Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеА сега...търгуваме през Голдман - по евтино е)
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеедва ли ще му се получи на Тръмп....прекалено много популизъм има в изказванията му и доста от американците едва ли ще му се вържат....те и самите прогнози показват преднина на Клинтън.....така че само някакви форсмажорни обстоятелства могат да му донесат победата и президентския пост...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА за тежките времена пред фармацията - това е само предизборно говорене. Никоя разумна държава няма да си убие силно иновативен отрасъл, който подобрява живота на хората и и носи реално значително стратегическо предимство.
Мрънкаха, мрънкаха срещу гилиъд и какво стана - едно голямо нищо. Дойде си конкуренцията - привлечена точно от големите печалби - и цените си паднаха наполовина. Съвсем пазарно. Ако САЩ почнат да натискат фармацията си тя просто ще се измести - ей я де е Швейцария и Великобритания. Опитаха се някои компании да се преместят заради данъци - не им се получи. Обаче ако ги натиснат наистина то те и съвсем наистина ще се преместят. Че и хората ще си вземат.
Това някой идиот като Путин може да го направи на бизнеса си - но в САЩ не са идиоти - освен Тръмп - но ако този клоун стане президент аз и без това ще съм на 100% къс - по сигурен залог за надолу едва ли може да се измисли"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
А за тежките времена пред фармацията - това е само предизборно говорене. Никоя разумна държава няма да си убие силно иновативен отрасъл, който подобрява живота на хората и и носи реално значително стратегическо предимство.
Мрънкаха, мрънкаха срещу гилиъд и какво стана - едно голямо нищо. Дойде си конкуренцията - привлечена точно от големите печалби - и цените си паднаха наполовина. Съвсем пазарно. Ако САЩ почнат да натискат фармацията си тя просто ще се измести - ей я де е Швейцария и Великобритания. Опитаха се някои компании да се преместят заради данъци - не им се получи. Обаче ако ги натиснат наистина то те и съвсем наистина ще се преместят. Че и хората ще си вземат.
Това някой идиот като Путин може да го направи на бизнеса си - но в САЩ не са идиоти - освен Тръмп - но ако този клоун стане президент аз и без това ще съм на 100% къс - по сигурен залог за надолу едва ли може да се измисли
Коментар
-
аз не смятам че е конспирация - смятам че е разумно поведение на компанията. В края на краищата всяка компания би трябвало да възнаграждава само дългосрочните инвеститори в нея - и евтиното изкупуване на 20% от свободните акции това и прави.
За останалото всеки си има право на мнение. За валеант да си видял някога да съм казал добра дума - дори и когато всички им се кефиха - ми не - не ме кефиха и то точно защото не правят пари от проучвания правят от машинации. Сега това с Майлън е нищо, хората си имат продукт ще си го продават за колкото си искат - на който не му харесва да ходи в болница да му бият нормални инжекции. И те не ме кефят особено - нищо забележително не правят, а прекалено много ръст имат вкаран в цената.
Коментар
-
Напълно е възможно
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧе ти да не мислиш, че е трудно да си натиснеш цената, когато искаш да похарчиш 15 милиарда за покупки. Колко му - е няколко кофти очаквания - идващи от компанията, няколко претеснения за анализаторите - идващи от компанията - тотална несигурност за бъдещите им планове - идващи от компанията. Бай бек само когато не вдигат цената. Пълна липса на информация за това мислят ли да купуват нещо или не. Няколко подържащи ги институционални инвеститори - които схващат че в дълъг план за тях е по-добре компанията да изкупи чуждите акции максимално евтино.
Е то с банките е ясна работата - докато кривата на доходността не стане по-стръмна печалбите им ще страдат.))
Нали аз бях конспиратора и все пдозирам разни несъществуващи далавери извън "фундамента" които са изцяло в сферата на световните конспирации ?
Както и да е, извън глупостите - за Гилд аз не знам нищо.
Само знам че за Биотехите добрите времена свършиха а лошите е напълно възможно да предстоят, а за банките трудните предстоят със сигурност ако я карат така - далавераджиите.
Това няма никакво значение обаче за търговията а фундаментално мога да ти кажа какво мисля но това няма да се отрази на решенията ми.
Биотехите и въобще медицината в щатите Равен и предстоят сериозни катаклизми според мен който и да дойде на власт. Щатите имат почти най лошата здравна система в света. И тя е базирана на големите кинти. Целия 3 годишен ръст на този сектор се базира на измислен фундамент и печалбите идват от чистото дране на застрахователните компании с цените на лекарствата от който може - със всевъзможни схеми. Имаме досега три скандала - оня лудия малкия дето го опандизиха, VRX и сега Милан. Милан е еталон за държавна корупция. Който и да стане президент ще преебе сектора за имидж. Мисля че правилното с Милан беше веднага да уволнят ненормалната СЕО дето ръси простотиии по телевизията и да върнат цената на 100 $ на секундата. Ама този шанс го проуснаха така че скандала тепърва предстои - убеден съм.
