IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Invest Man Разгледай мнение

Аз съм кеш в момента и малко метали. Имам много малки позиции от години и акаунт при брокер, но към момента не смятам, че е добър момент за инвестиции в акции.
    Реално нещата не са просто балон, а нереален балон.
    Металите са добре, аз мисля обаче над 2000 да казвам чао на жълтото, да даде още малко и да не го мисля.

Балон или не, надуват го с въздух от печатницата здраво и докато не секне, няма да се спука, най - много да поизпусне малко. Кеш не харесвам, но не съм измислил къде. Финановият сектор изгоден, но банки НЕ, НИКОГА(изключение краткосрочна спекулация), застрахователи до някъде, но и те не привличат. Енергийният сектор е също почти на мартенските си нива, но петролът влезе в рейндж, вярно леко възходящо се движи, но за секторът здравословни цени са над 55, а такива може да станат, само ако ОПЕК+ реши да запази големите съкращения и през следващите месеци, но ме съмнява. Недвижимите имоти са доста опасни, офиси, луксозен сегмент до някъде си струва, другото е страшно податливо на срив. Туризъм и пътуване по - зле от банките, нито акция вече в сектора, приключих със спекулациите, коли - също не, в момента са даже надценени. Технологиите са приятни, дадоха ми добре на места, но NASDAQ чупи рекорди, 1 - 2 компании са ми по - симпатични, но не ми се пипа.

За спорта цъкам с по малки суми за по няколко дни позиции, по - голям хоризонт съм със стари имена, които си ги имам от много години, купувани на дънце и съм твърдо hold. Чакам някоя корекция и съм се ориентирал към енергийни и добивни, все такива, които държат добър пазарен дял и са с ниски нива на дълг.

Знам, че тук има хазартно настроени: robintrack.com - показва тенденциите на "тъпите пари" и ако се догоди тренда, може да се намажат и 100% за 24 часа при знайни и незнайни герои. Повечето са пълен хазарт и глупост, но има и компании, при които може да се рискува. Ако някой си хареса нещо, можем да обсъдим, само дето често скачат с минути.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• MO отива към добро ниво, OLN също е чудесна възможност. Почти всичко финансово също. Аз препоръчвам по-малки и консервативни финове като AROW и OPY. За спекула - всички рейтове.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
        Какви са тези философски размишления бе господа Muller и Invest Man. Имате ли позиции на капиталовите пазари ?
        Дайте да коментираме конкретни параметри на пазара, компании.
        Или нищо не обаждате, както поне 20 хиляди български инвеститори на Международните капиталовите пазари.
        Аз съм кеш в момента и малко метали. Имам много малки позиции от години и акаунт при брокер, но към момента не смятам, че е добър момент за инвестиции в акции.
        Реално нещата не са просто балон, а нереален балон.

Коментар

• Какви са тези философски размишления бе господа Muller и Invest Man. Имате ли позиции на капиталовите пазари ?
          Дайте да коментираме конкретни параметри на пазара, компании.
          Или нищо не обаждате, както поне 20 хиляди български инвеститори на Международните капиталовите пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

....но че всичко трябва да рухне и върху руините му да се появи новото би било най-малкото спреведливо.
            Новото започва винаги от пепелта!

От време на време колелото на живота трябва да се завърта, а след всяко завъртане, винаги има печеливши и неминуемо губещи!

Коментар

• AMD + 6.7% голямо рали му дръпна, Intel от своя страна -0.15%, ходи го разбери ?

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Дюд, това с интересните времена са китайците (уж), не евреите: https://en.wikipedia.org/wiki/May_yo...eresting_times
                Който контролира Министерство на истината в цифровата ера, той контролира умовете на масите- !!! Казват ,че Китай щял да стане безкасово общество до 22-23 година, щял да превземе цифровото пространство и да стане хегемона на света покорявайки всичко. Но историята има това свое естествено устройство винаги в последния момент да прави най-нелогичния завой и да обърка и най-опитните прогнозисти- Дали новия ред ще бъде по същество съставен от градове влезли 22 век и периферия от 17 ти или нещо друго аз не се наемам да кажа, но че всичко трябва да рухне и върху руините му да се появи новото би било най-малкото спреведливо.

Коментар

Ябълката бавно, но сигурно ще се наложат като еталон в сектора. Все пак Насдака е същинският балон майка и баща и на всички балони, който може би предстои да бъде надут до 15-20000 пункта, така че си представи каква пазарна капитализация би имала ябълката при такова развитие- После ще настъпи тишийна. Половината от компаниите в този сектор ще последват съдбата на картичката. Останалите ще намерят реалната си стойност, а техните акционери ще трябва да чакат десетилетие или повече, за да възвърнат евентуално инвестицията си.

Та ако си рисков играч правиш едно портфолио от SQ APPLE PAYPAL Въпреки, че е циганското лято вече, но времето е нпередсказуемо и може да удвоиш или утроиш инвестицията, ако си разумна златото е твоето поприще.

