IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Терзиев, щом играеш в Америка, на тези нива - почти е сигурно че ще печелиш.
    Пиши само имената на компаниите, че с тия буквички APT, WES, WTR трябва да ги търся кое какво е. Все пак не са от най-популярните.

Коментар

• Сорка, че приватизирам темата, но някой има ли опит с активно управлявани фондове? Нещо от сорта на PTY? Как се поддържа такъв дивидент в това време.
      Find the latest Pimco Corporate & Income Opport (PTY) stock quote, history, news and other vital information to help you with your stock trading and investing.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Дори и да не видим ново дъно дали няма поне да го приближим/тестваме. Поне 23-400 да пооближем..
        Друго си е като ти сработят и 3те хеджа едновременно, кефиш се че падаш доста по скромно от пазара.
        Кофтия момент е ония шматки като се панират и почнат поголовно всичко наред да чистят, виждали сме го нееднократно. Затова и вързах гащи та добавях на 2800 и 2950 къси към жълтото и дцк-та.
        Не е само до паниране. Много не искат да продават, но нямат кеш да покрият позицията. Все едно редичка домино се сгромолясва. Дори при малък обем. Изненадващо колко много малки инвеститори играят с марджин и прекаляват с късите. Мен ме е шубе.

Днес е някаква вътртележка, нищо не се разбира. Най-голямата ми гордост WES се върна и скочи бая над вчерашното ниво. Невероятна печалба изкарах оттам, но ме е яд, че можеше даже още. Ама с моя малък капитал съм много внимателен със стоповете.

Колкото до постоянната стратегия - абсолютно не съм съгласен. Не бива стратегията да е фетиш. Трябва да е гъвкав човек, да приема, че е сбъркал и да се поправя, да приема загуби. Не да държи като бивол и да се надява, че ще си върне парите. Смятам, че най-големият ми успех (от много кратката кариера) е, че продадох VTR с 1200 загуба. Купих го на 65, излязох на 50 (в момента е 27). Набумках парите в APT и ги удвоих. Ако си бях следвал стратегията, жената щеше да ме остави.

Коментар

• Billionaire investor Stanley Druckenmiller isn’t sold on the current stock market rally. As reported by CNBC, while taking to Economic Club of NY, he said, “The risk-reward for equity is maybe as bad as I’ve seen it in my career.”
          .

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
            Бихте споделили каква е вашата трейдинг стратегия. Моята за 2 месеца я сменях 5 пъти и все не мога да си наглася нещо, което ме удовлетворява и се чувствам самопрецакала се
            моята е да търгувам неща, които разбирам (не по-лошо от другите участници) и да не се сменя често стратегията
            Last edited by petyob; 14.05.2020, 22:37.

Коментар

• Дори и да не видим ново дъно дали няма поне да го приближим/тестваме. Поне 23-400 да пооближем..
              Друго си е като ти сработят и 3те хеджа едновременно, кефиш се че падаш доста по скромно от пазара.
              Кофтия момент е ония шматки като се панират и почнат поголовно всичко наред да чистят, виждали сме го нееднократно. Затова и вързах гащи та добавях на 2800 и 2950 къси към жълтото и дцк-та.

Коментар

• Бихте споделили каква е вашата трейдинг стратегия. Моята за 2 месеца я сменях 5 пъти и все не мога да си наглася нещо, което ме удовлетворява и се чувствам самопрецакала се

Коментар

• Може да стане страшно днес и утре. Пишат, че разпродажбите идват от ETF-ите. Ако продължат, могат да докарат срив като мартенския.

Лично за мен - вчера беше сеч. Отивам да напиша в учебната си тетрадка сто пъти "никога няма да търгувам извън работното време на борсите". Хубавото е, че стоповете ми не пропуснаха и автоматично излязох от няколко позиции с печалба от над 100%.

Имам кеш, но май ще гледам отстрани.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Mда, доста жилаво излезе това 2950, и преди години помня бе така. Изглежда то си бе върха на мечото рали.
                    Ще трябва още подкрепа за пазара.

Коментар

• Mда, доста жилаво излезе това 2950, и преди години помня бе така. Изглежда то си бе върха на мечото рали.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Имам 97 компании, които са ми в "идеите". Почти няма технологични сред тях - алергичен съм. Прекалено силно застъпени са горивата, защото от това поне малко разбирам.

edit: отдавна искам да инвестирам в месо. Не консверви или пици с кренвирш, а кърваво месо. Оказва се трудно да се намери нещо читаво.
                        Не бих казал че съм съгласен, ма то въпрос на вкус, ти си знаеш.

Виж примерно проучи тия бразилейрос, аз не съм се задълбавал, изглеждат бая скокливи и задлъжнели, ма може пък да ти се понравят, май са на 15г дъно.

https://www.finviz.com/quote.ashx?t=BRFS&ty=c&ta=0&p=m

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                          Нивото 23 700 дали ще го премине надолу, нещо го подпира като че ли !?
                          подпира го Давид Соломон от Голдмън Сакс, хаха
                          http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Нивото 23 700 дали ще го премине надолу, нещо го подпира като че ли !?

Коментар

• Нъц. Само една мижава позиция в ALK. Останалите не паднаха до моите цени. Като цяло портфейлът ми се справи повече от прилично. Да биеш S&P с над 2.2 не е толкова зле.

Коментар

• В интерес на истината именно в копирането му е майката. Да уловиш тренда му викали. Пък и няма лошо човек да се учи от по-опитните. Не че те подценявам, но има и следната логика: щом дори в този форум (в смисъл, че очевидно за повечето тук инвестиция = апартамент) има хора с подобни идеи, значи с такава нагласа са хиляди. Щом са хиляди, значи ще повлияят на пазара.

Досега изкарах най-много от компания за маски APT, за която прочетох в Yahoo. Юрнаха се всички и просто гледах да не изоставам. Всичките ми акции са по съвет отнякъде. Просто си подбирам съветниците. Пу пу, засега бая добре върви.

За още 20 парчета нямам кинти, малък съм още. Но си записвам идеи. Имам 97 компании, които са ми в "идеите". Почти няма технологични сред тях - алергичен съм. Прекалено силно застъпени са горивата, защото от това поне малко разбирам.

edit: отдавна искам да инвестирам в месо. Не консверви или пици с кренвирш, а кърваво месо. Оказва се трудно да се намери нещо читаво.
                                Last edited by terziеv; 12.05.2020, 23:24.

Коментар

Working...
                                X