IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Тук разни ъндърперформъри продължават с глупостите.

Active-fund investors got in on the action, too, with the average active U.S. large-cap equity fund gaining more than 25%.

https://www.morningstar.com/articles...-in-2019-so-so
    Да, горе долу същата работа като човек да си е купил ETF на насдак 100. И да не се занимава с глупости, стрес и комисионни. Това за миналата година. За 2020 може пак насдак да се представя най-добре, може и да се представи най-зле. А човек инвестира за годината напред, не за годината назад. Почти сигурен съм че процента на дейтредъри, които успяват да бият няколко години под ред елементарно купуване на ЕTF е едноцифрено число.

Разбира се опитите да се докарат пари, защото човек който си няма идея какво прави си мисли че знае най-добре никога няма да престанат.

Коментар

• Терзич, нищо не вдяваш, човек

Абсолютно нищо

Коментар

• Тук разни ъндърперформъри продължават с глупостите.

Active-fund investors got in on the action, too, with the average active U.S. large-cap equity fund gaining more than 25%.

https://www.morningstar.com/articles...-in-2019-so-so

Това е средно за възможно най-консервативните.

Ще пиша по-бавно, барем станало ясно: 12%/средно годишно за малък активен участник на борсата е загуба на време и най-вече ненужен риск. При мен лично отиват и бая нерви. Това не е лош резултат за човек, който слага и не пипа.

Спирам да убеждавам, когото и да е, че земята не е плоска. Бъдете здрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
          Ивче, това можеш ли да го осмислиш, че за 100 месеца, с 10 хиляди, ще направиш 137 млн.
          И как ти се струва, лесно ли е или малко трудничко ти се вижда. Рогатия би ли го позволил баш на тебе.
          Ще ми поверваш ли ако ти кажа, че изобщо не правя сметки за близко бъдеще, камо ли за далечно. Кот доди дет се вика. It's just a game. А рогатия спирам да го споменавам - нещата, които знам и вие един ден ще ги разберете Не е шега работа. Ама хич.

Коментар

• Ивче, това можеш ли да го осмислиш, че за 100 месеца, с 10 хиляди, ще направиш 137 млн.
            И как ти се струва, лесно ли е или малко трудничко ти се вижда. Рогатия би ли го позволил баш на тебе.

Коментар

• Добре, а интуитивно ли е това, че ако една инвестиция расте с 10% за даден период, при реинвестирана печалба за 100 такива периода увеличаваш капитала 13 781х?

T.e. 10 000 стават на 137 млн.

Защото за мене това не беше много интуитивно в началото

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Интуитивно ги знам нещата, ама на практика ми се пречи да ги реализирам. Извън темата на мен и астрологично ми е заложено да имам много знания, от които обаче поради една или др причина няма да мога да се възползвам лично аз. Иначе на други мога да помагам с тях. Самият факт, че имам 3 образования, които не ползвам, а си изкарвам парите с нещо, от които бъкел не разбирам е показателен.
                Но за заветните 7% на месец (дори и не всеки месец по толкова, но средно месечно поне) продължавам да тая надежди, че са възможни, ако разбира се трейдинг ти е основното занимание, яхваш вълната на моменти, ползваш подходящи инструменти и най-важното - късметът (или който е да е там страничен саботьор) не работи срещу теб. Разбира се, без здрав разум, трезвомислие, усет за реализъм и мярка, усет за пазара и здрави нерви са си мъст в тоя бизнес.
                А да. На мен на 20 март ми беше изключително лесно да купувам защото нищо не разбирах. Свекъра каза хвърляй ези тура. Така си купих първите акции на Intel който после 3 пъти ми донесе дребни печалби, но накрая ме предаде брутално
                Интуитивно, акциите не са домати и краставици на женския пазар да ги препродаващ с 20 процента надценка.
                И да си мислиш че колкото повече се бъхтищ ,толкова повече ще спечелиш.
                Last edited by Todor Sabev; 02.08.2020, 14:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Малко по малко имаш проблясъци, след още няколко месеца блъскане на главата с трейдинг ще се научиш, и ще вземеш да се бъзикаш с терзиев за седемте процента на месец и за търговийката му
                  Интуитивно ги знам нещата, ама на практика ми се пречи да ги реализирам. Извън темата на мен и астрологично ми е заложено да имам много знания, от които обаче поради една или др причина няма да мога да се възползвам лично аз. Иначе на други мога да помагам с тях. Самият факт, че имам 3 образования, които не ползвам, а си изкарвам парите с нещо, от които бъкел не разбирам е показателен.
                  Но за заветните 7% на месец (дори и не всеки месец по толкова, но средно месечно поне) продължавам да тая надежди, че са възможни, ако разбира се трейдинг ти е основното занимание, яхваш вълната на моменти, ползваш подходящи инструменти и най-важното - късметът (или който е да е там страничен саботьор) не работи срещу теб. Разбира се, без здрав разум, трезвомислие, усет за реализъм и мярка, усет за пазара и здрави нерви са си мъст в тоя бизнес.
                  А да. На мен на 20 март ми беше изключително лесно да купувам защото нищо не разбирах. Свекъра каза хвърляй ези тура. Така си купих първите акции на Intel който после 3 пъти ми донесе дребни печалби, но накрая ме предаде брутално
                  Last edited by IvelinaJensen; 01.08.2020, 16:03.