ORDO AB CHAO - Ехх докато се роди новия ред, колко вода има да изтече. Старите Евреи имали едно проклятие- Да живееш в интересни времена.
                  Дюд, това с интересните времена са китайците (уж), не евреите: https://en.wikipedia.org/wiki/May_yo...eresting_times

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

А какви процесори ще ползват Microsoft според теб при положение, че сега основно са на Intel и AMD? Освен това всички геймъри са на Windows, ябълките не стават за гейминг
                    Ябълката бавно, но сигурно ще се наложат като еталон в сектора. Все пак Насдака е същинският балон майка и баща и на всички балони, който може би предстои да бъде надут до 15-20000 пункта, така че си представи каква пазарна капитализация би имала ябълката при такова развитие- После ще настъпи тишийна. Половината от компаниите в този сектор ще последват съдбата на картичката. Останалите ще намерят реалната си стойност, а техните акционери ще трябва да чакат десетилетие или повече, за да възвърнат евентуално инвестицията си.

Та ако си рисков играч правиш едно портфолио от SQ APPLE PAYPAL Въпреки, че е циганското лято вече, но времето е нпередсказуемо и може да удвоиш или утроиш инвестицията, ако си разумна златото е твоето поприще.

ORDO AB CHAO - Ехх докато се роди новия ред, колко вода има да изтече. Старите Евреи имали едно проклятие- Да живееш в интересни времена.

Коментар

Ябълката е новата мода в този сектор Интел са пътници отдавна- АМД също са аут- После ще последва тишйна. Ако има човек ухо нека слуша
                      А какви процесори ще ползват Microsoft според теб при положение, че сега основно са на Intel и AMD? Освен това всички геймъри са на Windows, ябълките не стават за гейминг

Коментар

• Благодарско на колегите за съветите и информацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Са да продължа с въпросите,
                          ако в България има банкова ваканция , капиталов контрол падане на борда и всякакви неблагоприятни сценарии. Как седят нещата по принцип с достъпа до средствата и възможността да се търгува при такава екстремна ситуация. Примерно ако съм минал през Бенчамарк.
                          Въпроса е относно сигурност независимо дали са Саксо, Интерактив. Ако е през български партньор а не директно ще има ли ядове при тези сценарии. кво ще стане ако Бенча и Карол хлопнат кепенци а съм открил сметка през тях.

Даже и да не съм минал през български партньор вероятно няма да мога да захранвам сметката от от България при така създалата се ситуация.
                          Ползвал съм "Бенч", "Елана" също, договорът е с тях, не са на оферта, а "Елана" се зле и като комуникация, изключвам ги, виж директно Saxo. Щом гледаш опции, значи ще правиш оборот и си с по - голяма сума, няма смисъл от посредници. Гаранцията при Saxo e по - малка, 20 000 евро, за по - сериозни суми само IB. За всичко над 10 000 евро и прилични езикови познания - никакви "партньори".
                          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• UN report says humans must eat less meat and dairy as nitrogen produced by farming 'exceeds the planetary boundary' for the greenhouse gas

Тия, от ООН, дето плащат рент на сградата си на Рокфелер Център, на вегани ще ни обърнат
                            При все, че САЩ, Китай и Индия не са подписали зелената сделка, а и това са най-големите промишлени замърсители.
                            Добре де, Европа като прави въздуха над нея чист, на планетата по-леко ли и е ?
                            Или пък, да премахне евтините въглища и да се набутва за скъпи енергоизточници ???
                            Удара под кръста със дизеловите емисии не беше достатъчен явно.
                            Тия, както СЗО, не че са излишни, вредни са.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                              Имате ли идея защо Intel потъват. Странно ми е да е само заради новия процесор на Apple
                              Ябълката е новата мода в този сектор Интел са пътници отдавна- АМД също са аут- После ще последва тишйна. Ако има човек ухо нека слуша

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Я да използвам случая че се появи препоръчай някоя книга за търговия с оциии да не е некоя тухла и много сложна и мога ли да си я сваля в интернет на PDF. На Български по възможност. Сложни хеджиращи стратегии няма да използвам по скоро за трейдинг и отиграване на малко вероятни сценарии.
                                SAXO как са .Въпросите са също и към колегите от форума.
                                Книга не знам- Имах кръвен роднина ветеран от Дотком Балона- Каквото поназнайвам по тази материя е от него. Беше блестящ математик. Така, че си намери пътеводна светлина, която да те обучи. Иначе той ги въртеше големите игри тук https://www.eurexchange.com/ Това е Меката и Медината на опциите. Тук и беше лебедовата му песен Мога и да ти дам немски Брокер предлагаше преди всичко, ако искаш ще ти пратя контакта на лични.
                                Last edited by Muller; 08.07.2020, 23:29.

Коментар

Working...
                                X