IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чул те ГОСПОД

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Направо едно крашче стил 1929г. да стане викам. Иначе средното ПЕ не е далавера.
    Чул те ГОСПОД.

Как иначе да събера пари да бия уоллл стреет?))))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ако върхът е бил на 2194 мечия пазар почва от 1755. До тогава си е нищо и никаква корекция. Ако върне до средното си ПЕ и таман ще удари 1350 или 38% спад. Това ако не почнат да падат и печалбите разбира се.
      Направо едно крашче стил 1929г. да стане викам. Иначе средното ПЕ не е далавера.

Коментар

• Вярата

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        То за мен е ясно като бял ден. И ти си го писал стотици пъти в този форум. Мечтите и вярата че можеш да ги постигнеш. Те водят до старанието и най-вече до това че работата не става работа а забвление. Тогава идва и успеха. Материален или нематериален.Та големият въпрос за мен е кое поражда мечтите и вярата. По въпроса за ай кю-то предполагам всички сте гледали "Форест Гъмп" Това е любимият ми филм. Гледал съм го много пъти и продължавам да го гледам. За мен е много вдъхновяващо да гледам един човек /който не само че е с ниско ай кю ами и си е тотален олигофрен/, успява в абсолютно всяко начинание с което се захване. Та отговора на въпроса кое дава вярата е много важен. Не питам за себе си. Възпитавам син и затова много искам да знам отговора.
        А по другият въпрос за страха и алчността. Въобще не ме вълнува кой се смята за страхлив или алчен. Не е коректно да говорим кой от нас какъв бил или не бил. Това кой трябва да го интересува не знам. Въпросът ме интересува принципно и ако някой се почуствал обиден се извинявам. За мен всички хора са страхливи и алчни. Просто такава ни е природата. Аз поне съм наясно че съм много страхлив и много алчен. В западната култура дори фразата "алчността е добро" се ползва много често. А и само лудите не се страхуват от нищо.Въпросът е че аз лично смятам че най-важното за едни инвеститор или спекулант е да намери начин да се пребори със страховете и алчноста си и да разчита само на математиката за втори клас. Всички гледаме едно но виждаме различни неща, точно заради различните степени на страх и алчност у нас. Поне аз така си въобразявам че е.

Вярата!!!!

Кое дава вярата е много основополагащ въпрос.

Ще кажа за мен.

Да се научиш да вярваш е като да се учиш да караш колело. Научиш ли се - никога не можеш да го забравиш.

Това е умение. Начин на живот. Начин на светоглед. Начин на възприемане на света.

Аз започнах с ВЯРАТА В БОГ.

Вярата в БОГ освен всичко останало ни дава умението да ВЯРВАМЕ. И след това научавайки се да вярваме...почваме да вярваме и в други неща включително и СЕБЕ СИ.

Няма по лесен начин да се научим да вярваме освен да повярваме в БОГ.

Темата е много много дълга...

Коментар

• Ей това е първата стъпка

Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
          Определено имаш интересни мнения! Но ми е чудно от къде такава увереност че можеш да победиш Wall Street или поне така подразбирам за някакви големи залози за милиони. Имаш ли си на представа срещу какви хора играеш? Това са най безмилостните хиени които рядко губят тяхната игра! Съгласен съм че пазара е тотално манипулиран но както виждаш каквото кажат от Wall Street това се случва.
          Ей това е първата стъпка към увеличаване на шансовите ти. Осъзнаването на това.

Увереност аз си имам по дефаулт...)) А това че звуча така не означава че съм глупав.

Невъзможни неща няма. А това че можеш да спечелиш не означава че трябва да победиш някой още по малко уолл стреет.

Е....ако след години направя 10 милиярда може и тази цел да си поставя ))) Кой знае?))))
          Last edited by Iv_max; 12.09.2016, 00:45.

Коментар

• Не може да не те интересуват

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Успеха е относително нещо. Трудно се измерва. В общи линии е от значение вътрешната самооценка или оценката на околните за индивида. Не се ли харесваш сам в душата има черна дупка, която никога не може да бъде запълнена. Тогава стремежа да се получи признанието на околните става основна движеща сила.
            От значение е не само IQ, но и мотивацията. Имам приятели, които изобщо не се интересуват от парите. Те никога няма да ги имат, защото това просто не ги интересува.
            Не може да не те интересуват парите когато живееш в свят който е подвластен на парите.

