IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Абе винаги съм се чудил на разсъжденията на някои форумци! Вие какво точно искате да кажете??? Значи според вас дружество А трябва да расте понеже държи голям дял в дружество Б без значение че продажбите и печалбата на дружество А падат, така ли?
    Едно мнение и от достатъчно почерпен пичага - визирам себе си, не вас !!!

Аз мисля, че точно така трябва да се смята. Предполагаме, че утре дружество А реши да продаде дела си в дружество Б /убеден съм, че това няма да се случи, но просто за примера/. Какво става в този случай: дружество А започва да се търгува с едни 150 млн.повече от вчера ! Еми нека всеки да реши сам за себе си дали СФАРМ струва 200 млн. лева или не струва. Ха наздраве сега
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Разликата в поведението на Софарм Трейдинг и на "майката Софарма може според мен да се обясни така:

1. Трейдингът търгува в страната, а Софарма в Украйна и Русия чрез дъщерните си дружества там;

2. От началото на 2014 год. започна кризата в двата пазара на Софарма и нейните приходи са умрели, докато Трейдингът държи нивото.

3. Според мен кризата в Украйна и Русия ще продължи още 3 - 4 години.

Аз съм в "Софарма Трейдинг" и "Софарма Имоти" на цените от 2010. На два пъти през последните 3 години съм завъртал по 700 - 1000 акции от "Майката", но съм ги разкарвал поради необходимост от "кеш".

Не е препоръка за нищо и на никого!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Искаш ли за печалбата на дружество А да се говорим след 2 седмици
        Другаря Бъфет като е купил Бъркшир и то е било с друг бизнес, но постепенно с него и придобил участие в други машини за пари, така че не подценявай дяловите участия в други дружества.

НАЗДРАВЕ за БРЕФ!!!
        А бе каквото ще да става, важното е да се уповаваме на Бъфет! Дали ще го цитираме, дали ще го проповядваме, важното е да е Бъфет! Без значение какво ни говори здравият разум!
        BSE is dark and full of terrors...

Коментар

Така хайде да те уважа по темата.
          Както знаете имам 2 основни позиции - БРЕФ и СФАРМ и малко Монбат, СФИ и Хим(п)
          Лично аз депозита си го прехвърлих в Елана Еврофонд Балансиран и ДСК Баланс, хубавото при фондовете на ДСК е ликвидноста 70% от това което имам във фонда ми изплащат веднага в деня в който съм ги поискал , а останалото на другия ден. Така че си е добра алтернатива на депозит.

За позиции на БФБ сме дискутирали в хиляди теми:
          СФТРД - непрекъснат ръст на продажбите, но колкото и да е малоумен нашия пазар няма как тя да удвои капитализацията си до 400млн, а основния акционер в нея СФАРМ притежаващ 75% да остане с обща капитализация 300млн - някак ми е нелогично. Затова сега избирам да влизам в групата през СФАРМ.
          СПИДИ - бизнес с потенциал, коректни, ама много поскъпнаха бе!
          Химимпорт и подобни - тук ако някой вярва в катарзиса на Пеевски, може да повярва че и тия са станали добри и коректни!
          Стара планина и групата - еталон, ХЕС и МСХ имат добри показатели за покупка, но като знам че са на цените си от върха на 2007г. все си викам че има по-евтини в момента. Иначе очаквам приятни изненди от Българска роза - даже днес посетих техен магазин и си купих афтършейв от новата им мъжка серия. Адски много нови продукти са направили, но за съжаление трудно се купува там(не са ликвидни)
          БРЕФ - момента за покупки свърши миналата седмица за мен
          Монбат - добро управление и прозрачност, но трябва да паднат още
          Трейс - зависи от поръчките на политици и правитества, за мен това не е устойчив бизнес
          Алтерко - чакам конспекта с интерес

Толкова набързо
          Тони ,нещо като свърши за покупки идва момента за продажби,това е логиката за бреф .....
          Само Монбат според теб е за купуване щото има ход за още слизане....

Коментар

• както и да е дано да сте прави, че мама ми е втора по тежест в портфейла

Коментар

Абе винаги съм се чудил на разсъжденията на някои форумци! Вие какво точно искате да кажете??? Значи според вас дружество А трябва да расте понеже държи голям дял в дружество Б без значение че продажбите и печалбата на дружество А падат, така ли?

- Явно има нужда и от такива , къде да си правиш профита с "много ми е гот"

Коментар

Искаш ли за печалбата на дружество А да се говорим след 2 седмици
                Другаря Бъфет като е купил Бъркшир и то е било с друг бизнес, но постепенно с него и придобил участие в други машини за пари, така че не подценявай дяловите участия в други дружества.

НАЗДРАВЕ за БРЕФ!!!

Коментар

• Абе винаги съм се чудил на разсъжденията на някои форумци! Вие какво точно искате да кажете??? Значи според вас дружество А трябва да расте понеже държи голям дял в дружество Б без значение че продажбите и печалбата на дружество А падат, така ли?

Коментар

ръст на кое?

- На гръдната обиколка

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      - Ако позволиш ;- на мама по и мяза ръст от +~35% , докато Трейда ще да рейнджи +/- 7% до появата на нов едър рогат
                      Свободни съчинения - без препоръка !
                      ръст на кое?

Коментар

да с удоволствие ще споделя какво е в главата ми, за разлика от твойте потайности.

Та това движение ми е познато - аз се возих на него от 2010г. и март-април на 2016 продадох горното и купих от долното, което отново казвам притежава 75% от горното и прибира също толкова дивидент от него. Може и да съм сгрешил не отричам, просто нямам 500 000лв в горното за да си жевея от дивиденти и за това се преместих с надежда на капитаов ръст при майката.
                        При мен няма потайности, а само трезва мисъл

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                          - Ако позволиш ;- на мама по и мяза ръст от +~35% , докато Трейда ще да рейнджи +/- 7% до появата на нов едър рогат
                          ами и аз това се оопиитвам да кажа, ама тази веччер съм "наздраве" и ми куца лексиката явно

Коментар

аз ще замълча, но те моля ти да коментираш тази графика

Наздраве!

Мнението не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Наздраве!

да с удоволствие ще споделя какво е в главата ми, за разлика от твойте потайности.

Та това движение ми е познато - аз се возих на него от 2010г. и март-април на 2016 продадох горното и купих от долното, което отново казвам притежава 75% от горното и прибира също толкова дивидент от него. Може и да съм сгрешил не отричам, просто нямам 500 000лв в горното за да си жевея от дивиденти и за това се преместих с надежда на капитаов ръст при майката.

Коментар

но както винаги ще замълчиш?
                                Хайде днес е по-хладно и аз съм наздраве за новината при Бреф!

Наздраве!

Attached Files

Коментар

Working...
                                X