IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предполагам

Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
    Знаете ли с какво нетфликс са влезнали в учебниците?
    Предполагам в раздела "как да изхарчим 1 милиярд за една седмица"

))

Коментар

• Бай анд холд

Buy and Hold означава като купиш да спреш да наблюдаваш пазара и търсиш ниво за изход. Това е пасивна стратегия, а Ив е всичко друго но не и пасивен.
      Това Hold e placeHolder, защото да кажеш стратегията ми е 'Buy' стои някак незавършено или еднодневно.

С Buy and Hold реално никога не можеш да направиш пари, защото за да направиш пари трябва да продадеш, а продадеш ли вече си в друга стратегия. "Никога" беше преувеличение, пари можеш да направиш ако дава дивиденти акцията.
      Бай анд холд е измислена за хора които не разбират и не искат да разбират от този бизнес. Сиреч нямат амбиция да правят пари а да спестяват.

Никой никога не може да забогатее със спестяване. Това е повече от ясно.

Обаче понеже е лесно - е много привлекателно. Затова има много фенове които се чустват инвеститори по този начин - сиреч значими.

Толкова е елементарно. Даже няма смисъл от спор тук.

Това съм го говорил, говорил говорил че чак ми е омразно да го споменавам. как може да помислиш че глупостите които говорят за Бъфет че бил бай анд холд заради пет "крилати уж " реплики които е казал че купувал така че никога да не проадде например и хиляди хора му се връзват все едно са открили светия грал надявайки се че все някога щом е казал Бъфет ще спечелят.

А що му се връзват? Ами как що ? ами щото за да правиш пари - трябват услия...трябва труд , трябва време..тярбва ъкъл, осободено мислене и т.н. А тука няма нищо...цъкаш купуваш нещо и край - ти си инвеститор щото Бъфет казал така.

И все едно си направил кой знае колко чак почваш да гледаш от високо на всички които не са цъкнали като тебе гения...и как били се опитвали да таймват пазара което видите ли било ужасно щото току виж си си загубил стотинките. Пък той е гении щото е голям пич и хич не му дреме че ще падне пазара - важното е все някога да се вдигне ако междувременно не му отиде на майната си компанията му и никога да не се въстанови без значение че пазара се въстанови.

Този човек уж...не е алчен..не бачка за пари той е много над тези неща....той е ИНВЕСТИТОР...ей това не е шега работа.

А всъщност реално този човек няма грам представа за света , не може друго освен да цъкне веднъж в живота си, не желае да се задълбае на дълбоко и да разбере за кво става въпрос и може ли да има по дробра стратегия и да прави повече пари, затова седи на топло, чете ФТ и Икономист и сНН - щото те ще му кажат истината - нали са "уважавани" и чака....кво чака и той не знае. Щото ако чака да продаде някога...значи трябва да има граница на която ще продаде..ама за да има граница трябва да разбира - пък той нищо не разбира.

Нали знаете една будиска мъдрост

" И умрялата риба може да плува по течението"

А искренно се удивлявам на изключителните фенове на "дивидентните акции" . Колкото по човек не разбира толкова по залита по дивидентите.

Защо?

Елементарно - щото има успокоение ...е може да съм на загуба ама пък текат дивиденти. А дивиденти колко? 2-5 % колкото е едно движение за деня понякога.

Коментар

• Има

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Е как да не съм чувал за някой? Не само че съм чувал за някой ами съм чувал и дори познавам много хора. Ето и ти си жив пример в момента, че е възможно с това което правите. Аз не твърдя че това което пишеш не е вярно или пък че не ти вярвам.Просто всички за които съм чувал и виждал да правят пари ги правят с бай енд
        холд. И аз само така съм правил пари. От диверсификации хубаво не съм видял.И ти точно това правиш в момента. Задълбаваш в нещо много надълбоко и правиш пари от това. Това си е бай енд холд. Машина за пари. Дали машината за пари е някоя конкретна компания, българска, американска, немска или някакъв реален бизнес или пък някакъв алгоритъм на някакъв ВТЧ за мен няма разлика. Все си е машина за пари. За теб има ли разлика?
        Има до толкова че бай анд холд се свързва с друг тип инвестиционно поведение.

Коментар

• Защо страх?

