IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някои съобръжения, които мечи настроените може би пренебрегват.

The prospect for "moving back towards" positive earnings growth looks good in the second half of this year, the chief investment strategist said.

Just 2 percent earnings growth would exceed the yield on the 10-year Treasury, he pointed out. The 10-year yield was around 1.65 percent in early trading Thursday.

Back to 1950, when the Fed raised rates while earnings growth exceeded the 10-year yield, the stock market has outperformed, Paulsen said, turning in "almost 10 percent annualized gains."
    http://www.cnbc.com/2016/09/22/if-fe...lsen-says.html

Самият аз съм правил няколко пъти паралели с 1950-те години, когато Федът излиза от подобна ситуация на сегашната - супер ниски лихви и следвоенна планина от ДЦК в баланса си.
    Last edited by Misho ILIEV; 20.01.2017, 13:18.

Коментар

• Ако трябва да бъда много честен

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
      Е тая най-богата компания, която се казваше Apple Computer тогава се набута в най-конкуретния и силно развит бизнес с мобилни телефони през 2007ма. И дори съвсем не беше най-богата. А Кук много го подценяваш, според мен той е на нивото на Джобс, дори по-последователен.
      Ако трябва да бъда много честен би трявало да кажа че преувеличавам в крайните си оценки за Епъл в момента.

Щото много ми харесва а не виждам иновации.

Не е така...за телефоните както казваш....

На практика тогава пазара беше конкурентен от към слушалки но не и от към смартфони. Всъщност Епъл беше първия телефон с ОС като на компютър изглеждаща потресаващо яко..аз помня много добре като за първи път видях в един познат Ифон 3 и малко след това си купих. Нямаше нищо подобно на пазара. Революция.

Така че не ми говори за конкуренцията.

Сега епъл може временно да закърпят положението само и единственно заради Самсунг.
      Беше огромна грешка да пуснат телефон от нова серия със същия дизайн. Това джобс никога нямаше да направи.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
        100% ще е с електрокари, а за Макларън защо са го искали не знам, може би заради бранда. Сигурно макларън разработват някой ел. суперкар в момента, няма да са първите.
        Supercar maker McLaren denies Apple investment report
        http://www.bbc.com/news/business-37435865
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Питах го щото и ние днес излязахме на дълго и затврихме повечето ама нито заради икономиката нито заради цената нито заради паричната политика ами заради спекулата )))

Та си викам..ако той е дълъг заради паричната политика е по голям спекулант и от нас щото не само че е дълъг ами и не затваря ))
          По навик, наистина

Приятна компания в олигополистичен пазар с високи маржове и потенциал да им растат печелбите с 10-11% в следващите години.

Пък аз съм взел на $59-60.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
            1.макларън няма да се продадът.
            2.ако ще влизат в този бизнес,трябва да е с електрокаририте,а не с тези с фосилните горива.
            100% ще е с електрокари, а за Макларън защо са го искали не знам, може би заради бранда. Сигурно макларън разработват някой ел. суперкар в момента, няма да са първите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
              Е тая най-богата компания, която се казваше Apple Computer тогава се набута в най-конкуретния и силно развит бизнес с мобилни телефони през 2007ма. И дори съвсем не беше най-богата. А Кук много го подценяваш, според мен той е на нивото на Джобс, дори по-последователен.
              1.макларън няма да се продадът.
              2.ако ще влизат в този бизнес,трябва да е с електрокаририте,а не с тези с фосилните горива.
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Имат пари...имат акционери които си дават парите къв е проблема?

Остана само заведения да отворят....

Нали знаеш като питаш някой който никога не е правил бизнес какво иска да направи - отговора е кафе, фризьорски салон или магазин )

Та така и почнаха Епъл...като няма кво да правят....коли ще правят.

Това е самоубийство за Епъл. Свикнали на марж 35 %...с колите къде е 12 % и къде го има къде не...ще им се ебе майката. Най богатата компания да се блъсне в най конкурентия бизнес мисля че по голяма простотия Кук не може да измисли. Джобс ще се обърне в гроба като гледа кво става.

Или може би ще направят толква кул кола че няма да си купим ферари или мерцедес ще си купим Епъл кола...ако не беше смешно щеше да е ужасно тъжно.

Коментар

• Имат пари...имат акционери които си дават парите

Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
                  ако не сте чули:
                  http://jalopnik.com/apple-in-talks-t...ort-1786894101

поредния опит да се раздвижат нещата около тях, но ще е трудно. та те една фабрика нямат реално....
                  Имат пари...имат акционери които си дават парите къв е проблема?

Остана само заведения да отворят....

Нали знаеш като питаш някой който никога не е правил бизнес какво иска да направи - отговора е кафе, фризьорски салон или магазин )

Та така и почнаха Епъл...като няма кво да правят....коли ще правят.

Това е самоубийство за Епъл. Свикнали на марж 35 %...с колите къде е 12 % и къде го има къде не...ще им се ебе майката. Най богатата компания да се блъсне в най конкурентия бизнес мисля че по голяма простотия Кук не може да измисли. Джобс ще се обърне в гроба като гледа кво става.

Или може би ще направят толква кул кола че няма да си купим ферари или мерцедес ще си купим Епъл кола...ако не беше смешно щеше да е ужасно тъжно.

Коментар

• за кво върви пазара на някъде според теб

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    аман от бичета
                    за кво върви пазара на някъде според теб. Някой повежда хорото и всички след него...ква икономика кви 5 лева

Коментар

• apple

ако не сте чули:
                      http://jalopnik.com/apple-in-talks-t...ort-1786894101

поредния опит да се раздвижат нещата около тях, но ще е трудно. та те една фабрика нямат реално....

Коментар

Питах го щото и ние днес излязахме на дълго и затврихме повечето ама нито заради икономиката нито заради цената нито заради паричната политика ами заради спекулата )))

Та си викам..ако той е дълъг заради паричната политика е по голям спекулант и от нас щото не само че е дълъг ами и не затваря ))
                        аман от бичета
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Питах го щото и ние днес

Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                          По навик?

Коментар

Заради какво си дълъг?

Икономиката?
                            Цената на компаниите?
                            Паричната политика?
                            По навик?

Коментар

• Заради какво си дълъг?

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Аз пък наблюдавам как SPGI (Standard & Poor's) достигат all time high
                              Заради какво си дълъг?

Икономиката?
                              Цената на компаниите?
                              Паричната политика?

Коментар

• Случай от началото на септември поставя под съмнение балансите на Wells Fargo http://investments.dir.bg/_wm/librar...na-wells-fargo

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X