If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук според мен малко се изкривяват нещата - значи доходността е това, което си имал в миналото, а портфейла е това, което виждаш в бъдещето. Двете неща би трябвало да се разглеждат отделно....
Възхищавам се от професионалното ви отношение към портфейла си.....
Нещо като чичо Скрудж и златното имане....Оцветявате го, следите го, броите го, радвате му се, хълцате.....
Моите инвестиции като цяло са все още на загуба....
пп За да не е напразна годината продадох едно непублично с 35 пъти печалба, взех два дивидента - хима го инвестирах а Загорката го пия ( щото 5.5 К трудно се изпиват) и се надам на по-добра 2015г....
Дано да е успешна на всички !!!
А, не е чак така, Чичов – драги приятелю: понякога по цял месец не отварям платформата... иначе най-обичам да си играя с елмазите си, защото те са корави и не се драскат.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Възхищавам се от професионалното ви отношение към портфейла си.....
Нещо като чичо Скрудж и златното имане....Оцветявате го, следите го, броите го, радвате му се, хълцате.....
Моите инвестиции като цяло са все още на загуба....
пп За да не е напразна годината продадох едно непублично с 35 пъти печалба, взех два дивидента - хима го инвестирах а Загорката го пия ( щото 5.5 К трудно се изпиват) и се надам на по-добра 2015г....
Дано да е успешна на всички !!!
И за мен е една доста успешна година на БФБ с около 30% доходност (но по слаба от 2013). Оставам с малко кеш но с много промени по портфейла. Имах доста голямо тегло на портфейла в Хим но на около 2 лв преструктурирах портфейла и насочих парите по други позиции.
Проспах доста добри позиции като М+С Хидравлик и Софарма Трейдинг Здраве да е!
Имаме предпоставки за силни ръстове и през следващите години на БФБ. Няма добра алтернатива за пасивна инвестиция в България. Депозити и имоти са предпочитани от Българите но и двете са с много ниска доходност.
Притесняваме най вече случващото се в пенсионната система но според мен ефекта на БФБ ще е минимален при сегашният закон. Мисля че занапред ще има по добър контрол над фондовете и евентуално по добри условия от фондовете към клиентите.
Пожелавам ви много здраве и висок ръст на портфейлите през 2015!
Успех на всички!
Това само книжата – без златце, сребърце, платинчичка, елмази, човешка застраховка, пенсионен фонд.
Под „други” фигурират Медика, Проучване и добив на Нефт и газ, Феър плей, Химимпорт привилегировани.
Мите, любимите ти компании май започват предимно със буквата "С", интересно как още нямаш СЕНХЛ
Това само книжата – без златце, сребърце, платинчичка, елмази, човешка застраховка, пенсионен фонд.
Под „други” фигурират Медика, Проучване и добив на Нефт и газ, Феър плей, Химимпорт привилегировани.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ако чакаше спад щеше да е 90%-100% в кеш.Човекът не знае какво ще стане и играе 50:50. Не е бик, не е мечка, а хамелеон. Това е най-добрата и оправдана позиция в момента.
Коментар