IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Задаваш ли си въпроса колко покупателна способност са загубили всички останали валути по времето на "обонго" след като са поевтинели спрямо долара?
    Задавам си го - и така е. Нали затуй инвестираме?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Айде и аз барабар Петко с мъжете...........можеби до седмица ще ликвидирам ПИБ и ЦКБ

кеш около 9%
      CCB 4,63% +49,52%
      ATERA 19,58% 0,64%
      CHIM 13,06% +1,94%
      SFI 11,95% +23,69%
      FIB 8,39% +66,80%
      SOFCOM2 7,87% -6,04%
      0EA 21,31% +33,02%
      6SOP 4,99% 0,00%

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

...и колко ти е средната процентова дивидентна доходност от туй? Албени, монбатовици, бамчици, дори любовните послания са вече тотално несгодни дивидентно.
        Импе към цените от края на 2016г средната дивидентна на този портфейл ми е 5,3%. Не мисля, че са несгодни, все още стават . Това е към сегашни цени. Моя портфейл е съставян много преди 2016г и на съвсем други цени. Единственото ми ново влизане беше в Корадо и леки допълвания по другите ми позиции. Но основно през 2016 съм купувал само Корадо. Дивидентната доходност я намирам за много прилична и сега, така че доволен ! На голям портфейл 5% не са шега работа !

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

ТУК има една много богата база данни с готови екселски таблици, които свободно могат да се ползват. На вас ви трябва тази:

Time-Weighted-Return.xls >>> 29-Aug-2008 10:13 78K
          Не разбирам смисълът от Total Gain Factor изчислен като произведение. Ако ме интерсува как са се представили акциите ми през даден период за мен е важно да елимирам вноските и тегленията за да остане само чистата промяна в цената на активите. Инак табличката е почти като примера дето съм го дал по-долу, но по-шарена.
          Благодаря за линка с темплейти, не го знаех. Изглежда ще е полезен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Задаваш ли си въпросът какъв процент покупателство е загубило зеленото под властта на обонго?
            Задаваш ли си въпроса колко покупателна способност са загубили всички останали валути по времето на "обонго" след като са поевтинели спрямо долара?

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
              Някой беше сложил линк с изчисляване на доходност като има възможност за въвеждане на допълнително внесени суми във времето,но не го намирам,дали бихте помогнали?
              ТУК има една много богата база данни с готови екселски таблици, които свободно могат да се ползват. На вас ви трябва тази:

Time-Weighted-Return.xls >>> 29-Aug-2008 10:13 78K
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Ето ме и мен - нямам акции, но тези дни ще вляза в дълго злато. Единствената врътка беше с Чез миналата година, но не чаках до края и взех само 50% ъп - колкото-толкова.
                Удивлявам се на оптимизма ви тук, при положение че всичко се дължи само и единствено на едно нещо - Експат. Е, и ниските лихви на банките помагат доста, но не са чак толкова решаващи. Та, преполагам, сещате се какво би случило, когато Експат почнат да продават? Или не се сещате? А когато балонът навън гръмне, защото там се наду до гигантски размери - няма как Дау в момента да е 50% над пукането през 2008, просто няма никаква реална причина, освен хеликоптерните пари.
                Аз лично няма да купувам скоро тук, не и на тези балонни за моите представи нива, но всеки сам си преценява. Единствено някой адсиц, но и те са яко надути и неизгодни - просто рискът от спихване е прекалено голям, за да си заслужава една малка доходност от настоящите нива.
                Това го казвам от лична позиция, не целя да обидя никого и не желая загуби пак на никого. Пожелавам ви моята прогноза да е грешна и суфлекса да удари 1000 в края на сегашната година. Успех!
                Реалната причина е 8 години обонгономика. Задаваш ли си въпросът какъв процент покупателство е загубило зеленото под властта на обонго? Бизнесът е вървял напред междувременно... разбира се - балон е - но не чак толкова ужасяващ, колкото изглежда на пръв поглед. По повечето други пазари или е небалон или е малко балонченце, но падне ли Америка - и те ще паднат.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Би ли я споделил ?
                  Не, наистина е съвсем проста и всеки с елементарни познания по математика, информатика и финанси би могъл да си направи подобна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    благодаря
                    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

Платформата, която ползваш, би трябвало да ти дава такава информация, но аз предпочитам да контролирам сам нещата и съм си направил проста екселска табличка. Ако въвеждаш редовно коректни данни, получаваш коректни резултати.
                      Би ли я споделил ?

