IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В конспект на всички менния по долу.

Разни хора - Разни идеали.

Всички са прави от своята гледна точка.

Аз за себе си съм прав след като съм видял....какво представлява пазара в действителност и вече не вярвам в думата инвестиция, Алонсо е прав щото той е праивл бизнес през годините и мисли по друг начин от средностатистическия човек, HY е прав щото наистина хората нямат инвестиционна култура и с излишните пари е добре да направят нещо, Мъней е прав щото пък едни други хора ги е страх и държат кеш и злато...пък и е прав че хората някой от тях искат бързо да забогатеят...и в това между другото няма лошо според мен стига да притежават качества. Щото всъшност друг начин за забогатяване няма - освен бързото забогатяване. Мъней е и прав за това че някой може просто да ги забавлява.....сега силно е казно управлението на парите....ама айде...да допуснем че това е така.

Така че всички са прави. Живота е различен - но изхода от него е 100 процентов. Ще умрем. Въпроса е как ще живеем. И всеки живее как може.

Ако има някаква полза от това че въобще говорим...би трябвало това да е ползата че всеки трупа някаква информация в зависимост от гледната точка и различния живот на друг. Което на даден етап пък...натрупването на информация ....може да доведе до различен начин на мислене - кой знае?

Честно казано на мен най яките идеи са ми идвали случайно....до като съм трупал опит и съм говорил с различни хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение

Този факт ми е ясен. При малък доход едва ли едно семейство мисли за алтернативни източници на доход през капиталовия пазар. Тои и в Германия и много други страни е така. Но манталитета долу 4е всичко бързо трябва да стане щото живота бил кратък, говори колко слабо е образован този човек и че трябва да се концентрира да обикаля по храмовете в Азия и да пуши трева там, вместо да му чета глупостите.
      Ами да. Точно върху това съм се концентрирал в момента. Ама защото мога да си го позволя. Защото много пъти съм правил много пари за кратко време. И някой ден пак ще го правя, но според мен сега не е момента за това. И ще го правя не защото ми трябват пари а защото ме кефи да играя играта. Най-добрата и истинска игра, която може да се играе на тази планета
      Какво ли щяха да постигнали сега хора като Гейтс, Джобс и Мъск ако разсъждаваха като вас?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Трудна работа. Средностатистическият българин или иска бързо да забогатее или умира от страх и държи кеш или взима злато.

Въпрос на манталитет е. И предвид нашата история и състояние на държавата, това е нормално.

Този факт ми е ясен. При малък доход едва ли едно семейство мисли за алтернативни източници на доход през капиталовия пазар. Тои и в Германия и много други страни е така. Но манталитета долу 4е всичко бързо трябва да стане щото живота бил кратък, говори колко слабо е образован този човек и че трябва да се концентрира да обикаля по храмовете в Азия и да пуши трева там, вместо да му чета глупостите.

Коментар

• Трудна работа. Средностатистическият българин или иска бързо да забогатее или умира от страх и държи кеш или взима злато.

Въпрос на манталитет е. И предвид нашата история и състояние на държавата, това е нормално.

Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
          Аз лично ще се радвам ако разбирането на българина за капиталовите пазари се увеличи и тои заделя част от дохода си за да си осигури приличен капитал на старинни. Това е базата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Само ако позволиш да допълня: - Ако този човек въобще доживее до тези 60 години. Защото например Стив Джобс не доживя....
            Все това се опитвам и аз да обясня в този форум. Затова пиша, заради тази надежда да обясня. Даже и интервю написах ама файда йок
            Пари трябва да се правят бързо и по много защото живота е кратък и трябва да си оставяме време да си ги харчим. Една приятелка американка все вика така:
            - Возете се в първа класа защото иначе децата ви ще се возят в първа класа
            Това обаче не винаги е възможно с многото пари за малкото време, та ми се струва по разумно да настройваме живота си спрямо времето, вместо да се опитваме да настройваме времето спрямо живота си
            ПП: Много съм благодарен за сериала. И не само аз а цялото ми семейство сме ти благодарни Наистина е уникален. Измести " Изгубени" от първото място в личната ми класация. Жалко че свършва и вече се налага да "пестя" сериите Вече съм на последния сезон и ги почнах през ден за да си дам време да осмисля добре поредната тема за размисъл.
            Много слабо мнение. Ако един човек има определен доход и може да заделя малка част от този доход за акции, тои не се интересува от пазара. Тои иска да подсигури старите си години и да има приличен доход или да даде нещо на внуците си. Инвестирането в този случаи е не избежно. Вие бъркате частен бизнес със изграждане на доход като субситут за влог. Аз лично ще се радва ако разбирането на българина за капиталовите пазари се увеличи и тои заделя част от дохода си за да си осигури приличен капитал на старинни. Това е базата. Ти си мислиш че всички имат афинитет за бизнес: да ама не. На тези хора им трябва алтернатива и това е капитоловия пазар. Другото са популистки глупости.

Коментар

• Алонсо, Ив, на вас не ви ли минава през ум, че на някои хора може да им е кеф самият процес на управлението на парите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Така е.

затова казвам да не се занимавате с това т.е с трейдинга

Относно дългосрочните инвестиции.
                Искам да ми разбереш гледната точка за кво ти казвам че са безмисленни отново ако не си мега богат.
                Значи прав си че дългосрочно 20-30 години да кажем няма как да си на загуба дори рецесия да преживееш.
                Я сега се замисли колко са 20-30 години? Ама наистина се замисли....това ти е половината съзнателен живот.
                Човек учи до 25 години. После почва да работи....и почва да изкарва пари евентуално за да спестява около 30 години в добрия случай. И какво според теб трябва да направи тоя човек? Да спестява...и да купува акции за да може на 60 години да стане милионер? Когато част този приход ще бъде изяден в инфлация. Без ясна представа колко инфлация. Като депозит....ама с по голяма лихва.
                Питам те аз теб като човек...не те знам на колко години си....ти смяташ ли че човек става богат със спестявания? Какво ще ти коства това спестяване 30 години в реалния живот....т.е от ще се лишиш ли ти от много неща когато си млад за да спестяваш до като станеш на 60?

Просто питам. Помисли.

Друг вариянт. По някакъв неведум начин си направил някакви пари...не не много да кажем 100-200 К долара. Питам аз...най правилния начин ли според теб е да сложиш тея пари в акции и да чакаш 30 години? И в кой точно моемнт ще си ги обърнеш в пари? На 50..на 60..на 70 години ли като станеш или никога?

Дългосрочните инвестиции са за пак тези които имат много пари...толкова че не им трябват. Тези хора печелят или правят бизнес от друго...и това са им излишни пари. Живота им не зависи от тях.

Опитавам се да ти кажа....че ако имаш малко пари...това не е за теб. Има къде по добри начини ..... да оползотвориш тея пари. Дори и да си направиш повече удоволствия. Щото живота е кратък.
                Само ако позволиш да допълня: - Ако този човек въобще доживее до тези 60 години. Защото например Стив Джобс не доживя....
                Все това се опитвам и аз да обясня в този форум. Затова пиша, заради тази надежда да обясня. Даже и интервю написах ама файда йок
                Пари трябва да се правят бързо и по много защото живота е кратък и трябва да си оставяме време да си ги харчим. Една приятелка американка все вика така:
                - Возете се в първа класа защото иначе децата ви ще се возят в първа класа
                Това обаче не винаги е възможно с многото пари за малкото време, та ми се струва по разумно да настройваме живота си спрямо времето, вместо да се опитваме да настройваме времето спрямо живота си
                ПП: Много съм благодарен за сериала. И не само аз а цялото ми семейство сме ти благодарни Наистина е уникален. Измести " Изгубени" от първото място в личната ми класация. Жалко че свършва и вече се налага да "пестя" сериите Вече съм на последния сезон и ги почнах през ден за да си дам време да осмисля добре поредната тема за размисъл.
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Всичко е много относително и индивидуално. Дето викат икономистите, зависи от кривата на полезността на всеки човек. За някои е полезно да живеят на кредит днес и утре да плащат лихва и главница. За други е полезно да спестяват и печелят от инвестициите си.

