Първоначално изпратено от Invest Man
Разгледай мнение
Балон или не, надуват го с въздух от печатницата здраво и докато не секне, няма да се спука, най - много да поизпусне малко. Кеш не харесвам, но не съм измислил къде. Финановият сектор изгоден, но банки НЕ, НИКОГА(изключение краткосрочна спекулация), застрахователи до някъде, но и те не привличат. Енергийният сектор е също почти на мартенските си нива, но петролът влезе в рейндж, вярно леко възходящо се движи, но за секторът здравословни цени са над 55, а такива може да станат, само ако ОПЕК+ реши да запази големите съкращения и през следващите месеци, но ме съмнява. Недвижимите имоти са доста опасни, офиси, луксозен сегмент до някъде си струва, другото е страшно податливо на срив. Туризъм и пътуване по - зле от банките, нито акция вече в сектора, приключих със спекулациите, коли - също не, в момента са даже надценени. Технологиите са приятни, дадоха ми добре на места, но NASDAQ чупи рекорди, 1 - 2 компании са ми по - симпатични, но не ми се пипа.
За спорта цъкам с по малки суми за по няколко дни позиции, по - голям хоризонт съм със стари имена, които си ги имам от много години, купувани на дънце и съм твърдо hold. Чакам някоя корекция и съм се ориентирал към енергийни и добивни, все такива, които държат добър пазарен дял и са с ниски нива на дълг.
Знам, че тук има хазартно настроени: robintrack.com - показва тенденциите на "тъпите пари" и ако се догоди тренда, може да се намажат и 100% за 24 часа при знайни и незнайни герои. Повечето са пълен хазарт и глупост, но има и компании, при които може да се рискува. Ако някой си хареса нещо, можем да обсъдим, само дето често скачат с минути.
Коментар