Първоначално изпратено от snaky
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНе можем да се разберем с теб, не за 1ви път. Първо пишеш едно, после пишеш друго.
Изкарвам ти цифри пак не е така, ами е друго. Като котка си значи. Казвам ти го сигурно за 10и път тук. Не знам и защо се занимвам.
Това, за което говориш ти, не е да си дълъг волатилност, а си е хедж. И то с някакъв неясен край. Ако си дълъг на смотани акции, а къс на неподходящи такива, ко прайм,а? Колко хедж фонда глътнаха вода. Ако имаш къси на няколко компании, които ги придобива друг при абсурдни премии, кво ще се случи със стратегията ти, а??? Отива в канала...
Да си дълъг на волатилност значи, че си отворил дълга позиция когато е трябвало в ниското, волатилността е скокнала както е трябвало по план, продал си на високото, взел си парите и си свиркаш. Другото е тинтири минтири.
Късите нямат нищо общо в тази работа - това си е хедж както и ти каза. И в долния ми поста мислех че ясно го казах - идеята на шорта в лонг шорт стратегия е да се намали волатилността на порфейла, като се запази възможността за печалба от дълги акции. И пак мисля че съвсем ясно казах че тази стратегия далеч не дава сигурни резултати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе виждам какво невярно има - лихвите падат, долара пада и златото се качва. Точно това е връзката за която говорех - просто аз я играя само в другата посока. когато долара поскъпва, лихвите се качват и златото пада.
2004: 5,5%
2005: 17,9%
2006: 23,2%
2007: 30,9%
Ще спра до тук, щото после става още по-грозно, когато почнаха и да свалят
И пак казвам, корелация има, но тя не гарантира бъдещи резултати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕдинствената устойчива в дълъг период игра е ако си дълъг на волатилност.
Изкарвам ти цифри пак не е така, ами е друго. Като котка си значи. Казвам ти го сигурно за 10и път тук. Не знам и защо се занимвам.
Това, за което говориш ти, не е да си дълъг волатилност, а си е хедж. И то с някакъв неясен край. Ако си дълъг на смотани акции, а къс на неподходящи такива, ко прайм,а? Колко хедж фонда глътнаха вода. Ако имаш къси на няколко компании, които ги придобива друг при абсурдни премии, кво ще се случи със стратегията ти, а??? Отива в канала...
Да си дълъг на волатилност значи, че си отворил дълга позиция когато е трябвало в ниското, волатилността е скокнала както е трябвало по план, продал си на високото, взел си парите и си свиркаш. Другото е тинтири минтири.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАми не е вярно това. Да вземем YTD. Колко беше Долар индекса в началото на годината 99, сега 96 (паднал е). Евро/долар 1,10, сега 1,12 - почти без промяна. UST 10Y: 124, сега 130, т.е. лихвения процент е паднал. Златото +20% със днешното суркане. Е*ати корелацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеИ как ще си дълъг на волатилност за дълъг период чрез акции? Като шортиш някой индекс? Че тотва си е обикновен шорт. Викса в много периоди се държи съвсем различно от подлежашия индекс, СиП да речем. Примерно в началото на септември, като скочи от 11 на 20, СиП падна едни мижави 3-4%. Имплайд вола, скочи грубо на половина на реализираната (към 20-25% за близките фючърси). Нищо общо.
Ако обаче правиш краткосрочен маркет тайминг на пазара - без къси - само кеш и акции - ти си сваляш волатилността на портфейла. Т.е. не прибираш цялата рискова премия. Ако си много добър можешш да правиш пари - но в общия случай - ако се следва нормалната човешка психология ти ще купуваш само при ниски рискови премии и ще продаваш при високи - това си е в човешката природа и за това толкова много хура губят пари на пазара - те купуват на високо - тогав арисковите примиии са ниски и продават на ниско - когато са високи.
При шортенето на индекс нещата не са толкова еднозначни. Идеята на шорта е всъщност да намалиш волатилността на порфейла си, като обаче си запазваш възможността да печелиш от рискови премии ако пазара върви нагоре. Чист шорт е глупост - шорта винаги би трябвало да е част от лонг шорт стратегия.ОБАЧЕ - дали ще успееш да реализираш тези очаквания хем за намалена волатилност, хем за запазване на рискови премии е една голяма въпросителна - за разлика от горните примери тук не опира до математика и финанси, а до уменията на този който го прави - и дали тези му умения ще продължат да са положителни и за в бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова не е само корелация - това е причинно следствена връзка. Леко изкривена и през курса долар йена и евро долар но е причинно следствена връзка.
И всъщност да - толкова е просто - ако долара расте и едновременно с това лихвите се вдигат златото пада.
Коментар
-
Нищо подобно
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко съдя от постовете ти правите едно от две неща - или играете откровен хазарт - макар и с ограничена загуба - но и ограничена печалба. Или използвате някакъв алгоритъм който има тенденция да слага по-висока тежест за връщане към средното отколкото за следване на тренд за супер кратки периоди.
И двете неща са печеливши само при ниска волатилност. И да не го съзнавате по-добре не искайте висока волатилност.
Само да ти кажа...преди два дена помниш ли кво ти казах за германските 10 годишни?
Днеска чуваш ли новините?
Какво казах точно? Че голямата игра е къси 10 годишни германски ДЦК от нивата които бяха като ти казах и следващия ден.
От къде знам че да кажа това е най голямата игра?
Лихвите паднаха от -0.15 до -0.045
Не ми се говори повече
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениенищо подобно - обикновените акции са такъв инструмент ако са в подходящ портфейл.
Викса - предполагам че за него си мислиш ти е инструмент за имплайд волатилност, не за волатилност. като си купуваш викс ти не си купуваш че волатилността ще скочи, купуваш си че премията която пазара плаща за волатилност ще скочи. Т.е. ако си дълъг на викс ти залагаш че пазара ще се страхува все повече и повече, което е невъзможно, а не че волатилноста на пазара ще се вдигне.
хората са склонни да плащат премия над теоретичната волатилност само ако очакват спад - никой не плаща премия при ръст на пазара. Защото обикновено хората са дълги. късите позиции рядко преминават 5% от капитализацията. поради тази причина и викс расте само при срив на пазара, не и при рязък ръст. но от гледна точка на волатилността двете неща са идентични.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНе съм казал, че я няма, ама една корелация не предвещава бъдещи резултати. Ако беше толкова просто...
И всъщност да - толкова е просто - ако долара расте и едновременно с това лихвите се вдигат златото пада.Last edited by ravnovesie; 05.10.2016, 02:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНапротив, много чакам голяма воалитност дори.
Хубавото на тая бира в която съм е че не можеш да загубиш много по принцип. Компютъра реагира навреме.
Зависи кой какво разбира под много.
А се печели много като хванеш определени неща.
Така че ежедневната печалба ти осигурява комфорт да поемеш и загуба която разбира се се случва.
Освен това не мисли че мога да ти кажа всичко....и няма абсолютно ниаккъв начин да разбереш от думите ми нещо повече от това че всичко си е е бало майката.
Аз се променям с часове ...трябва да ти кажа.
Преди два месеца мислех различно...сигурно след два ще мисля пак различно.
И двете неща са печеливши само при ниска волатилност. И да не го съзнавате по-добре не искайте висока волатилност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениевиж му корелацията с дългосрочните лихви, не с СП. Или по-скоро с фючърсите на 10 или с 30 годишни ДЦК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНе съществува инструмент, който да ти позволява да стоиш, за дълъг период дълъг на волатилност или поне не евтин такъв. Докато се случи, ще си занулил акаунта. Да ще познаеш, супер, ама ква фаийда, ако са ти останали примерно 10-15% от сумата, с която си почнал. В наи-добрия случай ще излезеш на 0. За тази игра ти трябва маркет тайминг и скалпиране/алгоритъм/боб ако ти върви
Викса - предполагам че за него си мислиш ти е инструмент за имплайд волатилност, не за волатилност. като си купуваш викс ти не си купуваш че волатилността ще скочи, купуваш си че премията която пазара плаща за волатилност ще скочи. Т.е. ако си дълъг на викс ти залагаш че пазара ще се страхува все повече и повече, което е невъзможно, а не че волатилноста на пазара ще се вдигне.
хората са склонни да плащат премия над теоретичната волатилност само ако очакват спад - никой не плаща премия при ръст на пазара. Защото обикновено хората са дълги. късите позиции рядко преминават 5% от капитализацията. поради тази причина и викс расте само при срив на пазара, не и при рязък ръст. но от гледна точка на волатилността двете неща са идентични.
Коментар
-
Напротив
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова потвърждава впечатлението ми и от други твои постове. Правите нещо от което печелите само при ниска волатилност. С това нещо ще си строшите главите ако нещата наистина ударят вентилатора.
Хубавото на тая бира в която съм е че не можеш да загубиш много по принцип. Компютъра реагира навреме.
Зависи кой какво разбира под много.
А се печели много като хванеш определени неща.
Така че ежедневната печалба ти осигурява комфорт да поемеш и загуба която разбира се се случва.
Освен това не мисли че мога да ти кажа всичко....и няма абсолютно ниаккъв начин да разбереш от думите ми нещо повече от това че всичко си е е бало майката.
Аз се променям с часове ...трябва да ти кажа.
Преди два месеца мислех различно...сигурно след два ще мисля пак различно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕдинствената устойчива в дълъг период игра е ако си дълъг на волатилност. А това не става със супер краткосрочна игра и с висок ливъридж - това е рецепта за грандиозен провал. Не става и с гледане на дълбочина на пазара - при ниска волатилност това е полезно, но при висока е просто безсмислено.
Коментар
Коментар