По дефиниция в тази тема влизат предимно хора, които спестяват. За мене лично е неразумно да не се спестява, освен може би ако човек едвам свързва двата края.

7% реална възвръщаемост са си 7% независимо дали имаш 10К или 10 млрд. Така мисля аз.
                  Виж сега 7 % даваха и КТБ )) даже 7.5 ако не се лъжа)))

Всеки си прай квото иска - съгласен съм. Никой не е длъжен да се съобрази с това какво мисля аз. То ако всеки мислеше като всеки...ехей...

Не съм казал да не се спестява....разбира се. По принцип обаче човек трябва да мисли през живота си как да дръпне напред....знам че не е за всеки...но така трябва да е.

Иронията в цялата работа е че благодарение на тея които спестяват...и не продават...пенсионни фондове, взаимни фондове и такива спестители като тея дето търсят 7 %...благодарение на тях...богатите стават по богати щото имат на кой да продават постоянно))) А бедните...са си вечно бедни.
                  Но кво да прайш...такъв е живота.

Коментар

• Всичко е много относително и индивидуално. Дето викат икономистите, зависи от кривата на полезността на всеки човек. За някои е полезно да живеят на кредит днес и утре да плащат лихва и главница. За други е полезно да спестяват и печелят от инвестициите си.

По дефиниция в тази тема влизат предимно хора, които спестяват. За мене лично е неразумно да не се спестява, освен може би ако човек едвам свързва двата края.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Така е.

Искам да ми разбереш гледната точка за кво ти казвам че са безмисленни отново ако не си мега богат.
                    7% реална възвръщаемост са си 7% независимо дали имаш 10К или 10 млрд. Така мисля аз.

Коментар

• Iv_max, по твоята логика бедните хора не трябва да имат и депозити. Прилагайки концепцията за никакво спестяване стигаме до само два възможни избора. Или правят бизнес, но те затова са бедни защото не могат, или издухват всичко за три месеца по курви, защото живота е кратък и веднъж се живее. Но тогава трябва да се молят да не им изникне някакъв дребен непредвиден разход, защото живота им ще свърши. Потърси информация как протича живота на тото милионерите опитали да правят бизнес. Това е много поучително. Всичко е баланс. За всеки човек работи различна схема.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Мн хубаво правите, ама ние нямаме достъп до такава информация и затова сме дългосрочни, ако правим това което и вие, ще загубим пари със сигурност, затова остава по едни 10% на година и се надвваме да ги поддържаме 20-30години като влизаме поетапно на пазара. От твоята гледна точка може да е нищо, но от нашата е много.
                        Така е.

Значи прав си че дългосрочно 20-30 години да кажем няма как да си на загуба дори рецесия да преживееш.
                        Я сега се замисли колко са 20-30 години? Ама наистина се замисли....това ти е половината съзнателен живот.
                        Човек учи до 25 години. После почва да работи....и почва да изкарва пари евентуално за да спестява около 30 години в добрия случай. И какво според теб трябва да направи тоя човек? Да спестява...и да купува акции за да може на 60 години да стане милионер? Когато част този приход ще бъде изяден в инфлация. Без ясна представа колко инфлация. Като депозит....ама с по голяма лихва.
                        Питам те аз теб като човек...не те знам на колко години си....ти смяташ ли че човек става богат със спестявания? Какво ще ти коства това спестяване 30 години в реалния живот....т.е от ще се лишиш ли ти от много неща когато си млад за да спестяваш до като станеш на 60?

Просто питам. Помисли.