Това е глупост. Или извинение за пред себе си.

Ако искаш да помогнеш на някой...не можеш да го направиш преди да помогнеш на себе си. Най малко ефективността на помоща ще бъде минимална.

Не казвам че няма изключения...но в общия случай това е извинение и бягане от действителността,

Нали знаеш...за грозната жена казват че може да е с добра душа. А всъщност тя си е грозна без значение каква душа има.

Обаче грозна жена няма...има неподържана жена. А за да се подържаш трябва желание и възможности и личен избор. Ако намериш опраавдание за пред себе си в едно от трите - почваме да се концентрираме върху душата.

Успеха не се измерва трудно...измерва се лесно в зависимост от мечтите ти обаче.

Понеже не живеем сами в пещера...нама как да пренебрегнем обществото. И чуството да бъдем признати не трябва да се приема за негатив...а за стимул .

Дори когато си купуваш дреха...подсъзнателно с каквото и да се оправдаваш го правиш освен за себе си и за другите.

Когато живеем в дадена среда сме длъжни да се съобразяваме със "законите" на тази среда. Отричането на този факт е нищо повече от оправдание.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              В петък е почнал даже
              Ако върхът е бил на 2194 мечия пазар почва от 1755. До тогава си е нищо и никаква корекция. Ако върне до средното си ПЕ и таман ще удари 1350 или 38% спад. Това ако не почнат да падат и печалбите разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                в общи линии на 100% глупости, ако само това са успели да измислят може и наистина да идва мечи пазар.
                В петък е почнал даже

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  JPM за страха от мечи пазар:

https://am.jpmorgan.com/blob-gim/138...Market-GTM.pdf
                  в общи линии на 100% глупости, ако само това са успели да измислят може и наистина да идва мечи пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Всъщност един огромен въпрос който ме вълнува от доста години е:

Кое точно прави даден човек успешен?

Не само свързано с пари а по принцип.
                    То за мен е ясно като бял ден. И ти си го писал стотици пъти в този форум. Мечтите и вярата че можеш да ги постигнеш. Те водят до старанието и най-вече до това че работата не става работа а забвление. Тогава идва и успеха. Материален или нематериален.Та големият въпрос за мен е кое поражда мечтите и вярата. По въпроса за ай кю-то предполагам всички сте гледали "Форест Гъмп" Това е любимият ми филм. Гледал съм го много пъти и продължавам да го гледам. За мен е много вдъхновяващо да гледам един човек /който не само че е с ниско ай кю ами и си е тотален олигофрен/, успява в абсолютно всяко начинание с което се захване. Та отговора на въпроса кое дава вярата е много важен. Не питам за себе си. Възпитавам син и затова много искам да знам отговора.
                    А по другият въпрос за страха и алчността. Въобще не ме вълнува кой се смята за страхлив или алчен. Не е коректно да говорим кой от нас какъв бил или не бил. Това кой трябва да го интересува не знам. Въпросът ме интересува принципно и ако някой се почуствал обиден се извинявам. За мен всички хора са страхливи и алчни. Просто такава ни е природата. Аз поне съм наясно че съм много страхлив и много алчен. В западната култура дори фразата "алчността е добро" се ползва много често. А и само лудите не се страхуват от нищо.Въпросът е че аз лично смятам че най-важното за едни инвеститор или спекулант е да намери начин да се пребори със страховете и алчноста си и да разчита само на математиката за втори клас. Всички гледаме едно но виждаме различни неща, точно заради различните степени на страх и алчност у нас. Поне аз така си въобразявам че е.
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Бай анд холд е измислена за хора които не разбират и не искат да разбират от този бизнес. Сиреч нямат амбиция да правят пари а да спестяват.

Никой никога не може да забогатее със спестяване. Това е повече от ясно.

Обаче понеже е лесно - е много привлекателно. Затова има много фенове които се чустват инвеститори по този начин - сиреч значими.