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Какво стои по-долу? Какво са всъшност желанията за власт, независимост, победа, себедоказване или за принизяване на другите / което си е друго наименование на желанието за победа/ За мен всичко това си е баш страх. Алчните и страхливите хора са всъшност страхливци, борещи се със страховете си по различни начини. Не знам дали ви казах за Ялом ако ви се чете на тази тема. Много готино и просто ги обяснява нещата.
          Защо пък страх?

Защо победата и каквото стои зад поведата дето си написъл да е страх?

Въобще не съм съгласен.

Изключвам себе си и моите мотиви и казвам по принцип.

Всичко което е постигнал света и което имаме ние се дължи на свръхамбиция на определени хора.

Дали е било за пари, Дали за слава, дали за това да останеш в историята или да направиш нещо значимо или пък да имаш възможността да помагаш на други хора или да се самодокажеш и т.н няма значение.
          Резултата е това че искаш да си различен и успял.
          Всичко това води до много минуси както и плюсове но е така.

С мнението ти разбирам че принципно това не е ок...и човек трябва да живее с толкова колкото му трябва.

света няма да е същото място ако няма такива хора които вие ми се струва принизявате до това че са алчни и т.н

Няма как да знаеш бъдещето и няма как да прецениш някой който е направил много пари по един или друг начин какво ще направи тези пари в края на живота си. Затова не е правилно да го съдиш.

Според мен бъркате че свръхамбицията е ръководена от страх,алчност и т.н

Ако правилно съм разбрал

Смятам че в основата на свръхамбицията е вдъхновението.

Снощи гледах по HBO един филм от 2104 "Историята на Джеймс Браун" - певеца.

Аз като гледам такъв филм и се вдъхновявам. Пича е черен, във все още свят на бели, няма образование но има вдъхновение. Не разбира финанси но му стиска да се рекламира сам и даже да финансира концертите си сам. Да има талант но само такант не е достатъчен да стигнеш на върха както и образованието не е достатъчно да бъдеш някой. Трябва дух.

Всеки който има този дух е обикновенно свръхамбициозен.

Разбира се в тази свръхамбиция има много не толкова приятни неща дори отвратителни но да стоиш от страни и да съдиш някой и след това да се възхищаваш на творчеството му ( каквото и да е то ) или успехите му каквито и да са те е много лицемерно защото може би защото на човек като него дължиш факта че имаш компютър и интернет в който може да изразиш години след това "страховете" си.

Коментар

• Продадоха пазара на затварянето

Продадоха пазара на затварянето с 1,28 милиярда в петък.

С оборот за деня колкото 4 дни взети заедно до сега.

Интервенции липсваха тотално.

Чудя се, ако съм ЦБ и искам наистина да крепя пазара....кое е по логично?

Да купувам за да вдигна индексите на върха в дни с минимални обеми в който само аз купувам или да се включа само в дни като този петък?

Какъв извод можем да си извадим като наблюдаваме поведението на ЦБ?

1. Че купуват с цел инвестиция
            2. Че са ужасно глупави и купуват колкото може по скъпо
            3. Че помагат на някой да направи повече пари за тяхна сметка

Коментар

• Расте расте...колко да расте

ECB не увеличили стимулите, FED говорят за вдигане на лихвите -> "безрисковата" доходност на бондовете расте (и вече даже е над нулата ) ), което намалява привлекателността на рисковите акции. Златото пада защото не носи доходност, докато доходността на бондовете расте.

http://www.marketwatch.com/story/tre...nts-2016-09-09
              In Europe, the yield on Germany’s 10-year bond TMBMKDE-10Y, +0.00% known as the bund, turned positive for the first time since the Brexit vote, rising 7.7 basis points to 0.012%.
              Расте расте...колко да расте?

Бондовете са също интересно нещо.

За да са истинска инвестиция лихвите трябва да са значително по големи. Но за да са значително по големи трябва да има значително по голяма инфлация, но за да има голяма инфлаця трябва да има и разстежна икономика, но за да има растежна икономика, трябва да има инвестции, за да има инвестиции бизнеса и хората трябва да са спокойни и уверени за бъдещето.

От другата страна реалността:

Пари колкото искаш - инвестиции няма. Дебита на всички - държави, корпорации и хора в небето - разстеж няма. Единствената игра в града е купувай и продавай на централните банки. Никой не го ебе нищо друго. В резултат сме във виртуална реалност.

