IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
    Че не е в час, не е. Иначе лихвите нямаше още да са толкова ниски.
    Много слаби ръце. С малко да падне пазара, и всички налитат да купуват
    Реално дъргосрочните лихви (US 30YR и US 10YR) не зависят много от Феда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Страховете не са промилите, а за това, че Федът може и да не е в час.
      Че не е в час, не е. Иначе лихвите нямаше още да са толкова ниски.
      Много слаби ръце. С малко да падне пазара, и всички налитат да купуват

Коментар

• Днес е необходимо

Да кажете благодаря на френски немски или италиански сиреч швейцарски)) за това че дадоха як тласък на ралито че и ние да разберем почти на време)

Епъл ни спаси на косъм)

Коментар

• Ето тука едно друго безплатно курсче, което горещо препоръчвам.

https://www.coursera.org/learn/money-banking

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Разликата между нас идва от там, че аз на практика не се сещам за случай в който да съм правил нещо на някаква тайна информация. Например 2011 та май беше като казаха че субсидията ще става 50 лева а земята беше 100 лева не беше ли ясно на всики това. Беше и още как.
            Е тука вече се поувлече. 2011, земята вече беше много далече от 100 лева. Няколко пъти по 100, да. Както и да е. Не е свързано с темата.

Интересно, днес хапчеатата дърпат най-много заедно с цикличните. Вкарваме в цената загуба/отегляне на Килъри или...? Много са груби, радват се на хорското нещастие
            Иначе бабата пак излъга брутално, направо ни взе за канарчета. Не знам дали сте се разболявали от пневмония, ама на мен ми се случи веднъж преди около 10 години. Нищо общо с проблемите на бабата. А момента, в които излезе от апартамента на дъщеря си и вика нищо ми няма... Ако оплетеш краката като нея и наистина имаш пневмония, най-вероятно ще си после в боницата на системи и с има няма 40°C температура, а тя била само малко попрегряла. Баси желязната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
              страховете от 2.5 промила по-високи лихви
              Страховете не са промилите, а за това, че Федът може и да не е в час.

Коментар

• Ей това ми е подозението

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Вече е сигурно, че няма да ги вдигнат този месец. В противен случай ще излезе, че поддават на Тръмп ...
                Fed's Kashkari to Trump: There's no politics involved in Fed meetings
                И пазарите го разбраха и потеглиха нагоре ... така ми се струва
                Ей това ми е подозението. Че някой наистина подава на Тръмп.

На повърхността уж уолл стреет е против него но ми се струва че има други процеси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Първо да те попитам ти вярващ ли си?

Между религия и вяра има огромна разлика.
                  Регилията е един от пътищата към вярата в БОГ който освен че не единствения не мисля и че е най лесния.
                  Аз съм християнин по кръщение но не съм регилиозен. Вярвам в БОГ но не ми е помогнала регилията за това.

Та не всеки регилиозен човек е милиярдер, обаче всеки милиярдер е вярващ..

Може би причината се крие в думата "регилиозен". И успоредно с това почти всички на практика не знаят какво е да си ВЯРВАЩ въпреки че имат икона може би в къщи, или ходят на църква или пък спазват ритуали, обичаи и т.н или изричат молитви щото така е прието и са чули.
                  Ето на тази тема вече мога да говоря много по дълго и повече от колкото на коя да е друга.
                  Мисля че към момента си подвалстен на някаква идея свързана със страха и алчността и затова всичко свързваш с това.
                  И за това не съм съвсем съгласен.

Страха идва винаги когато я има неизвестността и тя ти идва в повече.

Колкото повече знаеш и колкото повече можеш и разбираш - толкова по малко те е страх.

Това обяснява защо един продал а друг не продал. Не става въпрос за алчността...става въпрос за това което знаеш или вярваш че знаеш което е едно и също защото инстината и действителността е въпрос на гледна точка и винаги са относителни.

Когато нямаш достатъчно информация, незнаеш и даже не вярваш в това което правиш - идва алчността да изчакаш за да спечелиш повече или да продадеш за да не загубиш.

Не трябва да се приравняват мотивите на всички към елементаренно действие от гледната точка на един.

Ако аз знам определени неща и не продам а другите продадат - всички ще мислят че съм алчен а аз пък ще мисля че те са страхливи и глупави. И едното и другото няма да е вярно. Просто аз знам това което другите незнаят и успявам. Ако евентуално стане обратното те ще се окажат прави а аз глупака но не защото съм алчен...а защото съм сбъркал в това което съм вярвал че е истина.

