IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не мога да ви разбере. Като не ви кефи фармацията ми не си купувайте акции от нея

Мен няма как да ме убедите че това не е може би най-перспективния сектор. А на мен пък ама изобщо не ми дреме какво вие мислите по въпроса

Коментар

• Майлан е холандски, Валеант е канадски бизнес - на Клинтън не й дреме.
      Ако им ограничат цените, както впрочем е из цяла Европа, ще видим дали Рош, Новартис и цялата плеяда ще спрат да продават в Щатите
      Впрочем Рош няма нито едно откритие от лабораториите си в Швейцария от 20 години поне. Ще е интересно дали ще си прехвърлят скъпоплатените PhDта изцяло в Европа дето пък никога няма да могат да ги уволнят /то си има причини що лабораториите на Санофи и Рош в Европа са ялови/

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        И идиот с ядрено куфарче, високо самочувствие и тотална некомпетентност е една прекрасна причина за сигурен спад.
        +
        Но същото се отнася и за културмарксистка с невро/психологични девиации да държи ядреното куфарче.

https://www.youtube.com/watch?v=OqbDBRWb63s
        Last edited by pipbel; 02.09.2016, 11:52.

Коментар

• Между другото това става и в момента в България в ИТ сектора. Гледам една статия преди време заетите в него паднали - и се почват някакви неща че бил на връх. Глупости на връх - едно елементарно влизане в jobs.bg показка че търсенето на подобни хора е огромно.

И какво става - ми заминават за чужбина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Само че не пропускай факта че живота не започва и свършва с компаниите на борсата.

Ако за теб щатите са нещо виртуално дето му купуваш и продаваш акциите на компаниите за амеркианците това е живота и живота не е ок когато за псоледните 5 години застграховките за се вдигнали с 35 % само и единственно заради това че от другата страна лекарствата поскъват без лимит в цените. И живота не е само манхатън или уолл стреет а живота е и по голямата част от щатите които взимат заплата по 1500 долара.

Така че каквото е било...не е ясно дали ще бъде.

Ако въобще говорим за фундамент - бисектора трябва да падне наистина много повече и да се отчете липсата на подобни ръстове в бъдеще които уж пазара влага в сегашните цени. След като някой така или иначе ще сложи ограничение в подобни далавери по един или друг начин.

А като говорим да убиеш сектора..пропускаш че това че акциите ще паднат няма да убие сектора...а ще убие притежателите на акциите им. На сектора нищо му няма. И да паднат цените който иска пак ще инвестира в нови лекарства - да парите ще са по малко но пък за какво са им пари като ги ползват за байбак в полза единствено на притежателите на акции.

Като се занимаваш с тая бира...и почваш да се извърщаваш до толкова че да мислиш че акциите са икономиката. Няма такъв филм. Акциите са си акции...а икономиката си е икономика.
            Къде един бизнес плаща данъци са стотина страници документ. Този документ може и да е заверен в САЩ, може и да е заверен в Швейцария или Великобритания. На Рош или Новартис да им има нещо като са в Швейцария. Или пък на Глаксо или Астра Зенека в ЮК.

Крепостното мислене че след като някой е абониран да прибира рента от нещо то така ще бъде до безкрай е точно това - крепостно мислене. Като не ти харесва на едно място, щрак с пръсти, плащаш няколко милиарда ако печелиш милиарди и си на друго място.

И след това какво става - губиш си иновациите, губиш си стратегическите предимства, губиш си данъчните приходи, губиш си хората - и ставаш бананова република.

Коментар

Не леж на той ухо. Майката му е в изненадата.

Нищо чудно ако Хилари я изберат пазара да падне и обратното с Тръмп.

Лесна далавера няма.
              Пазарът винаги може да падне - въпросът е кога има сериозна сигурност че ще падне. И идиот с ядрено куфарче, високо самочувствие и тотална некомпетентност е една прекрасна причина за сигурен спад.

