Какъвто и специалист да си, си безсилен пред реакциите на пазара на поредната новина. Която на всичкото отгоре може и да е фейк. Риск печели, риск губи - това е положението накратко. Иначе разбира се лошо нема тука да се перчим с познания и да си чешаме езиците
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Ти ако излезеш на плюс тази година пак добре
Па макар и на демото
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеNIO July deliveries expanded 322%
+5.11% premarket
Тюх. Отидоха надеждите да си го взема пак на 10. Кой евал евал... Пък си представям, ако Ивелина се пусне на MBS пазара, как ще продължавате да ѝ обяснявате, че 12%/годишно са добър резултат.
Ивелина, не се занимавай с ипотеки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеNIO July deliveries expanded 322%
+5.11% premarket
Тюх. Отидоха надеждите да си го взема пак на 10. Кой евал евал... Пък си представям, ако Ивелина се пусне на MBS пазара, как ще продължавате да ѝ обяснявате, че 12%/годишно са добър резултат.
Ивелина, не се занимавай с ипотеки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеПак ги гледам Nasdaq и Dow се раздалечават. Явно трябва Nasdaq да стане 15 000 за да може Dow да стане 29 К
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Гаранция е заради това. Доказателство е, че последния месец съм на минус -0,32%. Но пък да отчетем и другата подробност, че почти всички акции са ми в американски долари, които купувах преди големия срив последните седмици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Глей сега такъв ръст на пазарите за толкова кратко време, може вече никога да не видш през живота си, така че това не е от твоите умения. Та тия проценти почти всички са ги направили в този времеви период.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Не знам, ама аз на моменти имах доста високи проценти печалба. На 3 пъти за тия малко повече от 4 месеца ми показваше 57% и съм имала средно по 2 акции в тия пикове, които са ми били над 80% печалба. Ако бях продала тия 3 пъти, както интуицията ми подсказваше, но лакомията и страха да се не мина ми замъгляваше съзнанието, до тоя момент, пак повтарям за 4 месеца, щях да съм на поне 80% печалба. Ако пък не бях продавала и купувала безразборно предполагам щях да съм стигнала 100%. В момента ми показва 50,64% и това след всичките непростими грешки,които направих (отчитам факта, че бях облагодетелствана да вляза слуайно точно когато всичко беше беше на дъното и единствената посока беше нагоре). Ето ме - реален образ - няма лъжа няма измама. Щом профан и карък като мен е постигнал подобно нещо, защо смяташ че обигран трейдър не би могъл без особени затруднения да си докарва средно по 7% месечно.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеSince 1991, farmland has produced a positive return every year, generating an average annual return of 11.5%, according to the USDA.
https://www.fool.com/millionacres/re...estors-guide/#
Ако горната доходност ви е даже много, защото си губите времето с борсата? Сериозен е въпросът.
Директни покупки малко трудно
Или краудфъндинг платформи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМиии... аз му казвам, че средногодишно 12% в дългосрочен план си е супер, той ми говори за 2019 когато S&P 500 се дигна с 28.3%
Т.е. тези активните даже са underperform-нали индекса, но са били Дау Джонс... голяма работа
За мене обаче е по-интересно да се види как са се представили за периода октомври 2017 - декември 2019. Защото аз тогава имах към 55% нагоре на целия портфейл Съмнявам се и 1% от активните да се имали тази успеваемост
Коментар
-
Since 1991, farmland has produced a positive return every year, generating an average annual return of 11.5%, according to the USDA.
https://www.fool.com/millionacres/re...estors-guide/#
Ако горната доходност ви е даже много, защото си губите времето с борсата? Сериозен е въпросът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМиии... аз му казвам, че средногодишно 12% в дългосрочен план си е супер, той ми говори за 2019 когато S&P 500 се дигна с 28.3%
Т.е. тези активните даже са underperform-нали индекса, но са били Дау Джонс... голяма работа
За мене обаче е по-интересно да се види как са се представили за периода октомври 2017 - декември 2019. Защото аз тогава имах към 55% нагоре на целия портфейл Съмнявам се и 1% от активните да се имали тази успеваемост
В тая връзка 12% и за мен са си ОК.
Дори ако говорим за портфейла на малкия който е доста консервативен и на 8-9% бих бил доволен, стига да ги направи средно за 15-20г.
Почти сигурен съм че процента на дейтредъри, които успяват да бият няколко години под ред елементарно купуване на ЕTF е едноцифрено число.Last edited by pipbel; 02.08.2020, 20:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТук разни ъндърперформъри продължават с глупостите.
Active-fund investors got in on the action, too, with the average active U.S. large-cap equity fund gaining more than 25%.
https://www.morningstar.com/articles...-in-2019-so-so
Това е средно за възможно най-консервативните.
Ще пиша по-бавно, барем станало ясно: 12%/средно годишно за малък активен участник на борсата е загуба на време и най-вече ненужен риск. При мен лично отиват и бая нерви. Това не е лош резултат за човек, който слага и не пипа.
Спирам да убеждавам, когото и да е, че земята не е плоска. Бъдете здрави.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Миии... аз му казвам, че средногодишно 12% в дългосрочен план си е супер, той ми говори за 2019 когато S&P 500 се дигна с 28.3%
За мене обаче е по-интересно да се види как са се представили за периода октомври 2017 - декември 2019. Защото аз тогава имах към 55% нагоре на целия портфейл Съмнявам се и 1% от активните да се имали тази успеваемостLast edited by Money; 02.08.2020, 15:18.
Коментар
Коментар