Коментар

• Да не излезе, че се хваля, ама на 23 март аз първи казах, че дъното е минало и тогава постнах тука като купих LMT

Не беше лесно тогава да купува, лесно е сега да се казва какво било трябвало да се направи тогава

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Прав си ако говорим за американски акции в кризата и то различни от Amazon, Faceboo, Tesla, Apple, Zoom и т.под. Тия ако ги бях взела на 20 март като почнах и бях легнала по гръб сега да съм над 70% отгоре въпреки пропаднали долар. Същото важи и ако пак тогава бях взела датски акции от OMX Copenhagen. Там се избушиха от растеж. 100% от акциите, които съм купувала са се качили брутално много или са имали период на голям растеж, от който от простотия не съм се възползвала да продам навреме. Моя си беше грешката че ги врътках и от каръщина продавам баш като тръгнат да растат и купувам като потъват и после месеци ги чакам да тръгнат нагоре и тамън ми писне и ги разкарам и те баш тогава, ама буквално на другия ден се отприщят. От каръщината спасение няма. Съжалявам че се набутах с американски долари и акции. От датските дългосрочно в комбинация с трейдинг с нафта сега да съм на тройна печалба

Коментар

• Ако размърдаш леко мозъка (ама съвсем леко) и ще почнеш да разбираш някои елементарни неща. Иначе съвсем без мозък нищо не става

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Tи си ми любимия комиксов герой, честно. Те близо 12% отидоха само зарад долара. Отделно инфлацията на активите, независимо от валутата. При такъв риск/печалба човек по-добре да си купи ниви.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Прав си ако говорим за американски акции в кризата и то различни от Amazon, Faceboo, Tesla, Apple, Zoom и т.под. Тия ако ги бях взела на 20 март като почнах и бях легнала по гръб сега да съм над 70% отгоре въпреки пропаднали долар. Същото важи и ако пак тогава бях взела датски акции от OMX Copenhagen. Там се избушиха от растеж. 100% от акциите, които съм купувала са се качили брутално много или са имали период на голям растеж, от който от простотия не съм се възползвала да продам навреме. Моя си беше грешката че ги врътках и от каръщина продавам баш като тръгнат да растат и купувам като потъват и после месеци ги чакам да тръгнат нагоре и тамън ми писне и ги разкарам и те баш тогава, ама буквално на другия ден се отприщят.
                        Малко по малко имаш проблясъци, след още няколко месеца блъскане на главата с трейдинг ще се научиш, и ще вземеш да се бъзикаш с терзиев за седемте процента на месец и за търговийката му

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Tи си ми любимия комиксов герой, честно. Те близо 12% отидоха само зарад долара. Отделно инфлацията на активите, независимо от валутата. При такъв риск/печалба човек по-добре да си купи ниви.
                          Прав си ако говорим за американски акции в кризата и то различни от Amazon, Faceboo, Tesla, Apple, Zoom и т.под. Тия ако ги бях взела на 20 март като почнах и бях легнала по гръб сега да съм над 70% отгоре въпреки пропаднали долар. Същото важи и ако пак тогава бях взела датски акции от OMX Copenhagen. Там се избушиха от растеж. 100% от акциите, които съм купувала са се качили брутално много или са имали период на голям растеж, от който от простотия не съм се възползвала да продам навреме. Моя си беше грешката че ги врътках и от каръщина продавам баш като тръгнат да растат и купувам като потъват и после месеци ги чакам да тръгнат нагоре и тамън ми писне и ги разкарам и те баш тогава, ама буквално на другия ден се отприщят. От каръщината спасение няма. Съжалявам че се набутах с американски долари и акции. От датските дългосрочно в комбинация с трейдинг с нафта сега да съм на тройна печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Защо не си направиш едно дългосрочно порфейлче с компании-трепач и не го оставиш да отлежава. 7% месечно няма да направиш, но с малко късмет можеш да правиш средно по 12% годишно, което си е супер яко

Коментар

• Защо не си направиш едно дългосрочно порфейлче с компании-трепач и не го оставиш да отлежава. 7% месечно няма да направиш, но с малко късмет можеш да правиш средно по 12% годишно, което си е супер яко

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Ми аз питах за мнение за Apple да продам ли докато съм на плюс и вие си трайкате. Сега след дъжд качулка ми казвате неща, които и аз си виждам. Е нищо - имам си друга hich tech и нея явно ще си я държа години щото ме овътри двойно от това, което спечелих от Apple. Intel и Carnival са си forever mine. Освен ако втората не фалира междувременно. Почвам да се примирявам, че квото и да направя или НЕ направя все ще съжалявам. Приемаме го като психотренинг. Мъжът ми даже ми се възхищава на смелостта. Губил е навремето бая пари от търговия с валута и се е наплашил от тоя вид хазарт.
                              Жалко е че на толкова свестни компании им падат акциите защото всички са се юрнали към big high tech. Но ако иска човек да печели пари е принуден да се съобразява с тълпата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Според мене трябваше да изчакаш още няколко седмици. Епъл може да продължи нагоре със засилка още едни 4-5%

А и по принцип е готина компания, която можеш да сия държиш за "постоянно"
                                Ми аз питах за мнение за Apple да продам ли докато съм на плюс и вие си трайкате. Сега след дъжд качулка ми казвате неща, които и аз си виждам. Е нищо - имам си друга hich tech и нея явно ще си я държа години щото ме овътри двойно от това, което спечелих от Apple. Intel и Carnival са си forever mine. Освен ако втората не фалира междувременно. Почвам да се примирявам, че квото и да направя или НЕ направя все ще съжалявам. Приемаме го като психотренинг. Мъжът ми даже ми се възхищава на смелостта. Губил е навремето бая пари от търговия с валута и се е наплашил от тоя вид хазарт.
                                Жалко е че на толкова свестни компании им падат акциите защото всички са се юрнали към big high tech. Но ако иска човек да печели пари е принуден да се съобразява с тълпата.

Коментар

Working...
                                X