Ама ако ви кефи идиота играйте на дълги ако спечели

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Каквото такова. Ако него го изберат поне играта ще е ясна - шорт докато го импийчнат
                Да не се получи неприятна изненада, ако вземе че лудия план на Тръмп за данъците мине. Засега единственият методично унищожил няколко бизнеса /колежите търговски дружества, добива на въглища/ е Обама. Съмнително е дали Клинтън няма да направи некои големи бели с Берни отзад.
                А за фармата - къде щели да избягат като икономическа дейност, моля!? В Швейцария - колко беше голям пазара там? В Англия - където здравеопазването е на 99% държавно ли? Като нищо могат да им сложат малко прайс контролс пък те нека продават само в Швейцария.
                Печабите и изследователските им бюджети в момента идват от американския пазар.
                Така да се каже свободното ценообразуване в Америка, водещо и до значително високи цени, издържа една много активна развойна дейност /част от нея естесвено е в Швейцария, Япония, Франция, но печалбите, издържащи я са от Америка/, от която целия свят се възползва. Има си плюсове и минуси за Америка - но дали този модел може да продължи, не е толкова сигурно, особено ако спечели Клинтън.
                Last edited by Pronto; 02.09.2016, 10:49.

Коментар

• destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Лесна далавера няма.
                    Тук си много прав!

Коментар

• Не леж на той ухо

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Каквото такова. Ако него го изберат поне играта ще е ясна - шорт докато го импийчнат

Лесна далавера няма.

Коментар

• Кат цъкаш по

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Голдмън верно ли са евтин prime broker? Сега напоследък се нароиха доста prime broker-и, които взимат по-малко от традиционните.
                        Кат цъкаш по 5000 фютчеса по за няколко часа назад напред - в интерактив ще фалираш.

Брокера който си представяш е коренно различен от търговските отношения на фирми като нашите с банките относно търговията. Не можеш алгоретмично да търгуваш с къв да е обикновен брокер. Само спредовете които ние виждаме са коренно различни от това което дават брокерите които и да са те. За фютчерсите говоря.

Ние по добра цена от Годман не намерихме но трябва да се има пред вид че аз имам известни контакти в голдман и не само аз. Въпрос на договор а не лист прайс.

Ср. не прочетох че питаш за прайм брокер.

Коментар

• Абе повечето от вас така разправяха и за брексита

Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                          едва ли ще му се получи на Тръмп....прекалено много популизъм има в изказванията му и доста от американците едва ли ще му се вържат....те и самите прогнози показват преднина на Клинтън.....така че само някакви форсмажорни обстоятелства могат да му донесат победата и президентския пост...
                          Абе повечето от вас така разправяха и за брексита

Коментар

• Само че не пропускай

А за тежките времена пред фармацията - това е само предизборно говорене. Никоя разумна държава няма да си убие силно иновативен отрасъл, който подобрява живота на хората и и носи реално значително стратегическо предимство.

Мрънкаха, мрънкаха срещу гилиъд и какво стана - едно голямо нищо. Дойде си конкуренцията - привлечена точно от големите печалби - и цените си паднаха наполовина. Съвсем пазарно. Ако САЩ почнат да натискат фармацията си тя просто ще се измести - ей я де е Швейцария и Великобритания. Опитаха се някои компании да се преместят заради данъци - не им се получи. Обаче ако ги натиснат наистина то те и съвсем наистина ще се преместят. Че и хората ще си вземат.

Това някой идиот като Путин може да го направи на бизнеса си - но в САЩ не са идиоти - освен Тръмп - но ако този клоун стане президент аз и без това ще съм на 100% къс - по сигурен залог за надолу едва ли може да се измисли
                            Само че не пропускай факта че живота не започва и свършва с компаниите на борсата.

