IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Misho ILIEV;1060029172]Според мене една не съвсем незначителна част от тези "пари" си седят във Феда. Т.е. те са едно число записано като пасив на Феда.[/ ]

Едно време четох един анализ,в който се казваше,че повечето пари оставаха във ФЕД.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
      Да но КУ имаш не само от американците т.е. пак се губят едни пари. Все пак е интересна мисъл. Явно имаме от всичко по малко или по повече, и не можем да кажем, къде е балона...
      Според мене една не съвсем незначителна част от тези "пари" си седят във Феда. Т.е. те са едно число записано като пасив на Феда.

Коментар

Корпоративни облигации, за мен означава финансиран дълг и нещо е купено с него. Това предполага да са влезли в икономиката (в обръщение). Освен ако не се финансира дъг пост фактум и само на хартия се изипват пари, а реално оставават извън реалното парично обръщение.

Да но КУ имаш не само от американците т.е. пак се губят едни пари.
        Ако търсиш нещо реално- гледай към глобалните бюджетни дефицити и ги сравни с КУтата в последните години.

Коментар

• и ей тука дет му се кланяте на дядката и аре мяу станала раотата .....

Warren Buffett biggest loser in Wells Fargo debacle
          https://www.rt.com/business/359268-w...t-wells-fargo/

Коментар

Корпоративни облигации, за мен означава финансиран дълг и нещо е купено с него. Това предполага да са влезли в икономиката (в обръщение). Освен ако не се финансира дъг пост фактум и само на хартия се изипват пари, а реално оставават извън реалното парично обръщение.
            Ето кратък списък на купените неща с въпросния дълг:

- собствени акции
            - проекти, чиято норма на възвръщаемост е малко по-висока от доходността на ДЦК
            - M&A
            - недвижими имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              За това ще търся информация. Ако намериш нещо пусни линк да четем. А относно резултатите по пътя на логиката си представям какво ще стане. Бях гледал в едно предаване по нешинъл джографик "Космос" Та водещият обясняваше че имало един начин да научиш нещо. Логика и нищо друго. Братовчет му понеже нямал логика и след като бръкнал в контакта и го ударил тока и бръкнал пак да види дали ще го удари пак
              Потърси с japanese central banker slain и преди да се спуснеш надълбоко, виж уикипедията. Сега ясно ли е що на Курода не му е мерак...
              А ако някой иска да проучи резултата от хеликоптерните пари, може да си спомни нашето БНБ в първите години от прехода

Коментар

Също така, мисля, че рефинансират стари дългове с по-високи лихви, с нови с по-ниски. Което за компаниите е супер.

След това автомоблините компании разпродават коли на изплащане като топъл хляб, пакетират заемите и ги продават като ABCP или някакви други секюритизирани инструменти с по-дълъг матуритет.

Коментар

• Да но КУ имаш не само от американците т.е. пак се губят едни пари. Все пак е интересна мисъл. Явно имаме от всичко по малко или по повече, и не можем да кажем, къде е балона...

Коментар

Корпоративни облигации, за мен означава дълг финансиран и нешо е купено с него. Това предполага да са влезли в икономиката. Освен ако не се финансира дъг пост фактум и само на хартия и парите оставават извън реалното парично обръщение.
                    Повечко бай бек и много по-малко капекс

Т.е. парите се рециклират. Някои компании се къпят в кеш, инвестиран в облигации и мъни маркет инструменти... Хвани му края...

Коментар

Така де, кои са според теб тези активи? До толкова и аз съм аргументирал. С други думи може би: "балон има, но къде е балона?"
                      Ако вярваш че парите не се губят и си нямат вечени ловни полета на парите няма да можеш да си отговориш на този въпрос
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Доколкото си спомням бях мярнал някъде, че японците са го правили преди доста време, май преди ВСВ.
                        Резултата е бил толкова хубав, че специално са приели закон да не се случва отново.
                        Разбира се могат да решат да го заобиколят, но след като веднъж си настъпал таралеж и е боляло надали сега резултата ще е друг.
                        Винаги може да се опита разбира се с презумпцията че няма друг начин и this time is different....
                        За това ще търся информация. Ако намериш нещо пусни линк да четем. А относно резултатите по пътя на логиката си представям какво ще стане. Бях гледал в едно предаване по нешинъл джографик "Космос" Та водещият обясняваше че имало един начин да научиш нещо. Логика и нищо друго. Братовчет му понеже нямал логика и след като бръкнал в контакта и го ударил тока и бръкнал пак да види дали ще го удари пак
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Корпоративни облигации, за мен означава финансиран дълг и нещо е купено с него. Това предполага да са влезли в икономиката (в обръщение). Освен ако не се финансира дъг пост фактум и само на хартия се изипват пари, а реално оставават извън реалното парично обръщение.

Last edited by pepe1234; 14.09.2016, 15:58.

Коментар

Ами грубо SPX 500 в момента е на нивата от миналата година по това време.
                            КУ спря края на 2014г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Наляли са се най-вече в корпоративни облигации.
                              И отчасти просто си седят кеш.

Коментар

• Ами грубо SPX 500 в момента е на нивата от миналата година по това време.

Коментар

Working...
                                X