Т.,е ако разбираш изключитено важен е МОТИВА а не резултата. Щото ако аз сбъркам - ще знам напълно защо съм сбъркал и това няма да е страх или алчност а ще е осъзната грешка. До като ако не знаеш или не вярваш че знаеш и сбъркаш - това вече е алчност или страх.

И пак опираме до екзиситициалния въпрос който колкото и елементарен е изключително верен - че всичко е въпрос на ГЛЕДНА ТОЧКА.

Човек се води от различни неща в живота. Амбиция, образование, интелект,съобразителност,късмет,смелост, ерудиция, вяра, страх,алчност и т.н. Във всеки момент от живота му няколко от тези фактори са определящи за решенията му.
                  Резултата от пътя по който върви се определя от влиянието на тези фактори в това което прави.

Затова единственното което трябва да правим в живота си е да се РАЗВИВАМЕ. А с това ще дойде и убеждението че трябва да развиваме факторите които ни помагат и да потискаме факторите които ни вредят. В зависимост кой колко успее в тази задача - ще дойдат и резултатите му рано или късно. А резултатите така или иначе идват - а оценката на тези резултати и причините по които се е стигнало до тук са по важни от самите тях.

Затова хората са различни и не винаги се разбират един с друг.

Когато кажеш пари - един мисли за това как да не ги загуби а друг как да ги спечели. А той мисли по този начин поради нещата под чиито влияние се намира в даден момент.

Затова имам много "врагове".

Аз не разбирам техните страхове а те не разбират моята вяра.

Познанието води до липсата на страх. И съответно вярата в познаието което имаш води до същото но не чистата вяра.

Светъл пример за това е най големия страх на човека - смъртта. Той е най голям щото смъртта е най тайствена - никой не се е върнал. Ако на даден етап от развитието ти било с наука или с вяра стигнеш до познанието че смъртта не е края - тоя страх ще изчезне.

И все пак трябва да правим разлика между сляпа вяра което води до фанатизъм и вяра която ти мопанага да живееш реалния живот който така или иначе си принуден да живееш.
                  Всъшност ние с теб май не спорим, а пишем едни и същи неща. Досега гледах моя пост над твоя и се чудех как ли си го разбрал за да ми отговориш по този начин
                  В този смисъл естествено че съм вярващ. Вярвам в много неща. Само май в религията не вярвам. Нали знаеш че думите на латински за "наука" и "дявол" имаха един и същи произход. Бъфомет май беше. За страх и алчност други подеха темата та не знам дали съм обсебен от нея или поросто влязох в тона. Но ако погледнеш старите ми постове, ще забележиш че през цялото време се опитвам да проповядвам да се отървем от чувствата и да се обърнем към прагметичното мислене. Просто мненеия от типа "ще има дренки защото много ми се ядат" не ме кефят. Или пък "ами аз съм дълъг защото то върви нагоре" или пък "Ще си купя еди си какво си защото то е най убавото и отчети, продукти или текущи цени не ме интересуват" или пък "Той Ив хал хабер си няма от света. Аз съм бил на уолстийт и знам как ще го прекарат" и разни други такива.
                  Разликата между нас идва от там, че аз на практика не се сещам за случай в който да съм правил нещо на някаква тайна информация. Например 2011 та май беше като казаха че субсидията ще става 50 лева а земята беше 100 лева не беше ли ясно на всики това. Беше и още как. Всички вестници го писаха по няколко пъти. 50 лева субсидия ако са 5% значи земята ще стане 1000 лева. И тя си стана.Да ама земята пак си стоеше на 100 лева и хората продаваха като невидели и малцина купуваха. Нама тайни няма майни. Това не мога да си обясня че може да има толкова тъпи хора да не се възползват ама 99% не се възползваха. Е това на какво да го отдавам освен на чувства? То да е висша математика добре, ама то не е. Всеки може да сметне колко прави 5% или 50% от 100. Просто за мен проблемът идва от там че никой не мисли от моята гледна точка. Аз нямам с кого да комуникирам, защото никой не е на моят акъл и не търси граала по начина по който го търся аз. Ако аз смятам че е в морето, равния че е в небето а ти смяташ че е в планината какво да обсъждаме. Много пъти съм писал и обяснявал какво мисля и не съм получавал нито един коментар. Това за мен значи, че от гледна точка на останалите говоря глупости и няма смисъл да ми обръщат внимание.Остава ми да философствам врели некипели за смисълът на живота, вселената и всичко останало отвеме навереме.
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

За да кажеш това трябва да спреш да се занимваш с тая работа.
                    ОК.

