IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ти по графики ли само търгуваш ?
    А и разни фигурки по тия графики не ти ли правят впечатление ?

Може би го кефи човека че си ги е взел на хубав дисконт спремо дедо Бъфю от преди 3-4г относно цената, а дисконта е дори двоен ако погледнем оценката през p/ffo, сега се търгува на няма и 8.
    Братчеда О също е на около 14.

Верно че някой друг месец 1/3 от приходите са под въпрос, ма не са съвсем изгубени, ще се разсрочат повечето, а и важи за всички. Пък и няма да е вечно я, ъпсайд потенциала си струва.

От другите дедови дебна и SYF за вход, ма на нива 14-15$
    Не само по графики. И на логика и интуиция разчитам. То няма и на кво друго - не съм финансист. Погледнах и SYF. Те същия шит, че и по-зле от STOR. Финансовите и събиращите наеми от фирми компании винаги са рискови при кризи. Номерът е да оцелеят, но няма гаранция. Ето тук намерих пише бая за тия STOR. Разбира се нищо конкретно. Не знам това, че съвсем са спрели дивидентите дали не е знак за нещо.

https://www.fitchratings.com/researc...bbb-17-04-2020

Ние от наеми живеем и не съм чула от мъжа ми да е ударен сериозен. Отложил е плащането на някои наематели. Но при нас е друго, щото са жилища. Отдава само 5 фирмени помещения и ония пищят.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

виж графиката на STOR за всичките години назад. За 1 път виждам акция да пада под началната си стойност
      Ти по графики ли само търгуваш ?
      А и разни фигурки по тия графики не ти ли правят впечатление ?

Може би го кефи човека че си ги е взел на хубав дисконт спремо дедо Бъфю от преди 3-4г относно цената, а дисконта е дори двоен ако погледнем оценката през p/ffo, сега се търгува на няма и 8.
      Братчеда О също е на около 14.

Верно че някой друг месец 1/3 от приходите са под въпрос, ма не са съвсем изгубени, ще се разсрочат повечето, а и важи за всички. Пък и няма да е вечно я, ъпсайд потенциала си струва.

От другите дедови дебна и SYF за вход, ма на нива 14-15$
      Last edited by pipbel; 16.05.2020, 11:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Нищо изключително. Всички са така преди да фалират. Засега ям хурката със STOR, но да се надяваме, че имат резерви до изборите.

edit: купувай Фортум-а
        е що ги купи при това положение? Те още февруари са били тръгнали надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

виж графиката на STOR за всичките години назад. За 1 път виждам акция да пада под началната си стойност
          Нищо изключително. Всички са така преди да фалират. Засега ям хурката със STOR, но да се надяваме, че имат резерви до изборите.

edit: купувай Фортум-а
          Last edited by terziеv; 15.05.2020, 19:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Купих WELL, MDU и STOR, че и ALK предния ден. Малко кеш имам за толкова много позиции и се раздробиха. WELL и MDU съм на малък плюс вече. И четирите мисля да ги държа. WELL беше нарисувано още от оня ден и смятам, че ще скочи доста (дори на момента да играе); MDU е за стабилност; STOR и особено ALK са за спекулация.

Коментар

• Електричките май слизат на горе долу добра цена. SO, EXC, PPL... EXC ми е на сърце заради атома, ама чета че ръководството правило мизерии. И от трите съм си докарвал по някоя стотачка на дейтрейдинг, но сега си мисля за дългосрочно.

Коментар

• безбожна скъпотия

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                  На какво ще заложим днес: Някой казват че ситуацията е dead cat bounce, други че е бичи капан, други казват, че щом Vix index е надолу, то пазара ще отиде нагоре, трети сочат стимулите които ще се гласуват днес, четвърти казват, че новите молби за безработица трайно намаляват от седмица на седмица. А и последно, че днес фед щял да натисне Buy бутона.
                  Aaa, не съм съгласен на V, искам си W или WW то, колкото може по ниско, имам още 22% кеш за наместване, айде 12-15 да са, 8% сухо ми стига..

JD са на път да пратят в историята върха от преди 2г и кусур
                  Още 5$ ми трябват за дабъл, дай дай...

Коментар

• Имаше един мъдър колега преди 6-7 години, който казваше че липсата на позиция къса/дълга е също позиция ...

