Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Не
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеСиреч, Епъл също като Чипотъл имат необятен потенциал?
Или Чипотъл също като Епъл са наводнили пазара с бурито
Общо взето компаниите и проблемите им са несравними
Хич не ми дреме))
Хич и не ме интересува компанията. Интересувам се кво ще стане с акциите и и защо става така с тях. А дали е краставица или домат ми дреме на шапката))
Ще дойде време в което ще ми дреме...ама сега не е време да се занимвам с глупости
Коментар
-
Малко е относително,
Не зная до колко сте навътре в индустрията т.е. теоретично съм сигурен, че ги знаете нещата, но нямате идея, тя-съвременната индустрия с какъв темп на стара баба се движи. Цените не се вдигат заради огромният "кост редакшън" дори и на "кенеф пейпъра", не се вдигат от страх да не бъдат загубени пазарите, защото конкуренцията е убийствена, а когато произвеждаш даваш по-ниската цена, а не по-високата. Големите компании са принудени да го правят заради кредитите взети в окото на кризата, т.е. дори и минимум печалба, трябва да я има.
От там идват проблеми с човешкият ресурс, липса на кадърни кадри поради ниско заплащане, забавяне на материали и инструменти, заради безхаберие и малоумие. От там "кост клеймове" за закъснения, забравяне за пускане на поръчки и т.н. и т.н. Инфлация, сериозна ще видим едва когато бъдат изплатени сегашните заеми от компании като SKF, Shaflerr, denso, bilstein и т.н. и т.н.
Индустрията е най-големия проблем, вижда се по данните излизащи всеки месец, единствено острова имаше в някакви добри нива тоя месец, но като цяло и там куца най-много и проблема е дисциплината, тъй като поколенията работили преди 2005 вече ги няма и го няма това което е бутало индустрията напред, сега е развит IT сектора както се вижда и върви завидно добре, но IT-то не кара софтуер, a Mazda, а Mazda Плаща обезщетения на IT-то за закъснение за неговите седалки, които не са ушити на време, а не са ушити защото кожаря не е изпълнил поръчката, защото баба Рада е бутнала листата във второто чекмедже където никога не ги е слагала.
Та този път нещата няма да дойдат от имотния сектор, а от друго място, ако не се спре с "кост редакшъна" в производствения сектор, и искам да кажа, че хеликоптерните пари биха били много добър инструмент, ако бъдат контролирани от даващия... Да не забравяме и калпавите управленски кадри, които са навсякъде, не само в България, не само в Италия...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСъщата работа като CMG ))
Или Чипотъл също като Епъл са наводнили пазара с бурито
Общо взето компаниите и проблемите им са несравними
Коментар
-
Същата работа като
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеКой беше дълъг, кой беше къс на Епъл?
Коментар
-
Кой беше дълъг, кой беше къс на Епъл?
"I think in general, you're having more and more folks from different areas looking at Apple — you have guys looking at the dividend, growth, as well as some people excited about what growth can be in the software side of the business, which we think is still under-appreciated by investors and we think could be a meaningful investment going forward," Schachter said.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБанките могат да изплатят не повече от 10% от депозитите си - просто няма от къде да вземат кеш за другите.
Банка А
--------------------------------------------------------
-$100 облигации I +$100 депозит в ЦБ
Централна Банка
-----------------------------------------------------------
+$100 облигации I +$100 депозит Банка А
С други думи, ликвидна криза на банките е адски невероятен сценарий.Last edited by Misho ILIEV; 14.09.2016, 22:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНякой може ли да ме насочи към форум, подобен на Инвестора, за САЩ?
Формата е много по добър от на инвестора, и графично и смислово, а и без глупавите ганювски заяждания. И без цензура - никой няма да те трие като тук ако речеш нещо скептично за банка например.
Общо взето имаш булиш или меча статия ( повече или по малко аргументирана) по дадена тема/акция и отдолу коментари.
Например:
http://seekingalpha.com/article/4005...ng-opportunity
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДоколкото си спомням бях мярнал някъде, че японците са го правили преди доста време, май преди ВСВ.
Резултата е бил толкова хубав, че специално са приели закон да не се случва отново.
Разбира се могат да решат да го заобиколят, но след като веднъж си настъпал таралеж и е боляло надали сега резултата ще е друг.
Винаги може да се опита разбира се с презумпцията че няма друг начин и this time is different....
Иначе и САЩ са правили хеликоптерни пари по времето на войната между Севера и Юга. Пускат едни greenbacks, които след вйната се търгуват на по-малко 50 цента за доларLast edited by Misho ILIEV; 14.09.2016, 22:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОтговорът на въпросите ти е всъщност очевиден - наляли са се в активи, където и се получава бруталната инфлация. Само че тази инфлация не влиза в потребителската кошница през която се мери инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНякой може ли да ме насочи към форум, подобен на Инвестора, за САЩ?
Сподели впечатления, ако го разгледаш. Не съм го чел, може да е пълен със измами.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗа това ще търся информация. Ако намериш нещо пусни линк да четем. А относно резултатите по пътя на логиката си представям какво ще стане. Бях гледал в едно предаване по нешинъл джографик "Космос" Та водещият обясняваше че имало един начин да научиш нещо. Логика и нищо друго. Братовчет му понеже нямал логика и след като бръкнал в контакта и го ударил тока и бръкнал пак да види дали ще го удари пак
Но си спомням така или иначе че са въвели законово ограничението японската ЦБ да не може директно да финансира правителството именно заради това.
Май тръгнеш ли веднъж на най силния наркотик - няма отказване и крайния резултат ще е ала Зимбабве.
Ето това е е от уикипедията накратко по тая тема.
https://en.wikipedia.org/wiki/Takahashi_Korekiyo
Takahashi's policies are credited for pulling Japan out of the Depression, but led to soaring inflation following his assassination, as Takahashi's successors became highly reluctant to cut off funding to the government.[1]
....
Ben Bernanke, chairman of the United States Federal Reserve, characterized Takahashi as a man who "brilliantly rescued Japan from the Great Depression", and Japanese prime minister Shinzō Abe cited Takahashi as an inspiration for his Abenomics policies. On the other hand, Bank of Japan president Masaaki Shirakawa characterized Takahashi's policies of central bank support for the government as a "bitter experience", and in 1982 the Bank of Japan itself characterized Takahashi's Depression-era policies as "the bank's biggest mistake in its 100-year history".[1]
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеАз се върнах в Сън Пауър и Фърст Солар.
Тръпката да търсиш дъно е невероятна, особено когато индексите търкат върховете.
И при условие, че от нийде не се вижда катализатор за растеж в соларките.
Не е препоръка за купуване, само гледайте сеир.
Ако има субсектор дето може в бъдеще да даде x 3 профит на всеки вложен $ - това е един от главните заподозрени за мен.
Особено ако дадат още едно поне 20-30% фира и си тестват дъната от 2012.
Пък ако изберат Тръмп може и да ги задминат.
Четох че има сериозен свръхкапацитет в момента и нещата по рано от втората половина на 2017 надали ще се оправят.
Ако в един бъдещ момент се реши и технологичния проблем със съхранението - предните върхове на сектора може да се окажат бетонни дъна.
Интересно ми е да чуя 4Д по въпроса - той е по специализиран в тая област.
Коментар
Коментар