Коментар

Някой беше сложил линк с изчисляване на доходност като има възможност за въвеждане на допълнително внесени суми във времето,но не го намирам,дали бихте помогнали?
                        Ако не можеш да си го направиш сам това леко се притеснявам за парите ти тук, но все пак успех ти желая.
                        Инак един лесен начин (при дпускането че от време на време внасяш или теглиш кеш от сметката, инак е елементарно) е да го смяташ какато го правят взаимните фондове и пенсионните дружества. Т.е. да въведеш понтието "дял"и "цена на дял" и при вноска да си "купваш" дялове а при теглене да си "продаваш" от портфейла си.

Пример

на 1.1.2016 си имал 60000 лв т,е.
                        Дата Капиализация Брой Дялове Цена на дял вноска Коментар
                        1.1.2016 60000 60000 1.00
                        1.6.2016 65000 60000 1.083333333
                        2.6.2016 75000 69230.77 1.083333333 10000.00 добавени 9230.7692 = 10000/ 1.0833
                        12.6.2016 77000 69230.77 1.112222222
                        18.12.2016 82000 69230.77 1.184444444
                        19.12.2016 72000 60787.99 1.184444444 -10000.00 извадени 8442.776 дяла =10000/1.18444
                        Като
                        При вноска/теглене ползваш цената от предния ден и сумата на вноската за да изчислиш колко дяла да добавиш / извадш от сумата на дяловете.
                        Забележи че така изчислените дялове запазват цената си при вноска/теглене. Т.е. на цената на дял (което е показател за доходността) вноските и тегленията не влиаят - само увеличаване/понижение на капитализацията, която е резултат от цените на активите.

Може да си въведеш корекция за таксите, която да се отразява например на капитализацията.

Примера от таблицата показва 18.44% доходност от 1.1.2016 до 19.12.2016.

По-лесен начин не се сещам. Поздрави.
                        Last edited by VNM; 03.01.2017, 10:57.

Коментар

заповядай
                          https://www.rateofreturnexpert.com/t...rn-calculator/
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Ето ме и мен - нямам акции, но тези дни ще вляза в дълго злато. Единствената врътка беше с Чез миналата година, но не чаках до края и взех само 50% ъп - колкото-толкова.
                            Удивлявам се на оптимизма ви тук, при положение че всичко се дължи само и единствено на едно нещо - Експат. Е, и ниските лихви на банките помагат доста, но не са чак толкова решаващи. Та, преполагам, сещате се какво би случило, когато Експат почнат да продават? Или не се сещате? А когато балонът навън гръмне, защото там се наду до гигантски размери - няма как Дау в момента да е 50% над пукането през 2008, просто няма никаква реална причина, освен хеликоптерните пари.
                            Аз лично няма да купувам скоро тук, не и на тези балонни за моите представи нива, но всеки сам си преценява. Единствено някой адсиц, но и те са яко надути и неизгодни - просто рискът от спихване е прекалено голям, за да си заслужава една малка доходност от настоящите нива.
                            Това го казвам от лична позиция, не целя да обидя никого и не желая загуби пак на никого. Пожелавам ви моята прогноза да е грешна и суфлекса да удари 1000 в края на сегашната година. Успех!
                            За да не боравим с квалификации, а със сравними неща, са измислени пазарните показатели. Те са много, на най-популярните са Р/Е и Р/B. Тъй като с печалбата се играе повече счетоводно, пък и показателят измерва и бъдещи очаквания, аз предпочитам да се доверявам повече на Р/В. А бърз преглед на най-ликвидните български акции показва, че поне 10-ина са с Р/В под 1,00. Неуместно е да се говори за надценяване и балонизиране при това положение на нещата!

Коментар

• е аз кат секи месец вкарвам пари, а нерядко и продавам тук-там..... става много сложно да изчисляваш доходност, пък и комисионни, работи.... един ден ако ми е толкова важно мога да платя на някой за един анализ успехи на всички, почна борсата 2017та

Коментар

• Ето ме и мен - нямам акции, но тези дни ще вляза в дълго злато. Единствената врътка беше с Чез миналата година, но не чаках до края и взех само 50% ъп - колкото-толкова.
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X