IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Извинявам се за снощи, но явно жегата ме удари и легнах рано.

Та за пазарите - твърдо БФБ! Едва като направи основния индекс 100% ръст от сегашните може да помисля, само да започна да мисля за друг пазар. Абе хора чакахме кинти от добивните компания в една комунистическа страна, после чакахме ръст в Турция защото цял свят чакаше, а то там ръста е само в ислямизацята май. Анализаторите хвалеха БРИКС, а и там се оакаха нещата. Китай е като нашия химимпорт - една стъкмистика от данни и тази колода от карти ще се срути. А я се огледайте ние сме на сред Ел Дорадо - Източна Европа!!! Тук пазара е смазан, тук н приеха в едно много богато семейство, а сме още на вратата и тепърва ще растем и ще се развиваме. Тук има много потенциал и най-хубавото е че другите още не са го видели!!!

Неохим - интересна компания, не я следя - ще поогледам.

Бреф все още е добра компания за вход, просто аз си бях казал че ще купувам до 60ст и аз спирам инначе има още ход нагоре - определено!
    Last edited by tony1975; 17.07.2016, 12:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      благодаря

бих помогнал с насоки разбира се, но друг е въпроса колко са добри тези насоки защото например ударих греда с луфтханза, а унипак в момента са по-ниско от средната ми. то пропуснати ползи винаги има, постоянно има някой с по-добри резултати от теб и съм съгласен със софикс - трябва да си имаш собствени цели и собствена стратегия.

лично моята стратегия в момента е че има ято черни лебеди на хоризонта, не шортя, за да не ми направят някой скуиз, следователно искам злато. но искам и ливъридж без ливъридж, следователно златокопачи. но не знам кога ще кацне някой черен лебед, затова ми трябва някой златокопак с мини с дълъг живот и ниски капиталови разходи за да не разводнява капитала. цел 2019 защото според кайл бас на китай им остават 2 години до крах, а и тогава влиза в сила новия счетоводен стандарт за лизингите, т.е. 3 трилиона повече дълг в отчетите
      Здравей, вече няколко пъти пишеш за този нов стандарт за лизингите. Имаш ли някакъв анализ за ефекта от него?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        И аз така, но фактите говорят, че сме сбъркали....
        понеже си диалогичен ще ти дам един съвет ....за спекулант
        Слагаш примерно 10 к на сметка и подготвяш двете платформи и за навън и за вътре и чакаш...
        Слагаш нива например 9500 за ДАХ и купуваш при спада проспериращи за криза компании ...през 10 % продаваш..
        за нашата чакаш изсипвания на фондовете....например ЕУБГ , ХИМ ,Евроинс ,табаци,софарми ,атера8който си харесваш/ за една година все по 3 пъти ще има и от твойте ...и продаваш в през 10-15 % ...
        Тези позиции който те завличаш ги оставяш настрана и и компенсираш с другите ..
        Маркетите на запад са на принципа на всичко се върти и се връща и запълване на гапове и върхове.. ...
        А инвеститорските си позиции си стоят...
        Не е препоръка

Коментар

Това е така, но за мен и тримата обаче правим една обща грешка, а именно, че не търгуваме навън! Дет се вика - това е общото между нас, аз за себе си знам защо не го правя, но за вас ми е странно! Например Пандичката каза какво ще направи, направи го и е на сериозна печалба. Не го познавам, но предвид комуникацията с него си мисля, че би ни помогнал с насоки безкорисно, а той е един пример, най-вероятно има още доста такива. Не го направихме и имаме пропуснати ползи!
          благодаря

бих помогнал с насоки разбира се, но друг е въпроса колко са добри тези насоки защото например ударих греда с луфтханза, а унипак в момента са по-ниско от средната ми. то пропуснати ползи винаги има, постоянно има някой с по-добри резултати от теб и съм съгласен със софикс - трябва да си имаш собствени цели и собствена стратегия.

лично моята стратегия в момента е че има ято черни лебеди на хоризонта, не шортя, за да не ми направят някой скуиз, следователно искам злато. но искам и ливъридж без ливъридж, следователно златокопачи. но не знам кога ще кацне някой черен лебед, затова ми трябва някой златокопак с мини с дълъг живот и ниски капиталови разходи за да не разводнява капитала. цел 2019 защото според кайл бас на китай им остават 2 години до крах, а и тогава влиза в сила новия счетоводен стандарт за лизингите, т.е. 3 трилиона повече дълг в отчетите
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Едно мнение и от достатъчно почерпен пичага - визирам себе си, не вас !!!

Аз мисля, че точно така трябва да се смята. Предполагаме, че утре дружество А реши да продаде дела си в дружество Б /убеден съм, че това няма да се случи, но просто за примера/. Какво става в този случай: дружество А започва да се търгува с едни 150 млн.повече от вчера ! Еми нека всеки да реши сам за себе си дали СФАРМ струва 200 млн. лева или не струва. Ха наздраве сега
            Много интересен въпрос разисквате,примерно Зърнени храни притежава малко над 50 процента от ГАЗ-чицата и се търгува на пазарна капитализация точно колкото само дела си от нея или 50милки.Другите 20 компании от които има дял както и самата себе си излиза че нищо не струват.Не е ли странно.......на ден срещам поне 5 тира техни тира пренасящи селскостопанска продукция,зърнобази в Силистра,Дулово,Тервел, Варна .....,завод в Девня и накрая излиза че нищо не струватДа не казвам че очакванията са още да се стопи.....