Толкова е елементарно. Даже няма смисъл от спор тук.

Това съм го говорил, говорил говорил че чак ми е омразно да го споменавам. как може да помислиш че глупостите които говорят за Бъфет че бил бай анд холд заради пет "крилати уж " реплики които е казал че купувал така че никога да не проадде например и хиляди хора му се връзват все едно са открили светия грал надявайки се че все някога щом е казал Бъфет ще спечелят.

А що му се връзват? Ами как що ? ами щото за да правиш пари - трябват услия...трябва труд , трябва време..тярбва ъкъл, осободено мислене и т.н. А тука няма нищо...цъкаш купуваш нещо и край - ти си инвеститор щото Бъфет казал така.

И все едно си направил кой знае колко чак почваш да гледаш от високо на всички които не са цъкнали като тебе гения...и как били се опитвали да таймват пазара което видите ли било ужасно щото току виж си си загубил стотинките. Пък той е гении щото е голям пич и хич не му дреме че ще падне пазара - важното е все някога да се вдигне ако междувременно не му отиде на майната си компанията му и никога да не се въстанови без значение че пазара се въстанови.

Този човек уж...не е алчен..не бачка за пари той е много над тези неща....той е ИНВЕСТИТОР...ей това не е шега работа.

А всъщност реално този човек няма грам представа за света , не може друго освен да цъкне веднъж в живота си, не желае да се задълбае на дълбоко и да разбере за кво става въпрос и може ли да има по дробра стратегия и да прави повече пари, затова седи на топло, чете ФТ и Икономист и сНН - щото те ще му кажат истината - нали са "уважавани" и чака....кво чака и той не знае. Щото ако чака да продаде някога...значи трябва да има граница на която ще продаде..ама за да има граница трябва да разбира - пък той нищо не разбира.

Нали знаете една будиска мъдрост

" И умрялата риба може да плува по течението"

А искренно се удивлявам на изключителните фенове на "дивидентните акции" . Колкото по човек не разбира толкова по залита по дивидентите.

Защо?

Елементарно - щото има успокоение ...е може да съм на загуба ама пък текат дивиденти. А дивиденти колко? 2-5 % колкото е едно движение за деня понякога.
                      Определено имаш интересни мнения! Но ми е чудно от къде такава увереност че можеш да победиш Wall Street или поне така подразбирам за някакви големи залози за милиони. Имаш ли си на представа срещу какви хора играеш? Това са най безмилостните хиени които рядко губят тяхната игра! Съгласен съм че пазара е тотално манипулиран но както виждаш каквото кажат от Wall Street това се случва.

Коментар

Успеха е относително нещо. Трудно се измерва. В общи линии е от значение вътрешната самооценка или оценката на околните за индивида. Не се ли харесваш сам в душата има черна дупка, която никога не може да бъде запълнена. Тогава стремежа да се получи признанието на околните става основна движеща сила.
                        От значение е не само IQ, но и мотивацията. Имам приятели, които изобщо не се интересуват от парите. Те никога няма да ги имат, защото това просто не ги интересува.

Коментар

не вярвам обаче да са били членове на Менса
                          Ако са пробвали може и някои от тях да са станали. Това, че нямат PhD-та е просто защото не са искали да си губят времето с това.

Коментар

• JPM за страха от мечи пазар:

https://am.jpmorgan.com/blob-gim/138...Market-GTM.pdf

Коментар

• не вярвам обаче да са били членове на Менса

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Не е речено, че Стив Джобс, Лари Пейдж или Рей Далио са с ниски IQ-та
                              не вярвам обаче да са били членове на Менса

Коментар

• Напълно възможно

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                                От което следва извода, че повечето хора с много пари не са с високо IQ.
                                Напълно възможно е, да точно така.

Предполагам нямаш ( или имаш ? ) пред вид точно IQ то което показва съвсем различен тип интелект от този нужен за оцеляването ти в реалния живот и най вероятно използваш това да заключиш че тези които имат пари не са толкова умни по принцип.

И до някаква степен това е абсолютно вярно.

Коментар

Working...
                                X