If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
E де, не у српско
То за тебе туй не важи, нали не знаеш добре котешки
Форт - не само, но главно O&G сектора следя по отблизо,а и по имам представа кой кой е там и колко чини.
Набелязал съм си около дузина мишени.
Ма главно смятам да заложа по дългосрочно на 5-6 от тях които кихат между 3.5 до 5.5% дивидент понастоящем. Подбирал съм ги и по много други критерии.
Заплюл съм и нивата за влизане, долу горе около тия от юни 2012.....то тогава и олиото беше паднало до 80$. Входа е много важен. Ще чакам търпеливо. А междувременно квото падне под ножа за спекулка.Може и някой друг индекс.
Минималната сума да открия акаунта и сега я имам, ма и времето ми е кът ...та най вероятно да почна там най рано август.
Важното е и от тук и от там да имам стабилен минимален дрип под формата на дивиденти да докарва повече от инфлацията или ако са ми на депозит.
Оттам нататък - кво сабя покаже
Щом си се насочил към O&G сектора бих ти предложил да погледнеш Dana Gas U.A.E., компанията е със сериозен потенциал според мен за капиталова печалба. Не съм сигурен обаче дали някой брокер в Б-я предлага участие в ADX.
Успех.
Бирата винаги трябва да е студена а момите горещи при инвеститор на БФБ -то , защото други хубави емоции може дълго да няма тук
За Лагуната , верно Албена са а продали защото вече не може да се резервира през сайта на Албена. Но не е загуба рядко ходя на едно и също място повече от 1-2 пъти .....обичам да обикалям по непознати места.
Понеже дипломната ми работа навремето / 1997 / беше на тема управление на портфеила от ценни книжа и до сега си робувам поне на елементарната на диверсификацията и не мога като теб да се концентрирам на 1 място. Въпреки че че ми се струва че и ти си мислиш за диверсификация поне в другата Софарма - производителя на хапчетата, казвам диверсификация въпреки че в тоя случаи е не точно.
аха аха тези моми, ако не бяха те колко спокойно можеше да се живее
E де, не у српско
Форт - не само, но главно O&G сектора следя по отблизо,а и по имам представа кой кой е там и колко чини.
Ма главно смятам да заложа по дългосрочно на 5-6 от тях които кихат между 3.5 до 5.5% дивидент понастоящем. Подбирал съм ги и по много други критерии.
Заплюл съм и нивата за влизане, долу горе около тия от юни 2012.....то тогава и олиото беше паднало до 80$. Входа е много важен. Ще чакам търпеливо. А междувременно квото падне под ножа за спекулка.Може и някой друг индекс.
Минималната сума да открия акаунта и сега я имам, ма и времето ми е кът ...та най вероятно да почна там най рано август.
Важното е и от тук и от там да имам стабилен минимален дрип под формата на дивиденти да докарва повече от инфлацията или ако са ми на депозит.
В този сектор настъпват сериозни размествания и промени в доходността на бизнеса. Може и да се случи твоето чакане. Май гледаш в САЩ?
Много яка тема, не я бях засичал досега Можело е да се получи някаква излишна фукня или заяжданица, но 2-3 страници назад е културно, интересно и полезно.
Вече не се чувствам преебан, че не излязох от АТЕРА-та през седмицата, явно масово се харесва. Албена холдинг обаче явно ви се вижда ниско ликвидна. И мен ме дразни понякога, но имам положителен пресантиман (без да го приемате като препоръка, разбира се ). Доневио е безспорен, мисля всички са единодушни.
Повече от три позиции не искам да имам, струва ми се прекомерен риск. А и не мога да следя достатъчно внимателно какво се случва. На БФБ съм заради тръпката (крастата), може би и от алчност. Парих се лошо 2007-2008, купувах грешно и през 2010-2011. Ако и това бичо движение ме подхлъзне, ще си чеша крастата на запад, както се изрази някой по-надолу
E де, не у српско
Ако нямаш време да се занимаваш , някои чужд взаимен фонд оперираш на запад няма ли да е по-добре ?
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Ценя компанията, бизнеса и, начина на работа, управлението - всичко. Нямам причина да търся друга инвестиция и редовно реинвестирам целия паричен поток, който идва при мен през годината.
Пожелавам на всички да намерят подобна инвестиция за себе си !!!!!
Марков, какво стана с бирата ни? Изстудява ли се???
тази година Бялата лагуна доколкото разбирам е с нов собственик и може да отида там ама в края на лятото, след ремонта се каня да отида първо в Родопите, после при един приятел - земеделец от Русия в Елените и след това на лагуната, че да наобиколя и нивите из Добруджа сложна програма
Бирата винаги трябва да е студена а момите горещи при инвеститор на БФБ -то , защото други хубави емоции може дълго да няма тук
За Лагуната , верно Албена са а продали защото вече не може да се резервира през сайта на Албена. Но не е загуба рядко ходя на едно и също място повече от 1-2 пъти .....обичам да обикалям по непознати места.
Понеже дипломната ми работа навремето / 1997 / беше на тема управление на портфеила от ценни книжа и до сега си робувам поне на елементарната на диверсификацията и не мога като теб да се концентрирам на 1 място. Въпреки че че ми се струва че и ти си мислиш за диверсификация поне в другата Софарма - производителя на хапчетата, казвам диверсификация въпреки че в тоя случаи е не точно.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
добра идея само където ако те паднат до тези нива означава че СП е паднал с грубо към 25-30%. И едва ли ще ти е до влизане в мечи пазар, защото такъв спад не се случва без причина.
факт!
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
E де, не у српско
добра идея само където ако те паднат до тези нива означава че СП е паднал с грубо към 25-30%. И едва ли ще ти е до влизане в мечи пазар, защото такъв спад не се случва без причина.
E де, не у српско
Fort, то всичко е много хубаво.
И аз макар и в по съкратен времеви прозорец че съм по отскоро на борсата с малко по агресивна игра успях да постигна подобен резултат и в Атерата.
И при мене ще си остане основна акция, че така или иначе вече ми е без пари дет се вика.
Ма главния въпрос е - а сега накъде ?
Ако тебе те задоволява 8-10% годишна доходност - мене не.
Затова диверсифицирам и в други позиции на БФБ , а вече и с двете очи гледам по на запад.
При всички случаи - без да поеме повечко риск човек - не може да се надява на добри резултати.
На запад - какво на запад?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ценя компанията, бизнеса и, начина на работа, управлението - всичко. Нямам причина да търся друга инвестиция и редовно реинвестирам целия паричен поток, който идва при мен през годината.
Пожелавам на всички да намерят подобна инвестиция за себе си !!!!!
Марков, какво стана с бирата ни? Изстудява ли се???
тази година Бялата лагуна доколкото разбирам е с нов собственик и може да отида там ама в края на лятото, след ремонта се каня да отида първо в Родопите, после при един приятел - земеделец от Русия в Елените и след това на лагуната, че да наобиколя и нивите из Добруджа сложна програма
+1
абе гледай на 21.06. в 11 часа да си знаеш къде
че ако те няма с мойте 100 акции ще умра от срам!
Fort, то всичко е много хубаво.
И аз макар и в по съкратен времеви прозорец че съм по отскоро на борсата с малко по агресивна игра успях да постигна подобен резултат и в Атерата.
И при мене ще си остане основна акция, че така или иначе вече ми е без пари дет се вика.
Ма главния въпрос е - а сега накъде ?
Ако тебе те задоволява 8-10% годишна доходност - мене не.
Затова диверсифицирам и в други позиции на БФБ , а вече и с двете очи гледам по на запад.
При всички случаи - без да поеме повечко риск човек - не може да се надява на добри резултати.
аз си оставам на старите позиции, доволен съм
ти кажи какво ще купуваш на запад?
Не си съвсем точен, драги, макар че си близо. Ако използваш още една информация, която е известна за мен, по-лесно ще ги целиш.
Да - портфейлът ми не е огромен - в последно време не ного мога да инвестирам - криза и в нашият бранш, няма начин - а и зарибих последните години по други работи - златце, сребърце, елмази... Още преди близо две години установих с ужас, че металните ми инвестиции са надхвърлили значително като стойност тези на БФБ...
Бих включил и тия работи, ама там по-трудно се правят изчисленията - щото наблягам не на прост метал, а на нумизматика.
Впрочем като си спомня колко бе моят портфейл краят на Седма година съпоставен със Софиксът - и като виждам колко е сега, пак съпоставен със Софиксът, излиза, че дори съм дръпнал напред макар и не ного - хем прехвърлях капитал към гореизброените лъскави нещица - така че - добре съм.
Друг въпросът, че сега вземам ного повече дивиденти, отколкото Седма година - така че - нямам оплаквания.
Коментар