IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Наясно ли си защо има 4.7% безработица?

    Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Възможно ли е пазара да разглежда данните погрешно? Имаме по-малко работни места от очакваното, но въпроса е каква е причината. Пазара видимо приема вариант при който няма търсене за нови работни места, което означава че ФЕД няма да качва лихвите. Възможно ли е да разглеждаме данните за новите работни места заедно с нивата на безработица от 4,7 процента? При този сценарий по-малкото нови работни места би се дължал на липсата на предлагане на пазара на труда. С една дума безработицата е толкова ниска, че няма кой да се наеме да бачка. При този случай ще имаме със сигурност покачване на заплатите и инфлация. Следователно ФЕД е закъснял много с качването на лихвите и трябва да действа спешно. Та въпроса е каква е причината за данните. Липса на търсене на нови работници или липса на предлагане. В зависимост от това се стигат до различни изводи. Пазара си избра липса на търсене, но дали не бърка?
    Наясно ли си защо има 4.7% безработица? Поради това че ФЕД отписва от статистиката 400 к работници които са отпаднали от нея поради това че не са си намерили работа досега т.е вече не ги броят като активно търсещи.

    Въпреки че пазара нищо не си избира на практика, не искам да коментирам директно това което си казал а ще кажа по принцип.

    ФЕД са кукла на конци.
    ФЕД са закъсняли с вдигането на лихвите безобразно много...ама на някой да му пука?
    Това казах началото на 2015.
    Ако имаше някаква икономичека или фундаментална логика в действията на ФЕД то тогава лихвите търябваше да се вдигнат средата на 2014 година най късно..да не говорим че и 2013 година беше добре за започване на този процес.

    Какво беше положението тогава?
    - Дебита беше на контролирани нива
    - Байбака тъкмо започваше да отчита най всиоки стойности
    - Компаниите бяха в ърнинг растеж
    - Маржа на печалбите беше висок
    - Петрола не беше се сринал
    - Инфлацията беше на приблизително 2 %
    - СП беше на около 160-180 което отразяваше прилично - многото нови пари + съживяването на инвестициите и печалбите на компаниите
    - Имаше все още QE което щеше да отслаби ефекта на лихвите в началото
    - Безработицата беше по висока разбира се около 7 % но като се има пред вид начина на отчитане на тази безработица както и текущите процеси които пак щяха да доведат до 5 % официална безработица

    Какво се случи от тогава до днес?

    - Дебита в частния сектор се увеличи до небесата поради желанието на всички да хванат последния влак на ниски лихви
    - СП скочи главозамайващи проценти - като за последно
    - Компаниите ударно увеличиха байбака и дивидентите като той надмина 100 % от кеш флоуа на повечето от компаниите под натиска на най големите притежатели на акции и Уолл Стреет което позволи на индексите да достигнат до тези нива незавсисимо от отлива на капитали които умно започнаха да се изтеглят от пазара
    http://www.factset.com/websitefiles/...uyback_3.17.16
    - 2015 година се разбра че компаниите почнаха да отчитат по ниски печалби и да свиват маржа на печалба
    - Компаниите намалиха дрстично новите инвестиции като се концентрираха в подържането някакъв ърнинг главно чрез байбак
    - ФЕД започнаха да осъзнават че положението се влошава а те са с 0% лихви и отчаено предприеха малък ход в края на годината при положение че за всички беше ясно че положението става по лошо а не по добро.

    Какво е положението днес?

    - Безработицата вече е 5 % но това оказва още по голям натиск върху маража на печалбите на компаниите
    - Компаниите 4 тримесичие са в ърнинг рецесия с огромен дълг и липса на дългосрочни инвестиции - прословутия голям кеш за който всички говорят който имат компаниите сравнен обаче с дебита в процентно отношение е на рекордно ниски нива - проверете
    - ФЕД са на майната си с лихвите с нищожните 0.5 %
    - Петрола се подържа на изкустено дишане поради спекулативни причини защото междувременно политическата и икономическа обстановака в света се промени драстично докато ФЕД се моташе под влияние на Уолл Стреет
    - Сега и безработицата може да отиде на майната си поради естествения процес на липса на дългосрочни инвестиции и проблеми навсякъде по света като почнеш от Китай, през Япония та и в Европа.
    - Стана ясно и на 4 годишната ми дъщеря че ниските лихви не помогнаха на бедните но помогнаха на много богатите. И единствения пряк резултат беше в цените на акциите и огромния дебит и унищожаването на печалбите на пенсионните фондове за сметка на шепа избрани хора.
    - И сега се оказва че ФЕД нито имат план и възможности за действие при влошаващата се икономическа обстановка нито пък искат да вдигнат лихвите и да сложат край на партито до като Обама е на власт щото цялата им измислена политика за това как Обама и демократите сложиха край на рецесията ще се сгромоляса за 5 минути и Клинтън ще отиде в тоалетната завинаги...ако преди това не влезе в затвора заради емрйлите.
    Какво да правят ФЕД в момента се пита в задачата? Да се подадат на натиска на Уолл Стреет до като същите акули развържат напълно каквото имат и оставят на балъците горещия картоф и всичко да се сгромоляса и да си кажат...ебал съм му майката дай да избутаме още 1 година пък след нас каквото ще да става? Или да действат отчаяно и да вдигнат лихвите точно в най неподходящия момент като сложат края на партито преди балона да е надут до последно?


