IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Интересно ми е, като ги запишеш, ще ги продадеш ли, или ще ги държиш? За себе си знам отговора, но ми е интересно дали ще си честен или пак ще венцеславиш, докато продадеш
    Разбира се че ще продам. На БФБ съм за да купувам евтино и да продавам скъпо.. не се женя за акции и да ги имам доживот. Според ситуацията обаче ще преценям кога и по колко да продавам.. дали да махна всичко за месец-два или да задържа повечето с години, ако от Америка идват хубави новини и се отворят перспективи бизнеса на Фармата да се удвои например
    А да изтъкваш позитивите на инвестицията си, за да се аргументираш за взето инвестиционно решение, не мисля че е "венцеславене". По същата логика ти си най-упорито и натрапчиво венцеславещия при БРЕФ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ами то милионер се става точно така, като те е грижа за едни +/-10 %
      700 лв. тук, 700 там.. и чудото на сложната лихва като добавиш..

Относно ликвидността.. за чий ще изсипваш акции за 150 бона върху бида.. това не е НАСДАК.. има си БФБ особеностите.. ще ги даваш по 10-15К и за няколко дни до седмица си ги пласирал без да буташ цената
      Аз примерно планирам да запиша акции на Софарма за доста над 150 бона, през варантите, но не се притеснявам особено как ще ги пласирам после.. с майсторлък и търпение
      Интересно ми е, като ги запишеш, ще ги продадеш ли, или ще ги държиш? За себе си знам отговора, но ми е интересно дали ще си честен или пак ще венцеславиш, докато продадеш
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Мерси на пандата за хубавото мнение - ей такива мнения липсват, тип искрено и лично, а не само удри, ъп, срииив, голтаци и т.н. Дали е успял с трансакциите - вероятно да - Агрия ще яде доста хурката в следващата година (днес са входирали в парламента искане за премахване на забраната за украински внос, което ще разсипе производителите, но може пък да е ок за олиомейкърите и търговците - ще видим), а любовното послание, както му викаше Импето (голям пич, жалко, че го няма, въпреки че инвестираше в 887 компании наведнъж), си е дирижирана акция с набалончване отвсякъде. Ся, че е решил да играе с белязаните карти на чичикака - ми негова си воля, аз такъв хазарт не пипам, щото от дете знам, че срещу белязани карти не се играе, а хората с коленцето, дето са преди него, са мнооооого на клона.

Здравко, много добре правиш - за съжаление, това е положението на БФБ. Затова и съм сложил само на една акция (макар да въртя понякога едни 20-25К в други, за да се правя на трейдър на месечна база, но то е само з апомпане на самочувствието), дето ще я ликвидират. Ся, ако не я ликвидират през 2029 - ми риск си е, факт, но всеки си е поел риска за съдбините. като я ликвидират, почти сигурно пак ще се разкарам от БФБ изцяло, както беше и в периода от 2008 та до към 2015 (с минимални изключения).

Успех на пандата и другия път да слуша, като му говорят "хейтърите" - отчетите на БФБ не са нещо, на което можеш да се доверяваш на 100%, а аграрите с претенции са си аграри с претенции
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          Агрия и М+С, купих Нексанс и Софарма. И двете ми харесват много, но просто следващите месеци като че ли не се очертават като особено добри и предпочитам да заложа не нещо по-сигурно
          Благодаря. Забравих да сложа агрия купува и щяхме да имаме сделка

Коментар

нямам опит с варанти и нямам време да се занимавам в момента с упражняването им, някакви движения по 10% за ден са редовни и без това на БФБ, наскоро имаше такова при М+С. Софарма в момента ако някой извади няма и 150 бона (по-малко от двустаен в Люлин), може да бутне цената до 5.72 и да изтрие над 70 милиона капитализация. Нз, може би просто не съм по тънките сметки, 700 лв да спестя не е кой знае какво in the grand scheme of things. някой ден планирам да съм милионер

...
            Ами то милионер се става точно така, като те е грижа за едни +/-10 %
            700 лв. тук, 700 там.. и чудото на сложната лихва като добавиш..

Относно ликвидността.. за чий ще изсипваш акции за 150 бона върху бида.. това не е НАСДАК.. има си БФБ особеностите.. ще ги даваш по 10-15К и за няколко дни до седмица си ги пласирал без да буташ цената
            Аз примерно планирам да запиша акции на Софарма за доста над 150 бона, през варантите, но не се притеснявам особено как ще ги пласирам после.. с майсторлък и търпение

Коментар

нямам опит с варанти и нямам време да се занимавам в момента с упражняването им, някакви движения по 10% за ден са редовни и без това на БФБ, наскоро имаше такова при М+С. Софарма в момента ако някой извади няма и 150 бона (по-малко от двустаен в Люлин), може да бутне цената до 5.72 и да изтрие над 70 милиона капитализация. Нз, може би просто не съм по тънките сметки, 700 лв да спестя не е кой знае какво in the grand scheme of things. някой ден планирам да съм милионер

Агрия и М+С, купих Нексанс и Софарма. И двете ми харесват много, но просто следващите месеци като че ли не се очертават като особено добри и предпочитам да заложа не нещо по-сигурно

да си продадеш Агрия / с активи над цената / ) и МСХ /с инвестиции и бъдеще/ за да одиш на скъпото при чичака ))

не не те разбирам
              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Защо не влезе в Софарма през варантите.. щеше да спестиш по 70 ст. на акция..?

Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                По ми е интересно какво продаде?
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

въй! малък инвестор да реши да си размести портфейла на нашето БФБ и му отнема часове. едва успях преди обяд бе хора, ето как изглежда в момента
                  Nexans 30.9%
                  Berry Global 28.1%
                  Софарма акции 20.2%
                  Data Communications Management 15.9%
                  Grand City Properties 4.9%
                  Аз затова и не продавам, че ще съборя пазара ! А иначе тихо и кротко с дивидентите пълня само чужди акции и така теглото на българските постепенно пада !

Коментар

• По ми е интересно какво продаде?

Коментар

въй! малък инвестор да реши да си размести портфейла на нашето БФБ и му отнема часове. едва успях преди обяд бе хора, ето как изглежда в момента
                      Nexans 30.9%
                      Berry Global 28.1%
                      Софарма акции 20.2%
                      Защо не влезе в Софарма през варантите.. щеше да спестиш по 70 ст. на акция..?

Коментар

• въй! малък инвестор да реши да си размести портфейла на нашето БФБ и му отнема часове. едва успях преди обяд бе хора, ето как изглежда в момента
                        Nexans 30.9%
                        Berry Global 28.1%
                        Софарма акции 20.2%

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• А Матив (MATV)? Финансовите резултати са ясни. От самият бизнес някакви впечатления?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Освен и форума да спирам тогава
                            В никакъв случай!
                            Случайно видях и се възпротивих

Нооо ...пък навреме

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Много дълг? Кога ще го плащат. ББ+ излиза в гугъл.
                              досега плащаха над милиард на година, ама едни активисти ги натиснаха да минат на обратно изкупуване така че дългът няма да го изплатят скоро

Activist investor Ancora urges Berry Global to consider options including sale | Reuters

Коментар

Кефи ме FCF и обратното изкупуване, слайдове 13, 14, 21
                                https://ir.berryglobal.com/static-fi...7-998ca912904a
                                Много дълг? Кога ще го плащат. ББ+ излиза в гугъл.

Коментар

Working...
                                X