Всичко което сега ти изглежда евтино щото го оценяваш спрямо минал период извъндъж ще стане ужасно скъпо.
Така че този сектор е все още за шорт и няма да се въстанови освен ако не стане чудо някакво ама истинско чудо.
Но това няма никакво значение щото търговията е съвсем друга история и тези лакардии дето ги пишем тука са - за на по едно малко а не за инвестиционно решение. Инвестиционно ли казах...?))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТака е, говори си...колкото повече - толкова по ще си вярваш.
Сами си натискат цената...продават си предишния байбак може би. И после пак го купуват...то верно що не разрешат на компаниите да станат трейдъри - тогава със сигурност като не могат от основния си бизнес поне от далавери на акциите да правят кинти. И със сигурност ще правят повече))
Какви са тези теории на консипрациите...изглеждало ти че сами си натискат акциите - такива неща не се случват - СЕК бди....над всеки ретайл пишман инвеститор да го пази....да го ебат по малко...но редовно а не така както ти си представяш по много и на веднъж))
В този случай няма да питам за банките...
Е то с банките е ясна работата - докато кривата на доходността не стане по-стръмна печалбите им ще страдат.
Коментар
-
Така е
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА за Гилд - супер си е компанията - все още не съм намерил нищо по-добро за купуване. Може да изглежда странно, но съм почти убеден, че сами си натискат цената, за да си изкупят акциите по евтино.
Сами си натискат цената...продават си предишния байбак може би. И после пак го купуват...то верно що не разрешат на компаниите да станат трейдъри - тогава със сигурност като не могат от основния си бизнес поне от далавери на акциите да правят кинти. И със сигурност ще правят повече))
Какви са тези теории на консипрациите...изглеждало ти че сами си натискат акциите - такива неща не се случват - СЕК бди....над всеки ретайл пишман инвеститор да го пази....да го ебат по малко...но редовно а не така както ти си представяш по много и на веднъж))
В този случай няма да питам за банките...
Коментар
-
Пак че четеш
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПросто преди пишеше и умни работи - от няколко месеца все едно че чета борсов вариант на прас прес.
А за губенето на пари - то това си зависи от алгоритъма - ако сте купили свестен алгоритъм би трябвало да се представя задоволително и почти сигурно по-добре отколокото ако си играехте сами.))))
Имаме си и програмист и трейдъри на смени,( не че за друго ама искаме да губим повече като бачкаме и на други пазари))) ) ... а понеже не си наясно с алгоритмичната търговия - ( то да беше само това....да го прежали човек ) всичко зависи освен от алгоритъма и от настройките на алгоритъма
)))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАко не си разбрал...аз и двама мои приятели събрахме пари във отделен фонд и търгуваме алгоритмично за своя сметка. Така че не съм дал пари никъде...сам ...(според тебе най вероятно разбира се ) ще ги загубя..))
И сме доста напред за няма месец и нещо бай дъ уей за твое съжаление - почти съм сигурен)) въпреки че знам че не те интересува
А за губенето на пари - то това си зависи от алгоритъма - ако сте купили свестен алгоритъм би трябвало да се представя задоволително и почти сигурно по-добре отколокото ако си играехте сами.
Коментар
-
Ако не си разбрал
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениехахаха добре
ти заряза Голдмън и май тези дето сега си ги намерил са по-скоро като излезли от този филм http://www.imdb.com/title/tt0181984/ като слушам щуротиите които ръсиш напоследък))
И сме доста напред за няма месец и нещо бай дъ уей за твое съжаление - почти съм сигурен)) въпреки че знам че не те интересува
А сега...търгуваме през Голдман - по евтино е)
Кажи за Гилд кво мислиш...фундаментално)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеМокрите ти фантзаии искренно ме вълнуват.
Как играя сега? да кажеш да знам
Абе шефе..Гилд държиш ли го бе?
Те продават хепатита в Индия за 10 К а в щатите за 90 К. Чува се че ще направят закон..да няма различни цени в щатите и в чужбина. Ако такава реалност се оформи Гилд губят 30 % от оборота си.
ти заряза Голдмън и май тези дето сега си ги намерил са по-скоро като излезли от този филм http://www.imdb.com/title/tt0181984/ като слушам щуротиите които ръсиш напоследък
Коментар
-
Ти от икономика не хващаш
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗащо за теб е било важно да обсъдиш Мишо Илиев с психолога си?)
))
Коментар
Коментар