Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНа запад - какво на запад?
То за тебе туй не важи, нали не знаеш добре котешки
Форт - не само, но главно O&G сектора следя по отблизо,а и по имам представа кой кой е там и колко чини.
Набелязал съм си около дузина мишени.
Ма главно смятам да заложа по дългосрочно на 5-6 от тях които кихат между 3.5 до 5.5% дивидент понастоящем. Подбирал съм ги и по много други критерии.
Заплюл съм и нивата за влизане, долу горе около тия от юни 2012.....то тогава и олиото беше паднало до 80$. Входа е много важен. Ще чакам търпеливо. А междувременно квото падне под ножа за спекулка.Може и някой друг индекс.
Минималната сума да открия акаунта и сега я имам, ма и времето ми е кът ...та най вероятно да почна там най рано август.
Важното е и от тук и от там да имам стабилен минимален дрип под формата на дивиденти да докарва повече от инфлацията или ако са ми на депозит.
Оттам нататък - кво сабя покажеLast edited by pipbel; 02.06.2013, 22:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеFort, то всичко е много хубаво.
И аз макар и в по съкратен времеви прозорец че съм по отскоро на борсата с малко по агресивна игра успях да постигна подобен резултат и в Атерата.
И при мене ще си остане основна акция, че така или иначе вече ми е без пари дет се вика.
Ма главния въпрос е - а сега накъде ?
Ако тебе те задоволява 8-10% годишна доходност - мене не.
Затова диверсифицирам и в други позиции на БФБ , а вече и с двете очи гледам по на запад.
При всички случаи - без да поеме повечко риск човек - не може да се надява на добри резултати.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене съм те критикувал за нищо, преценката е твоя..Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЦеня компанията, бизнеса и, начина на работа, управлението - всичко. Нямам причина да търся друга инвестиция и редовно реинвестирам целия паричен поток, който идва при мен през годината.
Пожелавам на всички да намерят подобна инвестиция за себе си !!!!!
Марков, какво стана с бирата ни? Изстудява ли се???
тази година Бялата лагуна доколкото разбирам е с нов собственик и може да отида там ама в края на лятото, след ремонта се каня да отида първо в Родопите, после при един приятел - земеделец от Русия в Елените и след това на лагуната, че да наобиколя и нивите из Добруджа сложна програма
абе гледай на 21.06. в 11 часа да си знаеш къде
че ако те няма с мойте 100 акции ще умра от срам!Last edited by tony1975; 02.06.2013, 22:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеFort, то всичко е много хубаво.
И аз макар и в по съкратен времеви прозорец че съм по отскоро на борсата с малко по агресивна игра успях да постигна подобен резултат и в Атерата.
И при мене ще си остане основна акция, че така или иначе вече ми е без пари дет се вика.
Затова диверсифицирам и в други позиции на БФБ , а вече и с двете очи гледам по на запад.
При всички случаи - без да поеме повечко риск човек - не може да се надява на добри резултати.
ти кажи какво ще купуваш на запад?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЯ - Фортиссов.
Не си съвсем точен, драги, макар че си близо. Ако използваш още една информация, която е известна за мен, по-лесно ще ги целиш.
Да - портфейлът ми не е огромен - в последно време не ного мога да инвестирам - криза и в нашият бранш, няма начин - а и зарибих последните години по други работи - златце, сребърце, елмази... Още преди близо две години установих с ужас, че металните ми инвестиции са надхвърлили значително като стойност тези на БФБ...
Бих включил и тия работи, ама там по-трудно се правят изчисленията - щото наблягам не на прост метал, а на нумизматика.
Впрочем като си спомня колко бе моят портфейл краят на Седма година съпоставен със Софиксът - и като виждам колко е сега, пак съпоставен със Софиксът, излиза, че дори съм дръпнал напред макар и не ного - хем прехвърлях капитал към гореизброените лъскави нещица - така че - добре съм.
Друг въпросът, че сега вземам ного повече дивиденти, отколкото Седма година - така че - нямам оплаквания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЦеня компанията, бизнеса и, начина на работа, управлението - всичко. Нямам причина да търся друга инвестиция и редовно реинвестирам целия паричен поток, който идва при мен през годината.
тази година Бялата лагуна доколкото разбирам е с нов собственик и може да отида там ама в края на лятото, след ремонта се каня да отида първо в Родопите, после при един приятел - земеделец от Русия в Елените и след това на лагуната, че да наобиколя и нивите из Добруджа сложна програма
При всички случаи - без да поеме повечко риск човек - не може да се надява на добри резултати.
Коментар
-
Я - Фортиссов.
Не си съвсем точен, драги, макар че си близо. Ако използваш още една информация, която е известна за мен, по-лесно ще ги целиш.
Да - портфейлът ми не е огромен - в последно време не ного мога да инвестирам - криза и в нашият бранш, няма начин - а и зарибих последните години по други работи - златце, сребърце, елмази... Още преди близо две години установих с ужас, че металните ми инвестиции са надхвърлили значително като стойност тези на БФБ...
Бих включил и тия работи, ама там по-трудно се правят изчисленията - щото наблягам не на прост метал, а на нумизматика.
Впрочем като си спомня колко бе моят портфейл краят на Седма година съпоставен със Софиксът - и като виждам колко е сега, пак съпоставен със Софиксът, излиза, че дори съм дръпнал напред макар и не ного - хем прехвърлях капитал към гореизброените лъскави нещица - така че - добре съм.
Друг въпросът, че сега вземам ного повече дивиденти, отколкото Седма година - така че - нямам оплаквания.Last edited by Императорът; 02.06.2013, 21:13.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ценя компанията, бизнеса и, начина на работа, управлението - всичко. Нямам причина да търся друга инвестиция и редовно реинвестирам целия паричен поток, който идва при мен през годината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеФорти не го мисли, тои с 50 000 в софарма трединга
За размера на инвестицията - благородно и приятелски му завиждам, и аз бих искал да имам толкова много!Last edited by tony1975; 02.06.2013, 20:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеаз имам само една позицийка на борсата
и малко земяLast edited by tony1975; 02.06.2013, 20:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеЩо купи си bref там продават на килограм, няма се усети кога си влязъл
иначе импето го разконспирирахте, дори аз го минавам но не със свръхмного
ма тия портфейли - как решихте точно на едно място 5%на друго 10% на трето 12%, слагате в 2-3 акции и толкоз все едно милиони имате че правите диверсификация
Ами уж диверсификация, страх, лакомия - сигурно за това имаме по повечко позицииLast edited by tony1975; 02.06.2013, 18:40.
Коментар
Коментар