Коментар

• Изглежда, че увеличаването на шанса на Тръмпа след здравословния проблем на Хилъри взима връх над страховете от 2.5 промила по-високи лихви

Коментар

Смятам че Тръмп уцели десятката с атаката към ФЕД преди малко.

Хората обичат политици които казват това което си мислият те самите.

А аз виждам и около мен и всички които познавам мислят точно това без значение какво правят на пазара. Т.е и богати и бедни са наясно с "политиката" на ФЕД.

Така че смятам че Тръмп спечели голяма точка политически.
                        Вече е сигурно, че няма да ги вдигнат този месец. В противен случай ще излезе, че поддават на Тръмп ...
                        Fed's Kashkari to Trump: There's no politics involved in Fed meetings
                        И пазарите го разбраха и потеглиха нагоре ... така ми се струва
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• За да кажеш това

Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                          Неприятното всъщност е че прекалено много хора смятат, че лихвите оказват някакво значимо влияние върху американската икономика и заетостта, особено когато става дума за части от процента.
                          Икономически растеж е имало и ще има при лихви от 6-8-10... на сто, при това без да се надуват балони почти навсякъде.
                          За да кажеш това трябва да спреш да се занимваш с тая работа.

Коментар

• Не съм съгласен

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            Ако ставаше с вяра в БОГ, то тогава всички религиозни хора щяха да са милиардери , а те не са
                            Какво е вярата? Вярата за мен е липса на страх. Какво е невярата или недоверието. Това е страх да не се прекараш или да не те прекара някой. Пак опираме до страх и алчност
                            Ето сега пресен случай с албен инвест. Около 1000 човека спечелиха по 50 лева от сливането. Аз направих печалба 130 000, като съм 99% сихурен че ще станат 180 и тепърва ще се срещам с адвокати понеже се целя да ги направя 300 000. Много малко не знам ама дето се вика е от сърце. Ще ми стигнат да преживявам ивестно време спамейки темата ви с философиите си
                            Та защо така се получава? Една и съща ситуция а всеки вижда различни възможнсти в нея. Ми едните ги е страх и играят да вземат сигурните 50 лева а други не ги е страх / демек ВЕРВАТ че може и още и още/ Демек едните са страхливи а другите алчни. Всъшност и едните и другите са страхливци. Обаче едните ги е страх от загубата а другите ги е страх че няма да спечелят. Ето сега и твоите далавери които въртиш. Забелязваш ли как опонентите ти ти опонират само със собствените си стахове. Как щели да те измамят, как щяло да има по-големи умижи от теб и т.н. Ето ти го недоверието и страха как се виждат. Кога човек го е страх да загуби и кога го е страх да не спечели е близко до акъла и няма смисъл да обяснявам. Та такива работи ИВ. Дето викаш темата е много много дълга
                            Първо да те попитам ти вярващ ли си?

Между религия и вяра има огромна разлика.
                            Регилията е един от пътищата към вярата в БОГ който освен че не единствения не мисля и че е най лесния.
                            Аз съм християнин по кръщение но не съм регилиозен. Вярвам в БОГ но не ми е помогнала регилията за това.

Та не всеки регилиозен човек е милиярдер, обаче всеки милиярдер е вярващ..

Може би причината се крие в думата "регилиозен". И успоредно с това почти всички на практика не знаят какво е да си ВЯРВАЩ въпреки че имат икона може би в къщи, или ходят на църква или пък спазват ритуали, обичаи и т.н или изричат молитви щото така е прието и са чули.
                            Ето на тази тема вече мога да говоря много по дълго и повече от колкото на коя да е друга.
                            Мисля че към момента си подвалстен на някаква идея свързана със страха и алчността и затова всичко свързваш с това.
                            И за това не съм съвсем съгласен.

Страха идва винаги когато я има неизвестността и тя ти идва в повече.

Колкото повече знаеш и колкото повече можеш и разбираш - толкова по малко те е страх.

Това обяснява защо един продал а друг не продал. Не става въпрос за алчността...става въпрос за това което знаеш или вярваш че знаеш което е едно и също защото инстината и действителността е въпрос на гледна точка и винаги са относителни.