Във виртуална реалност пълна с кинти - единственното което не е в небесата са златото и среброто.

Така че...

Аз не търгувам злато ама може и да почна след кратко.

Коментар

• От както почна

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Златото пада от 2011
                От както почна да се вдига пазара ли?))

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Няма да влизам в големи подробности но мога.

Само ще кажа "контента на нетфликс" сравнен с контента на HBO е все едно моите пари сравнени с тези на Бъфет...даже не знам дали не е по правилно да кажа твоите пари с тези на Бъфет.

Само че на Time Warner HBO им е между другото а на Нерфликс 3 те сериала са им всичко. Освен това HBO печелят а нетфликс трошат кинти и т.н спора е безмислен.
                  Знаете ли с какво нетфликс са влезнали в учебниците?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Е как да не съм чувал за някой? Не само че съм чувал за някой ами съм чувал и дори познавам много хора. Ето и ти си жив пример в момента, че е възможно с това което правите. Аз не твърдя че това което пишеш не е вярно или пък че не ти вярвам.Просто всички за които съм чувал и виждал да правят пари ги правят с бай енд
                    холд. И аз само така съм правил пари. От диверсификации хубаво не съм видял.И ти точно това правиш в момента. Задълбаваш в нещо много надълбоко и правиш пари от това. Това си е бай енд холд. Машина за пари. Дали машината за пари е някоя конкретна компания, българска, американска, немска или някакъв реален бизнес или пък някакъв алгоритъм на някакъв ВТЧ за мен няма разлика. Все си е машина за пари. За теб има ли разлика?
                    Buy and Hold означава като купиш да спреш да наблюдаваш пазара и търсиш ниво за изход. Това е пасивна стратегия, а Ив е всичко друго но не и пасивен.
                    Това Hold e placeHolder, защото да кажеш стратегията ми е 'Buy' стои някак незавършено или еднодневно.

С Buy and Hold реално никога не можеш да направиш пари, защото за да направиш пари трябва да продадеш, а продадеш ли вече си в друга стратегия. "Никога" беше преувеличение, пари можеш да направиш ако дава дивиденти акцията.
                    Last edited by jori; 10.09.2016, 15:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      С алчността е същата работа. Може да е рпосто алчност за повече пари - но какво стои отдолу. Дали е желание за свобода, или пък за власт, независимост или пък контрол. Може да е просто желание за победа или пък за оцеляване. За себедоказване или пък за принизяване на другите.
                      Какво стои по-долу? Какво са всъшност желанията за власт, независимост, победа, себедоказване или за принизяване на другите / което си е друго наименование на желанието за победа/ За мен всичко това си е баш страх. Алчните и страхливите хора са всъшност страхливци, борещи се със страховете си по различни начини. Не знам дали ви казах за Ялом ако ви се чете на тази тема. Много готино и просто ги обяснява нещата.
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Затова Алонсо не си чувал и няма и да чуеш някой забогатял. И така ще живееш с мисълта че това е невъзможно.

Моя късмет почна от момента в който видях с очите си че това не само е възможно ами е абсолютен факт.

И разбира се аз лъжа..ще кажат повечето. И това е добре може би. какво би станало ако всички разберат че не лъжа?
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Някой идея, защо златото падна с индексите?
                          ECB не увеличили стимулите, FED говорят за вдигане на лихвите -> "безрисковата" доходност на бондовете расте (и вече даже е над нулата ) ), което намалява привлекателността на рисковите акции. Златото пада защото не носи доходност, докато доходността на бондовете расте.

http://www.marketwatch.com/story/tre...nts-2016-09-09
                          In Europe, the yield on Germany’s 10-year bond TMBMKDE-10Y, +0.00% known as the bund, turned positive for the first time since the Brexit vote, rising 7.7 basis points to 0.012%.

Коментар

• http://tonyisola.com/2016/09/humilit...-touch-of-awe/

Добър линк, хубави неща има речени.
                            Това ми хареса...

Be humble and awed at times by the markets. Revel in the fact you know very little about the future.
                            This may just save you from a financial electrocution.

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
                              Златото не започна ли да пада от 15-20 август?
                              Златото пада от 2011

Коментар

• Златото не започна ли да пада от 15-20 август?

Коментар

Working...
                                X