Първоначално изпратено от dici
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Доходност за 2014 на БФБ 30.74% с малко сделки и пасивна стратегия.
Портфейлът ми в момента е следния:
0SP / 0SP 3.39%
ATERA / 6A6 5.14%
BREF / 5BU 3.26%
BSO / BSO 1.98%
BTH / 57B 1.05%
CCB / 4CF 3.50%
CHIM / 6C4 11.80%
DOVUHL / 5DOV 3.38%
EUBG / 4EH 17.68%
LOMSKO / 6L1 1.19%
PETHL / 6S7 1.91%
SFTRD / SO5 41.09%
SOFCOM / 6SO 3.46%
ZHBG / T43 1.14%Last edited by dici; 31.12.2014, 09:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеХубав портфейл, особенно ако си влязъл във Спиди до 20лв и в Агрия до 4-5
Апропо, енергоразпределителните дружества ми харесват много, не само в БГ, но и навън. Пълня здраво, основно в чужбина.Last edited by Alee; 31.12.2014, 08:37.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеРеална доходност от продажби и дивидент 16,95 % за 2014 год., от които 9 % от дивиденти и почти 8 % от сделки, т.е. капиталова доходност.
Портфейлът ми понастоящем е:
1. За дивиденти - Атера, Химимпорт Привил., Софарма имоти и Фонд България - общо 56 % от обема на портфейла, като първите две позиции имат общо 43 %.
2. За капиталов ръст и дивиденти - Софарма Трейдинг, М+Ц Хидр., Хес, Спиди, Нефт и газ, Монбат, БТ - Холдинг. - общо 39,5 %, като първите три са 22 %.
3. Непублични за сосен дивидент като Дунав Турс, Мехатроника и др. - 4,5 %.
За 2015 год. очаквам дивидентна доходност от 6,5 %.
Желая живот и здраве на всички съфорумци през Новата 2015 год.
Нищо лично, желая: ПО-МАЛКО ПИСАНЕ, ПОВЕЧЕ ПАРИЧКИ!
Професорът
Това Фонд България, дано е ФНИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеСпиди- 21,18% от портфейла.
Агрия - 11,97 %
IHLBL - 12,61 %
BREF - 13,65%
6C4P- 13%
Другото е плява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеСпиди- 21,18% от портфейла.
Агрия - 11,97 %
IHLBL - 12,61 %
BREF - 13,65%
6C4P- 13%
Другото е плява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеуточнявам - със Софарма
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Мите, любимите ти компании май започват предимно със буквата "С", интересно как още нямаш СЕНХЛ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеВъзхищавам се от професионалното ви отношение към портфейла си.....
Нещо като чичо Скрудж и златното имане....Оцветявате го, следите го, броите го, радвате му се, хълцате.....
Моите инвестиции като цяло са все още на загуба....
пп За да не е напразна годината продадох едно непублично с 35 пъти печалба, взех два дивидента - хима го инвестирах а Загорката го пия ( щото 5.5 К трудно се изпиват) и се надам на по-добра 2015г....
Дано да е успешна на всички !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Възхищавам се от професионалното ви отношение към портфейла си.....
Нещо като чичо Скрудж и златното имане....Оцветявате го, следите го, броите го, радвате му се, хълцате.....
Моите инвестиции като цяло са все още на загуба....
пп За да не е напразна годината продадох едно непублично с 35 пъти печалба, взех два дивидента - хима го инвестирах а Загорката го пия ( щото 5.5 К трудно се изпиват) и се надам на по-добра 2015г....
Дано да е успешна на всички !!!
Коментар
-
И за мен е една доста успешна година на БФБ с около 30% доходност (но по слаба от 2013). Оставам с малко кеш но с много промени по портфейла. Имах доста голямо тегло на портфейла в Хим но на около 2 лв преструктурирах портфейла и насочих парите по други позиции.
Проспах доста добри позициикато М+С Хидравлик и Софарма Трейдинг
Здраве да е!
Имаме предпоставки за силни ръстове и през следващите години на БФБ. Няма добра алтернатива за пасивна инвестиция в България. Депозити и имоти са предпочитани от Българите но и двете са с много ниска доходност.
Притесняваме най вече случващото се в пенсионната система но според мен ефекта на БФБ ще е минимален при сегашният закон. Мисля че занапред ще има по добър контрол над фондовете и евентуално по добри условия от фондовете към клиентите.
Пожелавам ви много здраве и висок ръст на портфейлите през 2015!
Успех на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТова добре, но какво правиме през 2015? При така структурирания портфейл, трябва компаниите ти да направят х2, за да изкараш подобна доходност.
Коментар
Коментар