Първоначално изпратено от d333
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИ обратното e още по вярно . Човек с голямо IQ - почти сугурно няма пари.
От което следва извода, че повечето хора с много пари не са с високо IQ.
Коментар
-
И обратното
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеИскам само да кажа на уважаемата аудитория, че парите, които има един човек, не са пропорционални на неговото IQ.
Коментар
-
Когато човек не разбира
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеИв, всички имаме комплекси и това е съвсем естествено. Махнеш ли си тапата, сигурен съм, че само ще спечелиш, използвайки креативно всичката тая енергия и време.
Относно обемите - една птичка пролет не прави. Нека се поразмърда малко пазарът, да се върнат около средните обема и волата и тогава ще гадаем. Акцентираш върху нещо, което е безполезно и очевидно - да обемите са ниски в последните месец-два и да... нормално е след първата седмица на септември да се покачат. Ако ще използваме подобна (дез)информация, единственият начин е, като я интерпретираме в полза на личните си нагласи.
https://www.google.com/finance/histo...LMuMswGBh43ABQ
Грешката ми е че не следвам максимата - на глупак се обяснява или веднъж или никога
Казах че обемите можеш да ги видиш но парите които се въртят на целия пазар - неможеш.
Обаче ти с гордост, даваш линк към обемите - видите ли на всякъде ги има пък тоя идиот се прави че много разбира ( т.е аз )
Друг е въпроса че в гугъл финансе, яхоо и подобни не можеш да видиш истинския обем ма за какво ли да ти обяснявам.
Само идиот може да не го интересува с колко пари е купен пазара или продаден на финала на сесията.
Разговора с теб е все едно да обянсяваш на магаре - вишша математика. Освен мууу няма друго да чуеш/
Коментар
-
Ив, всички имаме комплекси и това е съвсем естествено. Махнеш ли си тапата, сигурен съм, че само ще спечелиш, използвайки креативно всичката тая енергия и време.
Относно обемите - една птичка пролет не прави. Нека се поразмърда малко пазарът, да се върнат около средните обема и волата и тогава ще гадаем. Акцентираш върху нещо, което е безполезно и очевидно - да обемите са ниски в последните месец-два и да... нормално е след първата седмица на септември да се покачат. Ако ще използваме подобна (дез)информация, единственият начин е, като я интерпретираме в полза на личните си нагласи.
https://www.google.com/finance/histo...LMuMswGBh43ABQ
Коментар
-
Къде видя интерпретация
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеИв, самият факт, че говориш за свръхамбиция, предполага асиметрия, нещо прекалено и не съвсем уравновесено. Основата на амбицията не е, както твърдиш, някакво абстрактно и невъзможно за дефиниране вдъхновение, а стремежа да компенсираш, да се покажеш и получиш одобрение. Т.е. комплекс.
Пак интерпретираш обемите според желанията си. Никакво обективно мислене... тц, тц...
Ако обема можеш да видиш , никой от вас не може да види какви пари са изразходвани при затварянето на пазара. Затова го казах.
Информация. Без интерпретация. Вместо да си доволен че ти давам информация която няма как да имаш пак твоите бла бла.
Примерно в четвъртък пазара беше КУПЕН с около 308 милиона а по предния ден пак беше купен за около 600 милиона грубо че не се сещам. Говоря за парите в последния момент преди затварянето на сесията. А в петък беше ПРОДДЕН за 1,3 милиярда. Сега...за теб тези цифри съм убеден че нямат значение обаче за нас те имат значение и то голямо.
Ако беше нормален любознателен човек можех да ти обясня в детайли защо това има значение и как влияе на търговията за следващия ден особенно ако търгуваш алгоретмично как се градят стратегии на база това и не само това и т.н .
Подобен род информация както и информация кой е купил или продал пазара и защо, от къде са най големите обеми в последния момемент дали това е затваряне на позиции или нови такива, как са се движили парите ( не обемите ) през деня по часове, как се дивжат парите при новини и много друга информация е в основата на успешната търговия. Но това е един свят за който ти нямаш представа че съществува. И не само че нямаш представа нямаш и желание да научиш. И още по лошо даже не ти е интересно. Много алгоритми работят на тоя принцип ако им кажеш. А на практика когато пазара е 98 % компютри можеш да предвидиш това което виждаш ти и всички останали в играта как би могло да се интерпретира от останалите геймъри и съответно да направиш предположение съответно стратегия как ще търгуваш утре.
Щото знаеш как се разбира един човек - човек ли е или бла бла - По въпросите които задава.
Дали можеш да се видиш от страни, се чудя? Всеки твой пост е някаква форма на критика. Не ми пречи просто констатирам.
Значи викаш избивам комплекс.
И не стига че избивам комплекс ами го правя пред няколко човека търсийки признание. Наистина ли вярваш в това?
А първия ти абзац предполага много разширен разговор който съм убеден че е невъзможно да се проведе с теб.
1. Свръхамбицията е асимистрична т.е нещо не уравновесено - сиреч лошо.
2. Абстрактно и невъзможно за дефиниране вдъхновение...казваш. Т.е вярваш ли във вдъхновението или всяко нещо което е абстрактно и не може да се дефинира е безмисленно?
3. Основата на амбицията, казваш, е стремежа да се компенсираш и да получиш одобрение. Това ако не е жалко ще е смешно.
Та въпроса ми що за човек или характер може да напише подобни неща?
Верно е че хората са различни, но изпитвам истиснко съжаление към хора които в живота си не се ръководят от нещата които ги вдъхновяват и нямат амбиция да постигнат нещо повече в коя да е сфера.
Знам че не всеки е такъв но понеже аз съм такъв ми е много трудно да си представя как бих могъл да живея по течението.
Дори ако имаш достатъчно пари би могъл да си вдъхновен и да имаш амбицията да ги изхарчиш по някакъв начин. И това е амбиция. Т.е въпроса опира до нещо над силното желание да правиш пари.Last edited by Iv_max; 11.09.2016, 01:37.
Коментар
-
Ив, самият факт, че говориш за свръхамбиция, предполага асиметрия, нещо прекалено и не съвсем уравновесено. Основата на амбицията не е, както твърдиш, някакво абстрактно и невъзможно за дефиниране вдъхновение, а стремежа да компенсираш, да се покажеш и получиш одобрение. Т.е. комплекс.
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПродадоха пазара на затварянето с 1,28 милиярда в петък.
С оборот за деня колкото 4 дни взети заедно до сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение))
И аз се сетих да отговоря на Ники по подобен начинАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Ще го гледам
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеБлизо си. Но годината е била 2006 и намерението им е било да изхарчат 1 милион. Давали са ги като награда за този, който подобри успеваемостта на системата им за препоръки на филми с 10%.
В този курс на MIT разказват за тях https://www.edx.org/course/analytics...mitx-15-071x-2
Проблема на нетфликс не е нетфликс а уолл стреет.
Ако нетфликс не беше на тая цена може би щеше да има някакъв сенс да си инвесторо в една добра история. Но както много други неща...от нетфликс се правят пари на борсата до като нетфликс губи пари
Коментар
-
))
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеБез пари толкова. Ако искаш повече е с пари. Всеки за себе си нали знаеш Я ми кажи твоите ценни постове последно с пари ли са или безплатни да знам. Ако ги чета къде да превеждам парите?
И аз се сетих да отговоря на Ники по подобен начин
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПредполагам в раздела "как да изхарчим 1 милиярд за една седмица"
))
В този курс на MIT разказват за тях https://www.edx.org/course/analytics...mitx-15-071x-2
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеТук пак на кръжок по празни приказки. Много задушно времето в България. Ужасна работаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар