Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
...и колко ти е средната процентова дивидентна доходност от туй?Албени, монбатовици, бамчици, дори любовните послания са вече тотално несгодни дивидентно.
. Това е към сегашни цени. Моя портфейл е съставян много преди 2016г и на съвсем други цени. Единственото ми ново влизане беше в Корадо и леки допълвания по другите ми позиции. Но основно през 2016 съм купувал само Корадо. Дивидентната доходност я намирам за много прилична и сега, така че доволен
! На голям портфейл 5% не са шега работа
!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
ТУК има една много богата база данни с готови екселски таблици, които свободно могат да се ползват. На вас ви трябва тази:
Time-Weighted-Return.xls >>> 29-Aug-2008 10:13 78K
Благодаря за линка с темплейти, не го знаех. Изглежда ще е полезен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗадаваш ли си въпросът какъв процент покупателство е загубило зеленото под властта на обонго?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнениеНякой беше сложил линк с изчисляване на доходност като има възможност за въвеждане на допълнително внесени суми във времето,но не го намирам,дали бихте помогнали?
Time-Weighted-Return.xls >>> 29-Aug-2008 10:13 78KVanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЕто ме и мен - нямам акции, но тези дни ще вляза в дълго злато. Единствената врътка беше с Чез миналата година, но не чаках до края и взех само 50% ъп - колкото-толкова.
Удивлявам се на оптимизма ви тук, при положение че всичко се дължи само и единствено на едно нещо - Експат. Е, и ниските лихви на банките помагат доста, но не са чак толкова решаващи. Та, преполагам, сещате се какво би случило, когато Експат почнат да продават? Или не се сещате? А когато балонът навън гръмне, защото там се наду до гигантски размери - няма как Дау в момента да е 50% над пукането през 2008, просто няма никаква реална причина, освен хеликоптерните пари.
Аз лично няма да купувам скоро тук, не и на тези балонни за моите представи нива, но всеки сам си преценява. Единствено някой адсиц, но и те са яко надути и неизгодни - просто рискът от спихване е прекалено голям, за да си заслужава една малка доходност от настоящите нива.
Това го казвам от лична позиция, не целя да обидя никого и не желая загуби пак на никого. Пожелавам ви моята прогноза да е грешна и суфлекса да удари 1000 в края на сегашната година. Успех!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Би ли я споделил ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениемненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
Платформата, която ползваш, би трябвало да ти дава такава информация, но аз предпочитам да контролирам сам нещата и съм си направил проста екселска табличка. Ако въвеждаш редовно коректни данни, получаваш коректни резултати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнениеНякой беше сложил линк с изчисляване на доходност като има възможност за въвеждане на допълнително внесени суми във времето,но не го намирам,дали бихте помогнали?
Инак един лесен начин (при дпускането че от време на време внасяш или теглиш кеш от сметката, инак е елементарно) е да го смяташ какато го правят взаимните фондове и пенсионните дружества. Т.е. да въведеш понтието "дял"и "цена на дял" и при вноска да си "купваш" дялове а при теглене да си "продаваш" от портфейла си.
Пример
на 1.1.2016 си имал 60000 лв т,е.КатоДата Капиализация Брой Дялове Цена на дял вноска Коментар 1.1.2016 60000 60000 1.00 1.6.2016 65000 60000 1.083333333 2.6.2016 75000 69230.77 1.083333333 10000.00 добавени 9230.7692 = 10000/ 1.0833 12.6.2016 77000 69230.77 1.112222222 18.12.2016 82000 69230.77 1.184444444 19.12.2016 72000 60787.99 1.184444444 -10000.00 извадени 8442.776 дяла =10000/1.18444
При вноска/теглене ползваш цената от предния ден и сумата на вноската за да изчислиш колко дяла да добавиш / извадш от сумата на дяловете.
Забележи че така изчислените дялове запазват цената си при вноска/теглене. Т.е. на цената на дял (което е показател за доходността) вноските и тегленията не влиаят - само увеличаване/понижение на капитализацията, която е резултат от цените на активите.
Може да си въведеш корекция за таксите, която да се отразява например на капитализацията.
Примера от таблицата показва 18.44% доходност от 1.1.2016 до 19.12.2016.
По-лесен начин не се сещам. Поздрави.Last edited by VNM; 03.01.2017, 10:57.
- 1 like
Коментар
-
https://www.rateofreturnexpert.com/t...rn-calculator/destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЕто ме и мен - нямам акции, но тези дни ще вляза в дълго злато. Единствената врътка беше с Чез миналата година, но не чаках до края и взех само 50% ъп - колкото-толкова.
Удивлявам се на оптимизма ви тук, при положение че всичко се дължи само и единствено на едно нещо - Експат. Е, и ниските лихви на банките помагат доста, но не са чак толкова решаващи. Та, преполагам, сещате се какво би случило, когато Експат почнат да продават? Или не се сещате? А когато балонът навън гръмне, защото там се наду до гигантски размери - няма как Дау в момента да е 50% над пукането през 2008, просто няма никаква реална причина, освен хеликоптерните пари.
Аз лично няма да купувам скоро тук, не и на тези балонни за моите представи нива, но всеки сам си преценява. Единствено някой адсиц, но и те са яко надути и неизгодни - просто рискът от спихване е прекалено голям, за да си заслужава една малка доходност от настоящите нива.
Това го казвам от лична позиция, не целя да обидя никого и не желая загуби пак на никого. Пожелавам ви моята прогноза да е грешна и суфлекса да удари 1000 в края на сегашната година. Успех!
Коментар
-
Ето ме и мен - нямам акции, но тези дни ще вляза в дълго злато. Единствената врътка беше с Чез миналата година, но не чаках до края и взех само 50% ъп - колкото-толкова.
Това го казвам от лична позиция, не целя да обидя никого и не желая загуби пак на никого. Пожелавам ви моята прогноза да е грешна и суфлекса да удари 1000 в края на сегашната година. Успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар