IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чичо Манчо,
    аз ... таковата... за кошницата.
    Ако в кошницата имаше яйца не само от кокошки, ами и от патки, пуйки, гъски, та и дори едно щраусово,
    щеше ли крайният резултат да е различен?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Доходност правилна, но подкрепата за нея беше сериозна от Софком привилегии и от Химимпорт привилегии. И двете емисии се преобразуваха в обикновени, та тази година ще видим какво ще е положението.
      А-а-а-а, така със сигурност е.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Той и безсмъртният Тодор Колев изигра нещо подобно в: "Господин за един ден"... ама както си мечтаеше, козата му изпотъпка кокенцата....

Не е извратено човек да си мечтае, ама не трябва да си губи разумът
        Аз си спомням епизода с ножицата за рязане на парцали:
        - един парцал-10 лева
        -втори парцал-10 лева
        - трети парцал-10 лева и т.н.
        и ако трябва да прозвучи съвременно : Стига глупости!

Коментар

Доста добре е туй, ако правилно го смяташ...
          Доходност правилна, но подкрепата за нея беше сериозна от Софком привилегии и от Химимпорт привилегии. И двете емисии се преобразуваха в обикновени, та тази година ще видим какво ще е положението.

Коментар

Това отдясно капиталова доходност е ли? - ликвидирай ги тяхната кожа гърбава, като за куци акции добре си се нагувичил от тях.
            Да капиталова, мисля прецених момента кога да им скоча на гърбината ......ще ги махам скоро

Коментар

Той и безсмъртният Тодор Колев изигра нещо подобно в: "Господин за един ден"... ама както си мечтаеше, козата му изпотъпка кокенцата....

Да, любим филм...
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Той и безсмъртният Тодор Колев изигра нещо подобно в: "Господин за един ден"... ама както си мечтаеше, козата му изпотъпка кокенцата....

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                  Много ми е странна тази мания за гледане на доходност. Можеш да изчисляваш доходност от непродадени акции? Това си чиста проба wishful thinking. Вярно - кеф е да гледаш портфейла на по-висока кота. Може би зависи от начина на инвестиране. Виж, ако си сметнал сумарния резултат от продадените акции и си на плюс - това разбирам. Свършил си си работата успешно. Или пък не съвсем? Не е ли имало по-добър вариант? И на-важното - за следващия път ще го отиграеш ли по-добре? Защото провечето от конкуренцията се учи(поне малко). Та такива объркани мисли са ми в главата
                  Ха наздраве!
                  Добър въпрос. Та по този повод се сетих за една история, която често слушах като дете. Имаше едни такива грамофонни плочи с хумористични сценки и скечове (както е модерно сега да се наричат). Ето я и тази (полу) "инвеститорска" история, която дълбоко се е запечатала в съзнанието ми от онова време, когато нито борси (отсам "завесата") е имало, нито за портфейли някой беше чувал, нито за правилото за "всички яйца в една кошница" някой бе говорил отсам "желязната завеса"... Единици може би? И то в университетите.

ПРИКАЗКА ЗА СЕЛЯНИНЪТ И КОШНИЦАТА С ЯЙЦА.

Един селянин нарамил на гърба си кошница пълна с яйца и тръгнал за града да ги продава. Вървял, вървял, па по пътя се размечтал и започнал да си говори така:
                  – Сега като отида на пазара, че като почна да продавам тия яйца, че като почнат гражданите да се блъскат да ги купуват ще спечеля много пари. С тия пари ще си купя още кокошки пък те ще ми снесат още повече яйца... И тях ще продам в града, па ще си купя една крава. Тя ще се отели и ще ми роди теленце. Ще го охраня хубаво и него ще продам, пък с парите ще си купя още 1 крава. Двете крави ще ми родят още теленца и така ще си направя цяло стадо крави. Пък като ги продам ще спечеля много пари, ще стана богат и ще си взема кметската дъщеря за жена. Тя ще ми роди детенце, което ще наречем Богданчо... Ще расте моето момченце, ще расте и най-после като порасне достатъчно ще започне да ходи. И в петък, като се връщам от града, където съм ходил на пазар Богданчо ще ме чака при портите на двора и като ме види отдалеч аз ще му река "Ела ми сине Богданчо, ела тате да те прегърне!" и то ще се завтече и аз ще протегна ръце и ще го... прегърна.

Като казал това селянинът протегнал напред ръце и кошницата с яйцата паднала на земята и всички яйца се счупили... Поогледал се той и видял един друг човек да върви след него. Станало му неловко и го попитал:
                  – Побратиме, ти откога вървиш след мене?
                  – От когато почна да печелиш, та докато загуби всичко все след теб вървя побратиме... - отговорил му непознатия.
                  Last edited by Чичо Манчо; 03.01.2017, 13:35.
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

В това отношение - не мош ме стигна ...водя ти
                    `щото не полагам усилия за целта.

Коментар

................... ... после аз съм пишел неразбираемо понякога.

В това отношение - не мош ме стигна ...водя ти

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение

Да не започваме годината с лошо, иначе бих Ви написал какво мисля за скромната Ви личност. То бива безмислени писания, бива избиване на комплекси, породени от нереализирани мечти и резултати, ама трябва и малко почивка да има.
                        И как точно избивам комплекси? Просто се съгласявам с идеята на колегата и го поздравявам, че (според мен) намерението му е правилно. По-надолу обмислям идеята (и търся съвет) как да се изчисли правилно дългосрочна доходност, защото това дискутирахме вчера.

Вашият пост е безмислен и комплексарски - кой сте Вие и от каква позиция ме критикувате и ми казвате какво да пиша и какво: не?

Интров, драги - не разбрах какво ме... питаш ли, казваш ли? ... после аз съм пишел неразбираемо понякога.

Коментар

Това отдясно капиталова доходност е ли? - ликвидирай ги тяхната кожа гърбава, като за куци акции добре си се нагувичил от тях.
                          Да не започваме годината с лошо, иначе бих Ви написал какво мисля за скромната Ви личност. То бива безмислени писания, бива избиване на комплекси, породени от нереализирани мечти и резултати, ама трябва и малко почивка да има.

Коментар

Задавам си го - и така е. Нали затуй инвестираме?

А що си не гледаш "Имперските жезалови" задачи , а не се довериш на коФчежника си???

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
                              Айде и аз барабар Петко с мъжете...........можеби до седмица ще ликвидирам ПИБ и ЦКБ

кеш около 9%
                              CCB 4,63% +49,52%
                              ATERA 19,58% 0,64%
                              CHIM 13,06% +1,94%
                              SFI 11,95% +23,69%
                              FIB 8,39% +66,80%
                              SOFCOM2 7,87% -6,04%
                              0EA 21,31% +33,02%
                              6SOP 4,99% 0,00%

Хльъмчх: ще взема и аз да пробвам да си нарисувам едни колченца с капиталовата доходност от... ама трябва да измисля как да я съпоставя със срокът, в който съм държал акцията? Щото от Трейдингът може да имам 178% капиталова, от ВР 15.8%, ама Трейдингът го държа отпреди отдавна, а ВР опреди скоро... Може би да разделя процентът на брой месеци ли, що ли? Ама като не купувал ного работи наведнъж, но на ного пъти... бе сложна работа, баси... а туй са важни статистики... а и дивидент цоцан години наред - в различни размери - да бях станал по-лесно климатолог като оня плешивия, дето се бъзика с времето по телевизията...
                              Last edited by Императорът; 03.01.2017, 12:47. Причина: Ърм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Импе към цените от края на 2016г средната дивидентна на този портфейл ми е 5,3%. Не мисля, че са несгодни, все още стават . Това е към сегашни цени. Моя портфейл е съставян много преди 2016г и на съвсем други цени. Единственото ми ново влизане беше в Корадо и леки допълвания по другите ми позиции. Но основно през 2016 съм купувал само Корадо. Дивидентната доходност я намирам за много прилична и сега, така че доволен ! На голям портфейл 5% не са шега работа !
                                Доста добре е туй, ако правилно го смяташ...

Коментар

Working...
                                X