Коментар

• На какво ще заложим днес: Някой казват че ситуацията е dead cat bounce, други че е бичи капан, други казват, че щом Vix index е надолу, то пазара ще отиде нагоре, трети сочат стимулите които ще се гласуват днес, четвърти казват, че новите молби за безработица трайно намаляват от седмица на седмица. А и последно, че днес фед щял да натисне Buy бутона.

Коментар

• Купих WELL, MDU и STOR, че и ALK предния ден. Малко кеш имам за толкова много позиции и се раздробиха. WELL и MDU съм на малък плюс вече. И четирите мисля да ги държа. WELL беше нарисувано още от оня ден и смятам, че ще скочи доста (дори на момента да играе); MDU е за стабилност; STOR и особено ALK са за спекулация.

Днес беше някаква лудница. Идеално за day trading. Мисля да отделя 2 хил. за тази цел само. Проблемът е, че вече нямам толкова време, а и направих толкова много сделки и оборот, че нямам идея как ще се оправям с данъците догодина. Ако изляза на нула, пак ще дължа хиляди. Не вярвам да мога да докарам същата доходност както досега. Затова смятам да променя стратегията и да се насоча почти изцяло към дългосрочно инвестиране.

Сега дилемата ми е дали утре изобщо да купувам, че кой знае какъв армагедон може да дойде през уикенда.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                          Терзиев, щом играеш в Америка, на тези нива - почти е сигурно че ще печелиш.
                          Пиши само имената на компаниите, че с тия буквички APT, WES, WTR трябва да ги търся кое какво е. Все пак не са от най-популярните.
                          В tradingview.com където аз гледам точно тикер искат. Името на компанията и да го пишеш няма да го открие.
                          terziev, да си гъвкав пак е статегия. Проблемът с продаването на загуба е, че никога не знаеш до къде ще пада. И ако продадеш на загуба и в следващия момент скочи до там, че би излязъл на плюс, ще се скъсаш от яд. Такива неща се случват със stop loss, свекъра рева как се бил прецакал. Уж да намали загубата, изпуснал печалба и то бая голяма.
                          А ти купи ли от тия WELL ? Тъкмо тръгнаха нагоре - от 36 стигнаха 40 за един ден. Дават и дивидент на 18ти май и то не лош
                          Last edited by IvelinaJensen; 14.05.2020, 23:55.

Коментар

• Терзиев, щом играеш в Америка, на тези нива - почти е сигурно че ще печелиш.
                            Пиши само имената на компаниите, че с тия буквички APT, WES, WTR трябва да ги търся кое какво е. Все пак не са от най-популярните.

Коментар

• Сорка, че приватизирам темата, но някой има ли опит с активно управлявани фондове? Нещо от сорта на PTY? Как се поддържа такъв дивидент в това време.
                              Find the latest Pimco Corporate & Income Opport (PTY) stock quote, history, news and other vital information to help you with your stock trading and investing.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Дори и да не видим ново дъно дали няма поне да го приближим/тестваме. Поне 23-400 да пооближем..
                                Друго си е като ти сработят и 3те хеджа едновременно, кефиш се че падаш доста по скромно от пазара.
                                Кофтия момент е ония шматки като се панират и почнат поголовно всичко наред да чистят, виждали сме го нееднократно. Затова и вързах гащи та добавях на 2800 и 2950 къси към жълтото и дцк-та.
                                Не е само до паниране. Много не искат да продават, но нямат кеш да покрият позицията. Все едно редичка домино се сгромолясва. Дори при малък обем. Изненадващо колко много малки инвеститори играят с марджин и прекаляват с късите. Мен ме е шубе.

Днес е някаква вътртележка, нищо не се разбира. Най-голямата ми гордост WES се върна и скочи бая над вчерашното ниво. Невероятна печалба изкарах оттам, но ме е яд, че можеше даже още. Ама с моя малък капитал съм много внимателен със стоповете.

Колкото до постоянната стратегия - абсолютно не съм съгласен. Не бива стратегията да е фетиш. Трябва да е гъвкав човек, да приема, че е сбъркал и да се поправя, да приема загуби. Не да държи като бивол и да се надява, че ще си върне парите. Смятам, че най-големият ми успех (от много кратката кариера) е, че продадох VTR с 1200 загуба. Купих го на 65, излязох на 50 (в момента е 27). Набумках парите в APT и ги удвоих. Ако си бях следвал стратегията, жената щеше да ме остави.

Коментар

Working...
                                X