    Защо стана така?

    На ФЕД вече 3 година та и досега се дават непрекъснато мотиви да не пипа лихвите непрекъснато и това продължава и до момента.
    Това са:
    - спекуалтивното в началото после станало фундаментално сриване на петрола и всички ресурси което унижощи инфлацията и отряза ръцете на ФЕД.
    - Натискането на всички компании да взимат дебит и да увеличат байбака и дивидентите в полза на Уолл Стреет.
    - Страха от сриването на пазара което за ФЕД е отражение на реланата икономика което обаче за всеки обикновен човек ( или човек в ъкъла си ) няма никаква връзка с нея. Всяко твърдо заиграване с лихвите - водеше до предупредителна корекция на пазара.
    - Политическия натиск свързан с изборите да се подържа мантрата СП е ню хай - всичко е ОК, ние сме велики
    - Сега когато петрола се въстанови още по спекулативно - щото страха че всичко ще отиде на майната си с лихви или без лихви преждевременно преди всички акули да са готови - и когато даде нужната инфлация за лихвите взеха да цакат ФЕД с безработицата.

    Цялата е работа е да си рита канчето колкото е възможно по дълго и то да издава колкото е възможно по голям шум докато хората си наредят играта .
    Дали ФЕД ще вкара света в нова огромна криза без механизъм да противодейства или ще избере малката болка пред смъртта предстои да видим.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      https://www.youtube.com/watch?v=XOW1rhZCTmg


      Взаимствах го от Зеро хедж ))
      https://www.awesomestories.com/asset...929-Background
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

      Коментар


      • Пазара

        https://www.youtube.com/watch?v=XOW1rhZCTmg


        Взаимствах го от Зеро хедж ))

        Коментар


        • В дни като този

          В дни като този...толкова много мога да кажа, че не мога да кажа нищо и затова оставам почти безмълвен.

          Ако мислех преди че пазара просто ще падне под 180 сега почвам да мисля че има ще огромна криза. Въпрос на много кратко време.

          Абсолютно нищо не е наред в целия свят от където и да го погледне човек.

          Пазарите на всичко, валути, акции, бондове, сурвини и т.н са в тотална липса на връзка с реалността. Доверието е на прага на тоталното изчерпване и говоря за доверието във всичко, пазари, централни банки, статистически данни и т.н

          Пазарите са една пренатегната пружина , от едната страна е свързана неподвижно с реалността а от другата всякакви хора я дърпат колкото могат и когато могат. Всяка малка грешка или подхлъзване на някой от дърпащите ще доведе до изпускането и от всички останали и светкавичното и връщане към реалността. И тоя път няма да бъде различно...а ще бъде много болезнено.

          толкова много неща бих могъл да кажа че може би няма смисъл да казвам нищо
          Last edited by Iv_max; 03.06.2016, 23:43.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            http://www.bgjargon.com/word/meaning...B8%D0%BE%D0%BB


            И един мармот завива шоколада в станиол
            (иронично) Когато искаш да покажеш на някого, че не вярваш на това, което ти (раз)казва. Един вид: „А-ха, ей сега ти повярвах!”

            Изразът е от онази стара реклама на „Милка”, в която мъж разказва на жена за удивителната работилница за шоколад, на която е попаднал в гората – в която животни помагат в процеса на изработка на шоколада – и накрая ѝ казва горната реплика, при което тя му отговаря: „Но да, разбира се!” (=нали не очакваш да ти повярвам?)
            Първоначално изразът се е превърнал в идиом във френския език (на какъвто е оригиналната реклама).