Ако за теб щатите са нещо виртуално дето му купуваш и продаваш акциите на компаниите за амеркианците това е живота и живота не е ок когато за псоледните 5 години застграховките за се вдигнали с 35 % само и единственно заради това че от другата страна лекарствата поскъват без лимит в цените. И живота не е само манхатън или уолл стреет а живота е и по голямата част от щатите които взимат заплата по 1500 долара.

Така че каквото е било...не е ясно дали ще бъде.

Ако въобще говорим за фундамент - бисектора трябва да падне наистина много повече и да се отчете липсата на подобни ръстове в бъдеще които уж пазара влага в сегашните цени. След като някой така или иначе ще сложи ограничение в подобни далавери по един или друг начин.

А като говорим да убиеш сектора..пропускаш че това че акциите ще паднат няма да убие сектора...а ще убие притежателите на акциите им. На сектора нищо му няма. И да паднат цените който иска пак ще инвестира в нови лекарства - да парите ще са по малко но пък за какво са им пари като ги ползват за байбак в полза единствено на притежателите на акции.

Като се занимаваш с тая бира...и почваш да се извърщаваш до толкова че да мислиш че акциите са икономиката. Няма такъв филм. Акциите са си акции...а икономиката си е икономика.

Коментар

• За Майлън

аз не смятам че е конспирация - смятам че е разумно поведение на компанията. В края на краищата всяка компания би трябвало да възнаграждава само дългосрочните инвеститори в нея - и евтиното изкупуване на 20% от свободните акции това и прави.

За останалото всеки си има право на мнение. За валеант да си видял някога да съм казал добра дума - дори и когато всички им се кефиха - ми не - не ме кефиха и то точно защото не правят пари от проучвания правят от машинации. Сега това с Майлън е нищо, хората си имат продукт ще си го продават за колкото си искат - на който не му харесва да ходи в болница да му бият нормални инжекции. И те не ме кефят особено - нищо забележително не правят, а прекалено много ръст имат вкаран в цената.
                              Нормално казваш за Майлън. Имат си продукт който е на 100 години и е съвсем нормално да му вдигнат цената от 100 на 600, съвсем нормално е с помоща на държавата т.е с финансова подкрепа на няколко демократа в това число и фондацията на Клинтън да прокарат закон всички училища и после всички самолетни компании да имат задължително вече скъпия комплект и с няколко регулации да убият конкуренцията възможна ( не ми се влиза в подробности ) . Значи нормално е бизнеса ти да е не да инвестираш в проучвания а да продаваш едно нещо с 10 хиляди процента печалба и с тея кинти да стане компанията ти от 1 на 10 милиярда примерно с фундамент вдигнатата ти цена на нещото.

Краен съм разбира се и не съвсем прав .
                              Но принципно това е в основата на бисектора.

Вземи Гилд. Имал ръст. Ок. Колко ще е ръста ако продава същото нещо на цени като в европа и азия? Що в щатите се продава по скъпо? Ами щото има кой да плаща...застрахователите и държавата то който има застраховка. И в резултат няма такава висока застраховка никъде по света както в щатите. Който е беден - мре. А обамакеар еба майката и на половината застрахователи за капак.

Много лайна има в щатите ама здравеопазването е едно от най миришещите.

Но това пак няма никакво значение. Щото бизнеса с акции не може да е фундаментален вече. Не че не може биосектора да избухне на горе...може. Ама не фундаментално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry
                                edin takuv populist se podvizava 2ri mandat v bg
                                съгласен съм с теб...но разлката е в това че Америка привлича с блясъка си и насилствено наложения имидж за просперитет....току-що напудрена и свежа,старателно излъскана и готова за нова употреба,място където можеш да нямаш нищо но чрез мечтите си да притежаваш всичко.....а България е черна хроника нещо като регистър на изгубените каузи,където циганията,простотията и алчността винаги побеждават...
                                Last edited by absd; 02.09.2016, 03:36.
                                "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

Working...
                                X