IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ето колелце:

Това само книжата – без златце, сребърце, платинчичка, елмази, човешка застраховка, пенсионен фонд.
    Под „други” фигурират Медика, Проучване и добив на Нефт и газ, Феър плей, Химимпорт привилегировани.

Мите, любимите ти компании май започват предимно със буквата "С", интересно как още нямаш СЕНХЛ

Коментар

• Ето колелце:

Това само книжата – без златце, сребърце, платинчичка, елмази, човешка застраховка, пенсионен фонд.
      Под „други” фигурират Медика, Проучване и добив на Нефт и газ, Феър плей, Химимпорт привилегировани.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Кешът се събра защото закрих ALB, MCH, ZHBG и една част от HES
        Това добре, но какво правиме през 2015? При така структурирания портфейл, трябва компаниите ти да направят х2, за да изкараш подобна доходност.
        Last edited by 15%; 30.12.2014, 20:53.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Много кеш имаш - спад ли чакаш?
          Ако чакаше спад щеше да е 90%-100% в кеш.Човекът не знае какво ще стане и играе 50:50. Не е бик, не е мечка, а хамелеон. Това е най-добрата и оправдана позиция в момента.

Коментар

ей тоя ХЕС не го пускаш - браво! Добре дошъл и в групата на СОФАРМА!
            Поздрави и успех!
            Кешът се събра защото закрих ALB, MCH, ZHBG и една част от HES

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Годишната доходност ми е над 50% но не ми се смята точно

Отворени позиции към момента:

ей тоя ХЕС не го пускаш - браво! Добре дошъл и в групата на СОФАРМА!
              Поздрави и успех!

Коментар

• Годишната доходност ми е над 50% но не ми се смята точно

Отворени позиции към момента:

Attached Files

Коментар

Браво Ванко! Хубав портфейл
                  Предния с който си купил жилище какво имаше та направи 50%? Аз те имам за рисков инвеститор - учудват ме АТЕРА и СФТРД в портффолиото ти!
                  И как като си завъртял всичко в НИ, пак имаш портфейл - ей тия софиянци не си знаят парите!!!
                  Предният ми портфейл вече не е голяма тайна, тъй като вече не съществува и мога спокойно да споделя, без да ме хванат уроки - бях 100% единствено и само в Хим обикновени (и съвсем малко кеш за черни дни), които купих на ~1.30, а в последствие с малко помощ от брокера ми ги пробутах средно на ~1.95 (много дълго време излизах, евала на Карол, че в смутни времена ми намериха купувачи!!!). Да бях изчакал още седмица и над 2 лева щях да ги шитна, но и така съм доволен, че не ги задържах още.

Новият ми портфейл е такъв, защото рискът, който бях поел преди, беше наистина висок и засега предпочитам да го раздавам по-кротко. Нищо не пречи след време пак да си избера само една акция и да преструктурирам всичко там, но засега грфиките ми говорят друго и е рано за подобни маневри.

А що се отнася до парите - новият ми портфейл е близо 20 пъти по-малък от предишния, така че ако някой ми предложи кеш, няма да му откажа!

Пожелавам на всички весело посрещане на новата година!
                  Last edited by ivandavidov; 30.12.2014, 20:02.

Коментар

• ДОХОДНОСТ за 2014 г. и ПОРТФЕЙЛ

Реална доходност от продажби и дивидент 16,95 % за 2014 год., от които 9 % от дивиденти и почти 8 % от сделки, т.е. капиталова доходност.

Портфейлът ми понастоящем е:

1. За дивиденти - Атера, Химимпорт Привил., Софарма имоти и Фонд България - общо 56 % от обема на портфейла, като първите две позиции имат общо 43 %.

2. За капиталов ръст и дивиденти - Софарма Трейдинг, М+Ц Хидр., Хес, Спиди, Нефт и газ, Монбат, БТ - Холдинг. - общо 39,5 %, като първите три са 22 %.

3. Непублични за сосен дивидент като Дунав Турс, Мехатроника и др. - 4,5 %.

За 2015 год. очаквам дивидентна доходност от 6,5 %.

Желая живот и здраве на всички съфорумци през Новата 2015 год.
                    Нищо лично, желая: ПО-МАЛКО ПИСАНЕ, ПОВЕЧЕ ПАРИЧКИ!

Професорът

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                      Да се похваля и аз - доходността ми от август 2013 до август 2014 (нямам друга статистика) е от порядъка на 50%. Печалбата е изцяло кеширана и употребена под формата на ново жилище.

Новият портфейл, който започнах да градя в края на септември, досега ми е донесъл отрицателна доходност от 5.5%.
                      • CHIM - 15%
                      • SFTRD - 18%
                      • ATERA - 16%
                      • CASH - 51%

Кешът е ако случайно ситуацията се промени и потеглим нагоре. Или пък ако изскочи някоя друга интересна позиция.
                      Браво Ванко! Хубав портфейл
                      Предния с който си купил жилище какво имаше та направи 50%? Аз те имам за рисков инвеститор - учудват ме АТЕРА и СФТРД в портффолиото ти!
                      И как като си завъртял всичко в НИ, пак имаш портфейл - ей тия софиянци не си знаят парите!!!

Коментар

• Да се похваля и аз - доходността ми от август 2013 до август 2014 (нямам друга статистика) е от порядъка на 50%. Печалбата е изцяло кеширана и употребена под формата на ново жилище.

Новият портфейл, който започнах да градя в края на септември, досега ми е донесъл отрицателна доходност от 5.5%.
                        • CHIM - 15%
                        • SFTRD - 18%
                        • ATERA - 16%
                        • CASH - 51%

Кешът е ако случайно ситуацията се промени и потеглим нагоре. Или пък ако изскочи някоя друга интересна позиция.

Коментар

• Аз съм изкарал мижавите 19 % доходност.

Общо взето нямам време за търговия.....почти не се занимавам с портфейла си , оставил съм го да се развива сам , явно не е добра идея
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Я, пак ще трябва да рисуваме колелца, дано помня как се върши това
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз съм по скромен: 21.03%
                              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• поредната добра година за дивидентните акции аз след толкова години ръстове вече се надявам да не губя, печалби имаше достатъчно определено се минах лятото като си оставих 25% кеш ма какво да се прави и сега съм нещо от сорта 50% СФИ 50% кеш и се чудя какво да правя поне при дивидентните акции нещата се поизчерпаха, занапред мисля ще се движат като атерата напоследък - доста месеци на едно място, чакане на следващия отчет/дивидент и така поне се надявам да не падат много

Коментар

Working...
                                X