If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Зависи какво разбираш под спасена. Ако продажбата на активи и свиването на баланса е "спасяване" и ако емисията на нови акции или облигации също е спасяване - тогава наистина спасяването, в някоя от тези форми или комбинация от тях, е неизбежно.
Ако се стигне до бейл-инване на коко облигационерите няма да е хубаво, но дори и това може да не е смъртоносно за акционерите.
Иначе допускам, че съм направил тъп залог. Естествено той е доста малък (но пък и не чак символичен). И в никакъв случай не е съвет за останалите. Просто спазвам правилото да казвам какво правя. Но май ще спирам изобщо да пиша тука след някои от коментарите.
Нищо лошо в поемането на калкулирани рискове. Прост в случая, поне на мен ми се струва че риска не си заслужава. Ако залагаш че ще променят като цяло европейските правила много по добре е да се отиграе с италиански големи банки. Ако залагаш че пазара не оценява по-добро от очакваното положение на ДБ е по-добре да се изчака, входа сега е твърде ранен. Ако е просто за спекула е ок - както се казва и умрялата котка подскача ако я хвърлиш от достатъчна височина.
Засега осъдена банка за тези злоупотреби няма. Ако ДБ се запъне и не се "споразумее" както Епъл нищо чудно и да спечели делото и да не плаща нищо. Но идеята да се инвестира в акцията на падаща банка, никога не ми се е нравела. Застрохователни компании - да, банки - не -моята рецепта за дълголетие
Очакванията че медийните компании ще спечелят от Тръмп харчейки като луд за предизборна реклама никога не са били основателни, но все пак интересът към телевизиите се засили. Днес шистаците къртеха мивките, но и медиите имаха добро пост-дебатно представяне
Мммм да видим, ако САЩ си настояват на глобата ДБ трябва да бъде спасена - няма друг начин. И на половината от глобата да си настоят пак трябва да бъде спасена. Ако се отметнат за глобата ЕС трябва да им даде нещо адекватно насреща, интересно дали пък ще се навият от южна европа да правят отстпъки на САЩ след като могат да го втъкнат на Германците както германците им го втъкват вече 5 години.
Ето сега е върховия момент на Италия, Испания и даже Гърция - всичките могат да си го върнат тъпкано на германците като блокират всичко което не променя правилата в тяхна полза.
Зависи какво разбираш под спасена. Ако продажбата на активи и свиването на баланса е "спасяване" и ако емисията на нови акции или облигации също е спасяване - тогава наистина спасяването, в някоя от тези форми или комбинация от тях, е неизбежно.
Ако се стигне до бейл-инване на коко облигационерите няма да е хубаво, но дори и това може да не е смъртоносно за акционерите.
Иначе допускам, че съм направил тъп залог. Естествено той е доста малък (но пък и не чак символичен). И в никакъв случай не е съвет за останалите. Просто спазвам правилото да казвам какво правя. Но май ще спирам изобщо да пиша тука след някои от коментарите.
Не разчитам да се променят правилата. Мисля, че шрота е overdone в момента.
Дори не съм сигурен, че ДБ имат нужда от спасяване.
Мммм да видим, ако САЩ си настояват на глобата ДБ трябва да бъде спасена - няма друг начин. И на половината от глобата да си настоят пак трябва да бъде спасена. Ако се отметнат за глобата ЕС трябва да им даде нещо адекватно насреща, интересно дали пък ще се навият от южна европа да правят отстпъки на САЩ след като могат да го втъкнат на Германците както германците им го втъкват вече 5 години.
Ето сега е върховия момент на Италия, Испания и даже Гърция - всичките могат да си го върнат тъпкано на германците като блокират всичко което не променя правилата в тяхна полза.
Е то ако стигне до 7, най-вероятно ще го видим и на 0. В низходящ канал е. Кеширай половината ако слезе за 8,4/8,5.
Аз го играя със сертификати - вече кеширах една част така че съм си взел моето от спада, и от това което съм оставил ако тръгне в обратната посока загубата ми е ограничена, а ако от тук стигне до 7 печалбата ми е ще 90% на остатъка.
Най-грубо на банката и трубват според мен поне 5 милиарда увеличение на капитала. И това е оптимистична прогноза Това при 15 милиарда капитализация води до 30% спад от тук нататък. От 11 евро 30% ето я на 7,7 И пак казвам това според мен е оптимистичен сценарии. Може да и трябват и 10 милиарда и тогава цената удря 3 евро. Което пък за моите сертификати води до 280% печалба.
Коментар