Когато нямаш достатъчно информация, незнаеш и даже не вярваш в това което правиш - идва алчността да изчакаш за да спечелиш повече или да продадеш за да не загубиш.

Не трябва да се приравняват мотивите на всички към елементаренно действие от гледната точка на един.

Ако аз знам определени неща и не продам а другите продадат - всички ще мислят че съм алчен а аз пък ще мисля че те са страхливи и глупави. И едното и другото няма да е вярно. Просто аз знам това което другите незнаят и успявам. Ако евентуално стане обратното те ще се окажат прави а аз глупака но не защото съм алчен...а защото съм сбъркал в това което съм вярвал че е истина.

Т.,е ако разбираш изключитено важен е МОТИВА а не резултата. Щото ако аз сбъркам - ще знам напълно защо съм сбъркал и това няма да е страх или алчност а ще е осъзната грешка. До като ако не знаеш или не вярваш че знаеш и сбъркаш - това вече е алчност или страх.

И пак опираме до екзиситициалния въпрос който колкото и елементарен е изключително верен - че всичко е въпрос на ГЛЕДНА ТОЧКА.

Човек се води от различни неща в живота. Амбиция, образование, интелект,съобразителност,късмет,смелост, ерудиция, вяра, страх,алчност и т.н. Във всеки момент от живота му няколко от тези фактори са определящи за решенията му.
                            Резултата от пътя по който върви се определя от влиянието на тези фактори в това което прави.

Затова единственното което трябва да правим в живота си е да се РАЗВИВАМЕ. А с това ще дойде и убеждението че трябва да развиваме факторите които ни помагат и да потискаме факторите които ни вредят. В зависимост кой колко успее в тази задача - ще дойдат и резултатите му рано или късно. А резултатите така или иначе идват - а оценката на тези резултати и причините по които се е стигнало до тук са по важни от самите тях.

Затова хората са различни и не винаги се разбират един с друг.

Когато кажеш пари - един мисли за това как да не ги загуби а друг как да ги спечели. А той мисли по този начин поради нещата под чиито влияние се намира в даден момент.

Затова имам много "врагове".

Аз не разбирам техните страхове а те не разбират моята вяра.

Познанието води до липсата на страх. И съответно вярата в познаието което имаш води до същото но не чистата вяра.

Светъл пример за това е най големия страх на човека - смъртта. Той е най голям щото смъртта е най тайствена - никой не се е върнал. Ако на даден етап от развитието ти било с наука или с вяра стигнеш до познанието че смъртта не е края - тоя страх ще изчезне.

И все пак трябва да правим разлика между сляпа вяра което води до фанатизъм и вяра която ти мопанага да живееш реалния живот който така или иначе си принуден да живееш.

Коментар

Смятам че Тръмп уцели десятката с атаката към ФЕД преди малко.

Хората обичат политици които казват това което си мислият те самите.

А аз виждам и около мен и всички които познавам мислят точно това без значение какво правят на пазара. Т.е и богати и бедни са наясно с "политиката" на ФЕД.

Така че смятам че Тръмп спечели голяма точка политически.
                              и аз като някой великани тук да сложа "+1"
                              GOP presidential nominee Donald Trump told CNBC on Monday the Federal Reserve is doing what President Barack Obama wants by keeping interest rates low.
                              Fed Chair Janet Yellen and central bank policymakers are very political, and Yellen should be "ashamed" of what she's doing to the country, Trump said, adding the Fed is not even close to being independent.

By keeping interest rates low, the Fed has created a "false stock market," Trump argued in a wide-ranging interview in which he also talked about Democratic nominee Hillary Clinton's health problems.
                              Trump said rates are being kept lower to bolster Obama's legacy. "Any increase at all will be a very, very small increase because they want to keep the market up so Obama goes out and let the new guy ... raise interest rates ... and watch what happens in the stock market."

Doubting whether rates would change while Obama remains in office, Trump said: "[Obama] wants to go out. He wants to play golf for the rest of this life. And he doesn't care what's going to happen after January."

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Неприятното е, че някои хора във Феда искат да вдига лихвите при данни за охлаждаща се икономика. То затова и банките не се вдигнаха при новината.
                                Неприятното всъщност е че прекалено много хора смятат, че лихвите оказват някакво значимо влияние върху американската икономика и заетостта, особено когато става дума за части от процента.
                                Икономически растеж е имало и ще има при лихви от 6-8-10... на сто, при това без да се надуват балони почти навсякъде.

Коментар

Working...
                                X