия дни

Коментар

Понеже, не може ЯЦБ да интервира директно на пазара на валутите купува американски акции - съответно купува долари за операцията - и естественно внезапно долара спрямо йената поскъпва и амеркинаците поскъпват. Японците си девалвират йената и са набалбокват с амеркиански акции. Е какво пък...няма само с японски акции да се набалбокват ...я...нормално е - фундаментална икономика в 21 век...абсолютно нормално е. Най вероятно заради печалбата го правят. Щот са видяли стойностт в акциите които нищо че другите не я виждат.

Това е за тези които живеят с мисълта за невероятния свободен пазар и още по невероятните резултати на американските компании и напълно невероятния пазар на акции. И считат себе си за гении че са познали бичия пазар.

Явно срещата на шефа на Цитадел с японския гуверньор не е била за предстоящите облекчения в япония а за предстоящите покупки на япония. Що ли Цитадел ще се вижда с японците...? А да...предполагам са си говорили за нещата от живота които вие се борите да познаете а други знаят предварително.

И чакай...какво му пука на Цитадел за Япония като те нали си печелят скромно само от разликте..дет викат книгите. Е разбира се аз нали съм консипративен...не може да си говорили за това...как пък ще си говорят...да не би пък Цитадел да има влияние в япония? А...влияние...какво влияние...от къде да имат влияние като са отговорни само за около 60 % от сделките в япония? И не може да бъде вярно това че японските акции скочиха (все едно всяка компания е открила току що по една златна мина) внезапно и за тази цел е помогнала Цитадел в япония...това е абсолютно невъзможно...да има такава схема в замяна на покупките на ЯЦБ в щатите. Ама чакйте...що пък цитадел ще имат нужда от ЯЦБ за амеркинаските акции? Аааа да не би пък щото байбака е спрян заради ърнинга? Абе не може да бъде това вярно.

Да ама това е пък абсолютно незаконно...и абсолютно сигурно това не е и вярно...щото кой ще прави незаконни неща? Абсурд. Най вероятно просто амеркианксиата икономика е в много добро състояние...нищо че никой не го вижда...просто тези които са шорт са глупаци - това разбира се е напълно ясно.

Разбира се медиите правят връзката с невероятния пазар с очакваните допълнителни облекчения...тъй ли поне един журналист не се сети да види или да сметне че покупките на ЯЦБ са катализатор за огромните проценти нагоре? Ооо...да, и да се сети може ли да има новина ЯЦБ изкара СП на нови върхове? Как да им лъснат задниците че пазара не е пазар?

Не че ви интересува това...вие сте капацитети невлияещи се от теорията на конспирацията която разказвам тук.

Аригато!
                          Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            исторически погледнато или трябва да падне s&p или изведнъж печалбите на компаниите да скочат защото при p/e от почти 26 се сещам 2008 г как и на бфб всичко с по-малко от 30 беше подценено

http://www.multpl.com/shiller-pe/
                            При trailing p/e около 19 и при сегашните лихви, СиП не е силно надценен. Освен ако няма голяма вероятност печалбите да продължат падат. А те могат и да се качат сега при по-високия петрол и стабилизирането на долара.

Затова и смятам, че шорта на СиП в момента е много опасна игра.

Коментар

• Всички да кажат едно благодаря на японски

Last edited by Iv_max; 15.07.2016, 01:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Black and white cat-foot, според мен Шилер има съществен недостатък. По време на структурни промени в икономиката показателя кара нещата да изглеждат по-надценени отколкото реално са. До колкото си спомням вземаше средните стойности на печалбите през последните десет години и текущата цена. Нека приемем, че се появяват нови компании в нови отрасли с голям растеж. Примерно фейсбук, гугъл, амазон ... какви резултати имаха преди пет години. В общи линии никакви. По време на бичи пазар в цената са включени очакванията за близкото бъдеще. Така погледнато системно растяща компания изглежда по тази схема свръх надценена дори и да се търгува около справедливи стойности. Същевременно поради промяна на индекса са отпаднали компании, които са имали в миналото огромни печалби, но са се оказали от времето на старият бизнес цикъл. Примерно някоя суровинна компания е имала огромни печалби преди 7-8 години, но сега точно е отпаднала от индекса. Та мисълта ми е, че този показател също има дефекти и трябва да се внимава когато се ползва. Според мен е неподходящ в условия на бързи технологични и циклични промени в икономиката. Вземам го за сведения и го добавям към другите неща.
                                За мене CAPE-то не е изобщо меродавен показател, защото е силно изкривено от кризата.

Коментар

Working...
                                X