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Сбъркали?! И с това не съм съгласен. Аз не се състезавам с никого. Целта ми е да изкарам повече пари отколкото бих взел от депозит към момента се справям доста добре със задачата
              Съгласен !
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Сбъркали?! И с това не съм съгласен. Аз не се състезавам с никого. Целта ми е да изкарам повече пари отколкото бих взел от депозит към момента се справям доста добре със задачата

Коментар

Не съм съгласен с това. Всеки сам решава къде е най-добре да търгува. Аз съм избрал да търгувам на БФБ и поне за сега не планирам да търгувам на други пазари.

Коментар

Това е така, но за мен и тримата обаче правим една обща грешка, а именно, че не търгуваме навън! Дет се вика - това е общото между нас, аз за себе си знам защо не го правя, но за вас ми е странно! Например Пандичката каза какво ще направи, направи го и е на сериозна печалба. Не го познавам, но предвид комуникацията с него си мисля, че би ни помогнал с насоки безкорисно, а той е един пример, най-вероятно има още доста такива. Не го направихме и имаме пропуснати ползи!
                    Не съм съгласен с това. Всеки сам решава къде е най-добре да търгува. Аз съм избрал да търгувам на БФБ и поне за сега не планирам да търгувам на други пазари.

Коментар

Аз мисля че никой от нас няма нужда от убеждаване, след като сме се вкопчили здраво в мама

Коментар

• Аз мисля че никой от нас няма нужда от убеждаване, след като сме се вкопчили здраво в мама

Коментар

Понеже ти и Тони ме кефите, ще ти изпратя същото ЛС като на него, пък вие ще прецените дали съм прав
                          Никой няма да убеди другия в правотата си, това е ясно. За мен, точно в този момент е важно да има дискусия, че компанията с която бях се предаде рано и съм жаден за..... комуникация !

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            разбрах ти много добре въпроса, просто исках да предизвикам Black and white cat-foot, да предложи и да размишляваме върху други три предложени от него алтернативи, НО на БФБ, защото знам че вече и той гледа предимно навън.
                            п.п. През кого всъщност пазаруваш навън и с какви такси?
                            иб през карол, не помня много таксите, но тава е най-малкия проблем на един пасивен инвеститор

ок, бфб - за да е честно няма да предложа компании, в които имам акции т.е. унипак, лавена и захарни заводи. също харесвам предвидими компании, така че съм пристрастен

БРЕФ
                            новата сграда много добре се запълва и строи, продават стари проекти, очертава се силна година

СФИ
                            много стабилна и предвидима компания със страхотни активи, лесен за прогнозиране резултат и над 5% дивидентна доходност

Неохим
                            тази година се очертава много добра благодарение на ниската цена на природния газ. напоследък цената му се вдига де, но ако няма аварии, компанията върви към изключително добра финансова година

относто международния портфейл, +42.96% - много бой тази седмица, все едно софикс ме бие

златото падна едни 40 долара, а моите компании са много чуствителни. също някой много шорти акуа металс. нищо де, акуа отварят завода този месец, а в южна африка почнаха преговорите за колективни договори при платинените компании. тея идиоти синдикатите искат 57% увеличение на заплатите, въпреки че компаниите едва кретат и имат милиарди дългове. също има преговори за колективни договори в някои други сектори като продажбите на дребно на автомобили и местното нек, където пак искат някакви луди пари и очаквам поне един от секторите да почне стачка. от това следва по-слаб ранд и вероятно намаляване най-после на кредитния рейтинг след няколко месеца. което е супер за мен, защото продажбите на моите златари са в долари

друго, прегледах отчетите на поне 30 сребърни компании, още поне 20 за злато и дори една за хром. засега харесах една златопреработваща с проекти в перу, зависи как се развива новия им проект есента може да купя в тях и сега се чудя какво да продавам, може би малко дрд че са ми много и повече от хармъни че имат повече експозиция към медта
                            Last edited by Black and white cat-foot; 16.07.2016, 22:49.
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Едно мнение и от достатъчно почерпен пичага - визирам себе си, не вас !!!

Аз мисля, че точно така трябва да се смята. Предполагаме, че утре дружество А реши да продаде дела си в дружество Б /убеден съм, че това няма да се случи, но просто за примера/. Какво става в този случай: дружество А започва да се търгува с едни 150 млн.повече от вчера ! Еми нека всеки да реши сам за себе си дали СФАРМ струва 200 млн. лева или не струва. Ха наздраве сега
                              Понеже ти и Тони ме кефите, ще ти изпратя същото ЛС като на него, пък вие ще прецените дали съм прав

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                                следното е лично мнение, не е препоръка за нищо

ATERA
                                вече сме средата на годината, досега продажбите на земя са малко и освен ако не ускорят темпото, се очертава слаб дивидент. от друга страна цените на земите са под натиск, прочети интервюта с фермери, питай хора като фортис какво е положението

отново, това е само лично мнение, не е препоръка за нищо

Грам не съм съгласен................колко още да ускорят темпото ми т оза полгодието само имат по 18 ст. продажби на акция от лизинг.....компанията добре се престркурира в момента с тия врътки (при това ще запази около 5% див. доходност до 2020 г. и след това ще има купон)......................всеки сам да си преценява

Коментар

Working...
                                X