Друг вариянт. По някакъв неведум начин си направил някакви пари...не не много да кажем 100-200 К долара. Питам аз...най правилния начин ли според теб е да сложиш тея пари в акции и да чакаш 30 години? И в кой точно моемнт ще си ги обърнеш в пари? На 50..на 60..на 70 години ли като станеш или никога?

Дългосрочните инвестиции са за пак тези които имат много пари...толкова че не им трябват. Тези хора печелят или правят бизнес от друго...и това са им излишни пари. Живота им не зависи от тях.

Опитавам се да ти кажа....че ако имаш малко пари...това не е за теб. Има къде по добри начини ..... да оползотвориш тея пари. Дори и да си направиш повече удоволствия. Щото живота е кратък.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Мн хубаво правите, ама ние нямаме достъп до такава информация и затова сме дългосрочни, ако правим това което и вие, ще загубим пари със сигурност, затова остава по едни 10% на година и се надвваме да ги поддържаме 20-30години като влизаме поетапно на пазара. От твоята гледна точка може да е нищо, но от нашата е много.
                          Много правилно мнение. Има достатъчно статистики които показват че при един хоризонт от 15-20 години и в комбинация с добри дивиденди, не си на загуба или правиш по 6-7% след разходи на година.Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Дам...стратегии ...теории...история и очаквания.

Пък ние...гледаме ако някой купува и ние купуваме...някой продава и ние продаваме - цял ден. Ако има воалитност от около - 0.5-0.6 % сме на печалба с почти 80 % вероятност. Ако уцелим някоя посока поради информация или новини или някой други обстоятелства които не искам да коментирам....хеджираме и седим до като не разберем че не трябва да седим. само трябва да изберем кво да търгуваме за деня или седмицата.
                            Изглежда просто...ама хич не е просто.

А често и нищо не правим - до като не дойде възможност.

Всъщност това че често нищо не правим и седим в кеш и това се споделя изцяло от мен и моите партьори е най якото нещо дето ме накара да съм съдружник в този фонд. Като хиени сме.....чакаме да дойде на дюшеш нещо. Взимаме кинтите и бягаме. Без алчност и с примерен риск. И се ослушваме. А най ценното имаме много яки източници на информация от време на време. Като довабиш няколко много талантливи момчета които са на процент и цял ден гледат от кво може да се изкарат кинти....и правят предложения....работата е фън. Супер щаслив съм като сме в кеш на края на деня. Лягам си спокоен...много яко. Такива дългосрочни...переспективи...ебал съм им майката....ако може да вземеш пари - взимай ги....и бягай. Кво ще стане утре...не ти дреме....квото иска да става - като видиш кво става пак играй ако си затворил кеш имаш свободата да правиш квото искаш. Ей такава философия ми допада много на мен лично.

Никой не знае бъдещето. Всеки момент може да се окажеш неподготвен освен ако не си на топа на пирамидата. Хората не могат да осъзнаят че всичко което е в капиталовите пазари е въздух. Това че си на печалба...в някой актив не означава нищо до като не затвориш сделката. Пазарната капитализация е имагинерна величина. Това не са пари. Парите са кеша. Само това има значение.

За съжаление обикновенните хора не могат да правят това щото при всички е късмет ама при тях е само късмет. Затова богатите стават по богати...а бедните доста често губят всичко.
                            А богатите стават адски по богати.

Коментар

• Iv max , тези анализи на компютрите и програмистите са Бош лаф , човешкото око е различно и зависи какво виждат моите очи за разлика от на друг , после зависи в колко часа заставаш пред монитора . Отваряш в 4 ри 10 Мин тех анализ изчакване както казваш ти за посоката вход стоп на 5 Мин по 4 часова графика ... обем затваряш и до утре в 85% от позициите си плюс 1% от капитала . Приятна търговия
                              Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Не схващате ли, че Тръмп и Путин нарочно рутят пазарите, за да пазаруват евтино, не са заблудени, а само вманиачени.
                                Друга групичка пък специално обсъждаха лани как да срутят долара, за да повишат котировките на петрола и газа - получава се засега

Коментар

Working...
                                X