            – Абе слушах в едно предаване казаха, че според данните за първото шестмесечие на 2015 инвестициите в България се увеличават, безработицата намалява – заетостта расте, заплатите и пенсиите - също...
            – Ахаа. И един мармот завива шоколада в станиол... Нали?
            Ок, работата стана на заяждане, а не трябва.
            Извинявай.
            А и си вероятно прав, да няма грешка. Аз просто я допуснах за да изчерпим възможностите.
            Повече - тук:
            http://www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
              Налага ми се да гадая, какво имаш в предвид.
              Предполагам, е това, че умните и красивите могат да свършат за половин час това, което останалите едва свършват за цялото си работно време
              Ако е така, браво на теб и наздраве!
              http://www.bgjargon.com/word/meaning...B8%D0%BE%D0%BB


              И един мармот завива шоколада в станиол
              (иронично) Когато искаш да покажеш на някого, че не вярваш на това, което ти (раз)казва. Един вид: „А-ха, ей сега ти повярвах!”

              Изразът е от онази стара реклама на „Милка”, в която мъж разказва на жена за удивителната работилница за шоколад, на която е попаднал в гората – в която животни помагат в процеса на изработка на шоколада – и накрая ѝ казва горната реплика, при което тя му отговаря: „Но да, разбира се!” (=нали не очакваш да ти повярвам?)
              Първоначално изразът се е превърнал в идиом във френския език (на какъвто е оригиналната реклама).

              – Абе слушах в едно предаване казаха, че според данните за първото шестмесечие на 2015 инвестициите в България се увеличават, безработицата намалява – заетостта расте, заплатите и пенсиите - също...
              – Ахаа. И един мармот завива шоколада в станиол... Нали?
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                и един мармот...
                Налага ми се да гадая, какво имаш в предвид.
                Предполагам, е това, че умните и красивите могат да свършат за половин час това, което останалите едва свършват за цялото си работно време
                Ако е така, браво на теб и наздраве!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                  Има и трети вариант. Някой чиновник да е оплескал днешните числа за Nonfarm Payrolls - Private
                  Може и да е много-малка вероятност, но днес ще съм нащрек в очакване да я поправят, ако ли не - след месец вероятно ще я изгладят
                  и един мармот...
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    но пък безработицата е ниска. Ти няма веднага да качиш заплатите ако не е свръх спешно. Нормално е при недостиг на предлагане първо да падне безработицата до критична точка и след известен лаг от време да започне да се качва заплатата. То не става за един ден. Пък и до колко трябва да падне безработицата за да имаме прегрял пазар на труда? Сега е 4,7% Според мен данните сочат, че ФЕД е бил тотално зад завесата и се е забавил много с качването на лихвите. Времето ще покаже коя трактовка е вярна.
                    Има и трети вариант. Някой чиновник да е оплескал днешните числа за Nonfarm Payrolls - Private
                    Може и да е много-малка вероятност, но днес ще съм нащрек в очакване да я поправят, ако ли не - след месец вероятно ще я изгладят

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      Аз се опитах да шортна голдкорп, но ми дава късите продажби не са разрешени, интересно доскоро бяха.
                      Аз съм опции само

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                        Аз се опитах да шортна голдкорп, но ми дава късите продажби не са разрешени, интересно доскоро бяха.
                        тшшш еееей няма да ми шортите златните компании
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                          Short barrick Gold 18.44
                          Аз се опитах да шортна голдкорп, но ми дава късите продажби не са разрешени, интересно доскоро бяха.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                            Long POT 16.20, Short vale 4.35, Short x 15.20: всичко опции
                            Out POT 16.6 limit hit

                            Коментар


                            • dddd,
                              Не знам кое е първо. Но идеята, че няма хора, ми звучи малко вероятно. Безработица е субективен полазател: тоя дето не си е търсел работа три седмици, ще го броиш ли или няма, и т.н.
                              След толкова регулации, вдигания на минималната заплата, нормално е и бизнесът да е по-внимателен в инвестиранеро и създаването на нови работни места.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                но пък безработицата е ниска. Ти няма веднага да качиш заплатите ако не е свръх спешно. Нормално е при недостиг на предлагане първо да падне безработицата до критична точка и след известен лаг от време да започне да се качва заплатата. То не става за един ден. Пък и до колко трябва да падне безработицата за да имаме прегрял пазар на труда? Сега е 4,7% Според мен данните сочат, че ФЕД е бил тотално зад завесата и се е забавил много с качването на лихвите. Времето ще покаже коя трактовка е вярна.
                                Ето ти още нещо което не подкрепя тезата за "нема хора, нема нема хора":
                                Furthermore, Americans who are working part-time though would rather have a full-time position, or the measure known as part-time for economic reasons, climbed to 6.4 million in May, the highest since August, from 6 million a month earlier.

                                http://www.bloomberg.com/news/articl...most-six-years

                                Коментар

                                Working...
                                X