IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако имаш пари, купувай SO постмаркет. На цена под 53 е чиста далавера. При мен за жалост удари стоповете на 54,10. Пълна аномалия и уникална сделка е тази цена за подобна 100% сигурна акция с над 4,5% дивидент.

Аз рискувах с WELL и допълних, защото паниката от коронавируса ми се струва необоснована. Няма да му слагам стопове.
    Last edited by terziеv; 20.06.2020, 00:15.

Коментар

• Да бях си послушала собствения съвет за NIO. Ама вместо това се набутах в Intel, щото си мислех, че ми носи късмет. Явно не и този път. Имате ли идея дали растящият долар има нещо с падащите акции. Аз тотално се закопах днес.

Коментар

• Кое е общи приказки и кое са конкретни "идеи" е много относително. Аз предпочитам смислените "общи приказки" пред хаточното споменаване на тикъри на компании. Но това си е моя гледна точка. Всеки има право да пише каквото иска

Коментар

• Петъчната порция интересни компании са WASH и мексиканските летища OMAB. И двете са силно подценени. В SA пишат, че изтеглянето на продукцията от Китай ще облагодетелства Мексико и съответно транспорта от тази посока. Предвид свързаността на двете икономики, това си остава чисто доларова компания.

За сведение NIOто за два дни е +10%.

И стига с простотиите. Как пък някои не се замислиха за секунда, че и от най-големия идиот може нещо да се научи. Признавам си, че съм само на тестов акаунт и повтарям, че повечето неща не са ми ясни. Отново призовавам по-напредналите да споделят конкретни идеи, а не общи приказки.

Коментар

• То че се е дигнало - дигнало се е. Но той в началото на април не е писал, че го взима, нали така? Или греша? И всъщност не е ясно дали не е взел и други работи, които не са се дигнали

А и като цяло в тая работа не се отчита риска. Да, тогава изглеждаше, че сме минали дъното. Поне аз така мислих и съм го написал тука. Но това в никакъв случай не гарантираше този скок който се получи. Лично аз не очаквах ново дъно, но и не съм мислил, че ще стане такова рали, при все цялата добавена "ликвидност" от Феда

Та взимането на разни шитове с потенциал за голям скок не беше много добра идея, нещата лесно можеха да се развият и по-негативно за малките шитове.

Сега мене леко ме е яд, че не взех малко Боинг или Тол Брадърс (TOL), първите като силно подценени с малък шанс да ги оставят да фалират, а вторите голяма компания в строителството, но силно циклична. Но не взех главно защото ми се видя непремерн рискът. То дори и сега в момента не е ясно как ще се развие крехкото възстановяване, камо ли в края на март и началото на април

Освен това, играта с дребни суми за забавление е едно, а като инвестираш по-големи суми мисленето е съвсем различно. Това което Терзиев прави с 80% нагоре за други е като 1% нагоре. За трети и по-малко. Дневна волатилност

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

според мен terziew имаше предвид 80% печалба от как ги е купил, а не за 1 ден. Лесно може да се види как е расла акцията с времето - точно па за такива неща не може да се лъже.
            Last edited by Money; 19.06.2020, 16:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Не ми стана ясно какви са ти мотивите да избeреш ABEV пред BUD.
              баланс шиит

Коментар

• Не ми стана ясно какви са ти мотивите да избeреш ABEV пред BUD.

Коментар

• Oбикновено не го правя ( да тичам подир акция), ама ми писна да чакам по долу ABEV..та си открих позиция на 2.60
                  Е сега вече по закона на бай мърфи би трябвало да се сурне , та да я допълваме

Лето е веч, бира си требе, а и...

During the past 13 years, the highest EV-to-Revenue of Ambev was 28.60. The lowest was 3.20. And the median was 6.10
                  Ambev's EV-to-Revenue for today is 3.18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                    "My Brain operates at such a high level that it’s buying stocks I want before I know they exist."
                    Dave Portnoy
                    Също казва: "Warren Buffett is an idiot"

Симпатяга е, дрънка глупости, има над милион последователи, коя акция каже че купува, скача с 10% веднага. Типичен пример за тези, на които им спряха спорта/залаганията и се преместиха в през март-април на борсите да спекулират. Сега му е много весело и забавно, ще го видим след няколко месеца, може да е новият гуру.
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• "My Brain operates at such a high level that it’s buying stocks I want before I know they exist."
                      Dave Portnoy

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Неприятно е, че пълните темата с безсмислен булшит всеки ден. Но до няколко месеца няма да ви има тука

Нацвъкаха темата. 2 лица в блок листата и вече е по - добре.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Реално смятам, че си 100% булшитър както всички подобни на тебе преди това в темата

Всъщност ти в началото на април написа ли тука, че визмаш WELL? А дори и да е вярно, какво значение има че на 2К си направил 80%. На това ли да завиждам?
                          според мен terziew имаше предвид 80% печалба от как ги е купил, а не за 1 ден. Лесно може да се види как е расла акцията с времето - точно па за такива неща не може да се лъже.

Коментар

• Реално смятам, че си 100% булшитър както всички подобни на тебе преди това в темата

Всъщност ти в началото на април написа ли тука, че визмаш WELL? А дори и да е вярно, какво значение има че на 2К си направил 80%. На това ли да завиждам?

Неприятно е, че пълните темата с безсмислен булшит всеки ден. Но до няколко месеца няма да ви има тука

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Money , завистта е един от 7-те смъртни гряха.

Коментар

• Money , завистта е един от 7-те смъртни гряха.

Коментар

• С тази 20% дневна доходност се чудя как не си станал мултимилионер за последните три месеца. Ако си започнал с 10К вече трябва да имаш едни 20-30 милиончета и да си готов за глупавата 20% годишната доходност

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                Благодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.

Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...

Коментар

Working...
                                X